11 Haziran Haftası için Astrolojik Yorumlarım


Merhaba,

11 Haziran ile başlayan haftaya ait gezegen hareketlerinin, yeryüzüne ve bizlere olan etkileri ile ilgili kısa yorumlarımı aktarıyorum:

PAZARTESİ sabah itibariyle gün boyunca etkili olacak şekilde klasik ve kalıplaşmış bilgimizin ve akıl yürütme-sorun çözme alışkanlığımızın sorgulanacağı etkiler altında olacağız. Belki de düşünce yapımızı tamamen değiştirmemiz adına sıradışı çözüm ve açılımlara zorlanacağız da diyebilirim. Ailevi konuların yanı sıra ülkeyi ilgilendiren konularda ani ve beklenmedik çıkışlar gündeme oturabilir. “Yuvamız mı yoksa iş hayatımız mı?” ikilemini yaşayabiliriz.

Bir süredir yürüttüğümüz mücadelemizin veya üzerinde çaba sarfettiğimiz işimizin detayları ile uğraşırken aynı zamanda da bambaşka bir dürtü ile savaşacağız. İçimizden bir ses " Artık yaptıklarından tatmin olma zamanı geldi.  Biraz da ruhunu dinlendir. Hayatı oluruna bırak. Feda edilecek birşeyler varsa tam zamanıdır" diyecek.

Öğlen saatlerinde Ay-Güneş kare açısı gerçekleşecek. Değişken, pratik ve  girişken bir eğilimde olacağız . Öte yandan, duygusal ve hassas halimiz nedeniyle özellikle kadın-erkek ilişkilerinde çatışmalar yaşayabiliriz. Bu nedenle de kendimizi kurban edilmiş gibi hissedebiliriz. Bu açıdan sonra Ay, Salı sabahına kadar boşlukta kalacak. Günün geri kalanı “başlangıçlar” için çok da uygun görünmüyor.

Akşam saatlerinde Jüpiter, Boğa'dan yaklaşık bir yıl için zarar göreceği İkizler'e geçiş yapacak. Geçtiğimiz bir yılda maddi olarak ayağımızı sağlam basıp, risk almadan güvence sağlamak eğilimindeydik. Maddi güvence ve keyfin bolluğunu yaşamak arzusundaydık. Önümüzdeki bir yıl ise, bilginin, eğitimin ve iletişimin bolluğunu yaşamak isteyeceğiz. Fakat ulaştığımız bilginin detaylarına çok da hakim olamayacağız.  Abartılı bir şekilde açlığımızı yansıtacağımızdan, çok çeşitli konulara dağılma ihtimalimiz olacak. Çok konuşacağız, çok yazışacağız ve bunların yanında bol bol eğitim alacağız. Ancak bu sürekli akış halinde olan bilginin derinleşememe ihtimali var!

Jüpiter’in İkizler’e geçişi itibariyle aynı zamanda, 21 Mayıs tarihinde gerçekleşmiş olan Güneş Tutulması derecesi de tetiklenecek. Uzun çabalar sonucu arzuladığımız başarıya ulaşmak adına bir safha, bir adım ya da bir girişim yaşama ihtimalimiz olabilir. İhtiyacımız olan bilgiye ulaşmak adına abartılı riskler almak yerine sakin ve akılcı bir tavır sergilemekte yarar görüyorum.

SALI sabahına Ay'ın Koç'a geçişi ile başlıyoruz. Sabırsız, atak, enerjik, rekabetçi, cesur ve hızlı bir gün bizi bekliyor.

İyimser tarafımız ile hızlıca bilgiye ulaşmak için fırsatlar yakalayabiliriz. Ancak bu bilginin doğruluğunu kontrol etmek gerekebilir. Hukuki bir meselemiz veya almayı düşündüğümüz bir iletişim eğitimi veya planladığımız bir kısa seyahat varsa bu konularda cesurca adım atma eğiliminde olabiliriz.

Görüşlerimizdeki ani değişimler çatışma nedeni olarak karşımıza çıkabilir. Aşırı korumacı tavrımız karşımızdakinde bu tavrımızın aksine serbest kalıp özgürleşme hissi uyandırabilir.

Öğleden itibaren, çarşamba günü de etkisi devam edecek şekilde sorumluluğunu aldığımız işlerde kolay bir akış ve hızlı ilerleme kaydedebiliriz.

Bu kaydedilecek ilerleme için aldığımız görevi yapmak adına şimdiye kadar elimizden geleni yapmış olabiliriz ancak olaylar artık biraz da kadersel olarak gelişecek gibi görünüyor. Karşımıza çıkacak destekleyici fırsatlarla daha da kolay ilerleme kaydedebiliriz.

Akşamın ilerleyen saatleri ise tamamen patlamaya hazır bir enerji etkisinde olacağız. Ani kararlar almamak, gereksiz çıkışlar yapıp bazı şeyleri yıkmamak, sonradan pişmanlık duyacağımız tartışma ve gerginliklerden kaçınmak için akşamı mümkünse yalnız ve sakinleşmemize yönelik aktivitelerle geçirmeyi tavsiye edebilirim. Sakinleştirici bir müzik eşliğinde kitap okumak, dua edip meditasyon yapmak, kendimizi dinlemek iyi gelebilir.

ÇARŞAMBA sabahı erken saatlerde aile ile ilgili konularda veya ailemizle yapacağımız konuşmalarda gerginlikler ve fikir zıtlaşmaları yaşayabiliriz.

Ancak ikili ilişkilerimizde pozitif etki altındayız. Duygularımızı, hiç düşünmeden belki de bir çocuk gibi sade ve net ifade edebiliriz. Eğer bu amaçlı bir görüşme planımız var ise “sabah saatlerini kaçırmayın” derim.

Öğleden sonra ise aslında Salı gününden başlayan destek bulma, işimizi sorumluluğumuzu başarıyla ve hızlıca sonuçlandırma etkileri devam ediyor. Bize verilen destek de öyle yabana atılır bir şey olmayacak. Kendimizi güç temsilcisi birileri ile uyumlu bir işbirliği içinde bulabiliriz. Günü devamını da bu etkiler ile tamamlıyoruz.

PERŞEMBE sabahı, sorumluluklarımızın yük olarak hissedilebileceği bir sabah olabilir. Aynı zamanda “benim için-bizim için” dengesini uyumlu bir şekilde kurmakta zorlanabiliriz. Baskı altına alınmış ya da karşımızda duvarlar varmış gibi hissedebiliriz.

Ancak bu ruh halinden çıkmamıza destek verecek birileri mutlaka olacak. Bu kişi evliysek eşimiz olabilir ya da bize gücümüzü hissettirecek başka bir yakınımız ya da arkadaşımız… Bu etkiler akşama kadar kendisini hissettirecek. Günü rutinimizi çok da bozmadan yarım kalan işlerimizi yürüterek devam ettirmek daha uygun olacaktır. Zira Ay, akşam saatlerine kadar boşlukta kalacak.

Akşam saat 19.22’de ise Ay, Boğa’ya geçiş yapacak. Ve akşamı daha keyifli, zevkli sofralarda, sohbeti bol, lezzetli yemekler yiyerek geçirebiliriz. Önümüzdeki iki gün boyunca maddi konuların, güven ve istikrarın etkisini hissedeceğiz. Acelecilikten sıyrılıp, daha sabırlı bir biçimde, mevcut durumumuzda sebat ederek, işlerimizi tamamlama yoluna gideceğiz.

CUMA sabahına, sanat, estetik, deniz ve sularla ile ilgili konular ve bu konulardaki yeteneklerimizi ortaya koymak imkanı ile başlıyoruz. Kendimizi keyifle ifade edeceğiz. Duygularımızı aktarmakta sorun yaşamayacağız. Sabah kahvaltısında aşırıya kaçma riskimiz mevcut. Kontrollü olmakta fayda var. Maddi varlıklarımızın güzel atılımlar için gönülden gelecek şekilde bir miktar feda edilmesi mümkün. Merhametimizi yıpratıcı değil de keyifle yaşayabileceğiz.

Öğlen saatleri daha somut adımlar atmak için uygun bir zaman gibi görünüyor. Her ne yapıyorsak elle tutulur, gözle görülür sonuçlar almanın mümkün olduğu bir öğleden sonra olacak. Başarının yaklaştığını ve güç timsali kişi veya kuruluşlardan destek alabileceğimizi göreceğiz. Tüm öğleden sonra, bu etkiler günümüze hakim olacak. Ama yine de Ay’ın balsamik faza geçecek olduğunu gözönünde bulundurmak gerekir. Ay döngüsünün yeniay öncesi bu dönemi, enerjimizin giderek azaldığını hissettirir bize. Bir bitişin başlangıcını simgeler daha çok. Bırakmanın ve arınmanın hakkımızda hayırlı olduğu şeyleri hayatımızdan çıkarmak adına uygun bir enerjidir.

Yaşananlardan, yıpratıcı gibi görünse de ruhsal olarak şifa bulmamız mümkün. Belki de bir anlamda başkalarına  fayda sağlayabiliriz.Tıbbi bir tedavi almak, derin bir yaramıza çare olacak terapiye başlamak için uygun saatlerdeyiz. Günün ikinci yarısı, hem fiziksel hem de ruhsal bir şekilde, tam ve bütün olarak dengeyi bulmak adına desteklenmiş geçecek.

CUMARTESİ sabahının erken saatleri önemli konuşma ve görüşmelerimiz ya da toplantılar için verimli olacak etkiler eşliğinde başlıyor. Ailevi konular, maddi yatırımlar ile ilgili durumlar, evimizin veya işyerimizin bütçesi gündeme gelip planlanabilir. Bir takıp endişelerimizin zihnimizi kurcalamasına, var olanı korumaya yönelik tavrımıza rağmen keyifli bir sabah bizi bekliyor olacak.

Öğlen saatlerinde üretken ve kararlı bir tutum sergilediğimiz konularda cesur davranıp, çalışarak başarmak ve işlerimizi tamamlamak adına kendimizi desteklenmiş hissedebiliriz. Sabırla ve detaylara hakim olarak yaptığımız her türlü işten hatta yemekten ve sohbetten bile keyif alacağımızı söyleyebiliriz. Buna “anın keyfini çıkarmak” da diyebiliriz. Yeter ki detaylara boğulup mükemmeli aramak adına kendimize haksızlık etmeyelim.

Ay, öğleden sonra saat 15:09 itibariyle boşlukta olacak ve Pazar sabahına kadar boşlukta kalacak. Günü bu etkiler altında tamamlayacağız.

PAZAR sabah erken saatlerde Ay, İkizler’e geçiş yapacak. İletişimi bol, bir konuda karar vermenin çok da kolay olmadığı, hızlı, hareketli ve eğlenceli bir gün bizi bekliyor. Bunların yanında belki de kısa seyahatlerin olduğu hatta eğitimsel konuların gündeme gelebileceği bir sabah da yaşayabiliriz.

Sabah ayrıca her türlü atılım ve girişimimizden fayda sağlayacağımız etkiler altındayız. Kulaktan kulağa hızlıca yayılan bir takım bilgiler aniden su yüzüne çıkabilir. Duyduklarımızın gerçeği yansıtıp yansıtmadığından emin olmadan bir yargıya varmamakta fayda var.

Öğleden sonra bir takım belirsizlikler, duygusal çatışmalar, hayal kırıklıkları, yanlış anlaşılma ya da yanlış anlama risklerini taşıyoruz. Sanat ve estetik konularını gündeme taşıyıp bolca paylaşabiliriz. Kısa deniz seyahatleri yapabiliriz.  Yaratıcılığımızı gösterebiliriz ancak elle tutulur sonuçlar istersek bu beklentimizin yeterince karşılanamaması riski de var.

Yaşananlar duygusal kayıplara veya kayıp endişelerine neden olabilir. Kaygılarımız, duygusal entrika ve dedikoduları da beraberinde getirebilir. Herşeyi kontrol etme şansımızın olmadığını, bazı şeylerin de olması gerektiği gibi bizim dışımızda bir takım etkenlerle yaşamımızı etkilediğini gözönünde bulundurup, kendimizi rahatlatabiliriz.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…

Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…



Samiye Özbaş Soysal



Not: Yukarda bahsettiğim tüm bu etkileri hayatınızın hangi alanında daha çok hissedeceğiniz ise kişisel doğum haritanızın yorumlanması ile netleşebilir.



Size özel kısa sorularınız olur ise astrokarmik@gmail.com adresine iletiniz. Keyifle cevaplamak isterim. Doğru verilerle cevaplayabilmem için sorunuza ilave olarak, doğum bilgilerinizi de iletmeniz gerekmektedir. (Örnek: Gün/Ay/Yıl; Saat ve Doğum yeri)

Yorumlar

Popüler Yayınlar