8 Ekim Haftası için Yorumlarım...


Merhaba,

Neşeniz bol olsun dileklerimle…

PAZARTESİ sabahı erken saatler itibariyle bir çeşit belirsizlik, gün içinde yapacaklarımızla ilgili karmaşa, plansızlık, günün hedeflerinde organize olamama hali ile güne başlayacağız.

Genel olarak ilişkilerimizde yoluna koyamadığımız, bir türlü içinden çıkamadığımız, mağdur yanımızı simgeleyen şeyler bugün biraz canımızı yakabilir.

Öğleden önce bu etki altındayken aynı zamanda uyumsuz ve gergin de olacağız. Özellikle kadın- erkek ilişkileri açısından oldukça zorlayıcı bir gündeyiz. Her ne kadar uzlaşma eğilimi varmış gibi görünse de, üzeri kapalı, dile getirilmeyen, sadece hal ve hareketlere yansıyan sözsüz kavgalar yaşamamız mümkün. Kavgamızı daha çok, ailemizi ve içinde bulunduğumuz güven sağlayan ortamı korumak için vereceğiz. İlişkimizi ayakta tutmak ve “bir bütün” olduğumuzu hissetmek için de çaba sarf edebiliriz. Ancak bugün Ay 10:34 itibariyle günün geri kalanında boşlukta olacağından, herhangi bir yönde kalıcı uzun vadeli adımlar atmak doğru olmayacaktır. Yani bugün tüm belirsizliği, karmaşası ve uyumsuzluğuyla bir şeyleri çözmek ya da yeni bir safhaya adım atmak için uygun bir gün değil. İçsel ve dışarı yansıyan huzursuzluğu dağıtacak aktiviteler, uyumlu kişilerle birlikte geçirilen vakit, daha rahat bir gün geçirmenize destek olacaktır.

SALI sabahı erken saatler itibariyle var olan yeteneklerimizi ortaya koymak konusunda desteklendiğimiz enerjilerle güne merhaba diyeceğiz. Pazartesinin gergin ve huzursuz enerjisinden sonra çok daha keyifli bir ruh halimiz olacak. Genel anlamda olaylara bakışımız iyimser ve umutlu olacak. Her yönden geliştirici, büyütücü ve rahatlatıcı aktiviteler için çok uygun. Önemli kişilerle görüşmek, uzlaşmak, geliştirici bilgi alışverişlerinde bulunmak, iletişim sorunlarını gidermek için kullanabiliriz sabah saatlerini. Ancak Ay'ın öğlen saatlerine kadar halen boşlukta olduğunu ve Yengeç burcunda ilerlerken bize verdiği hassasiyeti de unutmamak gerekir. Somut sonuçlar beklediğimiz şeylerin başlangıcı için kullanmamanızı öneririm günün ilk yarısını.

Öğlene doğru ise, ayakları yere basan sağlam ilişkiler inşa etmek için olumlu etkiler kendini göstermeye başlayacak. Tutku, sevda, aşk her ne derseniz deyin, kendimizi o duyguya çok yakın hissedeceğiz. Doğru kişi diye bir tanımlama yapmak istemiyorum zira karşımıza çıkan herkesin bizim hayrımıza bir rolü olduğuna inanıyorum. Sadece, hissedilen bu duygunun mantığınızı perdelemesine, gözünüzü tamamen kör etmesine izin vermeyin diyebilirim.

Saat 14:56 da Ay yaklaşık 2 gün için Aslan burcuna geçiş yapacak. Geçtiğimiz 2 günün kısıtlı sosyalliği, güven ve huzur adına çekingenliği, yerini daha eğlenceli, neşeli ve dışa dönük bir ruh haline bırakacak. Evde durmak sadece tantanalı bir davet vereceksek cazip gelebilir bu günlerde.

Ancak öğleden sonra, iş ve özel bir sürü sorumluluğumuzun olduğunu da bileceğiz. E tabi bu sorumlulukların içimizden gelen sosyallikle örtüşmediğini bildiğimizden, kendimizi huzursuz ve kısıtlanmış hissetme ihtimalimiz olabilir.

Akşam saatlerinde, Aslandaki Ay'ın yüksek enerjisi ve Mars ile yaptığı olumlu açı bir araya gelip ortaya gerçekten güzel şeyler çıkarabilir.  Özgüven ve cesaretimiz sayesinde birçok ilk adımı atabilir durumda olacağız. Gözü kara bir ataklık, yapabileceklerinize dair şüphe götürmez bir inanç hissederseniz şaşırmayın. Zaten istediğimiz ama cesaret edemediğimiz bir şeyler için kullansak bu enerjiyi hiç fena olmaz.

ÇARŞAMBA sabahı itibariyle zihninizi bir konuya odaklamakta zorlanmayacaksınız. Eğer aldığınız bir eğitim veya üzerinde çalıştığınız detaylı bir iş-proje varsa, sabah saatlerinde konuyu en ince detayına kadar kavramak çok daha kolay olacak. Gizemli ve mistik konular ise özellikle ilgilimizi çekecek. Algılama kabiliyetimizin farklı olduğunu hissedeceğiz adeta. Sorunlara ve sorulara, doğru ve etkin karşılıklar bulma eğiliminde olacağız. Bütün gün bu olumlu etki hissedilir olacak aslında. Zihinsel kapasite, araştırma, algılama gerektiren her türlü iş için kullanabilirsiniz bu enerjiyi. Kimbilir belki de bir süredir aslını astarını öğrenmek için can attığınız bazı konulara açıklık getirecek açıklamaları keşfediverirsiniz.

Akşam saatlerinde ise keyfimiz iyice yerinde olacak. Eğer bu hafta içinde hangi akşamı eğlenceye ayıralım diyorsanız işte cevabı… Keyfi, sohbeti, sosyalliği bol, enerjik bir akşamdayız. İkili ilişkiler oldukça akıcı, sevgi, uyum ve barış içinde yaşanma potansiyeli taşıyacak. Aşk için de çok verimli bir akşam:) Çevremizdeki herkes daha bir güzel daha bir özel sanki. İyimserliğin dozunu abartmamak gerekir ama yine de bu akşam için kendinizi çok şanslı hissedeceğinizi söyleyebilirim. Tadını çıkaralım bari.

PERŞEMBE günü Ay gece yarıısndan itibaren neredeyse tüm gün boşlukta olacak. Mecbur kalmadığınız sürece başlangıçlar için kullanmamanızı önerebileceğim bir gün.

Sabah saatlerinde neredeyse Ekim başından bu yana etkisini hisssettirmeye başlayan Satürn-Neptün üçgen açısı kesinleşecek. Endişe duyduğumuz, kötümser olarak yaklaştığımız bazı konularda esneme ve rahatlama yaşayabiliriz. Bakış açımızdaki her türlü sınırlama ortadan kalkıp, sadece temkinli davranmak seviyesinde kalacak. Bu da çok daha geniş perspektiften olaylara bakmamızı sağlayacak. Sırf kurallar ve inançlar nedeniyle gerçekliğini, olabilirliğini kabul etmediğiniz bazı konulara karşı çektiğiniz zihinsel perde biraz olsun aralanıp, en azından "Acaba mı?" demenizi sağlayacak bir etki.

Kaygılarımızı ve yaşadıklarımızın nedenlerini fark edip, hayrımıza olanı görme, kendimizi biraz olsun hayatın akışına bırakabilme etkisi.  Yaptığınız ruhsal bir takım çalışmalar, sanatsal faaliyetler varsa, yaratıcılığınızı yok etmeden, bunlarla ilgili somut adımlar atma ve günlük hayatımızda kullanma fırsatları yakalayacağız.

Bu etki azalarak da olsa 1 hafta kadar daha devam edecek. Kesinlikle kıymetini bilmek lazım. Tüm gün Ay Aslan burcunda ve boşlukta ilerlemeye devam edecek. Sosyal ve enerjik bir tema ile günü geçireceğiz.

Saat 22:24 itibariyle Ay yaklaşık 2 gün için Başak burcuna geçiş yapacak. Eğlencenin ve keyfin ikinci plana atıldığı, çok çalışıp günümüzü bu açıdan verimli hale getirmek isteyeceğimiz günlerde olacağız. İşlerimizdeki detaylara dalıp, kendimizi ihmal edebiliriz. Sağlık konuları gündeme gelebilir bu günlerde.

Gecenin ilerleyen saatlerinde tüm günün aktif enerjisi, yerini yorgunluk ve kafa karışıklığına bırakacak. Eğer erken saatlerde yatmayı tercih etmemişseniz uykuya dalmakta zorlanabilirsiniz. Çünkü bu kez de birçok detay aklınızı kurcalamaya başlayacak. Yanılma, kendinizi kandırma ve belirsizlik içinde hissetme riski var. En iyisi erkenden uykuya dalıp rüyalarda bu muhasebeleri yapmak olabilir bu akşam içinJ

CUMA sabahı gücümüzü ve enerjimizi yanlış hedefe odaklanarak boşa harcama riskimiz var. Çok çalışma eğilimde olacağımız kesin ancak bu sabah erken saatlerdeki çabamız sanki biraz boşa olacak gibi görünüyor. Elde edilen sonuçlar tatmin edici olmayabilir. Telaşlı tavırlar ve dobra dobra söylenmiş kusurlar nedeniyle tartışmalar, duygusal anlamda ufak tefek kazalar olası diğer riskler...

Öğleden önce duygusal anlamda varsa üzerimizdeki rehavetin ortadan kalkacağını, kendimizi güçlü hissedebileceğimizi söyleyebilirim. İstesek neler yapabileceğimiz ile ilgili bir farkındalık yaşayacağız belki de… Bu etki altındayken olan şeyleri duygusal anlamda takıntı haline getirme riski taşıyoruz. Buna izin vermeyip geçirgen olmayı başarabilirsek, kabiliyetlerimizin tadına vararak az zamanda çok şey yapabileceğimiz enerjiler olacak gökyüzünde...

Öğleden sonra neye ihtiyaç duyduğumuzu dile getirmek çok kolay olacak bizler için. Özellikle beklenen destekler, hizmetler v.b. Konularda her şey açık ve net ortaya koyulabilecek. Araştırmak, incelemek, neden sonuç ilişkileri kurmak, detaylı çalışmalar yapmak, elimizdeki işimizde ilerleme kaydetmek, kusursuz raporlamalar sunmak, yapılmış çalışmalara yorum katıp anlamlandırmak için çok uygun saatlerde olacağız.

Akşama doğru ise çalışmalarımız ve işimiz tek başına bir masada ilerlemeyecek. Herkesin bütüne birşeyler kattığı, alışverişin, anlayışın, çabanın ortaya konulup harmanlandığı verimli toplantılar için kullanabilirsiniz bu etkiyi. Her ne yaparsak yapalım içinde neşe ve sohbette olacak. Yani aklımız verimli bir şeyler ortaya çıkarmakta olacak belki ve bunun için ortam da çok müsait olacak ama aynı zamanda hoş sohbeti ve iyi ilişkileri de ihmal etmeyeceğiz...

CUMARTESİ gün boyunca Ay Başak burcunda ve boşlukta ilerleyecek. Eğer hafta sonu işe gitmek zorunda olanlardansanız, yapmanız gerekenleri hızlıca olmasa da düzgün ve özenli bir şekilde tamamlayacağınız bir gün sizi bekliyor. Evdeyseniz de yine, ortalığa çeki düzen vermek, eşyaları düzenlemek, temizlik yapmak için uyun olacak. Yapmanız gereken detaylı bir iş varsa ona da zaman ayırabilirsiniz. Gözünüzden bir şey kaçmayacak diyebilirim. Elinizdeki yarım kalan şeyler ve toparlanacak çalışmalar bugün su gibi akıp gidecek. Gün boyunca Ay'ın hiçbir temel açısı olmayacağından, özellikli ve etkili olayların olmasını beklemiyorum. Aş, romantizm ve duygusallık açısından ise oldukça kısır bir gün. Ancak bunun dışında her ne yapıyorsanız yapın günü verimli geçirebileceğinizi söyleyebilirim. Çalışmak günün ana teması olacak.

PAZAR günü ilk saatler itibariyle Ay yaklaşık 2 gün için Terazi burcuna geçiş yapacak. Diğer insanlarla birlikte olmak, beraber bir şeyler yapmak, sosyalleşmek ve ilişkiler önem kazanacak. Sanatsal konular gündemimizde olacak. Bulunduğumuz ortamda, giysilerimizde ve iletişimizde her şey uyumlu, estetik ve etkili olsun isteyeceğiz. Uzlaşmak ve diğerlerinin haklarına saygı göstermek eğiliminde olacağız.

Sabah saatlerinde herhangi bir konuda kendimizi ve görüşlerimizi ortaya koymak adına diplomatik bir cesaret kaplayacak içimizi. Yani gerçekleri ve hislerimizi söyleyeceğiz ama bu sözlerin ucu kimseye dokunmayacak. Kimse kırılmayacak. Aman kavga olmasın deyip kenara çekilmeyeceğiz. Bu etki altındayken, yapmayı düşündüğümüz teklifler, öneriler varsa, oldukça sanatsal bir şekilde ifade edebiliriz gibi görünüyor.

Yeter ki olduğumuz yerde durmamızı engelleyen heyecana kendimizi fazlasıyla kaptırmayalım. Zira öğlene doğru saatlerde de bir acelecilik kaplayacak içimizi. Niyetimiz mutlaka iyidir ancak bazen de olayların oluş sırasını değiştirme şansımız olamıyor. Yani sabretmek kaybetmek anlamına gelmiyor çoğu zaman. Heyecanınızı da öldürmeden, bir miktar dinginleşmenize katkı sağlayacak kişilerle bir arada olmanızı, telaşa kapıldığınızı hissederseniz zihninizi boşaltacak işlerle uğraşmanızı, kısa molalar vermenizi öneririm.

Öğlen saatlerinde ise bizi duygusal anlamda zorlayıcı deneyimlere hazırlıklı olmakta fayda var. Bizim için takıntı haline gelmiş, bir türlü kurtulmayı beceremediğimiz, belki de rahatsız edici duygular su yüzüne çıkıp günümüzü sevimsizleştirebilir. Üzeri örtülmediği için de fark edip serbest bırakma şansı elde edebiliriz. Birine duyduğumuz öfke, normalde farkına varmadığımız ya da kabullenmediğimiz bir takım kıskançlıklar, kaybetme korkusu, reddedilme endişesi v.b. birçok örnek verebilirim. İşte bu tarz duyguları hem yoğun olarak hissetme, hem de sorunun kökenini fark edip duyguyu serbest bırakma... Biraz yıpratıcı belki ama işte bu bir fırsat değil de nedir? Ben bu cesareti bulabileceğimizi ümit ediyorum. Günün geri kalanında Ay'ın temel bir açısı olmayacak ve bu etkiler altında pazar gününü ve haftayı tamamlayacağız.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

 

Samiye Özbaş Soysal


Not:Haftalık yorumlarda bahsettiğim tüm bu etkileri, hayatınızın hangi alanında daha çok hissedeceğiniz kişisel doğum haritanızın yorumlanması ile netleşebilir

Yorumlar

Popüler Yayınlar