4 Haziran Haftası İçin Astrolojik Yorumlarım


Merhaba,

4 Haziran ile başlayan haftaya ait gezegen hareketlerinin, yeryüzüne ve bizlere olan etkileri ile ilgili kısa yorumlarımı aktarıyorum:

PAZARTESİ sabahı özgürleşme hissimizin kuvvetli olacağı ve bu konuda desteklenmiş ve iyimser hissedeceğimiz bir sabah olacak. Bilgiye hızlıca ve beklemediğimiz yollardan ulaşma şansı bulabiliriz. İlişkiler, denge ve adalet ile ilgili konularda sorumluluk alıp, zihinsel olarak kolayca odaklanabileceğimiz bir sabah yaşayacağız.

Venüs-Mars karesinin etkisini sadece gün boyunca değil salı günü de hissedeceğiz. Bu da ilişkilerde gerginliğin işareti olacak. İletişimimizde eski olayların gündeme gelmesi, bir de üzerine eleştirel sözlerin eklenmesi ilişkileri iyice çatışmalı hale sokabilir. Gerginleşme ihtimali olan görüşmeleri bu etki altında iken yapmamakta fayda olabilir.

Pazartesi öğlen saat 14:11’de Ay tutulması gerçekleşecek. Tutulmaları genel olarak stres kaynağı olarak değil de olgunlaşmamıza ve ruhsal büyümemize destek veren fırsatlar olarak görmek daha uygun olur. Bireysel olarak bizleri doğrudan etkileyecek olaylara vesile olabileceği gibi, ilişkide olduğumuz kişi ve kurumlara etkisi ile de dolaylı olarak hayatımızın akışını tetikleyebilir. Mutlaka hareketlenmeyi etrafınızda hissedersiniz. Birçok kişinin aldığı kararlara, hayatlarındaki yön değişikliklerine şahit olursunuz. Haberlerini duyarsınız. Kesin olan bir şey var ki tutulma ile birlikte hayatımızda sıradan olayların olmasını beklemeyiz. Eğer tutulma haritanızda bir gezegen, Arap Noktası, Aydüğümleri veya akslar üzerinde gerçekleşmişse mutlaka sizi daha fazla etkileyecektir. Bu etkileri hissetmemiz biraz zaman alabilir. Ani kararlar almamakta fayda olacaktır.

Pazartesi günkü tutulma 14 derece Yay burcunda gerçekleşecek.  Yay burcunun özünde ruhsal ve dünyevi bilgiyi aramak, gerçeğe ve hatta hayatın anlamına ulaşmak yatmaktadır. Geziler, seyahatler, davalar, mahkemeler, havayolları, avukatlar, politika, öğretmenler, dini inançlar hep yay burcunun konusu olabilir. Kısacası bilgiye ulaşmak adına olan tüm araçlar gündemde olabilir. Uzunca süre uğraşılmış bazı konuların netleşmesi ve gerçeğin ortaya çıkması söz konusu olabilir. Hem günlük yaşamımızda hem de hepimizi ilgilendiren konularda çokça konuşulup yayılacak bilgiler açığa çıkacak gibi görünüyor. Ortaya çıkanlar ise dengeyi sağlayana kadar bir takım gerginliklere neden olabilir. Gökyüzünde T kare açı kalıbı göz önünde bulundurulduğunda, çatışmalar özellikle eril enerji şeklinde kendini gösterecek gibi görünüyor.

Tutulmanın hemen ardından akşamüstü saatlerinde kurallar, mücadeleler ile özgürleşme ihtiyacı arasında kalacağımızı gergin saatler başlayacak. Ani çıkışlar ve gerginlikler-çatışmalar-zıtlaşmalar gün sonuna kadar etkili olmaya devam ediyor.

SALI günü, bir önceki gün olan gerginliklerin devam ettiği bir sabaha başlıyor olacağız. Ancak aynı zamanda da, bu mücadelemizin sonucunda sağlam adımlar atabileceğimiz etkiler altındayız. Yeter ki sözlerimizde ve hareketlerimizde dikkatli olalım ve gerginliklere ortam yaratmayalım. Ay saat 15:30’a kadar boşlukta olacağından kalıcı sonuçlar beklediğimiz işlerin başlangıcını yapmaktansa rutin işlerimizin detayları ile ilgilenmekte fayda var.

Öğleden sonra, Ay'ın Oğlak burcuna geçişi ile birlikte, sorumluluk almanın yanı sıra başarma ve elde etme güdümüz ön planda olacak. Disiplinli bir tavır sergilersek kontrolü ele alabileceğiz.

Akşam saatlerinde ise kendimizi daha rahat ifade edebileceğimiz ancak duygularımıza dokunmakta yine de zorlanacağımız saatler bizi bekliyor olacak.

ÇARŞAMBA sabah erken saatlerde Güneş-Venüs kavuşumu gerçekleşecek. Salı ve Çarşamba günlerinde etkili olacak şekilde Venüs’ün Dünya ile Güneş arasından yakın geçişi gerçekleşecek. Bu durum Venüs Geçişi olarak adlandırılıyor. Bu gökyüzü hareketi 8 yıl arayla gerçekleşen ikili geçişler olarak görülüyor. Ve her ikili geçiş 120 yılda bir gerçekleşiyor. Bir önceki Venüs Geçişi 2004 yılı yazında olmuştu. İkizler burcunda oluşacak bu durum tarihte hep iletişimsel buluşlar ve keşiflere vesile olmuş görünüyor. Ve bazı kaynaklar 8 yıl önceki olan durum ile bugünkü geçişin birbirini tamamlar, destekler ve devamı nitelikte olduğu yönünde bilgi içeriyor. Genel anlamda iletişimsel ve bilgi akışı ile ilgili bir şeylerin olmasını bekleyebiliriz. Olumlu içerikte gelişmeler olabileceği gibi, karmaşa yaratacak olaylara da vesile olabilir. Bunun yanı sıra sağlığımız açısından da işitme ile ilgili sorunlar yaşayabiliriz veya sinirsel bazı rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Venüs’ün aynı zamanda retro olması ve başka zor etkiler altında olması, açığa çıkacak haber ve bilgilerin çok da sevimli içeriğe sahip olmayabileceğini düşündürüyor.

Çarşamba sabahına Ay'ın Uranüs karesi ve Plüton kontağı ile başlıyoruz. Her türlü riskten, özellikle fiziksel risk almaktan kaçınmamız gereken etkiler altındayız. Ani ve sevimsiz duygusal patlamalar olabilir. Aldığımız riskler bizi tehlikeye sokabilir. Bir yanımız planlı programlı hareket etmemizi söyleyecek diğer yanımız ise hiç düşünmeden ve beklenmedik bir biçimde öne atılmamızı... Ve her iki dürtü de çok güçlü olacağından içsel çatışmalar da yaşayabiliriz. Sabah itibariyle iki gün boyunca etkili olacak şekilde, çatışma, iletişimde gerginlik, kaza ve mücadele riski altında olacağız. Dikkati elden bırakmamak gerekir.

Akşam saatlerinde yine yoğun haber ve bilgi akışı devam edecek. Öte yandan çok çalışarak başarı elde edebileceğimiz ancak cesaret ve mücadele gerektiren işlerde somut adımlar atabileceğiz.  Başarmak ve arzu ettiklerimizi elde etmek için gerekli gücü kendimizde hissedeceğiz. Yaptığımız işten itibar elde etme şansımız yabana atılmamalı.

PERŞEMBE günü sorumluluk almaya teşvik eden, belki de bu nedenle bir miktar kısıtlanmış ve engellenmiş hissedeceğimiz bir sabaha uyanıyoruz.

Öğle saatleri itibariyle Merkür, İkizler burcundan Yengeç burcuna geçiş yapacak. Bu burçta Haziran sonuna kadar kalacak. Merkür’ün Yengeç burcunda olduğu dönemler, eski yaşanmışlıkları sıkça hatırlayacağımızı, kararlarımızda ve düşüncelerimizde hislerimizin mantığımızdan bir miktar daha ön planda olacağını gösteriyor. Düşüncelerimizi biraz içe kapalı şekilde üretip, çevremizdekilere aktarmak istemeyebiliriz.

Öğleden sonra Ay, Jüpiter ile üçgen açı yapacak.  Maddi güvence ve buna götüren başarının peşinden gideceğiz. Sosyal ilişkiler açısından oldukça olumlu bir durumdayız.  İnancımız ve iyimserliğimiz sayesinde arzuladıklarımızı elde etme şansımız var. Bu olumlu etkilerle birlikte zaten devam eden işlerimizde yol almaya gayret edebiliriz. Ancak yeni bir proje ya da çalışmaya başlamak için mümkünse akşam saatlerini beklemekte fayda var. Zira Ay, bu son açısından sonra saat 17:17 ye kadar boşlukta olacak.

Akşama doğru Ay’ın Kova burcuna geçişi ile birlikte günün olumlu diğer gökyüzü etkilerini de yanımıza alıp toplumsal olaylar, gruplar ile birlikte yapılan ortak işlere girişebileceğiz. Orijinal ve akılcı fikirler üretip, idealist bir tavır sergileyebiliriz. 

CUMA sabah itibariyle önceki günlerde etkisi başlayan Güneş-Mars kare açısı kesinleşiyor. Gerginlikler, güç savaşları, görüş ayrılıkları ve kişilik çatışmaları olası riskler olarak önümüzde duruyor. Aynı şekilde fiziksel kazalara karşı da risk altında olabiliriz. Hayatımızdaki önemli kişilerle özellikle de erkek ve güç temsilcisi kişilerle ilişkilerde dikkatli olmakta fayda var. Devlet kurumları ile yürütülecek bir işimiz varsa zorlanmalar yaşayabiliriz.

Bu çatışmalar sırasında kendimizi değişime ve hayatımızda yeniliklere açık hissedeceğiz.  Özgürlük ihtiyacımız ile birlikte adım atma gücünü de kendimizde bulabileceğiz. Bu durum, çatışmalardan özgürleşerek! çıkmamıza neden olabilir. Bu yüzden sonradan pişman olmaktansa ani ve fevri kararlar almamakta fayda olacaktır.

Öğleden sonra itibariyle duygusal tatmin ve sahip olmak istediklerimizle ilgili beklentilerimizi daha iyi ifade edebileceğiz. İlahi konularda çalışmalar yapmak ve sosyalleşmek açısından uygun saatlerdeyiz.

Akşam saatlerinde ise iletişimin akışta olduğu, grup çalışmaları, toplumsal konular, ortak yarar için yapılan her türlü iş için uygun görünüyor. İnsan ilişkilerindeki bu olumlu etkileri kaçırmamak gerekir.

CUMARTESİ sabahına yine bir önceki günden gelen, iletişimdeki olumlu etkiler ile başlıyoruz. Zihnimizdekini çok akıcı bir biçimde ortaya koyabileceğiz. Ailemiz ile birlikte vakit geçireceğimiz ve yapılan fedakarlıkların huzur vereceği bir gün olacağa benziyor. Eskileri hoş bir şekilde anıp, sahip olduklarımızın kıymetini bilerek zamanımızın tadına varabileceğiz. Topluluklar adına aldığımız sorumlulukların yarattığı uyumu hissedeceğiz. Mantıklı ve dengeli bir iletişim boyutu tüm güne hakim olacak.

Akşamın ilerleyen saatlerinde ise risk alma ve elimizdekini kontrolsüz heba etme eğilimi olabilir. Gerek iş gerekse sosyal çevremizdeki etkin kişiler ile ilişkilerimizde dengesizliğe dikkat!

Ay, bu son açısından sonra yaklaşık 1 saat için boşlukta olacak ve 22:22 civarında Balık burcuna geçiş yapacak. Önümüzdeki 2 gün boyunca duygularımızı güzel ve duru biçimde ifade edebileceğimiz ve karşımızdakilerin isteklerini de kolaylıkla anlayabileceğimiz etkiler altında, hassas ve duygusal olacağız. Empati gücümüz fazlasıyla etkin olacak ancak bize aktarılan negatifleri üzerimizde taşıma riski de olabilecek. Sanat, dans ve estetik konulardan keyif alacağız.

PAZAR sabahı erken saatlerden itibaren ruhsal olarak kendimizi salıvermemiz sözkonusu. Özellikle sabaha karşı göreceğimiz rüyalara dikkat. Çok etkin mesajlar içerir nitelikte olabilirler. Sanata ve yaratıcılığa katkı sağlayacak etkiler altında olacağız. İlham kaynağımız ve hayal gücümüz çok etkin olacak. Ancak bu arada, kendimizi feda etme boyutunda kandırılma riski de taşıyoruz. (Belki de bunun için bizim dışımızda hiç kimseye ihtiyaç duymadan, kendi kendimizi kandırabiliriz) Buna ek olarak Ay'ın Merkür ile üçgen açısı nedeniyle de sezgilerimizi düşünce ve kararlarımızda etkin bir biçimde kullanabileceğiz. Kısacası mantığın oldukça geri planda kaldığı bir sabah yaşayacağız.

Öğlen saatlerinde ise derin hislerimizi ve gücümüzü ortaya koyup, elbirliği ve destek ile yapacağımız işlerden olumlu işler çıkarma şansımız mevcut.

Akşamın ilerleyen saatlerinde Ay ve Venüs arasında oluşacak olan gergin açı nedeniyle sosyal ve ikili iletişimimizde stres riski var. Aşk ve romantizm için çok da uygun bir akşam görünmüyor.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…

Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal


Not: Yukarda bahsettiğim tüm bu etkileri hayatınızın hangi alanında daha çok hissedeceğiniz ise kişisel doğum haritanızın yorumlanması ile netleşebilir.

Size özel kısa sorularınız olur ise astrokarmik@gmail.com adresine iletiniz. Keyifle cevaplamak isterim. Doğru verilerle cevaplayabilmem için sorunuza ilave olarak, doğum bilgilerinizi de iletmeniz gerekmektedir. (Örnek: Gün/Ay/Yıl; Saat ve Doğum yeri)

Yorumlar

Popüler Yayınlar