15 Ekim Haftası için Yorumlarım...


Merhaba,

Neşeniz bol olsun dileklerimle...

PAZARTESİ gecesi ilk saatler itibariyle aldığımız etkiler, sabaha iyimser, mutlu ve umutlu başlamamızı sağlayacak. Çevremizle iletişim halinde olmak bize iyi gelecek. Hayatımıza renk katan şeylerin farkına varacağız. Öğlene kadar, Ay'ın yeni ay öncesinde azalan enerjisi hareket kabiliyetimizi sınırlayıp, adeta elimiz kolumuz kalkmıyor da bir şey yapamıyoruz gibi hissedeceğiz. Tavsiyem bu sabahı iletişim yönünüzü kullanarak yapacağınız işler ile geçirmenizdir.
Öğlen saatlerinde hedefimize giden yolda bazı güzel sürprizlerle karşılaşabiliriz. Tahmin etmediğimiz bir gelişme nedeniyle yönetimimizi değiştirmek zorunda kalabiliriz. Durup düşünmeden, acele ile yapılan işlerden normal şartlarda sakınsak bile, bu öğlen bizim için olumlu sonuçlara vesile olacak ani olaylar yaşayabiliriz.
Saat 15:03 de 22 derece Terazi burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Terazi burcunda gerçekleşecek olması adalet, uyum, anlaşma, ilişkiler ve denge konularında olması muhtemel yeni adımları daha rahat atabileceğimizi gösteriyor. Yeni Ay’ın aldığı açılar dikkate alınırsa, sorumluluk aldıran, giriştiğimiz işlerde şans ve ilahi gücün yanımızda olduğunu hissedeceğimiz bir enerji tarafından destekleniyor olacağız. Spica sabit yildiziyla kavusumla gerceklesmesi, basari, zenginlik ve mutlulugu da beraberinde getirme potansiyeli tasiyor. Ay'ın bu taze enerjisi, bize itici güç verecektir mutlaka. Ancak yeni ay gerçekleştikten hemen sonra, burcu tamamlayana kadar başka bir temel açısı olmadığından ne yazık ki boşlukta ilerlemeye başlayacak. Bu da bize, bu yeniay enerjisinden alacağımız faydanın, eğer aceleci davranırsak, biraz beklentilerimizin altında kalabileceğini işaret ediyor. Örneğin bir uzlaşma çabası için adım atılmışsa, niyet ne kadar iyi olursa olsun sonuç vermeyebilir. Bir ortaklık için adım atacaksak, başta her şey hızla ilerlese bile sonradan havada asılı kalma ihtimali olabilir. O nedenle, yeni bir başlangıç için taze enerjiyi kullanmak istiyorsanız en azından salı gününü beklemenizi öneririm. Her zamanki gibi yeniay niyetlerini için kendinizi sınırlamamanızı ve yüreğinizin sesini dinleyerek hareket etmenizi dilerim.

SALI sabahı 03:07 de Ay yaklaşık 2 gün için Akrep burcuna geçiş yapacak.  Hassas ve kırılgan olduğumuz kadar kırıcı da olabileceğimiz günlerde olacağız. Çok çabuk alınganlık gösterip, bize yapılanların yüreğimizi daha çok yaraladığını hissedeceğiz. Bu içimizdeki duygusal çalkantıları dışarıya belli etmemek için de elimizden geleni yapacağız. Gereksiz kıskançlıklar, hırslar olabileceği gibi, yaptığımız işe tutkumuzu koyma eğiliminde de olacağız. Sezgilerimiz her zamankinden daha güçlü olup eğer doğru kullanabilmişsek hedeflediğimiz şeylere yönelmemizde katkı sağlayacak
Ay Akrep burcuna geçtikten sonra, biz güne merhaba demeden önce yapacağı açılar çok güzel görünüyor. Bu tablonun etkileri şaşırtıcı olaylar yaşamamıza neden olabilir. Rüyada olup, aynı zamanda rüya gördüğünün çok net farkında olma hali gibi. Gözlerimiz açtığımızda da hangi gerçeklikte olduğumuz şaşırma durumu.  Hepimizin başına mutlaka gelmiştir diye düşünüyorum. Gün içinde yaşadığımız olaylar dışında, rüyalarımızla da birçok enerji blokajını çoğu zaman fark etmeden çözebildiğimizi, hatta karmik dengelemeler yapabildiğimizi kabul edersek, bu sabaha karşı olan açılar sanki bana bu açıdan oldukça verimli bir etki yaratacakmış gibi görünüyor. Hatta henüz denemedim ama bilinçli rüya deneyimi için bile uygun olabilir.
Sabaha bu etkiler altında ve oldukça hassaslaşmış olarak uyanacağız.
Öğlen saatlerinde sabır ve azmimizin bize fayda sağladığı, hem uyumlu olup dengeyi kurabildiğimiz, duygularla başa çıkabildiğimiz, güçlü hissedeceğimiz etkiler olacak gökyüzünde. İşte bence, yeni ayın enerjisini bu etki altındayken kullanmak çok daha fazla verim almamızı sağlayacaktır. Güçlü bir ortaklık, sanatsal bir konuda zorlayıcı bir çalışma, irade ve kararlılık gerektiren ve içinde estetik ve güzelliğin olduğu birçok tema ve sağlam bir ilişkinin başlangıcı v.b. Bütün bu saydıklarım için uygun destek olacak gökyüzünde bizim için. Sosyal ve enerjik olacağız. hem duyguların derinine inmek hem de ilişkide her ne yaşamak istiyorsak sonuna kadar yaşamak isteyeceğiz. İnancımız birçok güçlüğün üstesinden gelmemize destek olacak. Ve tüm bunları yaparken de tercih ettiğimiz yöntem çevremizdekileri üzmekten ziyade doğru iletişim ile dengeleri korumak şeklinde olacak. Tutkunun peşinden gidilecek saatlerde olacağız.  Özellikle saat 13:00 dan sonra 3 saat kadar bu olumlu enerjiden sonuna kadar faydalanma şansımız var. Günün geri kalanında Ay'ın başka bir temel açısı olmayacak ve bu etkiler eşliğinde günü tamamlayacağız.

ÇARŞAMBA gününde en etkili olacak açı, aslında salıdan bu yana etkisini yavaş yavaş göstermeye başlayan Venüs- Jüpiter kare açısı. Saat 02:34 de kesinleşecek ve neredeyse tüm gün hissedilmeye devam edecek. Gün boyunca her konuda aşırılığa karşı dikkat! En iyicil ve şans-güzellik getiren bu iki gezegenin uyumsuz olan açısı olayların ve isteklerin göz boyayan şekilde abartılması riski veriyor. Çevremizde gördüğümüz güzelliklere ne pahasına olursa olsun sahip olma dürtüsü etkin olabilir. Kendimizi bugün için aşırı beğenme ve kibir gösterme riskimiz var. İlişkilerde de haddinden fazla iç içe geçmiş laubalilik seviyesinde bir kaynaşma. Estetik kaygımızın her şeyin üzerinde olması v.b. birçok etki, azı karar çoğu zarar cinsinden bizi rahatsız edecek gün boyunca.
Sabah saatlerinde tam da bu anlattıklarıma zemin hazırlayacak şekilde sosyallikte artış dikkat çekecek. Çok fazla konuşup, kaynaşacağız. Uyum ve denge içinde olmak beklentimiz olacak. Duygularımızla düşüncelerimizin ve de ağzımızdan dökülen kelimelerin aynı düzlemde olduğu bir halimiz olacak. İşte bu “içindeki neyse dışındaki de o” şeklindeki iletişim tarzımız belki de hızlı yakınlaşmalara ve iyimserlikle adım atacağımız ilişkilere neden olacak. Derin paylaşımlar, duyguların açıklıkla dile getirilmesi, kalbin arzularına hizmet eden yaklaşımlar kulağa çok hoş gelmekle birlikte, bizi biraz objektiflikten uzaklaştıracak gibi görüyor. Gün içinde çok iyi vakit geçireceğimizi düşünüyorum. Yaşananların devamlılığı konusu ise tartışılır.
Ay saat 05:23 itibariyle günün geri kalanında boşlukta olacak. O nedenle zaten devamlılık gerektiren, veya elle tutulur, gözle görünür sonuçlar elde etmek istediğimiz şeyler için uygun bir gün değil maalesef. Sosyalliği dozunda yaşamaya gayret edip, iyi iletişim ve uyumlu ilişkilerin tadına varmaya bakmanızı öneririm.

PERŞEMBE günü saat 03:26 itibariyle Ay yaklaşık 2 gün için Yay burcuna geçiş yapacak. Önceki 2 gün her ne olursa olsun kendini hissettiren içsel huzursuzluk hali yerini bir miktar rahatlama ve iyimserliğe bırakacak. Arkadaşlarımızla bir arada olmak ve keyif veren macera yönü olan şeylerle ilgilenmek isteyeceğiz. Evde oturmaktansa gezmek ve yeni yerler, insanlar keşfetmek daha cazip gelecek. Bu günlerde genel olarak eğilimimiz kendimize bir şeyler katmak yönünde oluyor. Okuyarak ya da gezip görerek...
Güne bir dalgınlık ve kafa karışıklığı enerjisi ile başlayacağız. Zaten ayaklarımız yere basmıyor bir de kafamız karışınca bakın görün neler oluyor. Evden çıkarken yapmamız veya yanımıza almamız gereken birçok şeyi unutabiliriz. Ocaktaki çaydanlık, arabanın anahtarı, çocuğun çantası, evrak dosyamız v.b. Aman dikkat. Her halukarda olacağı varsa yapacak bir şey yok tabi ama madem riski biliyoruz en azından önlem alabiliriz. Evden çıkmadan önce her şeyi son bir kez kontrol etmekten kimseye zarar gelmez...
Öğlen saatlerinde, gününüzün ilerleme hızının sizi tatmin etmediğini hissederseniz şaşırmayın. Rutin olan ve sorumlu olduğunuz her şey gözünüze batacak. Çünkü bu söylediklerim insanın hareket alanını daraltan şeyler. Bu nedenle de her şeyi aceleye getirme eğilimi göstereceğiz. İçimizdeki heyecanı dışarıya yansıtmaktan da çekinmeyeceğiz. Keyif veren ve canlandıran bir enerji kuşkusuz. Eğer doğru şekilde kullanılmışsa, sadece kendimize değil çevremize de heyecanımızı yansıtma şansımız olur. Bu arada günün özellikle ikinci yarısında, hiç beklemediğimiz ve bizi heyecanlandıran haberler alma ihtimalimiz de var.
Akşama doğru heyecanımız hareketlerimize de iyice yansıyacak. Fazla enerjimizi neye yansıtacağımızı bilemeyeceğiz adeta. Fiziksel güç ve hareket gerektiren her türlü iş ve aktivite için mükemmel bir enerji. Ruhsal veya fiziksel anlamda özgürleşme adına gayet cesur olacağımızı söyleyebilirim. Ancak bu arada öyle gözü kara bir enerjimiz olacak ki, isteklerimizin karşısında durmaya kalkanların vay haline. Ne yazık ki, enerjimizi doğru şekilde kullanmamışsak çatışma ve kavga eğilimi de göstereceğiz.  Yapmak isteyip cesaret edemediğiniz bir şey için ilk adımı atmak, fiziksel güç gerektiren işlerimizi halletmek ve spor salonunda vakit geçirme için çok uygun bir öğleden sonra ve akşam gibi görünüyor. Ayın günün devamında başka bir temel açısı olmayacak ve bu etkiler altında günü tamamlayacağız.

CUMA sabahı duygularımızı abartılı bir şekilde ortaya koyma ve gereksiz çıkışlar yapma eğiliminde olacağız.
Her şeyi yapabilir ve üstelikte herkesten fazla bilgiye sahip olduğumuzu düşünerek, meziyetlerimizi üstün görme ve bu nedenle de ilişkilerde anlaşmazlık yaşama riskimiz var. “Ben bizim için en iyisini bilirim” ve “en mükemmelini yaparım” tavrı eğer karşınızdaki amenna demişse sorun yaratmayacaktır. Zira sonuçta alan memnun satan memnun. “Buyur sen önden geç” diyecektir. Yok eğer o da her şeyi biliyorsaJ işte orada sorun yaşama ihtimali de beraberinde geliyor. Bugün için sanki diğer insanlarla ortak yapılacak işler stres kaynağı olabilir gibi göründü bana. Tavsiyem bireysel olarak yürütmeniz gereken bir şeyler varsa onları tamamlamanızdır. Destek alıp verme ve birlikte bir şeyler yapma planlarını daha uygun olacak başka bir güne erteleyebilirseniz daha güzel olur. Genel anlamda şansın da bizden yana olmadığı bir gün olacak.
Gece saatlerinde ise bu çekişmeli tavır artık son bulacak. Daha uyumlu bir hava içine gireceğiz ancak ne fayda… Gün bitti. Neyse rahat ve huzurlu bir gece geçirme şansımız var en azından. Saat 23:27 itibariyle Ay boşlukta olacak. Geceyi zihninizi ve ruhunuzu dinlendirerek geçirmenizi öneririm.

CUMARTESİ saat 04:42 itibariyle Ay yaklaşık 2 gün için Oğlak burcuna geçiş yapacak. Eğlence özgürlük beklentisinin yerini sorumluluklar ve başarma ihtiyacı alacak. Galiba hafta sonu için biriktirdiğimiz ve yerine getirilmesi gereken görevlerimiz günümüzü kaplayacak gibi görünüyor. Keyif almak ve kendimize zaman ayırmak gibi kavramlar çok uzak bu etki altındayken.
Güne gözlerimizi açtığımızda, gerçekten de her türlü sorumluluğumuzun bilincinde, daha günün ilk saatlerinde tüm hafta sonunu kafamızda organize etmiş bir halimiz olacak. Yaptıklarımızla ve yerine getirdiğimiz rutinler ile kendimizden çok şey verebilir, gerekirse bireysel ihtiyaçlarımızı seve seve göz ardı edebilir hissedeceğiz. Eğer günü çalışarak geçirenlerdenseniz, özellikle sabah saatlerinde sezgilerinizi işinize katmayı ihmal etmeyin. Mutlaka faydası olacaktır. Tatil günü olmasına rağmen, işe gidip fazla mesai yapmak isteyenler olabilir aramızda. Üstelik de bunu seve seve ve sadece işimizin sorumluluğunu gerçek anlamda aldığımız için yapacağız.
Sabah saatlerinde risk almanızı gerektiren bir durum olursa, içsesinize kulak verin. Size doğruyu söyleyecek ve aldığınız bu riskten karlı çıkmanıza fayda sağlayacaktır.
Öğlen saatlerinde aman telaşa kapılmayın. Her şey yolunda ve olması gereken hızda ilerliyor. Başladığınız işi tamamlayamama kaygısına hiç gerek yok. Yeni yöntemler ve yaratıcı fikirler aklınıza gelecek muhtemelen. Göz ardı etmeyin tabi ki. Bunun mutlaka geliştirici bir yönü var. Ama sanki bildiğinizden şaşmamak ve birazcık sabırlı olup zamana bırakmak daha yaralı olacak gibi görünüyor bugün için.
Bu sabırsızlık, hırs ve huzursuzluk hali, akşama doğru etkisini azaltacak. Fakat bu kez çok daha farklı bir ruh haline bürüneceğiz. Günümüzü dolduran her ne ise, iş, aile, çocuklar, ev… Her şey bize başarılması gereken bir konu gibi görünecek. Her şeye en ince detayına kadar hakim olup, yönetip, bizim otoritemiz dışında hiçbir adım atılmasın diye uğraşacağız bu etki altındayken. Başarı hırsı tutku halini alacak adeta. Eğer işin içine biraz olsun duyguları katma şansımız olsaydı tutkulu aşklar için de uygun olabilirdi. Ama bugün için bu şekilde beklentiye girmemenizi tavsiye ederim. Sevgilinizle bu amaçla buluşup, iş projelerinde nasıl daha başarılı olabilineceğini ateşli ateşli tartışırken bulabilirsiniz kendinizi. Akşam saatlerinde AY'ın başka bir temel açısı olmayacak. Eğer yapabilirseniz kendinize vakit ayırmanızı öneririm. Duygusal veya eğlenceli ortamlara akın demiyorum. Bu söylediğim, bu akşam için zor görünüyor. Ama en azından evde kahvenizi yudumlayarak ," kariyerde basamakları 3'er 5'er tırmanmak” falan filan gibi iş odaklı da olsa kitap okuyarak dinlenebilirsiniz.

PAZAR günü neredeyse akşama kadar Ay'ın temel bir açısı olmayacak ve Oğlak burcunda ilerlemeye devam edecek. Hayatın ciddi yönlerine odaklanıp, tedbirli ve görevlerimizin farkında olacağımız bir gün olacak. Akşama doğru önem verdiğimiz bazı konularda, somut atılımlar yapmak için görüşmeler yapabiliriz.
Geleceğe yönelik planların yapıldığı, detaylı olarak konuşulduğu toplantılar için çok uygun bir akşam. Başarılı olması beklenen bir ortaklık için tohumlar atılabilir mesela. Hem verim hem de akılcı riskler almak mümkün görünüyor. İş konusu dışında bir konu gündemimizde olsa bile mutlaka ciddiye alacağımızı söyleyebilirim. Yazılı ve sözlü ifadeler oldukça net ve hedefe yönelik olacak. Araştırmamız gereken bir konu ve hazırlamamız gereken bir rapor varsa tatil günü olmasına rağmen pazar akşamını bunun için kullanabiliriz. Elimizdeki işin sonuçları, birçok şeye açıklık getirip, konuya kimsenin üzerinde çok fazla düşünmediği açılardan yaklaşılmasını sağlayacak.  Akşamın ilerleyen saatlerinde Ay'ın başka bir temel açısı olmayacak ve haftayı bu etkiler ile tamamlayacağız.


Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…

Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…


Samiye Özbaş Soysal

Not:Haftalık yorumlarda bahsettiğim tüm bu etkileri, hayatınızın hangi alanında daha çok hissedeceğiniz kişisel doğum haritanızın yorumlanması ile netleşebilir

Yorumlar

Popüler Yayınlar