25 Haziran Haftası için Astrolojik Yorumlarım...


Merhaba,

25 Haziran ile başlayan haftaya ait gezegen hareketlerinin, yeryüzüne ve bizlere olan etkileri ile ilgili kısa yorumlarımı aktarıyorum:

PAZARTESİ sabahının ve haftanın ilk saatleri itibariyle, ilişkilerimizde gerginlikler, iletişimimizde artış ve ayrıca kontrolsüz iştah sorunumuz olabilir. Bol haber almanın ve konuşmanın detaylarında sıkışabiliriz. Bu da verimliliğimize olumsuz olarak yansıyabilir. Eleştirilerimiz tam da yerini bulmayabilir. Ya da iyileştirmek adına yeterli etkiyi yaratmayabilir.

Ancak iletişimi bol olan bu sabah herşeye rağmen bize ihtiyacımız olan desteği sağlamak açısından faydalı da olabilir. İsteklerimizin yoğun olarak ifade edilebileceği ve duygusal olarak gücümüzü hissedebileceğimiz etkiler altında olacağız. Başarmak ve üretmek adına azimli, kararlı ve desteklenmiş hissedeceğiz.

Öğlene doğru Perşembe gününden bu yana etkin olan Jüpiter-Neptün kare açısını yoğun bir şekilde yaşayacağız. Geçen haftaki yazımda da bahsettiğim gibi, genel anlamda isteklerimizle ilgili aşırı beklenti içinde olabiliriz. Fikirlerimizi gerçekleştirmek adına, ütopik çabalara girişmemek için sakin davranmakta fayda var.  Aynı zamanda, olaylara mümkün olduğunca objektif bakıp, gereksiz ölçüde fedakarlıklara kalkışmamak daha uygun olacaktır.  Sadece kararlarımızda değil istek ve arzularımızda da yanılma, aldanma ve hayalkırıklığı yaşama risklerimiz olduğunu gözardı etmemenizi öneririm.

Bir süredir geri hareketinde olan Satürn, Pazartesi günü bu hareketini tamamlayacak. Şubat ayından bu yana kendimizi her zamankinden daha fazla kısıtlanmış, engellenmiş ve aşırı yük altında sıkışmış gibi hissediyorduk. Sanki işler istediğimiz gibi hızlı ve akıcı ilerlemiyordu. Bu etkileri hayatımızın hangi alanında en çok yaşadığımız konusu ise Satürn'ün geri hareketini, doğum haritamızdaki hangi evde yaptığı ile ilgili bir konu. Örneğin yükselen burcu Balık olanlar bunu daha çok eşi veya ortaklıkları ile ilgili konularda, yükselen burcu İkizler olanlar çocuklar ile ilgili olarak, yükselen burcu Yengeç olanlar ise ev ve aile ile ilgili konularda bu etkileri yaşamış olabilirler. Bu konulardaki genel kontrolcülük ve disiplin teması devam edecek. Ancak artık biraz ferahlama zamanı diyebiliriz.  Bizi bir süredir yoran konular artık daha hızlı ilerlemeye başlayacak. Hissettiğimiz yükün hafiflemeye başlayacağını da söyleyebilirim.

SALI sabahının erken saatlerinde Merkür bir süre için Aslan burcuna geçiş yapıyor. Bu zaman zarfında canlı ve dinamik bir düşünce yapısının etkisinde olacağız. Yaratıcı fikirler ortaya koyabiliriz ama aynı zamanda bu fikirlerimizde sabit ve bencilce diretebiliriz. Karşısındakini anlamak için uğraşmak yerine kendi bildiği doğruların üzerine giden, kibirli ve inatçı bir eğilim bizi bekliyor. Ancak tüm bunlara rağmen iyimser bir tavır da yanımızda olacak...

Öğlen saatlerinde gerçekleşecek olan Ay-Mars kavuşumu ile birlikte üretkenlik adına mücadele vereceğiz. Eleştirel tartışmalara veya ani öfke nöbetlerine de hazırlıklı olmak gerekebilir. Bu gibi durumlarda kolay olan, içimizden geldiği şekilde hareket etmek gibi görünüyor. Fakat  yine de iradenin nihai olarak bizlerde olduğunu unutmayıp kontrolü elde tutmakta fayda olacaktır.

Ay bu açıdan sonra akşam saatlerine kadar boşlukta olacak. Yani, yeni ve kalıcı sonuçlar ümit ettiğimiz işlerin ilk adımını atmamamız gereken saatlerdeyiz.

Akşam saat 20:16’da Ay, 2 gün için Terazi burcuna geçiş yapacak. İlişkilerde denge ve uyum ön planda olacak. Sanat ve estetik konuları ile ilgili temalar sıklıkla karşımıza çıkacak. Çevremize karşı daha anlayışlı ancak bunun yanı sıra birçok konuda da oldukça kararsız bir tavır sergileyebiliriz.

İlerleyen saatlerde ise bu duygusal dengemizi ve beklentilerimizi, çok rahat ifade edebilir durumda olacağız. Duygularımızı kelimelere ya da kağıda dökerken, kendinden emin, ikna edici ve sahnelere yakışır bir havada olabiliriz. Etki bırakacak bir görüşme planımız varsa akşam saatlerini bunun için kullanabiliriz.

ÇARŞAMBA gününün ilk saatlerinde bir önceki akşam başlayan iyimserliğimiz etkisini devam ettirecek. Kendimizi daha mutlu, huzurlu ve şanslı hissedeceğimiz etkiler altında olarak günün ilk saatlerini karşılayacağız. Yardıma açık olma eğiliminde olacağız. Ancak tüm bunlara rağmen günün genelinde zorlayıcı bazı açıların etkisini de hissedeceğiz.

Sabaha karşı bir zıtlaşma ve çatışma enerjisi kendisini belli edecek. Bu zıtlaşmalar eğer önlemini almazsak veya iyi niyet sergilemezsek özellikle aile içi uyum gerektiren konularda kriz ortamına neden olabilir.

Saat 09:00’dan sonraki saatlerde ilişkilerde dengeyi oturtma adına fırsatlar yakalayabiliriz. Bu aşamada ise bazı güç savaşlarına ve otorite konumundaki kişilerle çatışmalara maruz kalıp, duygusal çalkantılar ve değişimler yaşayabiliriz. İsteklerimiz, ihtiyaçlarımız ve önceliklerimiz değişebilir. Değişime direnmeyi yaşamamak ve yaşatmamakta fayda olabilir.

Öğleden sonra ise inançlarımızı sorgulama şansını yakalayabiliriz. Belki de inandığımız bazı doğruları gözden geçirip, yeni inançların peşinden gitme içgüdüsü kadersel bir fırsat olarak karşımıza çıkabilir. Ancak yanılma, inancımızı abartma ve spekülasyonlara karışma risklerini de “gözardı etmeyin” derim.

Akşam saatlerinde bir süredir geri hareketinde olan Venüs, yeniden direkt hareketine dönecek. İlişkilerimizde 15 Mayıs’tan bu yana hissettiğimiz zorluklar artık bir nebze de olsa rahatlayacak. Bu dönem boyunca belki bazılarımız hayatından birilerini çıkardı. Belki de mevcut ilişkisini yeniden yapılandırmak ve aksaklıkları tespit etmek adına tekrar gözden geçirdi. Hatta belki de gerilerde kalmış, bittiğini sandığımız ancak yine de yarım kalmış olan eski ilişkimiz birden ortaya çıkıverdi. Dedikodu ve yalanlar söz konusu olmuş bile olabilir. İşte bu (az ya da çok) yıpratıcı olan dönemi geride bırakma zamanı geldi. Bu tarih itibariyle ilişkilerimizin yüzeyselliğini ve kaygı yaratan durumlarını daha rahat atlatacağız.

PERŞEMBE sabahı mevcut düzenimizi yürütmek adına bir takım engellerle karşılaşabiliriz. Bulunduğumuz ortamda, kalabalığın içinde saklanma ihtiyacı hissedebiliriz. İçine kapanma ve hafif depresif bir hal içinde olma riskine dikkat! Gerçek duygularımızı kendimize bile itiraf edemeyebiliriz. Tüm bu olaylar karşısında karamsar olmamak için çaba sarfetmenizi önerebilirim. Her ne kadar güdülerimiz aksini söylese de destek istemekten ve olaylara olumlu tarafıyla bakan kişilerle bir araya gelmekten fayda görebiliriz.

Ay, bu son açısının ardından saat 11:23 itibariyle boşluğa düşecek ve tüm gün boşlukta olacak. Rutinde yaptığımız işlerin detaylarını kontrol etmek, dolapları düzenleyip, birikmiş e-postalarımızı yanıtlamak v.b. işler için ideal bir gün olabilir. Kalıcı anlaşmalara imza atmak ve yeni bir çalışmaya başlamak için ise bu saatler maalesef uygun görünmüyor.

Akşam saat 23:33’te Ay, Akrep burcuna geçiş yapıyor. Önümüzdeki iki gün boyunca sezgilerimizin kuvvetli olacağı ancak duygusal olarak huzursuz hissedip, alınganlık sergileyebileceğimiz etkiler altında olacağız. Gereksiz kıskançlık krizleri ve inatçı bir tavır sergilememek adına telkinlere ihtiyaç duyabiliriz. Ancak bu iki gündeki duygusal yoğunluğumuzu bahsettiğim olumsuz riskler için değil de olumlu anlamda sezgilerimize güven ile geçirirsek çok faydalanmış oluruz.

CUMA günü erken saatlerden itibaren, yaratıcılığımızın ve sezgilerimizin yüksek olduğunu görebiliriz. Sadece sanatsal konular için değil deniz-kum-güneş kısacası tatil için de ideal bir sabahtayız. Hislerimiz ve hayallerimiz ile ilgili net mesajlar alabiliriz. Gece gördüğümüz rüyalardan bile etkilenebiliriz. Fakat yine de her ne yapıyorsak, tüm huzursuzluğumuza ve gerginliğimize rağmen herşey akışta olacak gibi görünüyor.

Bu güzel sabahta, aşırıya kaçabilecek boyuttaki kendine güvenimiz eğer kibirli tavırlara dönüşürse, sivri dilli cevaplar alacağımız etkiler altında olacağımızı unutmayın. Üstelik de bize yapılan ya da söylenenleri de kolay unutamayacağız gibi görünüyor. Demek ki herşeyi ölçülü yaşayıp, tadımızı bozmamaya dikkat etmek gerek.

Öğle saatlerine doğru ise, sezgisel bir boyutta özellikle kadın-erkek ilişkilerinin yoğun olduğunu, iyi iletişim sağlayabileceğimizi söyleyebilirim. Aile içi konular gündeme gelir ise rahatlıkla açılabiliriz. Devlet kurumları ile ya da işyerindeki patronumuzla anlaşabileceğimiz ve hatta destek bulabileceğimiz saatlerdeyiz. Tek risk bu 2 günde kendini iyice belli edecek olan alınganlığımız olacak. Duygusal olarak da aşırı hassasiyet gösterme riskimiz var. Karşımızdakinin hiçbir art niyeti olmasa bile bazı şeyleri üzerimize alınabiliriz.  Üstelik de bunu söylemek yerine içimize atma potansiyelimiz olacak. En güzeli olayları kişisel olarak algılamamaya çalışmak olur herhalde.

Bütün gün kendini hissettirecek olan bazı açılar akşam ve gece saatlerinde oldukça etkili olacak. Kendimizi ifade ederken karşımıza birden bize benzeyen insanların çıkıverme ihtimali yüksek. Üstelik de bu kişiler tam olarak bize ayna görevi görüp, olumsuz ve değişime ihtiyaç duyan yönlerimizi gösterebilirler. Sinirlenmek yerine "Ben şimdi neden rahatsız oldum acaba"diye düşünebiliriz. Aynı zamanda günümüzü tamamen evde ve ailemizle birlikte geçirme hevesimiz otoriter bir yönetici nedeniyle hevesten öteye de geçmeyebilir. Kısacası, öfkelenmeye hazır bir etki altında olacağız. Ani olarak değişen istek ve ihtiyaçlarımıza rağmen mevcutta varolanı aşırı koruma içgüdüsü hakim olacak. Hem kendimizle hem de çevremizdekilerle patlamaya hazır bir enerjiyle güç savaşında olabiliriz. Aman yanlış anlamalara dikkat!!!

CUMARTESİ gün boyunca Ay, Akrep burcunda olacak. İçsel huzursuzluğumuz ve yoğun hislerimizle birlikte temel bir açı olmadan günün neredeyse tamamını bu etkiler altında geçireceğiz. Akşamın ilerleyen saatlerinde kendimizi yaratmak ve üretmek adına güçlü hissedeceğimiz etkilerle başbaşa bulabiliriz. Özgüvenli ve cesur tavırlar sayesinde etki bırakmak isteyeceğimiz görüşmeler için uygun bir akşamdayız. Cumartesi akşamını üretkenlik gerektiren işler ile uğraşarak da geçirebiliriz.  Bu son açıdan sonra Ay, gece yarısına kadar boşlukta olacak.

PAZAR gece yarısından itibaren Ay, Yay burcuna geçiş yapacak. Geçtiğimiz iki gündeki huzursuzluk halini bir kenara bırakıp, özgür ve daha rahat hissedeceğimiz 2 gün bizi bekliyor. Ancak tam olarak neye yönleneceğimizden emin olamayabiliriz. Yani hedefe yönelik hareket etmekte zorlanabiliriz. Bu tatil gününde evde oturmayı çok da tercih etmeyeceğiz gibi görünüyor.

Karşımıza sabah sabah herhangi bir konuda seçim yapmamızı gerektirecek kadar çok seçenek birden dizilirse aman şaşırmayın. Bu arada isteklerimiz doğrultusunda hareket ederken yanılma ve aldanma riskine de dikkat. Rahatlamanın ve serbest kalmanın bedelini birşeyleri feda ederek ödemek zorunda kalabiliriz. “Değişen isteklerimiz ve ihtiyaçlarımız” ile “aslında var olmak için hiçbirşeye ihtiyacımız olmadığı” gerçeğinin çelişkisini ruhsal dalgalanmalar olarak çevremize yansıtabiliriz.

Abartılı duygusal tepkiler vermemek ve herşeyi dozunda yaşamak adına, Pazar sabahında bizi sakinleştirecek ortamları ve kişileri tercih edebiliriz. Gereksiz riskler almamak adına da temkinli olmakta ayrıca fayda var.Sabah saatlerinde yüksek yaratıcılığa sahip görüşlerimizi ifade etme imkanı bulabiliriz. Ateşli bir anlatım ile etki bırakacak konuşmalar ve görüşmeler için uygun bir sabah olacak.

Öğlen saatleri ise alışverişi, konuşmayı ve yeme içme konusunu abartmak için riskli görünüyor. Bazı anlaşmazlıklar ortaya çıkarsa, karşımızdakine laf yetiştirmekte zorlanabiliriz. Aynı zamanda anlaşmazlık konusu ilgisiz yerlere çekilip gerginliklere vesile olabilir. Sevindirici olan ise, bu etki, biz karşımızdakini ve kendi tepkimizi anlamak için çaba sarfedersek üstesinden gelemeyeceğimiz bir etki gibi görünmüyor.

Öğleden sonraki saatlerde duygusal olarak oldukça hassaslaşacağız ve kin tutmayacağımız kırılganlıklar gösterebileceğiz. Ama bu arada sürekli çocuksu içgüdüler ile hareket halinde olacağız. Yeni heyecanlar peşinde olacağımız bu etkilerle günü ve haftayı tamamlıyoruz.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…

Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal


 
Not: Yukarda bahsettiğim tüm bu etkileri hayatınızın hangi alanında daha çok hissedeceğiniz ise kişisel doğum haritanızın yorumlanması ile netleşebilir.

 Size özel kısa sorularınız olur ise astrokarmik@gmail.com adresine iletiniz. Keyifle cevaplamak isterim. Doğru verilerle cevaplayabilmem için sorunuza ilave olarak, doğum bilgilerinizi de iletmeniz gerekmektedir. (Örnek: Gün/Ay/Yıl; Saat ve Doğum yeri)

Yorumlar

Popüler Yayınlar