AstroKarmik ile 17-23 Kasım 2014 Haftası Yorumları...

Haftanın Gökyüzü Olayları...

G1 G2 açı etki başlangıcı açı kesinleşmesi etki sonlanması
Güneş Satürn kavuşum 13.11.2014 18.11.2014 20.11.2014
Venüs Neptün kare 19.11.2014 20.11.2014 21.11.2014
Merkür  Mars altmışlık 20.11.2014 21.11.2014 22.11.2014
Merkür  Jüpiter kare 21.11.2014 23.11.2014 23.11.2014
Güneş Yay burcunda 22.11.2014
Yay burcunda yeniay 22.11.2014
Merkür  Satürn  kavuşum 23.11.2014 26.11.2014 27.11.2014

17 Kasım 2014 PAZARTESİ

Ay akşam saatlerine kadar BAŞAK BURCUNDA olacak.   Haftanın başlangıcı, tatil rehavetine yenik düşmeyecek. Yani nerde kalmıştık edası ile işlere dalma, yarım olanları toparlama, detayları inceleme, araştırma, odaklanıp fikir ve iş üretme, yılmadan devam etme ve verim alma, hizmet etme isteğimiz pazartesi sendromlarını alt edecek nitelikte olacak.Derleme toparlama, temizlik işleri, sağlık kontrolleri, tedavi planları, elimize aldığımız işleri kusursuzlaştırma çabaları açısından elverişli olacak günün enerjisi.

SAAT 13:12 DEN SONRA AY AKŞAM SAATLERİNE KADAR BOŞLUKTA olacak. Bu saatlerde yapılacak işler gönüllü alınan sorumluluklarla alakalı olacak. Yormayan, ya da yoran ancak gözümüze batmayan, hızına çok takılmadığımız, çalışırsak mutlaka sonuç alacağımız cinsten işler bizi bekliyor olacak. Günün genelinde zaten işler güçlerden, hizmet etmekten gocunmayan bir hava vardı. İyiden iyiye enerjimizi verimlilik yolunda harcıyor olacağız. Ele alacağımız her ne ise ciddiyetle yaklaşmak en büyük kazanç silahımız olacak. Samimiyetler, eğlenceli uğraşlar keyif ehli durumlar için ise pek fırsat bulamayabiliriz. Mesafeli duruşlar, tedbirli yaklaşımlar daha fazla kar getirecek.

SAAT 21:31 DEN SONRA AY YAKLAŞIK 2 GÜN İÇİN TERAZİ BURCUNA geçecek. Akşam saatleri özel ilişkilerimizle ilgili planlar, sosyal ortamlar, insanlarla bir arada yapacağımız organizasyonlar, aşk, romantizm, dans, müzik ve eğlence açısından çok daha elverişli olacak.

18 Kasım 2014 SALI

Ay gün boyunca TERAZİ BURCUNDA olacak. İlişkiler, uzlaşma gayretleri, eşitlik ve adalet uzantılı şeyler, sosyal hayatın gerektirdiği planlar, bir arada yürütülen ve el ele vermeyi gerektiren işler, sanat içerikli planlar günün öncelikli konuları.

GÜNÜN ÖZELLİKLE İLK YARISI çok daha fazla iletişim halinde olacağız. Genel olarak iyi ilişkiler kurmak ve iş birliği halinde kalabilmek önemli olacak. Çok fazla iş ve başarı odaklı olmayacağız belki ancak en azından ilişkilerimiz vasıtasıyla yoluna koyacağınız işler için elverişli olabilir. Genel bir karasızlık hali de güne eşlik edecek. Karşımızdakine biraz fazla bağlı kalabiliriz. Bu noktada sorun yok ancak bağımlı olup sadece “sen bilirsin”, “sen nasıl istersen” lerle başlayan cümleler kuruyor olmak sıkıntılı tabi ki...

ÖĞLEDEN SONRA VE AKŞAM SAATLERİNDE, öncesine nazaran çok daha yorucu etkiler var. Daha kontrolsüz ve daha hoşgörüsüz kişilerle ve durumlarla karşılaşabiliriz. İyi niyetten sergilenen alttan almalar bu saatlerde fırsat kollayıcılar tarafından aleyhimize kullanılabilir. Yani üste çıkıp isteklerini emri vakiye getirmeye çalışanlar, duygusal baskı kurmaya kalkışanlar, fevri tepkilerle sizi sindirmeye uğraşanlar olabilir çevrenizde. Veya içinde bulunduğunuz durum, kendinizi tanıyamayacağınız biçimde sizi bu biçimde davranmaya itebilir. Aman dikkat. Ast üst ilişkilerine hiç gerek yok. Ne yapın ne de müsaade edin.

Daha ağırdan almaya, anlamaya, dinlemeye ve tartmaya çalışın konuyu ve kişileri… Özellikle AKŞAM SAATLERİ daha dürtüsel davranışlara gebe… Önemli görüşmeler, uzlaşmazlıkları hale yola sokma gayretleri, işbirlikleri açısından ne yazık ki destekleyici değil gökyüzü...


Günün en önemli gökyüzü olayı aslında Perşembeden bu yana etkisi giderek artan şekilde ilerleyen GÜNEŞ SATÜRN KAVUŞUMUNUN KESİNLEŞMESİ… Etkisi önümüzdeki 2-3 gün daha hissedilecek.

Peki ne anlama geliyor? Hangi etkilerini hissedeceğiz?

Bu gökyüzü olayı kontrol altına alan, doğru, düzgün ve disiplinli hareket etmeyi zorunlu hale getiren şekilde etkileyecek bizleri…
Enerjimizi kontrollü biçimde ortaya koymamızı, hatta gerekiyorsa biriktirmemizi, nerede en çok gerekiyorsa da orada düzgün biçimde kullanmamızı, genel olarak idareli olmamızı öğütlüyor.( Üstelikte bu konsantrasyonu artıran Akrep burcunda kucaklaşır haldeler)

Öğütlüyor dedim zira bu transitteki baş aktör yani Satürn bize mutlaka bir şeyleri öğretmek, ders vermek ve öğütlemek gibi durumları doğuruyor.

Bilinçli olmak şart…
Gerçekçi olmak da öyle…

Ancak planlı, programlı…
Tedbirli…
Çalışkan…
Kurallara uyan
Ne gerekiyorsa yapan,
Gayretini gösteren,
Sorumluluk alan,
Elini taşın altına koyan yaklaşımlar olursa kazanç da yanında gelebilir diyor gökyüzü…

Kısıtlanmışlık hissi yaratabilir ancak buna yenik düşmemişsek sınırları zorlayabiliriz…
Desteklenmediğimizi düşünebiliriz ancak neye ya da kime gerçekten ihtiyacımız olduğunu görebilirsek gerçek yoldaşlarla el ele verebiliriz…
Yetersiz olduğumuzu düşündüğümüz noktalar ya da bunu hissettirecek kişi ve durumlar sahnedeki yerini alabilir ancak biz aynaya bakıp gerçek kapasitemizi görebilirsek bu hissin tuzağına düşmeden yol alabiliriz…
Engellerle mücadele ettiğimizi herkesin bize karşı olduğunu düşündürtebilir bu içinde bulunduğumuz günler bizlere ancak biz özgüvenli duruş sergilemişsek aşamayacağımız engel kalmayacaktır…
Herhangi bir konuda aldığımız yolun, vardığımız noktanın, önümüzdeki patikanın, gidilecek yerlerin, yapılacak işlerin, verilecek kararların onay ve takdir makamını dışımızda aramamamız gerektiğini fark edebilmişsek, kapılar sonuna kadar açılacaktır önümüzde.
Yeteri kadar güçlü, başarılı, iyi, becerikli, sevilen olduğumuzu biz kendimiz kabul etmişsek yani aydınlık taraflarımızı görmeyi başarabilmişsek bizi karanlık bir ruh haline sürüklemeye çalışacak testlere de maruz kalmayacağız…
Yakınlık, sıcaklık, sevgi hissetmek için önce duvarlarımızı yıkmamız gerektiğini görmemiz gerekecek…

Azimli, sabırlı, inançlı, dirayetli ve istikrarlı hareket etme becerisi katacak bu transitin etkisi bizlere…
Çalışmak, gayret etmek, hedef belirlemek, somut kazanımlara niyet etmek ve bunların gerektiği adımları atmak için destekleyici ancak bu etki altındayken girişilen işlerin ışık hızıyla ilerlemeyeceğini, hata kabul etmeyeceğini, meyvelerini toplamanın ise biraz zaman alacağını aklınızdan çıkarmayın.
Sabır odaklı sınavlara hazır olmanız gerekir.
Bir de sorumluluklardan kaçmamak ve gereken kadarını almak…
Bu transit resmi kurum ve kuruluşlarla olan ilişkilerinizde, hayatınızdaki otorite figürleri ve erkek figürleriyle olan iletişiminizde bazı kesintiler aksaklıklar yaratabilir.
Çok fazla prosedür, detay ve ikna etmekte zorlanma, yeteri kadar içten ve anlayışlı karşılıklar bulamama, esnemeyen kalıplara uyum göstermek zorunluluğu gibi durumlara karşı dikkat…


19 Kasım 2014 ÇARŞAMBA

AY GÜN BOYUNCA TERAZİ burcunda. Yine dünkü ana temalar günün öncelikli konuları arasında. Yani ne bunlar, ilişkiler, iş birlikleri, sosyal hayata dair mevzular, eşitlikçi gayeler, uzlaşma amaçlı girişimler, eğlence ve sanat amaçlı organizasyonlar için elverişli bir gün. 

SABAH SAATLERİNDEKİ Ay'ın Mars ile sert kontağı acelecilik, telaş ve sabırsızlık nedenli sorunlara vesile olabilir. Öfkeli ve agresif tavırlar, düşünmeden yapılan hamleler, tolerans barındırmayan hareketler ve tepkiler bu zaman diliminin önemli tuzakları. Duygusal çıkışlara, duygusal ve fiziksel kaza ve sakarlıklara, elinizdeki işte, ilişkilerinizde şartları zorlama hallerine karşı dikkat etmekte fayda var.

Bu saatler aynı zamanda her ne kadar şartlar bunun aksine doğru çekilmenize sebep olsa da, işbirliği yapmanın size çok fayda sağlayacağına işaret ediyor. Özellikle kadın figürleri ve hayatı paylaştığınız önemli kişilerle olan ilişkilerinizde hem destek olmak ve hem de verilen desteği almayı bilmek lehinize olacaktır.

SAAT 16:26 DAN SONRA AY GÜNÜN GERİ KALANINDA BOŞLUKTA olacak. Başlangıçlar ve uzun vadeli bağlayıcı nitelikteki kararlar için elverişli değil ancak günün ikinci yarısı çok daha rahat ve akıcı geçecek gibi görünüyor.

Sanki sabahtan arkamızdan kovalayan atlılar birden bu yakalayacağım seni inadından vazgeçmiş, biz de çok fazla koşturmacanın sonucunda, amacımıza ulaşmış olalım ya da olmayalım, tatlı bir rehavet kapılmış ve “amaaaan salla gitsin, hayat güzel be” moduna geçmiş durumdayız.

Acelemiz yok, hırsımız da yok…
Olsa da olur olmasa da olur ruh halindeyiz…
Mevcut halinden gayet de memnun olma hali bu.
Hoşnutluk, huzur ve keyif hali…
Eğlence, sanat ve sosyal organizasyonlar, aşk ve romantizm planları, seyahatler, eşinizle bir arada yapacağınız planlar, eğitim ve bilgi alış verişi içerikli çabalar için, felsefi sohbet ortamları için, iş ortaklıkları üzerinde konuşmak, özel hayatın paylaşımları adına ilerleme kaydetmek için de uygun olacak günün geri kalanı.

20 Kasım 2014 PERŞEMBE

SAAT 07:30 DAN SONRA AY YAKLAŞIK 2 GÜN İÇİN AKREP BURCUNDA olacak. Geçtiğimiz iki güne nazaran çok daha duygusal ve hassas olacağımız etkiler devrede. Rahat tavırların yerini daha mücadeleci bir enerji aldı. Sezgiler arttı. Günün içeriğinde dengede olmak ve dengeyi korumak arzusunun yerinde daha çok siyahlar ve beyazlar var.
Grilerde buluşalım gibi bir kaygımız yok.
Uçları ve krizleri deneyimleme durumundayız.
“Sen bilirsin” diyen ve orta yolu bulan hallerin yerinde ise yeller eser durumda.
Daha inatçı, daha kararlı ve isteğim budur ve bunun için şunları yapabilirim, şunlardan da vazgeçebilirim diyen sağlam duruşlar var.
Güçlüyüz kısacası bugün.
Ve bu gücü kazanca dönüştürme çabasındayız.

GÜNÜN İKİNCİ YARISINDA ise biraz daha fazla oluruna bırakan, olduğu kadarıyla yetinebilen etkiler devrede. “Ben bir şey için şartları zorladığımda yine de olmuyorsa bu haliyle kabul etmek gerekebilir” demek kıymetli olacak.
Bu saatler duygularımızı ifade etmek, sanatla alakalı işlere yönelmek, hastane ve ev ziyaretleri yapıp ruhsal açıdan destek alıp vermek, inancınız doğrultusunda ruhumuzu doyuracak aktivitelere katılmak ya da bireysel olarak yapmak, fedakarlık temelli uğraşlara dahil olmak için elverişli. Bu temaların pek çoğu için gökyüzünde ayrıca bir başka tetikleyici daha mevcut olacak bugün.

Aslında dünden bu yana etkili olan VENÜS NEPTÜN KARE AÇISI kesinleşecek.

Hedefte yine aşk ve ilişkiler, parasal mevzular, sanat, güzellik ve estetik ile alakalı konular var. 
Bu kez üzerlerindeki etki ise şöyle:
Yanılma payında artış,
fedakarlık ederken işin suyunu çıkarma,
kendi kendin kandırma,
aldanma,
bu konularda bir hayal aleminde yaşama,
olmayacaklarına amin deme,
hülyalı olanlarına yelken açma,
yanlış kararlar verip, hayal kırıklığı yaşama,
toz pembe dünyalarda dolanma,
gözümüzün önündeki günahı da sevabı da içeren, kusurları da olabilen tablodan peri masalları çıkarma,
kişileri ve ilişkileri aşırı ölçüde idealize edebilme durumları söz konusu olabilecek…

Özellikle aşk ve para konusunda nihai kararlar vermek, teklifte bulunmak ve kalıcı ilk adımlar atmak için pek elverişli olmayabilir bu transit. “Aşkın gözü kör mü acaba?” Şarkısı dilime dolandı ne hikmetse bu yorumları yazarken J Durum budur yani…
Ciddiyetle ele almanız gereken her türlü ilişki için bu risk geçerli.
Peki bu transitin hiç mi artısı yok…
Tabi ki de var…
Bu riskli etkilerinin yanı sıra yaratıcılıkta ve sanatsal becerilerde, dans, müzik, resim v.b. yeteneklerde artış, daha kolay kabullenme, daha kolay bağışlama, ego ve kontrol etme telaşından kurtarma gibi bir etkisi de olabilir.

21 Kasım 2014 CUMA

Ay yine AKREP BURCUNDA GÜN BOYUNCA. Duygularımızı biraz kontrol altına almamız gereken, hırslarımızı doğru yönetmemiz gereken bir gündeyiz.   Olayları ve tavırları kişisel algılamamak önemli... Negatif duyguların tuzaklarına düşme riskimiz de mevcut. Ne bunlar:  Kuşku, şüphe, kıskançlık, öfke, kin, intikam gibi şeyler.  

Bunların yanış sıra aslında gücümüz, sabrımız, dayanıklılığımız ve yoğun sezgilerimiz ile birlikte verimli ve mutlu bir gün geçirme şansımız var. Ancak mutluluk günün ana amacı gibi bir şey değil. Daha çok nereden başlasam da sorun yaratsam, kriz çıkarsam diyen tipler ortada dolanıyor olacaktır. Aman fırsat tanımayın.

Günün hemen tamamında Ay'ın destekleyici açıları mevcut gökyüzünde. Eğer bir süredir elinizin gitmediği, çok fazla uğraşmak istemediğiniz için ertelediğiniz, yok benim gücüm yetmez, altından kalkamam, cesaret edemem dediğiniz işler varsa, çıkarın ortaya onları.  Tekrar bir bakın. Muhtemelen çok daha yapılası görüneceklerdir gözünüze.

Günün gökyüzü vazgeçmem "eninde sonunda bir şekilde elde ederim" dedirtiyor. Kararlılık halinin kıymetini bilin. Ancak Ay'ın kapanan fazda olması sebebiyle aslında önemli başlangıçları o kadar da desteklemediğini aklınızda bulundurun. Bugünün zoru başarırım halleri belki de bazı sonlanmaları, geride bırakmaları daha çok destekliyor olabilir.

Günün gökyüzünde MERKÜR- MARS ALTMIŞLIK AÇISI mevcut…
Bu açı etkisiyle gün boyunca
söylemek istediklerinizi söyleme cesareti,
aklınızda olanın harekete dökülmesi
dile gelenin dışa vurumu,
planların hayata geçirilmesi,
hazır cevaplık halleri
hemen ve pratik çözümler üretebilme becerisi
söz konusu olabilecek.

Fikirlerimizi doğru ve net olarak aktarmak ve bu sayede de etki bırakmak daha kolay olacak.
Sözlerimizle nokta atışı yaparken bulabiliriz kendimizi.

Bu etki altındayken;
hem zihnen hem de fiziken efor sarf edeceğimiz işlerde irade göstermek,
inisiyatif almak ve
harekete geçmekten sakınmamak sayesinde başarılı işlere imza atabiliriz. 
Günün genel olarak başlangıçları ve ilk hamle ve kararları çok desteklemediğini düşünürsek, bu transitin olumlu etkilerinden yarın ki yeniay ile birlikte faydalanabilirsiniz.

AKŞAM SAATLERİNDE bile enerjimiz balsamik fazda olmamıza rağmen o kadar da düşmeyecek. Fiziksel efor sarf etmesek bile en azından dilimiz çalışacak.
Konuşmak, anlatmak, anlamak, dinlemek için elverişli bir akşam.
Çook derin paylaşımların yapılacağı, yüreklerde yer alanın dile geleceği düşüncelerimiz ile duyguların aynı düzlemde buluşacağı güzel bir akşam olacak.

Yeniay öncesinde olduğumuzu düşünürsek bu akşam arınma ihtiyacının da artacağını söyleyebiliriz.
Balsamik fazı Akrep burcunda yaşıyoruz. Yeniayı ise Yay burcunda deneyimleyeceğiz…
Geride bırakacağımız şeyler bambaşka güzelliklere yer açacak.
Sıkı bağların gevşemesini nefes almamızı sağlayacak.
Karanlığa bakan gözler için aydınlığı doğuracak.
Derinlerde kalmış tortuların temizliğini yapma zamanı…
Bir gün bunun hesabını görürüm dediğiniz,
Onun da zamanı gelecek deyip üzerinizde biriktirdiğiniz ağırlıkların temelli atılması zamanı…
Durup beklemekle kaybettiğiniz zamanın telafisi için yeni yollara doğu harekete geçme zamanı…
Israrı, inadı, hırsı geride bırakma fırsatı…
Ya bir yol bul ya da yeni yollar aç zamanı…
Şimdiye kadar yaptığın birikimlerden hangisine gerçekten ihtiyacın var görme zamanı…
Kirli çıkı durumlarını terk etme zamanı…

Her yeniay yeni başlangıçları, taze olanı destekliyor.
Bu kez getireceği yenilikler gerçekten fark yaratacak, geliştirecek, büyütecek nitelikte.
Yeni olanı, değişimi hayatına kat diyor bir anlamda…
Negatifi geride bırak sana pozitifler vaat ediyorum diyor…
Fırsatları görebilmen için sıkı sıkıya bağlandığın hedeflerinden kafanı bir kaldır bakalım diye ekliyor.
Belki yeni hedefler belirleme noktasındasındır diyor…
Yeni deneyimler zamanı gelmiş olabilir artık diye fısıldıyor…
Biriktirdiğin bilgi ve tecrübeyi artık diğer insanlarla da paylaşmanın vakti geldi diye söylüyor…
Dik başlılık ettiğin ve sabit durduğun noktalarda aslında hayatın maceralarını da kaçırıyorsun diye öğütlüyor…
Güven açığını kuşkularla ve yerinde durarak doyuramazsın diyor…
Açık denizlere açılmak zamanı geldiiii diye müjdeliyor…
Özgürleşmek noktasına çok yakınsın diye de ekliyor…

Bu temaları düşünüp sorun kendinize, yeni olanı deneyimlememek adına beni tutan ne var diye…
Yazın aklınızdan yüreğinizden geçenleri bir yerlere…
Keşfedin duygularınızı, düşüncelerinizin, hareketlerinizin ya da hareketsizliğinizin ardında yatan nedenleri…
Bu akşam yeni hedefler belirlemek ve aslında önünüzde ne kadar geniş ufuklar olduğunu görebilmek için kendinize bir şans tanıyın.
Ve bunların olabilmesi için neleri geride bırakmam, nelerden vazgeçmem gerekiyor diye sorun kendinize…
Ya da birileriyle bunları paylaşın, dile getirin…

Duygu ve düşüncelerin derinine inme fırsatı veren bir akşamdayız…

Bunu kendi kendinize ya da bir paylaşım ile de yapabilirsiniz. Profesyonel destek de alabilirsiniz.Terapiler, psikolojik çözümleme odaklı destekler açısından oldukça elverişli bir akşam olacak.

22 Kasım 2014 CUMARTESİ

Ay günün ilk yarısında yine AKREP BURCUNDA olacak. Yine hassas ve duygusalız. Sezgilerimiz açık durumda. Olana bitene merak eden, kuşku duyan gözlerle bakma eğilimindeyiz. Kararlılık halinin kuru inatlara ulaşma riski var günün ilk yarısında. Huzura değil de sorunlara sebep olabilen haller, iç sıkıntıları, gerginlikler söz konusu olabilir. Aman dikkat. Krizler yaratmak yerine var olanları çözüme kavuşturmayı hedefleyin.

ERKEN SAATLER bu gerginliği yoğun olarak hissedebileceğimizi söylüyor gökyüzü. Bu saatlerde her şey üzerinize geliyor ya da her şey size karşıymış gibi hissedebilirsiniz. Asıl yapmak istediğiniz şeyler dışında bazı zorunluluklar sizi yorabilir. İnatlaşmanın, “hayır ben bu zorunluluklarla uğraşmam” demenin anlamı yok. Bu saatlerde üzerine düşeni yapan, sorumluluk alan, sabreden ve pes etmeyen davranışlar daha çok kazanç getirecek.

Saat 11:39 DAN İTİBAREN GÜNEŞ 1 AY İÇİN YAY BURCUNA geçecek. Ay da yaklaşık 3 saat için boşlukta olacak.

Önümüzdeki 1 ay boyunca daha çok gündemimizde olacak olan konular, özgürlük ve yenilik ihtiyacı, değişim, gelişme, genişleme, inançlar, bilgi alış verişleri olacak. Yeni insanlar tanımak, yeni kültürlere açılmak, yeni bir kitaba başlamak, yeni bir eğitim almak, bizi geliştirecek her türlü unsur hedefimizde olacak. Bu süreçte olaylara ve kişilere çok daha iyimser yaklaşma eğiliminde olacağız. Yeni olana kollarımızı çekincesizce açabileceğiz. Neşeli ve macera sever yanımız tetiklenecek.

Görmek, anlamak, öğrenmek, bakış açısı geliştirmek, bizdekini diğer insanlara da aktarmak, yazmak, öğretmek, konuşup paylaşmak ihtiyacı her zamankinden yüksek olacak.  Maceralar yaşanacak, dersler çıkarılacak ve artısı, eksisiyle bunların anlatıldığı sıcak sohbet ortamları yaratılacak.

Bu bir aylık dönemde, seyahat ve eğitim imkanları artabilir. Hareket halinde olma ve sürekli yeni heyecanlar peşinde koşma ihtiyacı duyabiliriz…

Sorumluluk alıp bir yerlere ya da birilerine bağlı kalmak ise, özgürce hareket etmemizi engelleyeceğinden isteyeceğimiz en son şey olacak.
Yay burcu enerjisi kötü niyet içermese bile yine de eşliğinde bir miktar patavatsızlık riskini de taşıyor. Kontrolü ilişkilerin yıpranmaması açısından değerli olacak.  

İyimserlik adına tedbirleri hepten yok saymadığımız, dağılan hedefleri toparlamayı becerebildiğimiz, ana sorumluluklarımızdan kaçmadığımız, sıradan zamanların ve sıradan uğraşların da aslında özel hale getirilebileceğini gördüğümüz takdirde çok keyifli, geliştirici, özgürleştirici bir dönem olacaktır.
Enerjimiz ve motivasyonumuz yerinde olacak.
Bunu doğru kullanabilmek ve odaklı kalabilmek artı değer katacak.


Bugün saat 14:32 DE 0 DERECE YAY BURCUNDA BİR YENİAY meydana gelecek.
Yeniaylar başlangıç enerjisini, tazelenmeyi barındıran gökyüzü olayları. Zaten var olan bir niyetin temeli olabiliyor veya taptaze tohumlar atılması söz konusu olabiliyor.
Hızlı ve coşkulu nitelikte bir harekete geçiş isteği uyandırıyor bizlerde.

Bu kez Yeniay YAY burcunda gerçekleşecek.
Tetikleyeceği konular eğitim, öğretim ile bağlantılı konular, inanç ve felsefi kaynaklı uğraşlar, seyahatler, bilgi alış verişleri, yurt dışı ya da yabancılarla bağlantılı işler olacak.
Yay enerjisinin iyimserliği, heyecanı coşkusu bu yeniayı biraz daha coşkulu hale getiriyor.
Yazmak, çizmek, okuyup yeni bilgiler öğrenmek, bizdeki bilgileri de diğer insanlarla paylaşmak ihtiyacını yoğun biçimde hissedeceğiz.

BU YENİAY DÖNEMİN VAR OLANI DERİNLEŞTİRMEK, YENİ KAPILAR ARALAMAK, YENİ UFUKLARA DOĞRU YOL ALMAK, GELECEĞE DAİR YENİ HEDEFLER BELİRLEMEK, UMUTLARI TAZELEMEK, GELİŞME VE BÜYÜME, OLGUNLAŞMA FIRSATLARI YAKALAMAK AÇISINDAN OLDUKÇA DESTEKLEYİCİ…

Bu fırsatları yakalamamızı sağlayacak rehberler hayatımıza dahil olabilir…
Tecrübe kazanma, kazanılmışın dağıtılması şansı doğabilir...
Potansiyellerin fark edilmesi ve işler hale gelmesi imkanı bulacağız…
Adım atma cesareti gelecek…
Bize fırsat olarak karşımıza gelecek deneyimler sonrasında tahmin edilenin ötesinde bir şeyleri de beraberinde taşıyacak.
Aldığınız eğitimler, okuyacağını öğreneceğiniz bilgiler, çıkacağınız seyahatlerde verdiğinizden daha fazlası size geri dönecek ve sizin için açılan pencereler artık geri dönülmez manzaraların hayatınıza dahil olmasına vesile olacak.

Yay enerjisi yaşama adeta bir macera gözüyle bakmayı sağlıyor.
Bu varsa işin içinde, isteseniz de istemeseniz de girişimci, atak, cesur, pozitif ve açık oluyorsunuz.
“Ne kaybederim” dedirtmeyen, kazanacaklarının karına bakan bir durum bu…

Yeniayın Satürn ile kavuşum halinde olması ve de Neptün ile karesi ise ikilemler yaşayabileceğimizi, aşırı tedbirli ve kontrollü olmak ile kontrol kavramını tamamen bırakmak arasında gidip geleceğimizi söylüyor bizlere…
Yani bir şeyler olsun, hareket edelim, değişim yaratalım, deneyelim, görelim, oluruna bırakalım, macera olsun sonucunu merak edelim isteğinin yanında bir yandan da ne gerek var, her şeyi düşündün mü, önlemlerini alındı mı, herkes ne der, niye düzenini bozuyorsun, sorumlulukların ne olacak, kuralların, prensiplerin nereye gitti diyen bir ses durmamızı öğütleyecek…
Bir taraf artık uçabilirsin diyecek, diğer taraf kemerin olmadan asla diyecek…
Bir taraf akıntıya bırakıver kendini diyecek, diğer taraf suyun akış yoluna taşları çoktan dizmiş olacak…
Bir taraf “inan yeter” diyecek, diğer taraf “inanmam için ispatlanması, görmem şart” diyecek…
Bir taraf “hiçbir arzuya duyarsız kalmamalısın” diyecek, diğer taraf “bırak bunları gerçeklerden konuşalım” diyecek…
Bir taraf pembelere diğer taraf karanlığa baktıracak…
Bir taraf “uzaklaşalım” diyecek, diğeri “otur oturduğun yerde” diyecek…
Bir taraf aşk, romantizm, sevgi diyecek diğeri işler, güçler, maddi gerçeklikler diye karşılık verecek…
Bir taraf “sınırların ucundan dışarılara sadece bakmakla olmaz aşalım artık” diye haykıracak, diğeri sınırların ötesinde ne olduğu ile ilgili ufacık bir meraka bile tahammül gösteremeyecek…
Bir taraf kendini büyük bir düzene bırakmayı tercih ederken, diğerinin kaygıları, korkuları herhangi bir şeyi bırakmasına fırsat tanımayacak…

Aslında yeniayın bu heyecanını duymak çok güzel ancak bir yandan da hareketsizlikten varlığını unuttuğumuz, gerçekçi olmak adına büyüttüğümüz, üstesinden gelmek yerine ardına saklandığımız korkularımızı yüzleşmek adına gün yüzüne çıkacak…
“Nasıl yani ya… Nereye gidiyorum ben şimdi kaygıları” içimizi sıkacak…

Harekete geçmeseydik sorun değildi ancak bu kez ihtiyaç bu yönde…
Şu ruh halindeyiz.
“Beni tutan ne var ki?”
İşte bu haldeyken etrafa bakan gözlerimiz “niye bunu daha önce görmedim” dedirtecek… Farkına vardığımız şeyler için “neden daha önce dikkatimi çekmedi” diye soracağız…
Daha önce sıraladığımız Albeni bahaneleri birden anlamını yitirecek ya da üzerinde uzun süredir düşünmediğimizi fark edeceğiz…
Şartların değişmiş olması ile birlikte belki gerçekten bir kısmı artık hiç geçerli olmayacak… Ya da şartların değişmesi için daha önce hiç çaba sarf etmemişsek, bu gördüğümüz tablonun sıkıntısını hissedeceğiz…

AÇIKÇASI YAY ETKİSİ KEŞİFLERLE BİRLİKTE ANILDIĞINDAN, HEM İÇSEL HEM DE DIŞ DÜNYAYA AİT PEK ÇOK ŞEYİN FARKINDALIĞINI, KEŞFİNİ DE BERABERİNDE GETİRECEK…

ORTAYA ÇIKANLAR, GÖRÜNENİN GÖRMEK İSTEDİĞİNLE AYNI ŞEY OLUP OLMADIĞINDAN EMİN OL DİYOR YENİAY…
Her iki anlamda da…
Olsun ya da olmasın diye adım attığın, niyet ettiğin şeyin gerçek anlamda istediğin ve sana fayda sağlayacak şey olduğunu iyice düşün, hisset diyor…
Hayal etmezsen, geniş düşünmezsen sana vaat edileni de sınırlarsın diye ekliyor…
Ancak olmayacaklarının peşinden gitmekle de hayalleri gerçeğe dönüştüremezsin diyor…
SADECE VE ÇOK BASİT BİÇİMDE, İYİ ŞEYLER ELDE EDECEĞİNE İNAN ANCAK BUNUN YANINDA SORUMLULUĞU ÜZERİNE ALMAYI DA UNUTMA DİYOR…
Başlangıçlarından ümidin olsun ama kesin gözüyle bakıp rehavete de kapılma diyor.
Sorumluluklarını bilmezsen sana neyi verebilirim ki diyor... 
Bu önemli nokta. 

Neden önemli? Zira yeniay enerjisinde bizi sabit tutan ve sorumluluk yükleyen şeylerden kaçınma etkisi de var.

Yeniay haritasında en dikkat çeken gezegenlerden biri Merkür…
Mars ile altmışlık açıda, Jüpiter ile karesi var ve de Satürn ile kavuşuma gidiyor durumda. Bu da bize Merkür ile ilintili noktaların daha yoğun tetikleneceğini gösteriyor.

Yazmaya başlamak, eğitim almak, bizdeki bilgileri diğer insanlarla da paylaşmak, araştırma ve istatistik bağlantılı çalışmalara girişmek, dini felsefi konulu seyahatlere, eğitimlere niyet etmek, ticari faaliyetlere odaklanmak için fırsatların karşımıza çıkacağını söylüyor.  

Herhangi bir başlangıç yapacaksak, bir projeye adım atacaksak, hem zihinsel hem de bedenen enerjimizin doğru biçimde kullanılması gerektiğini, doğru hedeflere, doğru donanımla, biraz da sabır etkisini içine katarak atacağımız adımların hem destekleneceğini hem de güzel sonuçlara sebep olacağını belirtiyor.
Görmezden gelme tedbir al, stratejik ol, detayları gör ama içinde boğulma diye ekliyor...


NELER YAPABİLECEĞİMİZİ VE KAPASİTEMİZİ, NİYETLERİMİZİ, BİZİ NEYİN GELİŞTİRECEĞİNİ FARK ETME ŞANSI İLE BİRLİKTE GERÇEKLEŞECEK YENİAY.

Yeniayın yöneticisi Jüpiter’e bakacak olursak…
Onun da Aslan burcunda olduğunu ve Satürn ve Merkür ile kare açı yaptığını görüyoruz. Bu da bize girişeceğin işlerde özellikle işin içinde finansal detaylar varsa biraz daha dikkatli olsan fena olmaz dedirtiyor.

Yeniay aynı zamanda Toliman sabit yıldızı ile kavuşum halinde gerçekleşiyor. Vivian Robson’un konu ile ilgili kaynaklarından aldığımız bilgiye göre bu kavuşum yeniaya, diplomasi gerektiren durumları, içinde anlaşmazlık olan durumlardan başarı ile çıkabilmeyi, sıvılara bağlı aşırılıklardan kaynaklanan zararları, zehirlerle alakalı durumları, gizli ve kötü alışkanlıkları, sosyal çevre ve popülerlik artışını işaret ediyor.


Türkiye Cumhuriyeti astrolojik haritasına bakacak olursak, yeniay bu defa halkın sağlığını, işçi ve emekçi kesim ile ilgili konuları, askeri meseleleri daha çok ilgilendirebilir. Sağlık alanında yeni bir gelişme, uygulama, yeni bir tedavi ya da yeni ve çabucak yayılan, zehirlenme ya da bulaşıcı nitelikte bir rahatsızlık söz konusu olabilir yeniay sonrasında.  Bir özgürlük mücadelesi ve istek, ihtiyaçların dile gelmesi, üniformalı kişilerin kendini gösterme, yeni şeyler elde etme çabası, özgürlük ve gelişim isteğinde artış söz konusu olabilir. Tüm ülke olarak hayatın günlük akışında yeni bir düzenleme ve farklılaşmaya neden olacak değişikliklerin başlangıcına da şahit olabiliriz… Yeni iş kolları imkanı ya da ihtiyacı konusu gündeme oturabilir.


Yeniayın hem ülkemiz hem de bireysel olarak bizler açısından hayırlı başlangıçlara vesile olmasını gönülden dilerim…

Akşamın ilerleyen saatleri halsizlik ve genel bir heves eksikliği durumu söz konusu olacak. Dinlenmeye, kendimizi dinlemeye ihtiyaç var. Maddesel nitelikte olan şeylerle uğraşmak ve dikkat gerektiren işlerle uğraşıp hata yapmak yerine maneviyata ya da yaratıcılığa dair uğraşlara yönelin bu akşam edin. Dua etmek, inancınızda varsa ibadet etmek, meditasyon yapmak çok iyi gelebilir.

23 Kasım 2014 PAZAR

Ay gün boyunca YAY BURCUNDA olacak. Çok fazla rutin bir şeylerle uğraşmak istemeyeceğimiz, farklı deneyimler yaşamak, yeni yerler görmek, yeni keşifler yapmak ihtiyacımızın artacağı bir tatil günündeyiz. Kısa da olsa bir geziye katılmak, elimize sıcak bir içecek alıp okuduğumuz kitap sayesinde bambaşka alemlere dalmak, daha önce pratik olarak öğrendiğimiz bir şeyi pratik olarak denemek, yeni bir eğitime başlamak, bilgi ve tecrübesi ile size yol gösterecek kişilerle bir arada olmak, sizde var olan tecrübeyi diğerlerine de aktarmak için elverişli bir gün.

Değişim ve özgürlük ihtiyacımız yüksek olacak gün boyunca. Özellikle gün ortası, bu açıdan yani maceralara yelken açmak, ani planlar yapmak, sürprizlere kapımızı açmak açısından oldukça destekleyici. Eğer kurallar çerçevesinde yaşayan ve düzenini her ne şartta olursa olsun bozmaya yanaşmayan biri iseniz bu sürprizli planlar, ani karşılaşmalar, plan değişimleri canınızı sıkabilir. Ancak esneklik ve yeni duruma hızlıca adapte olmak sayesinde pek çok ek fırsat kapınıza kadar gelebilir.

Günün en etkili gökyüzü olayı aslında dünden bu yana etkili olan MERKÜR JÜPİTER KARE açısının kesinleşmesi.
Zihnimiz, algımız, iletişim, eğitim, bilgi alış verişleri, seyahatler, yakın çevremizle olan bağlantılar ile alakalı olan Merkür, Jüpiter etkisi altındayken bizi bu tip konularda yol almaya teşvik edecek.
Her şey daha kolay, daha yapılabilir, daha yakın gibi görünecek gözümüze.
Bu eğer kontrolü tamamen kaybetmemişsek bize aksine fayda sağlayacak bir gökyüzü olayı. Örneğin bir eğitime başlamayı, yeni bir öğretiye adım atmayı, seyahat fırsatları yaratmayı destekleyecek. Ancak Jüpiter’in büyüten ve olumsuzlukları görmemizi zorlaştıran etkilerini göz ardı etmemek de fayda var.

Bu transitin olası diğer etkileri şöyle:
ölçüsüz hareketler
büyük laflar etme,
tutamayacağımız sözler verme
dev vaatlerde bulunma
aşırı iyimser planlar nedeniyle hatalı olanlarına açık hale gelme
sözlerin nerelere varacağını düşünememe
bir konuya odaklanmakta zorlanma,
birden fazla konuya ilgi durma
Çok fazla bilgi alma
Bunları toparlamakta zorlanma
Gerçek manada işimize yarayanını süzememe
Ticari risklere girişme
Geleceğe dair planlarda olumluyu da olumsuzu da olduğundan büyük göreme eğilimi…

Ölçüsüz sözden, kontrolsüz hareketten, girişimden, maddi riskten, değmeyecek işe yaramayacak bilgiden, enerjiyi, zihni dağıtan meraktan kaçınmak gereği duyulan bir hafta sonundayız…

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Dr.Samiye Özbaş Soysal

Astrolojik danışmanlık talepleriniz için

Astroloji eğitimi almak için

Ay boşlukta takvimi için
http://astrokarmik.blogspot.com/p/ay-boslukta-takvimi.html

"2014 Yılına Dair" yazım için
http://astrokarmik.blogspot.com/2013/12/2014-ylna-dair.html

2014 Yıllık Burç Yorumları için

Jüpiter Aslan burcunda neler yapacak…

Jüpiter Aslan burcunda iken burçlara etkileri…


Yorumlar

Popüler Yayınlar