AstroKarmik ile 24-30 Kasım 2014 Haftasının Yorumları...

Haftanın Gökyüzü Olayları...

G1 G2 açı etki başlangıcı açı kesinleşmesi etki sonlanması
Uranüs Plüton kare 4.11.2014 15.12.2014 ve 17.3.2015 7.4.2015
Merkür  Satürn  kavuşum 23.11.2014 26.11.2014 27.11.2014
Güneş Neptün kare 25.11.2014 27.11.2014 28.11.2014
Venüs Uranüs  üçgen 26.11.2014 27.11.2014 27.11.2014
Merkür yay burcunda 28.11.2014
Merkür Neptün kare 29.11.2014 1.12.2014 1.12.2014
Mars Satürn  altmışlık 30.11.2014 2.12.2014 3.12.2014

24 Kasım 2014 PAZARTESİ

Haftanın ilk günü AY AKŞAM SAATLERİNE KADAR YAY BURCUNDA ve saat 05:17 den sonra yaklaşık 13 saat kadar boşlukta olacak.

Günün geneli coşkulu, enerjik, yenilik arayışında, hareketli ve neşeli bir ruh halimiz mevcut. Bilgi ve gelişim fırsatlarının peşinden koşan bir enerjimiz olacak. İnsanlarla dostça paylaşımlarda bulunmak, bizde olanı aktarmak, duyduklarımızdan gördüklerimizden anlamlar çıkarmak, bakış açımızı geliştirecek kişi ve durumlardan faydalanmak için elverişli bir gün olacak. Seyahatler, eğitim içerikli temalar, yabancılarla alakalı işler, inanç ve felsefe içerikli konulara yönelik ortamlar, kafamızı kaldırıp olaylara bambaşka pencerelerden bakmamızı sağlayacak her türlü şey bizi kendine çekecek.

ERKEN SAATLER özellikle bu konularda kendi fırsatımızı yaratma, var olanı görme, her zamankinden daha fazlasıyla yolumuzun kesişmesi söz konusu. Bu saatler sosyalleşme fırsatları, iyi ilişkiler, destek alış verişleri, samimiyet istediğimiz buluşma ve görüşmeler açısından oldukça destekleyen bir gökyüzü mevcut.

İnançlarımızın bize huzur vereceği, diğer insanların ihtiyaçlarına kayıtsız kalmayacağımız, bizim de aynı biçimde destek göreceğimiz, genelde olumlu duygular içinde olacağımız biçimde başlıyor haftanın ilk günü ilk saatleri…

SAAT 18:32 DEN SONRA AY YAKLAŞIK 2 GÜN İÇİN OĞLAK BURCUNA geçecek. İyimser ve bunun yanında da çok fazla ciddiyet istemeyen ve sorumluluk tercih etmeyen, hareketli ve canlı geçen iki günün ardından yaşama ve olaylara, hayatımızdaki kişilere çok daha ciddi gözlerle bakacağımız, çalışma ihtiyacımızın artacağı, sorumluluklara odaklanacağımız yeni bir tema aktifleniyor.

AKŞAM SAATLERİ romantik planlar ve eğlenceli aktivitelerden ziyade bu tarz aktivitelere, iş ve başarı amaçlı, kalıcı ve gelecek vaat eden hazırlıklara hatta başlangıçlara daha çok hizmet edecek.


25 Kasım 2014 SALI

AY GÜN BOYUNCA OĞLAK BURCUNDA olacak. Duyguların ve arzuların bir miktar geri planda kalacağı, daha çok başarı ve bunun için yapılması gerekenler konusuna odaklanacağımız bir gündeyiz. Bugün bize kazanç sağlayacak en önemli şeyler, sorumluluklarımızın farkında olmak, üzerimizde düşenleri yerine getirmek, planlı ve organize hareket edebilmek ve uzun vadeli düşünüp istikrara yönelik hamleler yapabilmek olacak.

Günün içeriğinde, samimiyetler, duygusal paylaşımlar, yakınlaşma sağlayacak durum ve ortamlar pek yok ne yazık ki… Empati kurmakta ve karşımızdakinin duygusal olarak bizden neler beklediğiniz anlamakta da zorlanabiliriz. Ama bu herhangi bir çabamız olmayacak anlamına da gelmiyor. En azından sormak, elimizden gelebilecek bir şeyler olup olmadığına bakıp harekete geçmek önemli olacak.

GÜNÜN İLK YARISI daha bir akıcı ve işleri yoluna koyup, kararlı adımlar atma enerjisinde. Bu saatlerde eğer biz net olabilmişsek, sağlam bir duruş sergileyebilmişsek, içinde bulunduğumuz durum her ne ise bir şekilde lehimize çevirme ve kazançlı çıkma şansımız olacak. Hedefe yönelik hamlelerimiz desteklenmiş olacak.

ANCAK ÖĞLEDEN SONRASI biraz gergin ve yorucu olma riskinde… Bireysel isteklerin, hedeflerin, hırsların diğer insanlarınkiyle çakışabileceği, olayın insani boyutunu görmekte zorlanan kişilerin daha aktif olacağı biçimde geçecek günün ikinci yarısı. 
“Ben istedim böyle olacak”, “benim kurallarım kabul edilecek”, “benim sözümün üstüne söz gelemeyecek”, “prensipler çiğnenmeyecek”, “her şey kitabına uygun olacak”, “esnemeyeceğim” diyen kişiler bu zaman dilimini hem kendileri hem de çevreleri için yıpratıcı hale getirebilecek.

Günün temasında zaten, otorite var, otoriteye saygı beklentisi de var, planlar, kurallar, disiplin altında olmalıyız diye ısrar eden, kraldan çok kralcı eğilimler de var.
İşte bu etkiler günün ikinci yarısında biraz daha bireysel kaygıları da tetikleyeceğinden ortamlardaki elektriği yükseltecek.

Baskı uygulayanlarla onları dikkate almayanların, aslında saygı ve sevgiyi dengelemeyi beceremeyenlerin oluşturabileceği gerginliklere karşı özellikle dikkat.
Açıkçası önemli görüşme ve başvurular, talepler için çok fazla destekleyen etkiler yok gökyüzünde. ( Eğer bu şekilde bir planınız varsa öğleden öncesini kullanın. Resmi kurum ve kişilerle işlerin için faydalı olabilir)

ÖĞLEDEN SONRA başarı arzusu, mutlaka sonuç alma, ve o sonucun madalyasını, takdirini elde etme, bunun olması için hiçbir engeli kabul etmeme, zor kullanma, ısrar etme, inatlaşma, zorla kabul ettirmeye çalışma ve elinden ne geliyorsa yapıp, gerekirse ezip geçme dürtüleri hakim. Ne kadar can sıkıcı ve yaralayıcı... İşte o yaraların bir de patlama ve parlama halleri olabilir ki işte en büyük zorluk da burada aslında.

Yani normal şartlarda bu biçimde davranıp sonuç elde ediyor olabilirsiniz. Ancak bu kez karşınızda muhalefet olacak.
“Ne diyorsun sen kardeşim” denilecek...
“Senin hayatın, planların önemliyse bizimki de kendimize göre önemli” diyecekler…
“Düş yakamdan senin amacına hizmet etmek zorunda değilim” diye buyuracaklar...
“Bana ne yapıp yapamayacağımı söyleyemezsin” diye isyan edecekler...
“Ben kendi yolumu çizerim senin yolundan gitmeyeceğim” diye ekleyecekler...
“sana göre doğru olanı kabul etmek zorunda değilim” diyen bayrakları gözümüze sokacaklar...
Yani bir çeşit ego savaşı durumu söz konusu ancak bu defa ki  daha çok hırs ve başarı odaklı olanından. Aman dikkat! Dediğim gibi her iki tarafta da yer almamak, kendinizi kontrol edip, esnek kalabilmek, ağırbaşlı tavırların kazancını aklımızdan çıkarmamak, saygıyı hatırlamak, insan faktörünü unutmamak değerli olacak.

AKŞAM SAATLERİ biraz daha plan dışı bir şeylerle uğraşmak zorunda kalacağız. Her şeyi düzene sokmuş ve çerçeveleri belirlemiş bile olsak, hesapta olmayan işler, bizim almayı planlamadığımız görevler, ekstra durumlar can sıkıcı olabilir. Rahatlatıcı aktiviteler iyi gelebilir.

Günün ikinci yarısı ve akşam saatleri en çok ihtiyacımız olan şey tolerans ve sağduyu olacak.


26 Kasım 2014 ÇARŞAMBA

AY AKŞAM GEÇ SAATLERE KADAR YİNE OĞLAK BURCUNDA olacak. Bir şeyleri yönetmek, organize etmek, idare etmek durumunda kalabileceğimiz bir gün. Bugün karşımıza çıkan işler ve kişiler öylesine yaklaşımları, idare ediveren uğraşları tolere etmeyecek. Hatır gönül durumları işe yaramayacak. Daha çok sonuçlara bakılacak. Başarılı mı başarısız mı diye ayrımı yapılacak. Biz de buna odaklanacağız aslında. Günün önemli etkileri arasında başarı arzusu ve buna eşlik eden ya başaramazsam kaygısı var.
Bizde de ciddi havalar olduğuna göre ciddi işler, resmi kurum ve kişilerle yapılan işler, görüşmeler açısından destekleyici bir gün diyebiliriz.

ÖĞLEDEN ÖNCESİ daha hırslı ve atak olacağız. Zamanla yarışan işleriniz söz konusu olabilir. Ancak fazla aceleci tavırların zararı da risk olarak karşınızda dikiliyor olacak. Bu saatlerde bireysel hedefleriniz için diğerlerini hiçe sayma, gereksiz agresifleşme, istediğinizi bir şekilde elde etmek için elinizden geleni yapma teması var. Biraz daha sakin ve sabırlı olmaya gayret edin.

ÖĞLEDEN SONRA bu dinginlik haline varmak çok daha kolay olacak. Daha planlı ve olgun yaklaşımlar sergileme şansımız olacak. Önemli iş ve görüşmeler, başvurular için öğleden sonrası çok daha uygun görünüyor. Günün genelinin samimiyetler ve bununla bağlantılı işler, sevgi, aşk, romantizm temalı durumlar açısından çok fazla destekleyici olmadığını eklemek isterim.

AY SAAT 17:31 DEN SONRA 4 SAAT KADAR BOŞLUKTA KALACAK ve sonrasında yaklaşık 2 gün için KOVA BURCUNA geçecek. Akşam saatleri dostlarla bir araya gelmek, dolu dolu sohbetler etmek, toplumsal konulara dikkat çekmek ve bu konularda fikir alış verişlerinde bulunmak, teknoloji, bilgi ve bilimsellik içeren işlerle uğraşmak için elverişli olacak.

Günün en belirgin gökyüzü olayı aslında hafta başından bu yana etkili olan MERKÜR-SATÜRN KAVUŞUMU AÇISI.

Bu transit etkisiyle bu içinde bulunduğumuz günlerde olaylara olumlu tarafından bakmakta biraz zorlanacağız…

Düşüncelerimizi, bir konu hakkındaki fikir ve planlarımızı herkesle paylaşmama, bu konularda ketum bir tavır sergileme, belki de çok fazla konuşmama, aklımızdan geçenleri kendimize saklama eğiliminde olacağız.

Merkür iletişim ile ilgili konuları işaret ediyor.
Satürn bu konuda seçici olmalısın, öyle herkesle, her şeyini uluorta paylaşma diyor.
Her duyduğuna öyle çabucak inanma, sorgula diyor…
Gerçek olduğunu ispatla ya da ispatlanmışına rağbet et diyor.
Hayal ürünlerinin cazibesine kapılma, realiteye kulak ver diye ekliyor.
Geniş düşünmene gerek yok, standart olanın, kalıpların çerçevesinde kal doğru yoldan şaşma diyor.
Gördüğün hataları, eksikleri ifade et ki en doğrusunu yaratabilesin diye fısıldıyor.

Eleştirel bir dil, kusurların ve yerine getirilmeyen sorumlulukların dile gelmesi, düşünce kapasitemizde, zihinsel becerilerimizde sınırlama durumu kendini belli edecek.
Kelimeler çok dar delikli biz süzgeçten geçmek zorunda kalacak.
Ya çok anlam ifade edecek ya da bizler olduğundan fazla ciddiye alıp gereksiz büyük anlamlar yükleyeceğiz onlara.
Kendimizi ifade ederken bazı konularda yetersiz kaldığımızı fark edebileceğiz…
Ya da belki de gerçekten konuşmaya başlayınca karşımızdaki ile aramızda görünmez duvarlar yükselmeye başlayacak…
Bu transit etkisi ile konuşurken takılma, özgüven barındırmayan bir tarz, hatta bazı durumlarda doğru kelimeleri çıkarama ve de kekeleme gibi durumlar yaşanabilir.

Her ne kadar kısıtlayıcı ve yorucu bir etki gibi görünse de bu gökyüzü olayı bazı artılar da barındırıyor tabi ki…

Gerçekçi yaklaşımlar, mantığın devrede olması, ciddiyet ve sorumluluk alan bir iletişim tarzı sayesinde, sizin için önemli ve bu önemiNİ hissettirmeyi amaçladığınız resmi nitelikteki görüşmelerinizi yapabilirsiniz örneğin bu etki altındayken…
Sadece aceleye getirmeyin yeter…
Açık kapı bırakmayın…
Saygılı tarzdan taviz vermeyin...
Anlatmakta ve anlaşılmakta, cevabı almakta sabırsız davranmayın…

Kalıcı ve geleceğe dair sağlam temelli olmasını istediğiniz plan ve projelere niyet edebilirsiniz…

Resmi başvurularda bulunabilirsiniz…

Ciddi teklifler için ideal olabilir… 

Ticari sözleşmeler, eğitim almak, sınava hazırlanmak ve zihinsel sorumluluk gerektiren işlerde efor sarf etmek için uygun olabilir.


Önerim, düşünce tarzınızın katı ve keskin kenarlarından sıyrılabilmeniz ve “alternatif” kelimesini aklınızdan çıkarmayıp, esneklikle buna yönelebilmenizdir.


27 Kasım 2014 PERŞEMBE

AY GÜN BOYUNCA KOVA BURCUNDA olacak. Geçtiğimiz iki güne nazaran daha sosyal, daha ifadeci ve daha yenilikçi bir halimiz olacak bugün. Bugün bize kazanç getirecek olan şeyler, bireysel düşünmemek, fayda sağlamak, grup enerjisini aktive etmek, bütüne yönelik düşünmek, yenilikçi tarafımızı çalıştırmak, mantıksal hareket edip objektif olabilmek ve eşitlik ihtiyacını göz önünde bulundurabilmek olacak...

Aklın, mantığın, bilginin, teknolojinin içinde olduğu her şey gelişim sağlayacak. Bugün genel olarak doğru bildiğimiz şeylerin peşinden gidebilmek, değişmesi gereken düzenin parçalarında gerekeni yapabilmek önemli olacak.
Sosyallik ve iletişim halinde kalarak yapacağımız işlerde şansımız yüksek. Ancak fikir alış verişleri konusu hassas. Zira inatlaşmalar, “en güzel fikir benimkisi asla değiştirmem” ler yıpratıcı olabilir.

Genel olarak Ay'ın açıları hep destekleyici nitelikte olacak. ERKEN SAATLERDE Ay ve Güneş altmışlık açıda olacaklar. Bu da bize karşı cinsle olan ilişkilerimizde şanslı olacağımızı söylüyor... Aile ilişkileri, arkadaşlıklar, özel ya da sosyal nitelikli irtibatlar açısından destekleyici olacak.  Bu temas otorite olan ilişkileri de uyumlu hale getiriyor... Özel görüşme ve buluşmalar, iş görüşmeleri, resmi başvurular, duygusal bağlarımızla destek alış verişleri açısından kıymetli bir zaman diliminde olacağız.   İyi ve uyumlu ilişkiler sayesinde başarı elde edeceğimiz bir gündeyiz.  

AKŞAM SAATLERİNDE ise yine keyif veren planlar, sanatsal içerikli planlar, davetler, değişik bir uğraş ya da mekan denemeleri, aşk ve dostluk veya ikisini bir araya getiren planlar için elverişli olabilir. Sürprizlerin tatlı olanlarına açık olacağız bu akşam için...

Günün önemli gökyüzü olayları aslında iki gündür etkili olan ve günün ilk saatleri itibariyle kesinleşecek olan Venüs Uranüs üçgeni ve Venüs Kiron karesi. Ve de Güneş Neptün karesi olacak.

VENÜS-KİRON KARE AÇISI ilişkilerde bir takım kırgınlıkların söz konusu olabileceğini, eski yara açmış olanlarının da tekrar gündeme gelebileceğini işaret ediyor…
Canımızı yakan konuları hatırlatan bir şeyler ya da birileri çıkabilir karşımıza…
Bu tarz acı verici durumları yok saymakla gerçekten yok edemeyeceğimizi göreceğiz belki de…
Gökyüzü ilişkiler, aşk mevzularında yeni ve kronikleşecek yaralar açmaya ya da zaten var olan kronik olanlarını şifalandırmaya teşvik edecek bizleri…
Takdir edersiniz ki 1. Durum risk 2. Si ise eşsiz bir fırsat…
Görmezden geldiğiniz, öldürmüyorsa sorun yok diye hafife aldığınız, ancak bir sonraki duraklara doğru hareket etmenize engel olan ilişki yaralarınızla ve buna sebep olan kişilerle yüzleşme, negatif duygu durumlarınızdan arınma fırsatını kullanmanızı dilerim.


VENÜS-URANÜS ÜÇGEN AÇISI ise bizde genel olarak bir sıradan olandan kurtulma ihtiyacı doğuracak… Ani kararlar, girilen ve daha önce denenmemiş yollar, hızlıca yapılan başlangıçlar ve bitişler, pek çok konuya birden ilgi duyma, heyecan ve heves artışı, mutluluğu daha önce aramadığımız noktalarda arama gibi etkiler doğacak…

Yay burcunda ve macera arayışını artıran Venüs Uranüs desteği ile birlikte iyice uçuşa geçirecek bizleri… Özgürce hareket etme isteğimiz artacak.

Gezip tozma, bir seyahate çıkma, yeni heyecanların arayışına girme hep bu transit etkisiyle yaşanabilecek olan şeyler. Burada niyet biraz da sıkı olan bağları gevşetebilme ve kafamızı kaldırıp yeni manzaralara doğru bakabilme… Yaşamı paylaştığınız insanlar da buna eşlik edebiliyorsa ne ala…

Gelip geçici ama öyle değilmiş gibi bizi içine çeken bir takım ilişkilere yelken açabiliriz...

Ani yakınlaşmalar ve ani kopuş kararları alınabilir. Her durumda özellikle ilişkimizi ilgilendirebilecek bu yeni ruh hali bize keyif verecek gibi görünüyor.

Yeni olan iyidir diyor içimizden bir ses…
İdeali bu yeniliği ilişkilere bakış açımızda ve mevcut olan ilişkimizde yaratabilmek…
Ancak bunu yaratma şansını değerlendirmeyenler ne yazık ki alternatif ve nefesimizi kesebilecek olanlarına yönelecekler… Ani kararların, yolda hız yapan arabalardan hiç farkı olmadığını anımsamak lehimize olacaktır. Ya bir yerlere toslama ya da freni patlatıp kontrolü tamamen kaybetme durumlarına dikkat… Pişmanlıklar daha çok üzerinde düşünülmemiş karar ve hareketlerden doğuyor unutmayın…

Biraz sakin olup azıcık ağırdan almak en güzeli… Aynı anda birçok yerde olmak, daha çok yer keşfetmek, daha çok insanla tanışmak ve daha çok şey deneyimleyip paylaşmak ihtiyacımıza biraz sukunet katarsak hem eğlenceli hem de verimli günler geçirmiş olabiliriz.

Yaratıcılığımız artmış, yeni fikirler, eserler üretme şansımız yerinde olacak. Sürprizlerin, spontane planların, doğaçlama buluşma ve seyahatlerin her zamankinden çok keyif vereceği etkiler altındayız…

Gelelim GÜNEŞ-NEPTÜN KARESİNE…

Bu transit etkisiyle bu içinde bulunduğumuz günlerde genel bir hedefsizlik hissi söz konusu olabilir…
Heves var ancak halimiz yok…
Halimiz var ancak ne tarafa ilk adımı atacağımızı bilemiyoruz…
Potansiyelimiz var ancak göremiyoruz…
Beklentimiz var ancak karşılayamıyoruz… gibi durumlar söz konusu…

Daha önce de dediğim gibi, gerçekte ne olduğumuz, neler yaptığımız ile ne olmak ve neler yapmak istediğimiz arasında çok fark varsa bu açı bizi daha çok etkileyecektir. Gerçeklerle yüzleşmemek adına kaçış mekanizmaları devreye girebilir… 

İçinde bulunduğumuz durum her ne ise bazı belirsizlikler içeriyor olabilir.
Ve bizler de bu belirsizliklerle mücadele edecek gücün içimizde olduğunu göremeyebiliriz. Gösteren birilerine ihtiyacımız olabilir…
Ya da biz kendi kendimize silkeleyip kendine gel “şimdiki zamana ve buraya” dön demek zorunda kalabiliriz.
Bu etki altındayken realiteden uzak bazı şeylerin peşinden koşarken bulabiliriz kendimizi… Ayaklarımızın bir noktada yere basıyor olması önemli…

Aynı zamanda yaptığımız fedakarlıkların bize zarar vermesi, işe yaramaması, emeklerin boşa gitmesi ve karşılığını alamama gibi durumlar da yaşanabilir…

Aldanmalar ve hayal kırıklıkları, akıl karışıklığı ve de doğru hedefler belirleyememe gibi temalar bu etkiler altındayken bizim sağlam adımlar atmamıza engel olabilir. Adım atmama durumu da olabilir ancak Venüs Uranüs transiti buna pek imkan vermeyecektir J

Gerçekleri görmekte zorlanma, özellikle hayatınızdaki erkek figürleri/ önemli karakterler söz konusu ise tam olarak beklentinizin karşılanmaması, hafif bir sukutu hayal durumu olabilir. Aman dikkat. İşte bu aşamada Venüsün kironla da karesi dikkate alınınca, eski hayal kırıklıklarının yeni çatlaklar yaşatması ya da o kaynamamış alçılı haliyle tekrar gündeme gelmesi söz konusu olabilir.

Öz güven ve cesaret eksikliği yaratan bir enerji gözlemlenebileceğinden etki bırakmak istediğiniz görüşme ve başlangıçlar açısından elverişli bir ortam bulamayabilirsiniz.  Sağımız solumuz da belli değil hani… Resmi nitelikli işlerde her zamankinden daha bir dikkatli olun ya da mümkünse erteleyin…

BU AÇI ETKİSİ ALTINDAYKEN KENDİNİZE YA DA HAYATINIZDAKİ ÖNEMLİ YERE SAHİP İNSANLARA NORMALDEN FAZLA MİSYON YÜKLEDİĞİNİZİ FARK EDEBİLİRSİNİZ. Bu gökyüzü olayının en zorlayıcı etkileri yani riskleri gerçekçi olabilmek, mantıksal pencereden uzaklaşmamak ve yanılma payını hep aklımızın bir kenarında tutmak, kalıcı kararlardan kaçınmak sayesinde azaltabilir.
Bu transitin çok kolay etki altına kalma, doğru ve yanlış ayrımı yapamama, kolay pes etme riski de barındırdığını hatırlamakta fayda var.


Her durumda işimize, ilişkimize, hedefimize ne kadar enerji aktardığımız, ne kadar emek verdiğimiz, “verdiğim ile aldığım dengesini kurabiliyor muyum”, “aldığım kadarıyla mutlu muyum”, “değilsem ne kadar daha vermeliyim”, “feda edebilme, emek ortaya koyabilme kapasitem nedir”, kapasitem, gücüm ne kadar ve nelere yetiyor yetebilir” sorularının cevabını arayabilirsek, cevaplara yaklaşmış, risklerden de uzaklaşmış olacağız…


28 Kasım 2014 CUMA

AY GÜN BOYUNCA KOVA BURCUNDA olacak. Yine dün olduğu gibi bugün de insanlarla bir arada hareket edeceğimiz işler, eşitlik ve adaletin sağlanmasını görmek, özgürlük ve gelişim sağlayan şeyler adına mücadele vermek bizi mutlu ve huzurlu edecek olan şeyler. Bilgi peşinde koşmak, iletişim halinde olmak, mantıklı olandan ayrılmamak, bireysel faydayı bütüne yansıtabilmek,  yeni fikirlere ve yeniliklere açık olmak sayesinde kazançlı çıkacağız.

GÜN ORTASI hem işlerimiz hem de sosyal çevremiz açısından her zamankinden yoğun ve yorucu bir hal alabilir. Eğer birden fazla insana söz verdiyseniz hepsine yetişmek zor olacaktır. Aynı anda pek çok kişiye fiziken ve lafla yetişmek söz konusu olabilir. Bu saatler iyimserliğimiz, kimseye hayır diyememe, yapabileceklerimiz ve etki alanlarımız açısından ölçüyü kaçırma, biraz fazla rahat hareket etme, bir şeylere nasıl olsa yaparım, daha çooook zamanın var diyerek yaklaşma yani realiteden uzaklaşma durumu yaşanabilir. Öğlen yemeğinde yediklerinizin de ölçüsü kaçabilir aman dikkat. Bu zaman dilimi, fiziksel ve ruhsal açıdan risk olan şeyleri görmekte zorlanacağız.

SAAT 19:15 DEN SONRA AY GÜNÜN GERİ KALANINDA BOŞLUKTA olacak. Bu saatten sonrası yeni bir işin başlangıcı, kalıcı planların ilk adımı ve de resmi nitelikli olabilecek görüşmeler için pek destekleyici değil. Hem ay boşlukta hem de genel olarak akşam saatlerinde Ay-Satürn karesinin etkisi altında olacağız. Yani gecikmeler, engeller, sorunlar, hataların göze batması, ikna etme ve onay alma zorlukları, yeteri kadar samimiyet yaratamama durumları mevcut. Görevlerin sıkıcı geleceği, formalitelerin boğacağı bir akşam. Zamanı optimumda kullanma zorunluluğu mevcut. Bu nedenle olmazsa olmazlara harcayın enerjiniz gerisi kalsın. Sonrasında tek başına geçen, kaostan uzak bir zaman iyi gelebilir.

BUGÜN MERKÜR 17 ARALIK TARİHİNE KADAR KALACAĞI YAY BURCUNA geçecek…

Zihnimizin nasıl çalıştığını, nasıl iletişim kurduğumuzu, bilgiyi alıp verme sürecinin nasıl işlediğini, yakın çevremizle ilişkilerimizin nasıl olduğunu, ticari becerilerimizi, aklımızın nelere yöneldiğini daha çok temsil eden Merkür bu süreçte bizi bilgiye ve gerçeğe doğru çekecek…

Eğitim konuları, yazmak, yazdıklarımızı paylaşmak, öğrenmek, bildiklerimizi aktarmak, rehber kişilerden tecrübe ve bilgi almak, inançları geliştirmek, zihinsel ve ruhsal kapasitemizi artırmak, kullanmak, aldığımızı kendimize göre yoğurmak ve içselleştirmek açısından değerli bir dönem olacak bu…

Bu süreç samimi görüşmeleri, yakın çevremizle daha sık bir araya gelmeyi doğurabilir.
Uzun yolculuklar ve keyifli maceralar gündeme gelebilir bu süreçte. 
Planların yapıldığı ve bu planları yaparken kendimizi sınırlamadığımız, gelişme sağlayacak olan her şeye, her fikre her zamankinden açık olacağımız etkiler söz konusu olacak… Özgür düşüneceğiz… Bizi büyüten kişi, ortam ve durumlara doğru çekileceğiz…

Akademik çalışmalar, yükseköğrenim bağlantılı işler, dini ve ilahi çalışmalar için de oldukça elverişli...

Bu dönem aklımızı, algımızı ne kadar çok özgür bırakırsak o kadar çok gelişecek ve o kadar çok fırsat yakalayacağız diyebilirim. 
Pek çok artısı var Merkür Yay geçişinin… Ancak bunun yanında tabi ki bazı riskleri de mevcut…

En önemli handikapı, dağılma riski barındırması... Çok fazla gerçeği arama, var olanla yetinmeme, daha derin ve anlam barındıran bilgiye ulaşma çabası, her şeyiyle öğreneyim, tüm açıları göreyim de eksik bir şey kalmasın telaşı, bizi hem bilgi açısından tatminsiz hem de hedefsiz bırakabilir.

Hem yazılı hem de sözlü iletişimde bu nedenle bazı aksaklıklar yaşanabilir.
Eee toparlayalım o zaman bu dağınıklığı…

Bir eğitim alıyorsanız size en çok yarayan ve en çok yakın hissettiğiniz 1-2 kaynakla çalışın… Gerisini bir süreliğine kitaplığa bırakın… Ya da hep ana amacınızı kendinize hatırlatın…
Bir şey sunacak ya da anlatacaksanız bir planlamanız mutlaka olsun…
İletişim, eğitim konularında eğer bu odaklanma sorununu göz ardı ederseniz keyifli, yoğun ancak o kadar da verim alamadığınız bir dönem olabilir sizin için…

İfadelerdeki derin bilgiler, aslında kolaylıkla yüzeysel olarak anlatılabilecekken konuları zora sokabilir.

Fikir uçuşmaları için ideal bir dönem ancak hep dediğim gibi uçuşanları yere kondurmayı becerememişseniz havada asılı kalacaklarıdır. Merkür’ün ifade ettiği konularda Yayın heyecan katan enerjisini katın ancak bu enerjiyi toparlayıp etkisini artırmayı da ihmal etmeyin…

29 Kasım 2014 CUMARTESİ

Ay saat 00:04 İTİBARİYLE TÜM HAFTA SONU İÇİN BALIK BURCUNDA olacak. Çok fazla hareket halinde olmaktansa biraz dinlenmek, sevgi bağımız olan insanlarla bir arada olmak, gün içindeki işlerimizde sezgilerimize de kulak vermek, fedakarlık temelli şeylere yönelmek, sanatsal konulara ağırlık vermek, yaratıcılığımızı kullanmak, duygulara hitap eden iş ve ilişkilere emek sarf etmek için elverişli bir gündeyiz. Bugün ve yarın için bireysel hırslara ihtiyaç duyacağınız şeyler açısından gökyüzünün pek fazla desteklemeyeceğini bilmenizde fayda var. Olduğu kadar diyen, harekete geçmekte zorlanan, olmadığı kader diye kabullenen yaklaşımlar daha çok dikkat çekecek.

SABAH SAATLERİNDE özellikle sezgilerimiz oldukça açık olacak. Çevremizdeki insanlarla duygusal ve sezgisel bağlar kuracağımız, empati kurmakta zorlanmayacağımız etkiler devrede olacak. Gerçekler, zorunluluklar, belirgin ve net haller bu sabah için elde edilmesi zor şeyler gibi görünüyor.

Hayal dünyasındayız ve olaylara olduğu gibi yaklaşmakta ve kişileri olduğu gibi görmekte zorlanacağımız belli. Mantık, sağduyu ve netlik gerektiren durumlar için uygun değil yani. Bir kafa karışıklığı mevcut…
Olmayan manalar yüklemeler, hayal kırıklığı yaşamalar bunların olası sonuçları... Hem ilişkilerinizde, hem iletişiminizde net tavırlar her zamankinden değerli olacak. Genel bir rehavet, tembelleşme, zihinsel odaklanmalar da sorun söz konusu. Ruhsal odaklı işleri, ibadet, fedakarlık çalışmaları v.b. şeyler için uygun ancak dünyevi meselelerde sorunlu bir sabahtayız. Dikkat.

GÜN ORTASI ikili ilişkilerde, karşı cinsle olan iletişiminizde ufak tefek anlaşmazlıklar, inatlaşmalar söz konusu. Özellikle önemli görüşmeler ve başvurular açısından ekstra temkinli olmaya gayret edin. Günün enerjisi zaten her zamankinden daha çok kırılgan olduğumuzu söylüyor. Ne kırılmaya ne de kırmaya fırsat yaratmayın.

AKŞAM SAATLERİ derin paylaşımlar, duyguları ifade etme fırsatları açısında kıymetli.  Bu saatler aynı zamandan aynı duygusal durumda olan insanların bir ortamda eteklerindekileri ortaya dökmeleri, güç dayanışmasına girmeleri, el birliği etmeleri açısından da uygun olabilir.

Anlayış her zamankinden derin olacak. “Senin için ne yapabilirim” lafının yürekten geldiği ve ardından gelen hamlenin de gecikmeyeceği durumlar yaşanabilir.  Kendimiz ya da başka biri adına kararlılık gerektirecek bir mücadeleye başlamak, verebileceklerimizin ve karşılığında elde edilecek huzurun, kazancın büyüklüğünü fark etmek fırsatları da söz konusu olabilir.


30 Kasım 2014 PAZAR

AY YİNE BALIK BURCUNDA olacak. Başkalarının duygusal durumlarına özen göstermek,  iç sesimize kulak verebilmek, özverili ve fedakar biçimde hareket edebilmek, egonun tuzaklarına düşmemek ile keyifli ve mutlu bir Pazar günü geçirme şansımız olacak.

Günün içeriğinde duygusal tarafımızın, dürtüsel istek ve eğilimlerimizin mantıksal olanın çok fazla önünde yer alacağı görünüyor. Buna hizmet edecek şeylere yönelmekte fayda var. Bir de her zamankinden daha kırılganız. Olanı, söyleneni fazlasıyla kişisel algılama, ufacık hareketlerden, savaş yaraları alma, küçük kırgınlıkları abartılı hale getirme riskleri mevcut.
Bırakın kendinizi akışa… Sevgiyi ve nelere iyi gelebileceğini düşünün… Niyetlere bakın… Geri kalan her şeyin, uzayan kırgınlıkların, gereksiz alınganlıkların hayatınızın keyifli ve huzurlu zamanlarından çalan tuzaklar olduğunu hatırlamaya çalışın özellikle günün ilk yarısında.

SAAT 22:48 DEN SONRA AY GÜNÜN GERİ KALANINDA BOŞLUKTA olacak. Bu saatten sonrası başlangıçlar uygun değil ancak bu saate kadar ki akşam saatleri cesaret, ataklık, gayret, irade, güven gerektiren işler ve bunların ilk adımları açısından oldukça destekleyici. Hem resmi işler, hem dayanışmalar, talepler, kusursuz ve sorunsuz işler üretme, aceleye getirmeme ancak vakit kaybı da yaşamama halleri var bu akşamın enerjisinde. Verim var açıkçası... Kullanmak nasip olsun...

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Dr.Samiye Özbaş Soysal

Astrolojik danışmanlık talepleriniz için

Astroloji eğitimi almak için

Ay boşlukta takvimi için
http://astrokarmik.blogspot.com/p/ay-boslukta-takvimi.html

"2014 Yılına Dair" yazım için
http://astrokarmik.blogspot.com/2013/12/2014-ylna-dair.html

2014 Yıllık Burç Yorumları için

Jüpiter Aslan burcunda neler yapacak…

Jüpiter Aslan burcunda iken burçlara etkileri…


Yorumlar

Popüler Yayınlar