29 Ekim Haftası için Yorumlarım...


Merhaba,

Cumhuriyetimizin 89.yıldönümü kutlu olsun dileklerimle...
 

PAZARTESİ

Pazartesi sabah saat 08:16 itibariyle Ay yaklaşık 2 gün için Boğa burcuna geçiş yapacak. Hareketli geçen son birkaç günün ardından huzur ve rahat beklentisi içinde olacağımız günler yaşayacağız. Maddi kaygılar varsa eğer bunlar su yüzüne çıkabilir ancak yine de bu hafta sonundan uzun, kısa tatilimizin son gününü telaşsız bir  keyifle geçirmek isteyeceğimiz kesin.

Sabah saatlerinden itibaren Merkür, 31 Aralık'a kadar kalacağı Yay burcuna geçiş yapacak. Bu süre zarfında Merkür'ün en çok bilinen ve herkesin nedenseJ çekindiği retro hareketi de olacak. Merkür yay ve akrepteki retroları ile ilgili ayrıca bir yazıyı ilerleyen dönemlerde sizlerle paylaşacağım. Retro dönemi bir kenara bırakırsak Yay’daki seyri sırasında Merkür bizi nasıl etkileyecek: Zihinsel olarak çok aktif olacağız. Var olan bilgimizi derinleştirmek ve okuyup öğrenmeye olan açlığımızın farkına varacağız. Elde ettiğimiz gerçek bilgileri de etrafımıza aktarmak için var gücümüzle savaşacağız. Bu süre boyunca çalışan zihnimizle, o kadar çok konuya ilgi göstereceğiz ki ne yazık ki dağılma riskini de taşıyacağız.  Yani fikirsel olarak aktif ama odaklanma sorunu yaşadığımız bir döneme giriyoruz.

Sabah saatlerinde aradığımız rahat ve huzur ortamı için kendimizi tamamen akışa bırakabileceğiz. Hassas, duyarlı ve adeta keyif bağımlısı bir halde hissedeceğiz kendimizi.

Öğlen saatlerinde ise olayın o kadar basit olmadığını anlamamıza yardımcı olacak olaylar ve kişiler karşımıza çıkabilir. Birileri çıkıp adeta diyecek ki: "Dur bakalım orda. Bir sürü yapman gerek şey var. Onları tamamladın da mı bu kadar rahatsın? İşler güçler... Yapılıp tamamlanması gerekenler... Sorumluluklarımız... Biz yapmasak kimsenin yapmayacağı işler bizi bekliyor. Tam olarak bedenen ve ruhen dinlenmeye ayırmaya heveslendiğimiz günün havası birden değişti. Tabiri caizse hevesimizin kursağımızda kalması olayı aynen budur... İşte akşama kadar hep bu etkiler altında devam edeceğiz ve tabi ki üzerimize düşen neyse istesek de istemesek de tamamlayacağız.
 
Akşam saatlerinde tüm öğleden sonranın gerginliği birden yok olmayacak ne yazık ki… Yanlış anlaşılmalar, kelime oyunları, uyumsuzluk ve sözlerin amacından sapması gibi olaylar bekliyor bu akşam bizleri. Adeta arzumuz dışında geçen gün nedeniyle hırsımızı karşımızdakilerden, bize bu sorumlulukları yaratanlardan çıkaracağız. Ne yazık... Aslında kimse bizi buna zorlamıyor ki. O görevler yerine getirilmezse eğer huzursuzluğu ve mutsuzluğu hissedecek olan sadece bizleriz. Kurallar biz uyduğumuz sürece varlar. Sorumluluklar biz yerine getirdiğimiz sürece bize ait. Eğer almışsak bu kimsenin suçu ya da günahı değil... İşte bu gözle bakabilsek keşke... O zaman ne yaptıklarımızdan gocunuruz ne de ucu dokunan sevdiklerimizi gereksiz yere yaralarız...


Saat 21:29 da 6 derece Boğa burcunda Dolunay gerçekleşecek. Akrep-Boğa teması içeren bir dolunay olacak. Dolunay’ın etkisi var olanı su yüzüne çıkarmak, belirgin hale getirmek ve ortaya çıkan gerçeklerle de yüzleşmek şeklinde oluyor. Halının altına süpürülebilen cinsinden değil olanlar. Yani görmezden gelmek mümkün değil. Daha önce, özellikle de yeniay döneminde adım attığınız, tohumlarını ektiğiniz ne varsa, şimdi onları biçme, ürünleri toplama, sonuçları ele alma zamanı.15 Ekimdeki dolunayın teması ile bu hafta gündemi dolduracak olayların bağlantısı çok net.
Bu dolunayın hasatı “ilişkiler” ve o ilişkilerin varlığı adına alınan “riskler” le alakalı olacak diye düşünüyorum. Dolunayın Satürn ile yakın teması ise konunun bizim için biraz zorlayıcı olabileceğini gösteriyor. "Arınma" olmazsa olmaz bir unsur. Dolunay zaten bunu gerektiriyor. Satürn ise çifte etki yapacak bu konuda. Hem duygusal, hem fiziksel arınmaların ruhunuza fayda sağlayacağını ümit ediyorum. Detoks şartJ


Saat 23:01 sonrası Ay gecenin devamında boşlukta ilerleyecek.

SALI günü gün boyunca Ay Boğa burcunda ve boşlukta ilerleyecek. Yani yine huzur ve sükun arzusunda olup bu huzuru çalışarak kazanmaya gayret göstereceğiz. Günümüzden rutin işlerimiz konusunda verim almamız mümkün. Duygular bir kenara bırakılmış ve biriken işler için tüm enerjimiz ortaya koyulmuş olacak.

Pazartesi gününden bu yana etkisini göstermeye başlayan Güneş-Plüton altmışlık açısı öğlen saatlerinde kesinleşecek ve tüm gün etkili olmaya devam edecek. Kendimizi bu etki altındayken, birçok şeyi yapabilir hissedeceğiz. Gücümüzün yetmeyeceği, isteyip de elde edemeyeceğimiz bir şey yok gibi... Aynı zamanda güçlü ve bizim eksik yanlarımızı tamamlayan ilişkilere nüfus etmek açısından da destekleyici olacak bir enerji bu. Derin yeteneklerimizi ortaya çıkaracak fırsatlar yakalayabiliriz gün içinde. Kişisel irademizi ortaya koymak her zamankinden çok daha kolay olacaktır. Kendimizle ilgili belki bizim bile bilinç düzeyinde tam olarak farkında olmadığımız yönlerimizi keşfetmek için şans niteliğinde bir enerji olacak gökyüzünde. Gerçek amaçlarımızı su yüzüne çıkarıp bunlara tutkuyla sarılmak ve vizyonumuza tutunmak için kaçırılmayacak bir fırsat. Eğer imkanınız varsa bu konularda bir takım çalışmalara, kişisel gelişim seminerlerine katılabilirsiniz. Elinizin altında farkındalığınızı artıracak kitaplar varsa alın okuyun. Ya da en azından bugün gözünüz kulağınız başka bir şekilde açık olsun olaylara... Mutlaka sizi uyandıracak ufak mesajlar içereceğini düşünün ve o gözle bakın her şeye... Tüm gün Ay'ın boşlukta olduğunu unutmayın ve mecbur kalmadıkça kalıcı sonuçlar elde etmek istediğiniz şeylerin ilk adımı için kullanmayın bu günü.

ÇARŞAMBA sabahı ay yine Boğa burcunda ve boşlukta ilerlemeye devam ediyor. Akşam saatlerine kadar da aynı şartlar geçerli olacak. Duygusal olandan ziyade maddi dünyada var olan şeyler gündemimizde olacak. Rahat, huzur ve keyif isteyeceğiz ancak sorumluluklarımızı yerine getirip çalışmaktan da vazgeçmeyeceğiz gün boyunca.

Saat 20:41 itibariyle Ay yaklaşık 2 gün için İkizler burcuna geçiş yapacak. Önümüzdeki iki gün, İletişimi bol, sosyal ancak huzursuz ve kararsız günler olacak bizler için.  İş ya da eğitim nedenli kısa yolculuklar gündeme gelebilir. Yalnız ya da sessiz kalmakta zorlanabiliriz bu etki altındayken.
 
Akşamın ilerleyen saatlerinde zihnimizin karışmasına ve yanılmamıza neden olacak etkiler olacak. Hem insan ilişkilerinde hem de bilgiyi alma konusunda zorluklar, kavram karmaşaları ve yanlış anlayıp anlaşamamalar etkin olacak. Ayrıca sinirsel olarak hassasiyet ve asabi tavırlar söz konusu da olabilir. O halde gecenin ilerleyen saatlerinde şansımızı bu konularda fazla zorlamamakta ve günü noktalamayı geciktirmemekte fayda var. 

PERŞEMBE gecesi ilk saatler itibariyle iletişimde zor saatler başlıyor ne yazık ki. Eğer işin içine kelimeler girmişse çıkışı bulmak zorlaşacak adeta. Uzlaşmak ve anlaşmak isteyeceğiz mutlaka gönülden. Ama nafile… İstemeden de olsa yanlış anlaşılmaya neden olacak iletişim kazaları olabilir gibi görünüyor.

Bunun olması için fırsatta olacak. Yani yoğun bir sosyallik, iyi ilişkiler adına kaynaşma ve nezaket istersen sonuna kadar. Ama eğer herhangi bir konuda hemfikir olalım ya da oturup birlikte plan yapalım derseniz sonuç elde etmek konusunda çok iyimser olmamanızı öneririm. Bir şekilde bilgilerin seviyesi çakışmayacak sanki. Yani sıradan ve günlük sohbetin içinde kalacağız belli ki ama bunun bizim için çok da keyif verici olmadığını hissedeceğiz bir yandan da. Şansı zorlamamakta fayda var. Bırakın bir gün de derin paylaşımlar olmayıversin. Sıcaklık var mı var? Kibar ve anlayışlı mı karşımızdakiler? Evet... Bu kadarının tadını çıkarmak bile iyi gelebilir...

Ama bu da zor olacak muhtemelen. Çünkü bir hareketlilik bir heyecan olacak ki içimizde sormayın… Yetişmemiz gereken çok şey varmış gibi hissedeceğiz. Belli de olmaz gerçekten her şeyi bir anda hep birlikte yürütmek zorunda da kalabiliriz… Aman telaşa kapılmayın derim... Gün uzun ve daha yeni başladı. Her şeye yetecek kadar zaman var aslında. Eğer bu aceleci ruh haline kendimizi kaptırmışsak da ufak tefek kazalar ve hatalar söz konusu olabilir.

Yeni insanlarla, yeni mekanlarda bir araya gelip, yeni ilişkilere adım atma isteğimiz de olacak bu sabah saatlerinde. İlkel bir içgüdüyle oradan oraya koşturup, her şeyi merak edip görüp öğrenmek isteyen, korkusuzca her şeye atlayan bir çocuk canlandı gözümün önünde. İşte bu sabahın teması bu olacak herhalde. Ve gün boyunca Ay'ın başka bir temel açısı olmayacak. Yani yalnız kalmak istesek de kalamayacağımız, hareketin önünde istesek de duramayacağımız, trafiği yoğun, enerjik canlı bir gün bizi bekliyor. Aman enerjinizi idareli harcamaya gayret edin derim. Bir de ilişkileri dejenere edecek bir sosyalliğe izin vermemeye çalışın... Ara sıra da olsa nefes almak için durun, kelimeler kaçmıyor, nasıl olsa yetişirsinizJ
 
CUMA gecesi ilk saatlerde aslında Perşembeden bu yana etkisini gösteren Venüs-Uranüs karşıt açısı kesinleşecek ve gün boyunca etkisini hissettirecek. Bu açının etkisi kısa süreli ancak sarsıcı olabiliyor. (Aynen geçen hafta İstanbul da yaşanan 3,8 büyüklüğündeki deprem gibi) İlişkilere yansıyan bir enerji söz konusu. Yeni olanı-farklı olanı tatma ve heyecan arayışı gibi bir anın tuzağına düşme riski veriyor ne yazık ki... Venüs Terazide ve zaten ilişkilere oldukça açık bir dönemdeyiz. Uranüs desen Koç burcunda ve ataklık veriyor. Her ikisi de öncü burçlardalar. Üstelik de kendimizi çok şanslı hissettiğimiz ve her şeye haddinden fazla iyimserlikle yaklaştığımız bir sabaha uyanıyoruz.
 
Yani çekincesiz bir ilişkiye başlama veya belki de hiç düşünmeden biriyle ipleri koparma cesaretimiz olacak gün boyunca… Bu bahsettiklerimden sonra takdir edersiniz ki, zaman yeni ilişkilere adım atmak ya da var olanı sorgulayıp karar vermek için hiç de uygun değil. Her ne kadar içimizden gelen bu olmasa da, sakin olmakta ve aklıselim hareket etmeye çabalamakta fayda var. Bu açının etkisi geçtikten sonra " ne yaptım ben?" dememek için kendimizi biraz olsun kontrol etmek gerekecek sanki...

Günün zorlayıcı enerjileri maalesef bu kadarla da kalmıyor. Ani patlamalar, pireyi deve yapan cinsten öfkeler ve bencilce bir hırs tüm ilişkilerimizde etkisini gösterecekL
Üstelik de Ay saat 11:22 itibariyle günün geri kalanında boşlukta ilerleyecek. Hiçbir şey için acele etmemeye, kalıcı kararlar vermemeye ve düşüncesizce adımlar atmamaya çalışmamız gereken bir gündeyiz. İçinizdeki heyecan anlaşılır bir şey… Yok etmeyin ama bilin ki bu gün onun peşinden gitmek, size kazandırdıkları kadar kaybettirebilir de...
 
CUMARTESİ sabahı saat 09:44 de Ay yaklaşık iki gün için Yengeç burcuna geçiş yapacak. Geçtiğimiz iki günün dışa yansıyan huzursuzluğu, biraz durulacak ve her ne yaşıyorsak içimizde tutmaya çalışacağız. Evimiz, ailemiz ve varsa çocuklarımız ön planda ve gündemde olacak. Eğer günü zaten hafta sonu tatili olarak evde geçiriyorsanız ne ala. Sorun yok. İstediğiniz kadar bir arada olup vakit geçirebilirsiniz. Fakat Cumartesi gününü çalışarak geçirenlerdenseniz bu gün biraz sıkıntılı olabilir sizin için. İşyerindekileri ikinci bir aileniz gibi görüp onlarla yakınlık ve sıcaklığı oluşturmak tabi ki mümkün ama yine de evin dışında olmak çok keyif vermeyecektir.
 
Öğlen saatlerine doğru, her şeyin yolunda olduğunu görüp rahatlayacağız. Duygusal olarak kendimizi güvende hissettiğimiz zamanların keyfini çıkaralım derim. Bir de her ne yapıyorsanız yapın, bu etki altındayken sezgileriniz ve yaratıcılığınız yüksek seviyede olacak. İşte herşeyin yolunda olması aslında biraz da bu yüzden. Yani akıntıya karşı değil de, doğru yönde ve akıntı ile birlikte yüzüyor gibi olacağız.

Akşama doğru, özellikle ailevi konuları ciddiyetle ele alıp, üzerimize düşen her ne varsa keyifle yapıp bundan duygusal olarak tatmin yaşayacağımız saatlerde olacağız. Çocukların hafta sonu faaliyetleri, evin ihtiyaçları, yeneklerin hazırlanması ve aile sorunlarının tartışılıp çözüme kavuşturulması, büyüklerin ziyaret edilip ailevi rituellerin yaşatılması v.b. konular öğleden sonrasının gündeminde olacak.

Akşam saatlerinde ise enerji birden değişecek. Ne yazık ki bu keyifli hafta sonu akşamına yakışmayacak şekilde gerginleşecek. Cuma gününden bu yana etkisini gösteren Venüs-Plüton karesi kesinleşecek gökyüzünde. Ve etkisini Pazar günü dahil hissettirmeye devam edecek. Aynı zamanda da Ay-Uranüs kare açısı olacak.
 
Bilin bakalım neyi etkileyecek? Tabi ki haftanın anafikri haline gelmiş olan ilişkileri... Mevcut ilişkilerimizde değişiklik, yeniden yapılanma, var olan düzenin yıkılıp yeniden inşası, aşkın sona ermesi ya da arkadaşlığın aşka dönüşmesi, tutkunun zorlayıcı bir şekilde hissedilmesi ve tansiyonu yüksek durumlar söz konusu olacak... Venüs Uranüs karşıt açısında da bahsettiğim gibi sonuçta bir ilişki isteği mutlaka olacak. Ama bu öyle akıcı ve ayakları yerden kesici bir aşk niteliğinde değil de, yorucu, zorlayıcı ve yıpratıcı bir etki. Mevcutta bir ilişkiniz varsa bile birden kendinizi karşı konulmaz bir aşk arzusu içinde bulabilirsiniz.

Herşey birden olacak sanki. Nasıl olduğunu bile anlamadan mevcut güvenli ilişkinizi veya yuvanızı gözünüz görmeyebilir. Aklınız tamamen uçmuş gibi sadece ve sadece yeni limanlara doğru yola çıkmak isteyebilirsiniz. Hatta bu etki altındayken fiziksel olarak da uzaklaşıp herşeyi silme yeni sayfalara yer açma isteği duyabilirsiniz. Gönül bazen eskiyi yıkmakta da yenisini yaratmakta da ferman dinlemiyor. Bu bilinen bir gerçek. Ama bizim gerçeğimiz olmak zorunda değil. Yani her zaman ki gibi irade bizde. Mevcut ilişkimizde, ilişkimizin niteliğinde, yoksa yenisinde, ruhumuzun gerçekten neye ihtiyacı olduğunu bilen bir tek kişi var. O da biziz... Eğer buna rağmen bir ilişki kazası yaşanacaksa da sonuçları için dövünmek veya pişmanlık duymak ne kadar anlamsız geliyor değil mi?

PAZAR sabahına erken saatlerde başlayacaksanız, Cumartesi gününün etkilerini biraz daha hassaslaşmış bir şekilde üzerinizde taşıyor olacaksınız. Derin duygularla bir mücadele halinde olacağız. Karşımızdakine anlayışlı davranmanın çok mümkün olmadığı, kontrolümüzü rahatça kaybedebileceğimiz etkiler olacak.  Tutkunun ve hırsın yıkıcı yönü su yüzüne çıkacak ve bizi yüzeysel olan tüm ilişkilerden ve ilişkilerin yüzeysel yanlarından arınmaya yönlendirecek.

Öğlene doğru ise yorgun ruhumuzu biraz olsun dinlendirecek rahatlatıcı enerjiler hissedilecek. Genel anlamda biraz hafiflemiş ve anlaşmaya istekli olacağız. İkili ilişkiler ve arkadaşlıklar için uygun ve önemli kişilerle ve konuları görüşmek için etkin bir zaman dilimindeyiz.
 
Saat 10:37 den sonra Ay günün geri kalanında Yengeç burcunda ve boşlukta ilerleyecek. Tüm çalkantılarına rağmen, haftayı ailemizle ve düzeltmeye niyet ettiğimiz bağlarımıza duyduğumuz sevgiyle noktalamak keyif verici. Haftanın zorlayıcı, ilişkilerde adeta sınav niteliğinde olan etkilerini, bilinç seviyesinde kendinizi kontrol ederek geçirbilmeniz ve bu sınavlardan payınıza düşeni çıkarabilmeniz dileğiyle...

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

 
Samiye Özbaş Soysal

 

 

 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar