AstroKarmik ile 10-16 Kasım 2014 Haftasının Yorumları...

Haftanın Gökyüzü Olayları...

G1 G2 açı etki başlangıcı açı kesinleşmesi etki sonlanması
Venüs Jüpiter kare 8.11.2014 9.11.2014 10.11.2014
Mars Plüton kavuşum 5.11.2014 11.11.2014 13.11.2014
Merkür Neptün üçgen 10.11.2014 12.11.2014 12.11.2014
Mars Uranüs kare 10.11.2014 13.11.2014 14.11.2014
Venüs Satürn kavuşum 9.11.2014 13.11.2014 14.11.2014
Güneş jüpiter kare 12.11.2014 14.11.2014 15.11.2014
Neptün retrosu bitiyor 16.11.2014
Venüs yay burcunda 16.11.2014
Merkür Plüton altmışlık 16.11.2014 16.11.2014 17.11.2014

10 Kasım 2014 PAZARTESİ

Ay saat 10:37 ye kadar İkizler burcunda ve boşlukta 10:37 den sonra ise yaklaşık 2 gün için Yengeç burcunda olacak. Ailevi konuların, vatani meselelerin, sevgi temelli olan ilişkilerin ön planda olacağı, korumacı ve gelenekçi yaklaşımlar sergileyeceğimiz, özellikle değerlerimiz ve sevdiklerimiz söz konusu olduğunda duyarlığımızın artacağı nitelikte bir gün ile haftaya başlıyoruz.

ÖĞLEDEN SONRA konuşma ve görüşmelerimizde ifadeci ve net olma şansımız yüksek. Talepte bulunmak ve yaptıklarımızı anlatmak, hem sonuç istemek hem de başlangıçlara niyet etmek için, bunlara destek aramak, yazmak, okumak, bilgi alış verişleri, özel nitelikteki görüşmeler, seyahatler için elverişli olabilir. Ancak gökyüzündeki Mars-Plüton kavuşumu ve Mars-Uranüs karesinin etkilerini dikkate almakta fayda var. Her ne kadar Ay'ın tüm gün için açıları gayet destekleyici ve akıcı gibi görünse de aslında sert bir gökyüzü hakim. Yani gayet iyi niyetle sarf ettiğiniz cümleler siz nasıl olduğunu bile anlamadan tamamen farklı bir noktaya taşınabilir.
Aşırı ısrarcı tavırlardan kaçının, baskı kurmaya ve zorla bir şeyleri kabul ettirmeye çalışmayın ( niyet gayet masum bile olsa) inada tutuşmadığınızdan emin olun.
Bir şeyleri anlatma çabası içindeyken bu çabayı bir savaş haline getirmeyin. 
Mücadelenizi haklı çıkmak adına vermeyin.  Bu durumda sizin dışındaki haksız insanlarla bir arada olmanın aslında o kadar da keyif verici olmayacağını unutmayın. Hak aramanın suyunu çıkarmayın.  Heyecanın dozunu ayarlayabilmek önemli bu derecede hassas olduğumuz bir gündeyken. Hem hareketlerimiz hem de ifadelerimizle... Yapıcı olmanın yıkıp geçmekten daha etkili olacağınız daha büyük değişimler yaratacağını aklınızdan çıkarmayın.

AKŞAM SAATLERİ duygusal, hassas ve bir miktar da halsiz olma ihtimalimiz var. Yorucu işler, kalabalık ortamlar değil de, duygudaşlık yapacağımız az ve öz insanla bir arada olmak,içe yönelme sağlayacak aktivitelerle zaman geçirmek, manevi temalara yönelmek, ibadet, dua, meditasyon, sanat, aşk, sevgi ve bunların her türlüsü bizi mutlu edecek ve huzur verecek olan şeyler bu akşam için...
Günün tamamında Ay, Merkür ve Neptün arasında su elementinde bir büyük üçgen mevcut olacak. Duygusal olarak  hassasiyetlerin artacağı, empati kurmakta zorlanmayacağımız, anıların tazeleneceği, eskilerin dile geleceği, değerlerimizi hatırlayıp dile getireceğimiz, fedakarlıklara saygımızı göstereceğimiz, inançlara, adanmışlığa, maneviyata, vatana, aileye, sevgi temelli olan şeylere değer ve önem vereceğimiz nitelikte etkiler alıyoruz bugün gökyüzünden.

Büyük asker, büyük siyasetçi, büyük lider, büyük insan, büyük ruh ATATÜRK’ ün ölüm yıl dönümündeki bu gökyüzü etkisi bizlerin onun bu vatan için yaptıklarını daha iyi anlamamızı, şükran duymamızı ve belki de dile getirmemizi, emeklerin karşılıksız kalmamasına olan arzumuzun harekete geçmesini destekliyor.

Anma günü ve saygı gösterme adına gerçekten “ne” için bunu yaptığımızı idrak etme açıklığı verecek...
Belki göz yaşları buna eşlik edecek...
Bu çeşit bir saygı aslında bir lidere duyulan özlemden ziyade, koruyup kollayan, varını yoğunu ortaya koyan, yeri geldiğinde yavrularını kurtarmak için her şeyi hatta canını bile ortaya koyabilen, nasihatler veren, yücelten, artıları artırmaya, olumsuzlukları olumluya çevirmeye çabalayan, kısacası kendi iyiliğini değil evlatlarının iyiliğini ve geleceğini yaratmaya çabalayan şefkatli bir ebeveyne duyulan özlem niteliğinde...
Özlem, saygı, şükran ve sevgiyle anıyoruz...


11 Kasım 2014 SALI

AY GÜN BOYUNCA YENGEÇ BURCUNDA olacak. Güvende olmak, kendimizi rahat ve huzurlu hissettiğimiz mekanlarda ve buna hizmet edecek insanlarla bir arada olmak bugün bizim için ihtiyaç. Sevdiklerimizle bir arada olmak, ailemizle birlikte zaman geçirmek, onların iyiliği adına bir şeyler yapabilmek gibi şeyler günün temaları arasında. Çocuklarla bir arada zaman geçirmek, onlarla ilgilenmek, koruyup kollayacağımız kişilere zaman vermek, vatani konularla ilgilenmek, sanatsal faaliyetlere katılmak için de elverişli bir gün.  Bugün hislerimiz oldukça yoğun. Sezgilerimiz de öyle... Ancak bu yoğunluk bugün için daha çok patlayıcı ve hem kendimiz hem de çevremizde biraz yıpratıcı tesirler doğuracak gibi görünüyor.

Gün boyunca Ay'ın yaptığı açılar genel olarak stresli nitelikte. Üstelikte aslında hafta sonundan bu yana yoğun biçimde hissedilen Mars Plüton kavuşumu da günün ilk saatleri itibariyle kesinleşecek.

ÖZELLİKLE GÜNÜN İLK YARISI agresyon, kısıtlayıcı durumlar, buna karşılık kısıtlamalardan kurtulmaya çalışan karşılık vermeler, duygusal patlamalar, güç savaşları, tepkisel, dürtüsel yaklaşımlar, damarına basılmış ve “yeter artık çok fazla üstüme geldiniz” diyen tepkiler söz konusu olabilir. Özellikle ailevi konularda haddinden fazla korumacı, aşırı hassas ve kontrolsüz tepkiler verme eğiliminde olabiliriz.

Aceleci tavırlar, ses yükseltmeler, tırnak çıkarmalar, “baskın basanındır” diyen üste çıkmalar, emrivaki ısrarlar, “ben söyledim ben böyle istedim böyle olacak, ya kabul edilecek ya kabul edilecek” iddialaşmaları, karşınızdakinin adına sanki onun hiç iradesi yokmuş gibi karar vermeler, kararların tartışmaya kale kilitleriyle kapalı olması, esneklik göstermekte zorlanma gibi riskler mevcut.

Ne kadar esnek o kadar rahat bir gündeyiz… Çok sıkı bağlanmış teller aldığı ufak dokunuşlarla ne kadar yüksek ses çıkarabiliyor bir düşünün. Halbuki esneklik artınca aynı darbeler çoook daha kulak yormayan sesler oluşturuyor.
O nedenle gevşeyin mümkün olduğunca derim ben bugün için…

Perşembe gününe kadar halen devrede olan Mars Plüton kavuşumu etkileri ise şöyle olacak… ( Mars aynı zamanda Uranüs ile kare açıya gidiyor)

Bu iki “güç” temsil eden gezegenin Oğlak burcundaki kavuşumu, bu içinde bulunduğumuz günlerdeki en etkili gökyüzü olayı…
Zira her ikisi de bu burçta amacına yönelik çalışır durumdalar.
Güçlü durumdalar.
Voltran’ ı da oluşturabilirler bir süper kahraman edasıyla, bu duble gücü kötüye kullanmaya da vesile olabilirler.
Bireysel anlamdaki etkilerine bakacak olursak, gözü başka hiçbir şeyi görmeyecek seviyede yoğun bir hırs, başarı arzusu ve de gözü karalık verebilir.
Elde etmek, kazanmak, önde olmak, söz sahibi olmak, haklı çıkmak, hakkını almak, gücü göstermek, kendini ispatlamak gibi gayeler uç noktalarda seyredecek…

Bunlar bir dereceye kadar aslında somut şeyler elde etme ve kazançlı çıkma, zoru başarma, engelleri aşma, sonuca gidecek bir yolu mutlaka bulma tesiri yaratabilir.
Zira bu etki altındayken zor, imkansız gibi bir şey görmeyecek gözümüz.
Hedefler çok daha ulaşılır hale gelecek.
Cesaret göstermek durumu sıradanlaşacak.
Engeller gözümüzde küçülecek.
Hayır cevabı bizi yıldırmayacak. 
Vazgeçmek mi o da ne?
Karar verdiysek neden yolumuzdan dönelim ki? Halleri olacak.

Ancak bunun öte tarafın da yani o fayda alacağımız etkilerinin bir adım ötesinde, bir tık önünde, çizginin dışında o kadar da olumlu durumlar yok aslında…

Dozu aştığımız aşamadan bahsediyorum…
Abartılı hallerden…
Kararlılığın inatlaşmaya varmasından…
Hedefe kilitlenmenin önündeki engelleri yıkıp geçmesinden…
Diğerlerini hiçe sayan derece de olan özgüvenden…
Varış çizgisine ulaşmak adına yıkılanlardan…
Gözü dönmüş hallerden…
Bireysel arzular adına ortaya çıkan, hırsın yıkıcı hallerinden, baskılardan, zorbalıklardan, kışkırtmacı tavırlardan, manipülasyonlardan bahsediyorum…

Bu etkiler altında duygusal ve hatta çok uç noktada fiziksel şiddet bile devreye girebilir.
Birbiriyle çatışan ve çakışan egolar agresif yaklaşımlara ve kavgalara, tartışmalara vesile olabilir ne yazık ki…

Hükmetmek ve hiyerarşik düzende (eğer çevrenizde varsa) üst basamaklarda yer alabilmek, daha üst kürsüye çıkabilmek, en başarılı olabilmek, en sözü geçen olmak, en haklı çıkabilmek, herkesçe kabul görmek, otorite kurmak gibi dürtüler çok belirginleşecek. Etrafta küçük dağları ben yarattım büyük dağlar da babamdan kaldı modunda gezen tipler çoğalabilir.

Ancak bu bahsettiğim dürtülerin hemen tamamı dünyevi bir kazanç durumunu destekliyor.
Bunu hedefliyor…
Bizi elde etmeye, sahip olmaya doğru çekiyor.
İstemsizce…
Sanki elde edersek daha büyüyeceğiz, çoğalacağız ve de güçleneceğiz gibi…
Üstünlük kurma çabası…
Ezme ve üstüne basarak bir üst basamağa çıkma telaşı.

Ruhsallıkla bağdaşabilir mi hiç? Konu gerçek anlamda ruhsallık bile olsa…

Bu nedenle eğer söz konusu temalarda bir şey karşınıza çıkarsa bugünlerde, kazanılanların ruhsal anlamını sorgulamak için ne gerekiyorsa yapmanızı öneririm.

Bu sayede bu gökyüzü olayının tuzaklarından korunma şansınız artar.
Aksine pozitife dönüştürme ihtimaliniz doğar.
İrade tarafınızı artıracağı kesin.

Çalışın üzerinde o zaman…
Ruhsal konularda buna ihtiyaç duyacağınız, yani “keşke irade gösterebilseydim” dediğiniz yüklerinizden arınma ya da normal şartlarda cesaret edemediğiniz ruhsal çalışmalara adım atma şansı yaratabilirsiniz mesela…
Zihninizde, yüreğinizde yeni pencereler açmak, farkındalıklar kazanmak için çaba gösterebilirsiniz…
Yıkmak yerine yeniden yapılandırmayı tercih edebilirsiniz...
Gücü sadece kendi lehinize kullanmak yerine bütüne, kolektife dağıtacak, yani herkesi yükseltmeye yarayacak şekilde ortaya koyabilirsiniz…
Ne uğruna olursa olsun, tamiri mümkün olmayan yaralar açmanın, bütüne ve bizlere herhangi bir olumlu etkisinin olmadığını hatırlayabilmemizi dilerim…

Güç, otorite ve iktidar elinize geçtiği andan itibaren, iradenizi ne yönde kullanacağınız nihayetinde sizin olgunlaşmanıza ve büyümenize ne kadar katkı sağlayacağını da belirliyor…
Sınav gayet bireysel yani…
Zararı da faydası da bütünü ilgilendiriyor ancak iradeyi bireysel olarak kullanabileceğiz…

T.C. haritasını ise bu açı özellikle ilgilendiriyor. Zira bu kavuşum ülkemiz haritasının Plüton’u ile karşıtlık halinde gerçekleşecek. Zaten bir yeniden yapılanma sürecinden geçen ülkemiz için önemli bir test… Bazı kalıpların yıkılması ve bu yıkıntıların yarattığı sesler dikkat çekici olabilir.
Güç unsurları, değişmesin denilen şeyler, buna rağmen değişenler, bir şeylerin kökünden sarsılması, karşıtlıkların tolerans gösterememesi, isyan ve baskı durumlarının elektriği yükseltmesi, kısa devreler, agresif ve kontrolsüz yaklaşımlar, şiddet unsurlarının devreye girmesi, kısacası bir şeylere ya da birilerine rağmen, başka bir şeylerin olması ya da olamaması söz konusu…
Hoşgörü, sükûnet, anlayış, olgunluk, yapıcı tavırlar, esneyebilmek her zamankinden önemli bu içinde bulunduğumuz günlerde…
Tahammül gösteremediğiniz bir şey tam da karşınızda ve yüzleşmek zorunda olduğunuz bir şey konumuna gelebilir...
Asla dediğiniz şeylerin realitesine şahitlik edebilirsiniz…

Nerede kalıplar varsa orada onu yıkmak için harekete geçmeye hazır balyozlar olacak.
Gerçek inanç ile körlemesine bağlı olduğunuz değerlerin ayrımı noktasında duracaksınız gibi düşünün.
Gerçek inanç ve değerler sapasağlam duracak…
Zaten bunlar için herhangi bir savaşa tutuşmanıza da gerek kalmayacak.
Sevgi temelli olan herhangi bir şeyin en zor sınavdan bile yüzünün akıyla çıkmama ihtimali yok…

Yüreklerdeki sevginin açığa çıkarılabilmesi için gösterin gücünüzü ve iradenizi.

12 Kasım 2014 ÇARŞAMBA


AY AKŞAM SAATLERİNE KADAR YENGEÇ BURCUNDA olacak. Düne göre çok daha sakin ve kendi halinde olmayı becerebileceğimiz, hassasiyetin devam ettiği ancak daha yapıcı ve ılımlı olmayı tercih edeceğimiz bir gündeyiz.
Akşam saatlerine kadar Ay'ın herhangi bir olumsuz açısı yok. ÖZELLİKLE SABAH SAATLERİ, sanat, aşk, fedakarlık, barışma, kabullenme, iyi ilişkiler, samimiyetler, anlayış, hoşgörü, empati, paylaşım gibi durumlar için gayet açık olacağız.
Çok fazla çaba isteyen şeylere niyet etmeyebiliriz. Zira isteğimiz azıcık dinlenmeden, ruhumuzu ve bedenimizi yormayan işlere yönelmekten, belki de tembellik edebilmekten yana olacak. Çok fazla enerji ortaya koyamayabiliriz.

SAAT 11:17 DEN SONRA AY AKŞAM SAATLERİNE KADAR BOŞLUKTA olacak. Öğlen saatleri alacağımız sorumlulukları, resmi görüşmeleri, ciddiyetle ele alınacak işleri, yarım işlerin toparlanmasını, hataların düzeltilmesi gibi durumları destekliyor. Başlangıçlardan ziyade devam eden şeyler daha verimli olacak. Her halukarda çok fazla hızlı yollar kat edemeyeceğinizi ve kusurların göze batabileceğini, ikna ve onayların gayret gerektireceğini aklınızdan çıkarmayın bu saatler için...

SAAT 20:44 DEN SONRA AY YAKLAŞIK 2 GÜN İÇİN ASLAN burcuna geçecek. Bu da daha çok sosyal ve dışadönük olma etkisi yaratacak bizlerde.

Gün boyunca MERKÜR NEPTÜN ÜÇGEN AÇISI devrede olacak…
Bu gökyüzü olayı bir miktar zihinsel karmaşa hali verebiliyor.  Dalgınlık, çok fazla konsantre olamama, bir konuya odaklanmakta zorlanma hali yaratabiliyor. Realiteden uzaklaşma ve hayalperest bir bakış açısı söz konusu olabilir.

Ancak bunun yanında zihinsel yaratıcılıkta artış, sezgilerin daha bir ön plana çıkması yaşanacağı da aşikar.
Sanatsal becerilerde, el becerisi gerektiren işlerde, yazıp çizme işlerinde, kalıplı ve kuralcı yaklaşımlardan sıyrılma, aşkın şeyler üretme ihtimalimiz söz konusu olacak… Standartlardan kurtulma şansı bulacağız…
Bu transit aynı zamanda spritüel temalı şeylerde bilgi almak, ruhsal çalışmalarda yol almak, kalıplı bakış açısı ile anlamlandıramadığımız, mantık penceresi ile kavramakta zorlandığımız bilgileri daha kolay elde etme, sanatsal kabiliyetleri etkin biçimde kullanma, eğitimlerinde fayda sağlama, ruhsal çalışmalarda gelişme kaydetme etkileri yaratacak.
Dikkat ve pür mantık gerektiren işlere mola ancak zihinsel kalıplardan sıyrılma isteyen işlerde ise tam gaz ilerleme günü diyebiliriz…

İçsel huzura hizmet edecek etkiler devrede…


13 Kasım 2014 PERŞEMBE

GÜN BOYUNCA AY ASLAN burcunda. Bugün için bize artı değer katacak olan şeyler, özgüven, kararlılık ve varlığını, meziyetlerini ortaya koyabilmek olacak. Sosyal ortamlarda bulunacağımız, olayları ve insanları idare etmek, yönetmek durumunda kalacağımız bir gün. Bugün için insiyatif alabilmek ve son sözü söyleyen kişi olmaktan çekinmemek değerli olacak. Yönetsel mevzular, eğlence ortamları, sanatsal konular, yaratıcılık gerektiren işler, aşk meşk konuları için elverişli bir gün.

Bugün için, içinde bulunduğumuz ortamın ciddiyetini kavramak ancak buna rağmen keyfini çıkarmaktan da geri kalmamak bizim lehimize olacak. Bir erişkin olduğunuzu kabul edin ancak içinizdeki küçük çocuğun gönlünü okşamayı da ihmal etmeyin.  Başkaları beni şımartsın diye beklemeyin. Kendi kendinizi şımartın.

GÜNÜN İLK YARISI yanlış anlaşılmalara, kelimelerin kırıcılığına, büyük konuşmalara ve bunun karşılığında blöflerin görülmesine, ego savaşlarının zihinsel olanlarına çok açık olacağız. Düşünerek hareket etmek, tartarak konuşmak şart bu zaman diliminde…

AKŞAMI İLERLEYEN SAATLERİ ise sürprizli bir takım gelişmelere, plansızlığın içinden çıkacak güzelliklere gebe olabilir. Çok fazla düzen ve organizasyon meraklısı iseniz sizin için stresli bir akşam diyebilirim.

Bugün hafta sonundan bu yana etkili olan VENÜS SATÜRN KAVUŞUMU kesinleşecek gökyüzünde… 

Aşk, romantizm, ilişkiler, parasal konularla olan alakamızı, güzellik ve estetik konularını daha çok ilgilendiren Venüs, Satürn tesiri altındayken sınırlanmış olacak.

Keyif odaklı şeylerdeki keyfi görmekte, bulup ortaya çıkarmakta zorlanacağız.
Duygulara, ilişkilere ciddiyetle yaklaşma eğiliminde olacağız.
Her ne kadar sorumluluk bilincini artırsa da, beraberinde bazı negatif bakış açıları da verebiliyor ne yazık ki…
Aşka, güzellik temasına, sanatsal konulara ve de maddi meselelere bakış açımız her zamankinden gerçekçi ancak bunun yanında bir miktar da karamsar olabilecek…

Eğer yaşamınızı paylaştığınız özel biri yoksa hayatınızda, bu durumun içsel olarak sıkıntısını duyabileceğiniz, yalnız olmanın ve bu yalnızlığın nereye kadar devam edeceğinin kaygılarına kapılabilirsiniz örneğin.

“Ben neden bir ilişki kuramıyorum, neden sağlam temelli ya da uzun soluklu birliktelikler yaşayamıyorum, neden yakınlaşamıyorum” diye sorabilirsiniz kendinize.
Bulacağınız cevaplardan korkarak…

Eğer bir ilişkiniz varsa ya da evliyseniz, bu kez de sorgulama kaynağı var olanın kusurları ve karşınızdakinin sizin için uygun bir kişi olup olmadığı yönünde olabilir.

Her durumda ilişkilere bakış açısı ciddiyet içerecek…
Bunun olabilmesi için de olayın içinden ve varsa hayatınızdaki özel kişiden biraz olsun uzaklaşıp olaya objektif biçimde bakabilmek gerekecek…
Bu da görünür görünmez nitelikteki mesafelere yol açabilecek…
Sonuçta da yolunda gitmeyen, düzeltilmesi gereken, idareten bir şekilde giden, daha önce sümen altı ettiğimiz, sorun yokmuş gibi davrandığımız konular gündeme gelecek.

“Bunları çözersen, bu sorundaki benim payım ne, çözüme ne katkı sağlayabilirim diye sorabilirsen, ilişkinin sorumluluğunu alabilirsen, sağlamlaştırma, kusursuzlaştırma fırsatı da kendiliğinden doğacaktır” diyor gökyüzü.

Eleştirel bakış açısının hedefinde ilişkiler ve eşler olacak.
Sadece “sen şunu yaptın, sen hatalısın, sen şöylesin sen böylesin” kıvamında kalırsa durumunuz, o aranıza giren ve daha objektif olun diye fırsat veren mesafeler gayet de kalıcı ve aşılmaz bir noktaya taşınabilir.
Aman dikkat…

Bu transit etkisiyle güzellik ve estetik amaçlı girişimlerde de beklediğiniz kadarını yaratamama söz konusu olabilir. Genel olarak aynaya baktığımızda, etrafımızdaki güzelliklere göz gezdirirken, olumlu olandan ziyade kusurlara gözümüz daha çok takılıyor olacak.
Fiziksel görüntümüze de takılıp kalabiliriz.  
Aynaya bakan gözler kendilerini beğenilesi bulmayabilirler.
Bu transit güzellik kavramında da bizi yanıltabilir.
Sanatsal yaratıcılıkta da bir tıkanma söz konusu olabilir.

Venüsyen konularda kırıcı, yıkıcı, olumsuzu öne çıkaran değil de var olanı düzelten, yeniden düzenleyen, yapılandıran, sağlamlaştıran bir tavır sergileyebilmemizi gönülden dilerim.

Aynı zamanda bugün, ASLINDA PAZARTESİDEN BU YANA ETKİLİ OLAN MARS-URANÜS KARE AÇISI kesinleşecek. Aslında etkilerinden Salı günkü yorumlarımda bir miktar bahsettim. Bu gün bu zorlayıcı etkilere ilaveten ek sürprizli durumlar da devreye girebilecek…

Tam da işlerinizi, ilişkilerinizi bir şekilde yoluna koymuş ve hız kazanmış biçimde yürütmekteyken, birden yeni ve hazırlıksız yakalandığınız yeni bir gelişmeyle mücadele etmek durumunda kalabilirsiniz.
Ve bu yeni durum gayet de can sıkıcı olabilir.
Huzursuzluk ve diretme hali ile birlikte keyfiniz iyiden iyiye kaçabilir.

Ani ve asi çıkışlardan, durup dururken parlamalardan, “yok durup dururken değil bu da artık fazla oluyorlar” ın ardına eklenen tepkilerden uzak durmakta fayda var.

Bu etki altındayken motive olduğunuz ve durmak istemediğiniz bir noktada karşınıza çıkan ufak aksilikler yıkılası dağar gibi görünebilir.

Halbuki, kenardan dolanmalar, alternatif yollar, B planları, C planları mutlak vardır. Tahammül gösterememe halleri bunları görmenizi zorlaştıracaktır.
Egonun önüne geçebilmek çok artı katacak…

Her türlü olumsuzluk ya da engelin bir arada varlığı söz konusu olsa bile,
çok sıkı hazırlandığımız ve kendimize sınırsız güvendiğimiz bir sahnede son anda karşımızdaki bilmediğimiz bir performans sergilemeye başlasa veya biz o çok emin olduğumuz replikleri unutuversek bile doğaçlama diye bir şey var değil mi?
Yani sahne çok rahat kurtulabilir durumda…
İçinizden geldiği gibi “çıkış yolunu” arayın yeter.
Üstelik de daha tatminkar bir başarı olmaz mı bu…
Israr edip bizim ilk noktamızda yani hazırlıklı olduğumuzu düşündüğümüz noktada kalsak kime fayda…
Hiç tedbirli olmadığımız anlardaki çözüm üretme ve uyum gösterme becerimiz çok kıymetli olacak.
E tabi ki en güzeli azıcık da olsa tedbiri elden bırakmamak.
Yapabiliyorsak bu heyecanlı ve aceleci ruh halleri ile birlikte ne ala…
En güzeli...

Bu haftanın genelinin bu transitler etkisi ile fiziksel risk de barındırdığını, kazalara da açık hale getirdiğini aklımızdan çıkarmasak iyi olur.


14 Kasım 2014 CUMA

Ay gün boyunca Aslan burcunda olacak. Bireysel isteklerin ön plana çıkacağı, kendimizi merkezde tutma eğilimi göstereceğimiz bir gündeyiz. Bugün yönetmek, söz sahibi olmak gibi şeyler önemli olacak. Konserler, sergiler, kutlamalar, düğünler, davetler, ziyafetler, eğlence ve yaratıcılık içeren işler ve mekanlar özellikle bizi kendine çekecek. Değer görmek, takdir edilmek ve alkış almak, beğenilmek ihtiyacımız da her zamankinden yüksek olacak.

ÖĞLEDEN SONRASI VE AKŞAM SAATLERİNİN ufak tefek sürtüşmeleri, karşılıklı inatlaşmaları, ego ve kibir oyunları eğer iyi yönetilebilirse, önlenebilirse günün genelinde aslında o kadar da yorucu etkiler yok gibi görünüyor.
Aksine keyif almakta, azıcık dinlenmekte, hazırdan yemekte zorlanmayacağız ve eğlenceli bir mola zamanı yaratma şansı bulabileceğiz.

Çarşambadan bu yan etkili olan GÜNEŞ JÜPİTER KARE AÇISI günün ilk saatleri itibariyle kesinleşecek ve yarın da dahil olmak üzere gün boyunca hissedilecek.

Bu açı hem kendimizi, hem etkimizi, hem yetkimizi, hem de başımıza gelen olayları, karşılaştığımız halleri abartma, bunların etkisi ile de abartılı tepkiler verme riski barındırıyor.
Sözlerimizin yaratacağı etkinin çok büyük olmasını bekleyeceğiz…
Var olan yeteneklerimizi, yapabileceklerimizi çok fazla abartılı biçimde sunmamaya gayret etmeliyiz.
Dev aynası her yerde…
Jüpiter’in büyüten etkisi bu aynayı etrafa ve kendine tutan insanları artıracak…

Ölçüyü kaçırma,
Olabilecek, yapılabileceklerden fazlasını taahhüt etme ve
Maddi ve manevi anlamda abartılı riskler alma eğilimine dikkat…
Egomuzu şişiren kişilerden, büyüksün, yaparsın, edersin diye gaza getiren kişilerden de uzak durmakta fayda var…
Gerçeklerden bahseden, yapıcı eleştiriler yapan, objektif kalabilen insanların varlığı kıymetli olacak.
Ya da bu rolü kendi kendinize üstlenmeniz yani ayağınızı yorganınıza göre uzatacak planlar ve vaatlerde bulunmanız gerekecek…
Bu transitin kısa süreli de olsa kilo aldırıcı ve iştah artırıcı bir etkisi olabilir.

Sağlık nedenli ya da başka bir sebepten diyet uygulayan biriyseniz özellikle dikkat edin derim.

15 Kasım 2014 CUMARTESİ

Ay saat 04:53 ile 09:09 arasında Aslan burcunda ve boşlukta, bu saatten sonrasında ise gün boyunca BAŞAK BURCUNDA olacak. Eğlencenin değil verimliliğin, alkışın değil iyi işler ortaya çıkarmanın daha ön planda olacağı bir gündeyiz. Hizmet etmek, fayda sağlamak aynı şekilde de karşılık bulmak, yarım işleri toparlamak, zihinsel odaklı işlere ağırlık vermek, temizlik ve sağlık konularına değinmek için elverişli bir gün.

Akşam saatlerine kadar Ay'ın herhangi bir açısı olmayacak ancak akşam saatlerinde dalgınlık, kararsızlık, yanılma riskini artıran heves ve motivasyon eksikliği yaratabilecek olan Ay Neptün karşıt açısı etkili olacak. Kalıcı adımlar atmak, kararlar vermek konusunda temkinli olmalıyız.
Maneviyata yönelik olan şeyleri destekleyen ancak dünyevi olanda bir kez daha düşün diyen etkiler altında olacağız.

16 Kasım 2014 PAZAR

AY GÜN BOYUNCA BAŞAK BURCUNDA olacak.  Detaylarla uğraşmak ve dikkat gerektiren, zihinsel ve el becerisi isteyen, araştırma, inceleme ve düzenleme içerikli işleriniz, temizlik, hijyen ve sağlık konulu gayretleriniz için elverişli bir gün. Günün içeriğinde eğlence, keyif, ayaklarımı uzatıp yan gelip yatayım, tembellik yapayım gibi şeyler yok. Aksine ne yapsam da fayda sağlasam, üretsem, verim alsam, sağlam adımlar atsam, somut şeyler elde etsem, hataları minimuma indirsem, kusurları yok etsem dediğimiz yani aslında keyfi olanı göremeyeceğimiz gayretler hakim...

ERKEN SAATLER önemli konuşma, buluşma ve destek arayışları için, güç birlikleri için, duymak istediklerimize ulaşmak ve söylemek istediklerimizi dile getirmek için elverişli olacak. Bu saatlerde yakınlaşmalar, duygu ve fikir birliktelikleri çok keyif verici olacak. Aslında günün geneli fikir alış verişleri açısından oldukça doyurucu olacak gibi görünüyor.

AKŞAMA DOĞRU enerjimiz sanki tüm gün hiç güç sarf etmemişiz gibi yerinde olacak. Motivasyonumuz ve gayretli halimiz buna ihtiyaç duyacağımız şeyler için, cesaret ve güç gerektirene uğraşlar için ve hızlıca yol almaya niyet edeceğimiz işlerin başlangıcı ya da gayreti için destekleyici olacak.

Bugün MERKÜR-PLÜTON ALTMIŞLIK AÇISI gün boyunca etkisini hissettirecek.
Bu açının etkisiyle fikirlerimizi sunma, etki yaratma, ikna etme, ifadelerimizle değer yaratma, sözlerin ardındaki derin manaları görme ya da ortaya koyma becerimiz artacak.

Araştırma, inceleme gerektiren işler için destek olacak…
Söylenenlerin gerçek maksadını görebilmek, düşüncelere dayalı bir bağlantı kurabilmek, söylenmeden anlamak, tahmin etmek gibi durumlar yaşanabilecek…  
Genel olarak olaylara ve konuşmalara daha bir şüpheci yaklaşma eğiliminde olacağız. Bu nedenle de normal şartlarda fark edemeyeceğimiz ince detayları yakalamakta zorlanmayacağız.
Bu transit zihinsel ve derinlerde olanın ortaya çıkarılması, psikolojik çözümlemeler, farkındalık yöntemleri, danışmanlıklar, kendinizi ifade ederek yapacağınız her türlü iş, etkili konuşmalar, ikna çabaları açısından gayet destekleyici olacak…

Israrcı ve zorla fikrimizi kabul ettirmeye çalışan tavırlar takınmadığımız sürece, sözlerimiz değer görecek, güven yaratacak ve her zamankinden daha kabul edilesi bulunacak…

Bugünün bir diğer önemli gökyüzü olayı ise VENÜS’ÜN 10 ARALIK TARİHİNE KADAR KALACAĞI YAY BURCUNA GEÇİŞİ…

Aşk hayatımızı, ilişkilerimizi, para ile olan alakamızı daha çok ilgilendiren Venüs bu dönemde bizim için eğlenceli olan şeyleri tetikleyecek.
Macera arayışımız artacak…
Özgürlük ihtiyacı da öyle…
Yolculuklar, yeni insanlar, yeni bir sosyal çevre, yeni mekanlar için ideal diyebiliriz…
Bavulları hazırlayın kısa da olsa bir seyahat bu döneme ilaç gibi gelebilir…

Yay burcu her ne alanda ise bize gelişime açık bir hal veriyor…
Bu kez de ilişkiler yoluyla gelişmek şansı bulacağız…
İlişkide ve iletişimde olduğumuz insanlar mutlaka bize bir şeyler katsın ihtiyacı duyacağız…
Sahiplenici ve bağlayıcı tavırların yerini biraz da özgürlük arayışları ve sunuşları alacak…
Birlik ve ilişki kavramları ile ters orantılı bir rahatlık hissedilecek…
Heyecan arayışı artacak…
Ve aradığını bulmak niyetinde olan bir tesir yaratacak…

Ancak doğal olarak özgür bırakmayan, monoton ve sıradan ilişkilerde de pürüzler doğurabilecek…
Yay enerjisi risk almaktan çekinmeyen bir etki yaratacağından tahmin edeceğiniz üzere, mevcut ilişkileri riske atacak hamleler de söz konusu olabilecek…( Genel olarak hem maddi hem de manevi riskler daha kolay alınacak)
Maceralar ve bunların hikayelerinde de bir artış yaşanacak…

Romantizm ve bağlılık durumlarının aksayacağı ancak heyecanı ve keyfi artırıcı bir dönem diyebiliriz. Bu enerjinizi mevcut ilişkinizi canlandırmak adına da kullanabilirsiniz.
En güzeli…
Tavsiye edileni…
Bu hafta içindeki Venüs Satürn kavuşumundan sonra asıl olması gerekeni…
Fırsatları ilişkinizi parlatmak adına kullanabilmenizi gönülden dilerim…

Bugün ayrıca Neptün 9 Hazirandan bu yana devam eden retro hareketini tamamlayacak…

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Dr.Samiye Özbaş Soysal

Astrolojik danışmanlık talepleriniz için

Astroloji eğitimi almak için

Ay boşlukta takvimi için
http://astrokarmik.blogspot.com/p/ay-boslukta-takvimi.html

"2014 Yılına Dair" yazım için
http://astrokarmik.blogspot.com/2013/12/2014-ylna-dair.html

2014 Yıllık Burç Yorumları için

Jüpiter Aslan burcunda neler yapacak…

Jüpiter Aslan burcunda iken burçlara etkileri…


Yorumlar

Popüler Yayınlar