18 Haziran Haftası için Astrolojik Yorumlarım


Merhaba,

18 Haziran ile başlayan haftaya ait gezegen hareketlerinin, yeryüzüne ve bizlere olan etkileri ile ilgili kısa yorumlarımı aktarıyorum:

PAZARTESİ gününün ilk saatleri Ay-Uranüs 60’lık açısı ile başlıyor. Kendimizi pazar akşamının gergin enerjisini bir kenara bırakmış ancak biraz yorgun hissedebiliriz. Buna rağmen sebebini bilemediğimiz bir heyecanla gözlerimizi yeni güne açıp çevremizdekileri de bu coşkuya ortak etme gücünü kendimizde bulabiliriz.

Neşeli,  iletişimi bol ve keyifli bir hafta başlangıcı yapmamız olası görünüyor. Sanırım bu hafta, çalışanlar için neredeyse bir kabus olan “pazartesi sendromunu” yorgunluk etkisi dışında en az hissedeceğimiz haftalardan biri olacak.

Bu heyecanımıza rağmen, oldukça hassas ve duyabileceklerimize karşı aşırı kırılgan olabiliriz. Ancak unutmamak gerekir ki bizi en çok kıran ve kızdıran sözler, aslında bizim de içten içe inandığımız fakat dile getirilmesinin bizi bir nedenle rahatsız ettiği gerçekler olabiliyor. Derin hislerimize bizim ya da başkaları tarafından dokunulması söz konusu olabilir. Günümüz bu etkiler altında devam edecek. Sabahın heyecanını güne yayarak, derinde kalmış yaralarımıza şifa olmak adına bir takım çalışmalar yaparak günü geçirmek güzel olabilir. Önerim, mümkün olduğunca yeni başlangıçlara adım atmadan, tüm eski ancak artık ihtiyacımız olmayan alışkanlıklarımızı geride bırakmak ve bu sayede Yeniay’a tazelenmiş bir şekilde  hazırlanmak  olabilir.

SALI sabahına Ay-Mars karesinin etkileri ile başlıyoruz.  Sözlerimize dikkat etmekte fayda var. Yapıcı da olsa eleştirilerimizin saldırı olarak anlaşılma potansiyeli var. Kusursuz olsun diye çabaladığımız işler hakkında bazı konuşmalar kulağımıza gelip bizi üzebilir. Karşılaşacağımız sözlü dövüşlere aynı şekilde yanıt vermektense, yapıcı tavır sergilemek bizim yararımıza olacaktır. Sorumluluğumuzu bilip, elimizdeki işlerimizi disiplinli bir şekilde ele alırsak verimli bir sabah yaşayabiliriz.

Akşam saat 18:03’de, 28 derece İkizler’de Yeniay gerçekleşecek. Yeniay, yeni başlangıçlar ve tazelenme enerjisi taşıyor. Bu Yeniay, “Betelgeuse Sabit Yıldızı” ile kavuşum yaparak gerçekleşecek.  Betelgeuse Sabit Yıldızı; servet, askeri onur ve başarı, terfi, sanat ve bilimde yaratıcılık açısından destek ve buluşlar getiren bir yıldız olarak kabul ediliyor. Yeniay yani güneş ve ay’ın ile birleşiyor olması, aynı zamanda aktif bir zihin, güçlü istekler, türbülans, okült ve mistik konulara ilgi ve yetenek getirebilir. Bu nedenle başarı hedeflediğimiz bir çalışmaya başlamak için bu enerjiyi kaçırmamakta fayda var.

Yeniayın güzel enerjisinde tek handikap, Ay'ın yeniay gerçekleştikten hemen sonra başlayarak saat 20:34’e kadar boşlukta olacak olması. Bu nedenle harekete geçmek, örneğin yeni bir eşya satın almak, bir imza atmak ve yeni bir projeye adım atmak için akşamın ilerleyen saatlerini belki de tüm çatışma ve gerginliklerine rağmen ertesi günü beklemek daha uygun olur.

Ay, 20:34’de Yengeç burcuna geçiş yapacak. Önümüzdeki iki gün boyunca aile ve ev ile ilgili konuların, geçmişimizin, yakın çevremize karşı koruyup kollama dürtüsünün etkisini hissedeceğiz. Duygularımızı daha rahat ifade edebiliriz, ancak aşırı hassas, alıngan ve endişeli olma riskimiz var. Herkes bu durumdan farklı derecede etkileneceğinden, karşılıklı duygusal dalgalanmalara fırsat vermemek adına çaba sarfedebiliriz. Alınganlık yapmak yerine karşımızdakini ve tavrını anlamaya çalışabiliriz. Yakınlarımızı aşırı sıkı tutmak yerine biraz da serbest bırakıp kendimiz de rahatlamaya çalışabiliriz. Hele bir de bu serbestliğe rağmen kötü hiç bir şey olmadığını görmüşsek, ne mutlu bize…

ÇARŞAMBA sabahına, o günün akşamına kadar etkisini gösterecek gergin bir enerji ile başlıyoruz. Zihinsel olarak zorlayıcı, eleştirel, olayların genel olarak negatif yönünü görme eğilimli etkiler altında olacağız. İletişimde yavaşlama, kendimizi ifade edememe, kaygılı düşünceler ortaya çıkabilir.

Sabah saatlerinden öğleden sonraya kadar ani duygusal çalkantıların yanı sıra eski ile yeninin kavgasına tanık olacağız. İsyankar bir tavır ve acelecilik, ilişkilerimize huzursuzluk olarak yansıyabilir. Bu etki altındayken şartları, hızlıca ilerleyebilmek adına çok zorlamamak fayda sağlayacaktır.

Yine aynı saat aralığında, yaşanabilecek bu huzursuzluklar, bizde duygusal dengesizlik yaratabilir. Olayları olduğu gibi görmemiz zorlaşabilir. Duygu ve düşüncelerimiz, bilinçaltımızın devreye girmesi ile daha da karmaşık bir hal alabilir.

Tüm öğleden sonrayı duygusal olarak hassas ancak kırılganlık göstermeden geçireceğiz. Kendimizle yüzleşeceğimiz ve ruhumuzu şifalandırabileceğimiz fırsatlarla karşılaşabiliriz. Günü bu etkiler ile tamamlıyoruz.

PERŞEMBE günün ilk saatleriyle birlikte Güneş, Yengeç burcuna geçiş yapacak. Bir aylık bir süre için kendimizi evimize, ailemize, geçmişimize daha ait ve bu konularla daha fazla iç içe bulabiliriz. Koruyup kollamaya ve doyurmaya yönelik güçlü dürtülerin etkisinde olacağız. Duygusal olarak hassas ve belki de kırılmamak adına biraz içe kapanmış ancak güçlü olacağımız bir dönem.  Bu dönem boyunca sezgilerimize güvenip, kararlarımızda bunları ön planda kullanabiliriz.

Sabaha kendimizi yenileme arzusu ile uyanabiliriz. Bir şeyler öğrenmeye, yeni insanlar tanımaya ve yeni ilişkiler başlatmaya, yeni bir hobi edinmeye karşı istekli olacağız gibi görünüyor. Ancak yanılmamak ya da hayal kırıklığına uğramamak adına temkinli seçimler yapmakta fayda olacak.

Zira perşembe günü itibariyle bir hafta boyunca hayallerimizle ilgili aşırı beklenti içine girebiliriz. İdeallerimiz adına fikirler üretip, hayata geçirmek için mücadele edebiliriz. Bunun yanı sıra yine aynı açı etkisiyle kendimizi, gereğinden fazla hatta karşımızdakine mücadele fırsatı tanımayacak kadar yardıma ve desteğe adamış bulabiliriz.

Öğle saatlerinde aslında Çarşamba gününden itibaren hissetmeye başladığımız şekilde zihinsel olarak güçlü, ürettiklerimizi fırsata dönüştürebilecek, cesur planlar yapıp adım atabileceğimiz bir etki altında olacağız. Önemli bir iş görüşmesi, toplantı ve belki de beyin fırtınası için çok uygun bir öğleden sonra yaşıyor olacağız. Kendimizi çok iyi ve detaylı ifade edip,  cesurca fikirler ile verimli bir takım işlerin ilk adımını atabiliriz.

Akşama doğru kendimizi kısıtlanmış ve engellenmiş hissedebiliriz. Sorumluluğumuzun yükünden rahatsızlık duyabiliriz. Aile içi iletişimsizliğin neden olduğu çatışmalar yaşanabilir. Kendimizi çok yakınımızdakilere yeteri kadar anlatamayabiliriz.

Akşam saatlerinde kendimizi daha özgüvenli, iş bitirici, cesur hissedeceğimiz etkiler altında olacağız. Bu cesaret körü körüne değil de ölçülü ve bize yarar sağlayacak cinsten olacak.

Yine Perşembe akşamı Ay-Merkür kavuşumu gerçekleşecek.  Bu etki ile birlikte duygularımızı dile getirmek her zamankinden biraz daha rahat olabilir. Aynı zamanda düşüncelerimizde ve kararlarımızda duygularımızdan biraz fazla etkileneceğiz de diyebiliriz. Belki de bir akşam sofrasında, ailemizle birlikte eskileri yad edip birbirimize her zamankinden daha açık olarak duygularımızı anlatabiliriz bu akşam.

Bu son açının hemen ardından Ay, 19:49’da boşluğa girecek ve Cuma sabahına kadar boşlukta kalacak. Bu akşamı yeni bir şeylerin başlangıç adımı için kullanmamak uygun olur.

CUMA sabahı saat 06:48’de Ay, Aslan burcuna geçecek. Bu iki gün boyunca, biraz da olsa ailenin dışına çıkıp sosyalleşebilme, keyif ve eğlenceye vakit ayırma zamanı.

Sabah saatlerinden öğlene kadar şansın bizden yana olduğunu hissedebiliriz. Her şeyin yolunda ve keyfimizin yerinde olduğu canlı, iletişime açık ve sosyal ilişkilerin etkisini hissettiren bir sabah olacak. Aynı zamanda duygusal olarak yoğun olacağımız da söylenebilir.

Öğle saatlerinde bu duygusal yoğunluk yerini biraz da hassaslığa bırakacak. Tabi ki bu hassasiyeti, aslında yolumuzda desteklenmiş olduğumuzu kesinlikle aklımızdan çıkarmayarak olumlu anlamda kullanmak elimizde.

Akşam saatlerinde ise keyifli sohbet ortamlarına hazırlık yapabiliriz. Bu akşam sıradışı eğlencelere kendimizi kaptırmış ve sınırlarımızdan sıyrılmış bulabiliriz. Eğer evdeysek keyifli bir takım uğraşlara dalabiliriz. İster evde ister dışarda geçirelim, heyecanlı ve keyifli bir akşam olacak gibi görünüyor.

CUMARTESİ sabahı erken saatlerden itibaren bir önceki gecenin aksine biraz yalnız kalıp, kendimizi dinlemeye ihtiyacımız olan bir gün yaşıyor olacağız. Var olan gerçeğimizle ideallerimizi karşılaştıracağımız ve aynı zamanda da hayallerimizin neler olduğunu keşfedebileceğimiz bir gündeyiz. Dua ve meditasyonlarla kendimizi şifalandırmak adına geçirebileceğimiz bu günü fırsat olarak görmek gerekir. Kaçırmayın derim!

Akşamın ilerleyen saatlerinde ise biraz daha kendi gerçeğimize hakim, kontrollü ve sakin olacağız gibi görünüyor. Tabi bu arada kendimizi derin düşüncelere dalmış olarak da bulabiliriz. Ancak duygularımızı dengelemekte zorlanmayacağımız bir akşam olacak.

PAZAR sabahı saat 01:27’den başlayarak saat 14:43 e kadar Ay boşlukta olacak. Somut sonuçlar beklediğimiz işlere başlamamakta fayda var. En iyisi uzun bir sabah kahvaltısı ile birlikte haftanın yorgunluğunu üzerimizden atmaya çalışmak olacak herhalde.

Bu arada öğlene doğru, 2015 yılına kadar dönem dönem etkisini gösterecek olan Uranüs-Pluto kare açısı gerçekleşecek. Hepimizin hayatında etkili olacak olan bu zorlayıcı açı, değişimi ve dönüşümü de beraberinde getirecek. Hayatımızın bazı alanlarında eski ve kalıplaşmış ne varsa yıkmak, yeniden yapılandırmak, tamamen yenilemek gerekebilir. Bu olası değişimlerden zarar görmeden çıkabilmek adına, dalgalara karşı değil de dalgalarla birlikte akışta olmakta yani direnmemekte fayda var. Tabi ki bu dönüşümün yaratabileceği fırsatları da görüp değerlendirebilmek de çok önemli.

Ay, saat 14:43’de Başak burcuna geçiş yapacak. Salı öğlen saatlerine kadar, titiz, çalışkan ve üretken 2 gün bizi bekliyor. Bu günleri dikkatli ve detaylı bir incelenme gerektiren işler için kullanabiliriz.

Akşam saatlerinde gereğinden fazla sergilediğimiz iyimser tavrımız detayları kaçırmamıza neden olabilir. Bilgiyi almak veya vermek adına bir çalışma yapıyorsak ertesi gün tekrar gözden geçirmekte fayda olabilir. Gereksiz riskler alarak bir takım kararlar verme riskimiz de var. O nedenle riskli olabilecek adımlar atmadan önce etraflı düşünmekte fayda olacaktır. Üstelik alacağımız kararlarda yanılma ihtimalimiz de mevcut!

Gerçekleri görmekte zorlanabileceğimiz etkiler altında olacağız. Bu nedenle Pazar akşamını, kalıcı adımlar atmak ve bizim için önemli kararlar almak yerine ikili ilişkilerle, aile içi yapılacak buluşmalarla ve arkadaş sohbetleriyle keyifle geçirmeyi öneririm.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…

Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal



Not: Yukarda bahsettiğim tüm bu etkileri hayatınızın hangi alanında daha çok hissedeceğiniz ise kişisel doğum haritanızın yorumlanması ile netleşebilir.



Size özel kısa sorularınız olur ise astrokarmik@gmail.com adresine iletiniz. Keyifle cevaplamak isterim. Doğru verilerle cevaplayabilmem için sorunuza ilave olarak, doğum bilgilerinizi de iletmeniz gerekmektedir. (Örnek: Gün/Ay/Yıl; Saat ve Doğum yeri)

Yorumlar

Popüler Yayınlar