22 Ekim Haftası için Yorumlarım...


Merhaba,

Neşeniz bol olsun dileklerimle…
 
PAZARTESİ sabahı erken saatler itibariyle istediklerimizi elde etmek adına hırslı olacağız. Başarı isteği ve haklı olma telaşı uzlaşma arzumuzun önüne geçecek maalesef.
Ay, 06:34 sonrası 1,5 saat kadar boşlukta kalacak ve sonrasında yaklaşık 2 gün için Kova burcuna geçiş yapacak.
Bildiğimiz doğruları bütünün iyiliği için çekinmeden söyleyip, yolunda gitmeyen her ne varsa düzene sokma eğiliminde olacağız bu günlerde. Romantizmden ziyada dostlukların önem kazandığı, sosyal içerikli konuların gündemde olduğu etkileri hissedeceğiz.
Öğleden önceki saatlerde sabahın gergin enerjisi daha da artacak. İletişim sorunları, sabit ve anlaşmaya yanaşmayan tavırlar, kişiler arasına koyulan duvarlar, yakınlaşmaları ve herhangi bir konuda hemfikir olmayı engelleyecek. Varsa sorumluluklarımızı yapmak içimizden pek gelmeyecek. Özgür olup istediğimiz neyse onu yaşamak isteyeceğiz ama gel gör ki hayatın gerçekleri maalesef buna izin vermiyor. Kurulu düzenimizi yürütmek günün ilk yarısında oldukça zorlayıcı olacak. İsteklerimiz eğer günün bu diliminde hemen gerçekleşmiyor ise, “mutlaka bir nedeni vardır” diye düşünüp, kendinizi boşuna depresif bir ruh haline sokmamanızı öneririm.
Akşama doğru tüm günün durdurucu enerjisi etkisini yitirmeye başlayınca adeta kontrolden çıkmış gibi aceleci ve telaşlı bir hal alacak bizleri. Kaybedilen zaman farkını kapatma çabasında gibi her şey hızlıca ilerlesin isteyeceğiz. Bu enerjik tavırlar hem bizim hem de çevremiz için canlandırıcı bir etki yaratacak. Hayatımızın bazı alanlarında heyecan ve değişiklik arayışında olacağız. Hoş sürprizler ve beklemediğimiz haberlerle karşılaşabiliriz. Akşam saatlerinde Ay'ın başka bir temel açısı olmayacak ve bu etkiler altında günü tamamlayacağız.
 
SALI sabahı saat 03:13 itibariyle Güneş bir ay için Akrep burcuna geçiş yapacak. Olaylara şüpheci yaklaşıp nedenleri ve ardındaki gerçeği sorgulayacağımız, duygusal olarak riske girmekten kaçınıp, gerçek duygularımızı kolay kolay paylaşamayacağımız bir dönem olacak. Hayatımızda sevdiğimiz her ne varsa ona tutkuyla sarılıp inancımızı ortaya koyacağız. Hırs ve azmimize sezgilerimizi de ekleyince, eğer istemişsek başarıyı elde edebileceğimiz enerjilerin etkisinde olacağız bu süre zarfında.
Sabah bu enerjileri yoğun bir şekilde hissedeceğiz. Ayrıca da hırsın, sessiz ve derinden gelen azmimizin cesaretle birleştiği noktayı göreceğiz. Eğer inanç, kararlılık ve cesaret isteyen bir işiniz varsa bu sabah saatleri gerçekten çok uygun görünüyor.
Öğlen saatlerinde iletişimin yoğun olması hem keyif verecek hem de biraz yoracak.  Heyecanlı ve kıpır kıpır olacağız. Çevremizdeki herkese iyimser ve hoşgörü ile yaklaşma eğilimi göstereceğiz. Vermek ve fayda sağlamak isteği üst seviyede olacak. Bu etki altındayken, diğer insanların da hayrına olacak, hepimizi ilgilendiren toplumsal konularda çalışmalar yapmak verimli sonuçlar doğurabilir.

Saat 14:14 de pazartesiden bu yana etkisini gösteren Güneş-Neptün üçgen açısı kesinleşecek ve tüm gün kendisini hissettirecek. Bu açının etkisi ile birlikte hayal ettiğimiz şeylerin gerçekleşmesi adına somut tavırlar sergileyebilecek ve o hayalleri gerçek dünyaya uyarlayabilecek güçte olacağız. Benimsemek, kararlı ve inançlı bir tutum sergilemek her zamankinden daha kolay olacak. Bir gün olmasını ümit ettiğimiz şeyler işte o ümit aşamasını geçip hayat bulma aşamasına gelebilecek. Ruhsal bir takım çalışmalar ile bu bilinçaltı vizyonları ortaya çıkarmak ve gerçekte hayattan beklentilerimizi tespit etmek için uygun bir gündeyiz. Sezgilerimiz ve derin algılarımız oldukça yüksek olacak. İsterim ama çok zor dediğimiz birçok şeyin aslında ne kadar ulaşılabilir olduğunu görebileceğiz bu etki altındayken belki de. Günlük koşturmacanın içine dalıp bu olumlu enerjiyi heba etmeyin derim. Mutlaka kendinize vakit ayırın. Daha rahat olacaksanız yazabilirsiniz. Düşünün, hissedin... Ben hayatıma neyi çekmek istiyorum? Ama sınırları aşın bakalım biraz… Öyle “o olmaz, bu olmaz” diye baştan kestirip atmayın... Sonra da bunun olabilirliğini hayal edin. Bakalım neler keşfedeceksiniz.

ÇARŞAMBA sabahı saat 04:27 itibariyle Ay öğlen saatlerine kadar boşlukta olacak.

Mevcut ve iletişim gerektirmeyen işlerimizi tamamlamak için uygun bir zaman dilimindeyiz. Zihnimizi araştırma gerektiren işler için çok rahat kullanabiliyor olacağız.  Yeter ki kendini biran evvel dışarılara atma hevesinde olan gönlümüzü sakinleştirebilelim.
Saat 14:01 de Ay yaklaşık 2 gün için Balık burcuna geçiş yapacak. Ve bu an itibariyle günün geri kalanında herşey daha akıcı ve keyifli geçecek. Bu önümüzdeki 2 gün boyunca her zamankinden daha duygusal ve hassas olacağız. Duygusal olarak belki ikilemler içinde ama olan olaylara karşı da çok daha kabullenici olabileceğiz. Fedakarlıklar ve sezgisellik yüksek seviyelerde hissedilecek.
Öğleden sonraki ruh halimiz eğer normal şartlarda çok koşturmacalı ve yorucu bir işiniz varsa, bu koşturmacanın içimde kesinlikle size çok iyi gelecek. Zira bu etki altındayken, herşey bizim istediğimiz şekilde olsun diye şartları zorlama eğilimimiz olamıyor. Olan her işte bir hayır olduğunu kabullenmenin kolay olduğu saatlerdeyiz.  Zihnimizi ve kalbimizi sınırlamalardan kurtardığımızdan da yaratıcılığımız çok etkin şekilde hissedilecek. Sezgilerimiz ve hayallerimiz iç içe geçecek. Olaylara ve insanlara karşı duyarsız kalma ihtimalimiz yok gibi bir şey. Yardım etmek, paylaşmak, sevgimizi hissetmek ve hissettirmek isteyeceğiz.
Akşama doğru ikili ve sosyal ilişkilerimizde, insanlara ve hayatımıza karşı sorumluluğumuzun tam bilincinde olarak hareket edeceğiz. Uyum, denge ve anlayış eberjisi hakim olacak çevremizde. Hatta bu ortam “acaba mı?” dememize neden olacak belki de… Bu kadar güzellik bir arada olabilir mi? Bizler inanmayız ya hep küçüklüğümüzden bu yana öyle yetişmişizdir: "Çok güldüm kesin ağlayacağım" deriz mesela... Veya biri bize gerçek anlamda bir iyilik yaptığında, sevinsek bile, ardında bir şey var mı diye düşünmeden edemeyiz... Hep bunlar çocukluktan gelen ve sonrasında da hayatın içinde yerleşmiş ve bize sunulan düşünce kalıplarının ürünü değil mi aslında?

İşte bugün olanlar da bir an için böyle düşünmemize neden olacak belki... Ama hayal dünyasına dalmadığımızı, kendimizi kandırmadığımızı ispatlayacak olaylar yaşamamız da mümkün bu etkiler altındayken. Yani o kadar huzurla geçecek ki günün ikinci yarısı,  gerçekten "insan" olduğumuzu hissedeceğiz adeta.

PERŞEMBE sabahına inancımızın gücünü hissederek uyanacağız. Derin bir duygusallık, feda ettiklerimizin ruhumuzda yarattığı hisler bu sabaha damgasını vuracak. Bayramı gerçek anlamda bayram gibi yaşayanlar için duygusal anlamda çok etkin bir enerji olacağını söyleyebilirim.
Öğle öncesindeki saatlerde, planlar yapıp, organize olma, kararlılığımızı ortaya koyup, dirayetli davranma eğiliminde olacağız. Konsantrasyon, disiplin ve güç gerektiren işler için uygun saatlerdeyiz. Eğer bayramın ritueli olan kurban kesme işlemini gerçekleştireceksiniz, günün ilk yarısında yapmanızı öneririm. Ya da bayramın devamını, neler yapacağınızı planlamak için de kullanabilirsiniz bu saatleri. Eğer düşünme ve sorgulama fırsatı yakalamışsanız, sizin için hayatta nelerin gerçekte önemli olduğunu kavramanıza sebep olacak örnekler çıkabilir karşınıza. Hırsın organize edilmiş halini çok yakından hissedeceğiz. Kararlı adımlar ve başlangıçlar için özgüvenli olacağız.
Öğleden sonra ise bu etki halen devam ediyor olacak ama işin içine belki de herşeyi birden yetiştirme çabası ile biraz acelecilik eklenecek. Duygularımızdaki karışıklık, hareketlerimizdeki telaşla birleşince ne yazık ki hem çatışma hem de sakarlık ve kaza riski taşıyor olacağız. İşte bunlar da her kurban bayramının bilinen riskleri aslında. Ev kazalarına ve özellikle de kesikle oluşanlara karşı dikkatli olmakta fayda var. Yoldaysanız yani tatil için bir yerlere gidiyorsanız veya daha önce de dediğim gibi kurban kesme işlemini öğleden sonraya bırakmışsanız,  hiçbir şey için yüreğinizi daraltmaya veya hızlıca yol almak için acele etmeye gerekmediğini aklınızın bir köşesinde bulundurmanızı öneririm. Mümkünse yol ya da bayramın gerektirdiği işleri öğleden önce bitirin derim.

Akşama doğru artan sosyallik ruhen biraz yorucu olmaya başlayacak. Zira bütünün enerjisi ile birlikte, fazlasıyla iyimser olup, hiçbir şeye hayır diyemeyeceğiz akşam saatlerinde. Ben yine de akşamın pozitif enerjisini kolay kolay hiçbirşeyin bozamayacağını düşünüyorum.
Kısa kısa ziyaretler, geziler ve bolca sohbet… Sevgimizi dile getirmekte zorlanmayacağımız ve kendimizi genel olarak iyi ve mutlu hisseceğimiz, şanslı olduğumuzu düşündürecek etkiler olacak gökyüzünde.

CUMA sabahı, zihinsel olarak oldukça yaratıcı ve keşiflere açık olacağız. Hedeflediğimiz yol adına planlar yapma, hayatımızın yönünü sorgulayıp, neden, niçinlere cevap bulma ve hayat amacımızın neleri kapsadığını keşfetmek adına olumlu etkiler altında olacağız. Gün boyunca etkisini hissettirecek olan şey, aydüğümlerinin kişisel gezegenlerimizle teması olacak. Hem ilişkiler, duygular hem de düşünceler açısından oldukça hassas bir gün geçireceğiz.
İradi olarak bizim dışımızda gelişen birçok olay bekleyebiliriz gün boyunca. Yani birçok tesadüf olmayan tesadüf yaşayacağızJ Sizi bilmem ama bunun düşüncesi bile beni çok heyecanlandırıyor.
Akşama doğru gün içinde olanların da etkisiyle düşünceli bir hal alacak bizleri.
Saat 18:04 sonrası Ay yaklaşık 4,5 saat boşlukta kalacak. Yeni bir karar ya da başlangıç için uygun bir akşamda değiliz ne yazık ki.
Üstelik de bu akşam için iletişimde oldukça zorlanacağımız etkiler altındayız. Kendi kendimizle, duygu ve düşüncelerimizle bağlantı kurmak zor olmayacak belki ama diğer insanlarla anlaşmakta biraz zorlanacağız. İlişkilerde eleştirel yaklaşımlar olabilir. Fedakarlıkların kötüye kullanılması, iyimserliğimize pişman olma ve aşkın romantizmin çoooook uzaklarda bir yerlerde kalmış olması... İşte olası riskler bunlar gibi görünüyor. Evde vakit geçirmenin daha uygun olduğunu düşünüyorum bu akşam için. Eğer çok geç saatlere kadar dışarda plan yapmayacaksanız en azından eğlenmek için heveslenmeseniz iyi olur.
Saat 22:32 de Ay yaklaşık 2 gün için Koç burcuna geçiş yapacak. Heyecan, hareket, cesaret yoğun bir şekilde hissedilecek bu günlerde. Geçtiğimiz iki günün kabullenici hali yerini şartları zorlayan bir eğilime bırakacak. Çocuksu dürtülerle sürekli hareket etmek ve planlamadan, düşünmeden adım atmak isteyeceğiz.

CUMARTESİ sabahına Koç burcundaki Ay'ın enerjisinin çok yüksek seviyede hissedileceği etkilerle uyanacağız. Heyecan arayışı ve aceleci tavırlarımızın keyif verebileceği gibi, aynı zamanda da bizi risklere açık bir hale getireceğini unutmamak gerekir. Her şey olması gereken zamanda oluyor. Hızlandırma çabamız bunu kesinlikle değiştiremez. Bu gerçeği hatırlamak ne kazandırır bilemiyorum ama en azından günü planlarken bu riski de göz önünde bulundurmak iyi gelebilir. Enerjinizi boşaltacak aktiviteler ( spor v.b.) ve huzurlu- uyumlu insanlarla bir arada olmak bu içinde bulunduğumuz durumu dengelemeye mutlaka katkı sağlayacaktır.
Öğlen saatlerinde ise duygusal olarak bazı şeyleri yapmaya ya da kabullenmeye zorlandığımız hissedip sıkıntı yaşayabiliriz. Tartışmalar, üstü kapalı savaşlar, dil yaraları ve güç savaşları olası risklerimiz gibi görünüyor. Bu etki altındayken karşımızdaki ile aynı şekilde hissetmemiz ve empati kurmamız pek mümkün olamıyor maalesef. Ama en azından nötr kalmayı becerebilirsek, kırmak ya da kırılmayı tercih etmemiş ve ruhumuzu gereksiz yere yormamış oluruz. Ay'ın bu saatler sonrasında başka bir temel açısı olmayacak ve günü bu etkiler altında tamamlayacağız.

PAZAR sabahına, enerjimizi doğru hedefe yönlendirebileceğimiz ve kendimizi şanslı hissedeceğimiz bir şekilde uyanacağız. Hem canlı hem de iyimser olacağız.
Saat 04:32 sonrası Ay günün geri kalanında boşlukta olacak. Yani kalıcı sonuçlar elde edilecek işlere adım atmak için kullanabileceğimiz bir günde değiliz maalesef.
Genel olarak kendimizi iyi, sağlıklı ve zinde hissedeceğimizi söyleyebilirim sabah saatleri için. Sadece kendimizin değil çevremizdekilerin de iyiliği için çaba sarf edecek güçte olacağız. Eğer içinde bulunduğunuz bir grup ve dahil olduğunuz bir grup çalışması varsa, bugün bir takım aktivitelerde öncülük etme, ön ayak olma potansiyelimiz olacak.
Günün ilk yarısı bu enerji ile yaşanacak.
Öğleden sonra, cumartesi günü kendini hissettirmeye başlayan Mars- Jüpiter karşıt açısı kesinleşecek. Ve bununla birlikte, çekişme, rekabet enerjisi kendini gösterecek. Her ne için çaba sarf ediyorsak bu aralar, sanki boşa kürek çekiyormuşuz gibi hissedeceğimiz olaylar gelebilir başımıza. "Yok artık bu kadarı da olmaz" dedirten tesadüfi şanssızlıklar, sanki amacımıza ulaşmamıza engel olan birileri varmış hissi... İsteklerimiz olsun diye çılgınca bir savaş ama kiminle? ... Kabalaşma eğilimi, umarım hiç kimseye...  İrademizi ortaya koymak sadece ve sadece bizim elimizde oysa ki... Bunun ötesindeki şeyler müdahale etmemizin bir anlam ifade etmediği gerçekler...
Bu gün için bir güzel haber… Akşama doğru,Venüs 22 Kasıma kadar kalacağı Terazi burcuna geçiş yapacak. İlişkilere tam olarak tarif edemesek de, bir güzellik gelecek. Mevcutta bir beraberliğimiz yoksa da ilişkide olma, birileriyle hayatı paylaşma ihtiyacını yoğun olarak hissedeceğiz bu süre boyunca. Saygı ve sevgiyi karşılıklı olarak yaratma ve bir olmayı becerilme hali olacak. Bu dönem boyunca insan ilişkilerimiz her zamankinden daha uzlaşmacı ve sevgi dolu olacak. Güzel olan her şey ve sanatsal aktiviteler ilgimizi çekecek. Karşımızdakini eleştirmek değil de mevcut haliyle sevmeye daha yaktın olacağız.

Haftanın finalinin, ilişkilere güzellik getirecek bu geçiş ile yaşanması ne güzel... Uyumun ve koşulsuz sevginin hayatınızdan hiç eksik olmaması dileklerimle...

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal

 

 

Not:Haftalık yorumlarda bahsettiğim tüm bu etkileri, hayatınızın hangi alanında daha çok hissedeceğiniz kişisel doğum haritanızın yorumlanması ile netleşebilir

Yorumlar

Popüler Yayınlar