AstroKarmik ile 29 Eylül-5 Ekim 2014 Haftası Yorumları...

Haftanın Gökyüzü Olayları

G1 G2 açı etki başlangıcı açı kesinleşmesi etki sonlanması
Venüs Terazi burcunda 29.9.2014
Jüpiter Uranüs üçgen 16.9.2014 25.9.2014 30.9.2014
Güneş Plüton  kare 2.10.2014 4.10.2014 5.10.2014
Mars Uranüs üçgen 2.10.2014 5.10.2014 6.10.2014
Merkür retrosu başlıyor 4.10.2014


29 Eylül 2014 PAZARTESİ

AY SAAT 01:50 DEN SONRA YAKLAŞIK 2 GÜN İÇİN YAY BURCUNDA olacak. Bir hafta başı için, özellikle birikmiş ve yetiştirilmesi gereken işleriniz yoksa önünüzde, oldukça güzel etkiler yaratıyor aslında bu konum... Bir rahatlık vereceği kesin.  Bir klasik haline gelmiş olan Pazartesi sendromuna rastlama ihtimalimiz de düşük…

Daha çok hafta sonunun enerjisinden çok çıkamamışız da, neler yaptık, neler ettik, ne maceralar atlattık diye etrafımıza insanları toplayıp anlatasımız var sanki…  Olayın detaylarına takılmayan, coşkusunu kaçırmamaya gayret eden yaklaşımlar daha çok dikkat çekecektir. Bu nedenle de iş hayatından, hayatın gerçeklerine, “meli; malı” larla biten cümlelere hızlıca adapte olmakta zorlanabileceğimiz ancak her zamankinden mutlu ve umutlu olmayı tercih edeceğimiz biçimde başlıyor haftamız.

Hareketli olacağımız, ama çok da fazla sorumluluk almak zorunda kalmayacağımız işler bugün bize keyfi verecektir. Ciddiyet istemiyoruz…

Anlamak ve anlaşılmak dileğimiz baskın… Bunu yaparken de keyif alıp keyif vermek eğiliminde olursak çok daha güzel olabilir. Yolculuklar, yollardan beklediklerimiz, eğitim ve akademik çalışmalarla alakalı meseleler, yurtdışı, uluslararası ve yabancılarla alakalı konular,  reklam, yayıncılık işleri, inanç ve felsefi araştırma inceleme konuları günün desteklediği temalar olacak.

ÖĞLENE DOĞRU; zaten genel olarak odaklanma sorunu yaşayabileceğimiz bir günde iken Ay’ın Neptün ile kare açıda olması bizleri iyice yorabilir. Dalgınlık, konsantre olmakta ve sağlamışsak bile devamını getirmekte zorlanma gibi durumlara açık olacağız. Yanıltıcı etkiler devrede olacağından, hatalı kararlar alma, seçimlerimiz ve/veya sonuçları ile hayal kırıklığına uğrama ya da uğratma gibi risklerimiz mevcut. Yediğimize, içtiğimize de dikkat etmeliyiz… Bu saatler kırılganlık ihtimali de artacağından, tavırlarımıza, sözlerimize belki de şakalarımıza biraz daha dikkat etmekte fayda var.

ÖĞLEN SAATLERİ gayet akıcı ve ikili ilişkilerde uyum yaratmayı destekleyen nitelikte geçecek. Hem kadın erkek ilişkileri, hem de otorite ile iletişim oldukça sıcak ve uzlaşmacı nitelikte olacak. Önemli görüşme ve anlaşmayı umut ettiğiniz buluşmalar için elverişli saatlerde olacağız.

Akşam saatleri ise fazlasıyla dürtüsel ve tez canlı bir enerjide olacağız. Çok kolay sinirlenme, tartışmalara ve inatlaşmalara hazır ve nazır bekleme durumu söz konusu ne yazık ki… Haksızlık ve karşılığında verine mücadeleler dikkat çekici olacak. Ancak dikkat etmekte fayda var. Bu gökyüzü etkisi ile size aslında sıradan olan pek çok şey haksızlıkmış gibi görünebilir. Kavgacı ve agresif, bencilce bir tutum sergilememeye dikkat edebiliriz. Aksi takdirde duygusal olarak yaralama ve yara alma ihtimalimiz olabilir. Fiziksel olarak da zarar görmeye yatkın olacağımızdan biraz daha sabırlı ve tedbirli olmakta fayda var.

GÜN BİTİMİNE DOĞRU VENÜS 23 EKİM TARİHİNE KADAR KALACAĞI TERAZİ BURCUNA geçiyor. Bu güzel haber… Neden mi? Aşk hayatımızı, özel ya da diğer tüm ilişkilerimizi, ilişkilere yaklaşımımızı, güzellik, estetik konularını, finansal gelişmeleri daha çok ilgilendiren Venüs bu dönemde, bu bahsettiğim konuları destekleyen bir yerleşimde olacak da ondan... Venüs Terazi burcunda yönetici durumda... Akıcı olacak bu gibi işler vesselam.

Bu süreçte, soruna değil de çözüme odaklanabilen iletişim tarzı, “ben” değil de “biz” diyebilen ilişki modelleri, uyumu ve dengeyi yakalamak için verilen emekler, çift olma ve hayatı, iyisiyle kötüsüyle içerdiği unsurları ama özellikle de birlikte yaratılan güzellikleri biriyle paylaşma ihtiyacı ve güzellik estetik konuları önem kazanacak…

İlişkilerde iletişimi düzenleyecek, anlaşmazlıkları ortadan kaldıracak, ortamları yumuşatacak etkiler devreye girecek. Sosyallikte artış, aşk hayatımızda hareketlenme olacak. Romantizmin varlığını ve önemini hatırlayacağız. (Ay çok güzel… Hadi inşallah diyelim)

Hem normal sosyal ilişkilerde hem de özel ilişkilerde ara bulucu ve çöp çatan ruhlu kişiler kendini belli edecek.  Bu dönemde genel olarak isteğimiz, kimse yalnız kalmasın, herkesin yaşamı paylaşacak bir eşi olsun, birliktelikler kurulsun, var olanlar bozulmasın, aşklar tazelensin, sevgiyi belli edelim, görünsün, herkes uyum ve huzur içinde olsun niyetinde olacağız…  Bu arada herkese eşit hak ve zaman tanıyan durumlar, adil bir tutum sayesinde huzuru da beraberinde getirecek.

Sorun çıkmasın adına susmalar ve bu uğurda kolay ikna oluvermeler ise bu sürecin sahte ve geçici huzurlarına vesile olacak bazı riskler…  Aman keyifler bozulmasın diye gerçek fikrini beyan etmeyen tavırlar, ağzını kapatıp kafa sallamalar, yüzünde asılı gülümseme ile keyif alıyormuş ve mevcut durumdan mutluymuş gibi davranmalar sahte iyilik halleri yaratabilir. YANİ KISACASI BU DÖNEM HUZUR VE DENGE GERÇEK ANLAMDA BUNA HİZMET ETMİŞSEK GELECEK…

Aşk ve romantizm içerikli planlarda, evlilik ve birliktelik tekliflerinde, sanatsal nitelikli olay ve organizasyonlarda, barış ve uzlaşma içerikli hamlelerde, estetik ve uyum içerikli eğilimlerde bir artış olabilir bu dönemde. Göze, kulağa, ruha hoş görünen, hitap eden her şey cazip olacak bu dönemde…


30 Eylül 2014 SALI

AY YİNE YAY BURCUNDA VE 06:29 DAN SONRA GÜN BOYUNCA BOŞLUKTA olacak. Önemli iş ve girişimlerin başlangıcı, ilk adımlar, önemli ve uzun vadeli kararlara niyet eden imzalar açısından, sonunun nasıl olacağını kestirmekte zorlanabileceğimizi söylüyor gökyüzü bugün. Devam eden işlerimizi yürütmek, yeniliklere açık olmak, gelişime katkı sağlayacak şeylerle uğraşmak, eğitim, inanç, felsefe ve hayata bakış açımızı geliştirecek şeylere meyletmek için elverişli bir gün olabilir. Bugün olumlu ve derin bakış açımız bize ek kar getirecek. Yine uluslararası ve yabancılarla alakalı meseleler, danışmanlık almak ve rehber kişilerden destek almak için uygun etkiler hakim olacak.

GÜNÜN ERKEN SAATLERİNDE bu bahsettiğim konularda özellikle canlandırıcı bir gökyüzü olacak. Önemli kurum ve kişilerle zaten daha önce başlamış, kararı verilmiş, devam eden görüşmelerde ilerleme kaydetmek için elverişli saatlerde olacağız.

Değişim yaratmak, istediğimiz değişiklikleri kabul ettirmek, eğitim almak, yeni bilgiler ve bakış açıları bulmak ve sağlamak için uygun olacak. Oldukça açık ve keşiflere de yatkın saatlerde olacağız. Her türlü soruna enlerce çeşit çözüm yolu üretme, bir bilenini bulma, daha önce aklımıza gelmemişlerini ortaya koyma şansımız fazla. Sıra dışı olanın, ulaşılmaz gibi görünenin menzilimize gireceği, elle tutulur gibi görüneceği bu yüzden de genişleme ve gelişme fırsatları sunan durum ve ortamlara girebiliriz. Bazen bu gelişme ve genişleme fırsatlarının önünde tek engel kendi kendimize koyduğumuz sınırlar ve negatif önermeler olabiliyor. Olumluyu görmek ve buna fırsatı bulduğumuz dönemler ise olumluya ulaşmak şansını artıyor neyse ki…
İşte bugün özellikle de günün ilk yarısında, kendi koyduğumuz sınırların önümüze set çekmesine fırsat vermemek elimizde olacak…


ÖĞLEN SAATLERİ VE ÖĞLEDEN SONRASINDA ise bu açıdan yine destekleyici bir gökyüzü mevcut. Kaderinizde önemli rol oynamış olan ya da belki de ileride böyle bir misyon edinebilecek kişilerle buluşma, ilerlemenize katkı sağlayacak önemli kişilerin desteğini almak için elverişli olacak.  


1 Ekim 2014 ÇARŞAMBA

AY SAAT 07:40 DAN SONRA YAKLAŞIK 2 GÜN İÇİN OĞLAK BURCUNA geçecek. Geçtiğimiz iki güne nazaran çok daha ciddi meseleler, sorumluluklar, başarılması, organize edilmesi, tamamlanması gereken şeyler gündemde olacak. Kararlı olmak, görevlerimize sadık kalabilmek, inançlı ve tedbirli olabilmek bize kazanç ve başarı getirecek şeyler olacak.

Resmi kurum ve kuruluşlarla olan işlerimiz, iş nedenli başvuru ve görüşmelerimiz için Ay’ın Merkür ile altmışlık açıda olacağı günün ilk yarısını kullanmak çok daha akıllıca olabilir. Bu desteğe burç bazlı olarak bakacak olursak yani Oğlak, Akrep bağlantısı söz konusu... Bu kombinasyonda, kariyer ve başarı için ne gerekirse yapan, sabırla inançla harekete edip eninde sonunda amaçladığı noktaya ulaşan bir enerji ortaya çıkarıyor. İşte bu günün ilk yarısı da bu tarz etkiler üzerimizde olacak. Kelimeler buna hizmet edecek, düşünceler buna odaklanacak, fikirler bu noktada buluşacak. Biz kullanmayı tercih edersek...

Kişisel çıkarlar ve ufak tefek sürtüşmeler yolunuzu kesmediği daha doğrusu siz buna izin vermediğiniz sürece konuşarak her şeyin yoluna sokulması, her türlü sorunun ve anlaşmazlığın altından kalkılması mümkün olabilecek.

ÖĞLEDEN SONRA biraz daha rahat ve rahatlatıcı etkiler devrede olacak. Akşam saatlerine kadar, kabullenen, bağışlayan, oluruna bırakan, fayda sağlayan, fedakarlık eden yaklaşımlar çok daha fazla öne çıkacak. İlahi temalar, merhamete dayalı girişimler,  sanatsal uğraşlar, ilham kaynağını verimli biçimde kullanmak, gerçeğe dönüştürmek, somut bir hal vermek için uygun etkiler olacak.  


AKŞAM SAATLERİ ise liderlik etmeye çalışan, sözüm dinlensin, kabul görsün diyen yaklaşımlar dikkat çekecek.  Kişisel çatışmalar, anlaşmazlıklar, gerginlikler ve kadın erkek ilişkilerinde engeller, uzlaşma sorunları yaşanabilir. Önemli görüşmeler için elverişli olmayabilir.


2 Ekim 2014 PERŞEMBE

AY OĞLAK burcunda. Bugün de dün olduğu gibi, mesleki konular, organizasyonlar, iş dünyasına ve resmi kurumlara ait işler, ciddi ve sorumluluk gerektiren işler daha ön planda olacak. Bugün her ne kadar dışarıdan soğukluk gibi algılansa da biraz olsun mesafeli olabilmek, işlere ve ilişkilere mesafeli davranabilmek bize daha çok fayda sağlayacak olan şeyler. ERKEN SAATLER duygusal krizler, kişilik çatışmaları, ani ve fevri tepkiler ve sözünü geçirmeye çalışan ısrarcı tavırlar, sözünü geçirmeye çalışana gösterilen ölçüsüz tepkiler önemli riskler olacak. Biraz daha kontrollü, hoşgörülü ve esnek olabilmeye ihtiyacımız olacak. Önemli, çekişmeli ancak uzlaşma ihtiyacı olan işler için elverişli değil ne yazık ki. Zira o zemini biz yaratmadığımız sürece bulmak pek kolay olmayacak.

SAAT 19:19 DAN SONRA AY BOŞLUKTA olacak. Günün geri kalanı başlangıçları ve uzun vadeli planların ilk adımlarını çok fazla desteklemiyor belki ama yine de kalıcı nitelikteki işlerin programlaması, organize edilmesi ve geleceğe dair planlar yapılması yani işin mutfak kısmında yapılacakların halledilmesi için gayet uygun olacak.

Bu akşam ele aldığımız, üzerinde çalıştığımız, emek verdiğimiz iş bize ya da mümkünse ortak paydaya mutlaka fayda sağlasın, somut ve net sonuçlar elde edelim isteği yoğun.  Bu isteğe hizmet edecek olan ve bizim normalden daha rahat sergileyebileceğimiz meziyetler ise, sabır, irade göstermek, kontrollü ve tedbirli olabilmek olacak. Disiplinli hareket edip üzerine düşeni gocunmadan, isyan etmeden yerine getiren işler de hedeflere ulaşmayı kolaylaştıracak olan şeyler.


3 Ekim 2014 CUMA

AY SAAT 11:01 DEN SONRA YAKLAŞIK 2 GÜN İÇİN KOVA BURCUNA geçecek. Bugün düne göre çok daha paylaşımcı, girişimci, ortak hareket etmeye müsait bir enerjideyiz. Yapılanların kar getirmesi, başarı, kazanç gibi kavramlar o kadar da ön planda değil. Daha doğrusu yine gündemdeler ancak bu kez bunları sadece kendi adımıza ister durumda değiliz. Bütüne hizmet etsin elimize geçenler niyeti ile birlikte çok daha fazlasını elde edebilir durumdayız.

Yaratıcı fikirler üretme, yeniliklere açık olma ihtimalimiz yüksek bugün. Ortak gayeler, teknolojiyi kullanarak yapacağımız işler, dostlarla, gruplarla bir araya gelmek, bilgi ve bilimsellik menşeili işlere girişmek için elverişli bir gün olabilir. Bugün mantık ve sağduyu diğer zamanlara göre çok daha öncelikli olacak. Duygulardan ziyade zihinsel bir yaklaşım da çok daha faydalı olacak.

ÖĞLEDEN SONRA bu mantıksal yaklaşımlar fayda sağlamakla birlikte biraz da çatışma yaratıcı olabilecek. Herkes kendine göre en mantıklısını düşünecek ve başka mantıklara da adapte olmakta zorlanma hissedilecek. Mantıksal egolar, sivri çıkışlar, en doğrusunu ben bilirim çatışmaları,  “yok kardeşim ben senin bakış açından bakmak istemiyorum kendi bakış açım en geniş manzaralısı” diyen inatlaşmalar bu saatlere yorucu bir etki verecek…
Aman dikkat. Biz esneklik göstermemişsek karşı taraftan da bu tarz bir şey bekleme şansımız olamaz. Aynen diğer davranış modelleri gibi… Bu saatler bu tarz şeylere güzel örnekler oluşturabilir. Olumlu ya da olumsuz anlamda…

AKŞAM SAATLERİNDE ise sosyal ortamlar, arkadaş buluşmaları, sanatsal içerikli planlar, aşktan ziyade dostluk barındıran buluşma ve görüşmeler, sevdiklerimizle alakadar olacağımız şeyler için elverişli olacak.

Eğer bu akşam için romantizm planınız varsa, sohbetin geç saatlere kadar uzayabileceğini ve bundan çooook keyif alabileceğinizi hatırlayın. 


4 Ekim 2014 CUMARTESİ

AY GÜN BOYUNCA KOVA BURCUNDA olacak. Bugün de dün olduğu gibi, mantıklı hareket etmek, objektif olabilmek, olaylara ve durumlara duygusal olmaktan ziyade zihinsel yaklaşabilmek çok daha kazançlı çıkmamızı sağlayacak.

Bu bayram gününde bize en çok huzur ve mutluluk verecek olan şeyler, birlik halinde olabilmek, toplumsal olarak verilen değerlerin yerine getirilmesi, herkesin eşit ve refah halinde olmasına hizmet edebilmek olacak. Hümanist tarafımız daha bir görünür olacak.

Geleneksel olanı olduğu gibi kabul edip ve sadece uygulayıcı olmak bize yetmeyecek. Yenilik yaratan, özgürce hareket eden ve daha doğrusunu ortaya çıkaran yaklaşımlar dikkat çekecek. Bir arada olmak ve hep birlikte bütünün iyilik ve birlik halini sağlamak, korumak gibi şeyler bayramın enerjisini yükseltecek diyebilirim.

Bu özel günün Dünya Hayvan Hakları Günü ne denk gelmesi de ilgi çekici aslında. Kova enerjisi düşünmeyi, mantık çerçevesindeki yaklaşımları, bilgiyi ve görünenin ardındaki nedenleri fark edebilmeyi içerdiğinden, bu dualitenin insanların en azından bir kısmını düşünmeye sevk edeceğini,  olayın ritüel kısmına da farklı yaklaşımların gözlenebileceğini işaret ediyor gökyüzü.

Tüm inananların bayramını kutlarım…
Nefsinizden bu yıl için kurban edeceğiniz parçayı   kolaylıkla görüp çıkarabilmenizi ve bu iradeyi gösterebilmenizi gönülden dilerim.

ERKEN SAATLER Ay Güneş ile üçgen, Mars ile sekstil açıda olacak. Her ikisi de irade, özgüven ve cesaret temsil ediyor. Yani bu saatlerde güç, efor ve cesaret gerektiren işleri çok daha rahat halledebilir durumda olacağız. Öne atılmamız, kendinizi göstermemiz gereken durumlarda da daha şanslı olabiliriz. İlişkilerde uyum, birbirini harekete geçiren, “hadi bakalım” diye canlandıran yaklaşımlar da önemli olacak.

Bir miktar acelecilik ve sabırsızlık olabilir. Bunu da kontrol altına alırsak eğer, az zamanda çok fazla iş bitirdiğimiz, hem bireysel isteklere hem de bütüne hizmet edebildiğimiz, iyi ilişkiler dostluklar yaratıp, mevcut olanlarını güzelliklerle beslediğimiz şekilde geçebilir günün ilk yarısı…

Aynı zamanda bu saatler en azından planlar açısından biraz esnek olabilmek önemli. Beklenmedik, ziyaretler, plansız programsız işler, yapılmış planların değişmek zorunda kalması gibi durumlar yaşanabilir. Ne kadar çabuk yeni duruma adapte olabilmişsek, o kadar çok mutlu ve huzurlu olabileceğiz. Yeni durumlar bize eskisine göre çok daha iyi gelebilir. Yaşayıp görmek lazım… İzin vermek ve hadi bakalım deneyelim, her işte bir hayır vardır diyebilmek lazım…

ÖĞLEDEN SONRA bazı içsel sorgulamalar, kafa karışıklıkları, neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt etme zorunluluğu söz konusu olabilir.  Eğer biraz geniş bakış açısı ve soran, sorgulayan tutumlar gösterebilmişseniz yeni fırsatlara da açık olacaksınız. Özgürce, dilediğimiz gibi hareket edebilmek isteğini yerinde kullanabilmek, kimseyi huzursuz etmemek, abartılı riskler almamak, ölçülü kalabilmek bu saatlerdeki gelişmeleri lehimize çevirecek olan şeyler.

SAAT 21:33 DEN SONRA AY BOŞLUKTA olacak. Bu saatlerde genel bir yorgunluk ve keyifsizlik hali, heves ve motivasyon eksikliği söz konusu. Samimiyet ve sıcaklık kurmak zor gibi görünüyor. Yalnız kalmak, kendimizi dinlemek ihtiyacımız daha fazla. Çok fazla hareketli ve kalabalık ortamlarda olmamak, sosyalleşmek yerine dinginliğe hizmet edecek planlar yapmak en güzeli olur.

Öğleden önce aslında perşembeden bu yana etkili olan GÜNEŞ PLÜTON KARESİ KESİNLEŞECEK. İlerleyen günlerde kesinleşecek Güneş-Uranüs karşıt açısını da düşünürsek aslında gökyüzünde bir T kare açı kalıbı mevcut. İrademizi, varlığımızı, dünyevi tarafımızı simgeleyen enerjinin sarsılması ve değişime zorlanması söz konusu… Bu transit etkisiyle istesek de istemesek de bir takım güç savaşlarının içinde bulabiliriz kendimizi… Taraf tutmak ya da taraf olmak zorunluluğu doğabilir.
Haksızlığa uğrama, ya da haksızlığa uğradığını düşünme söz konusu olabilir. Ancak buna verilecek tepki de haklıyken haksız konuma düşme riski verebilir.
Durup dururken parlamalar, gergin tepkiler veren insanlar çevrenizde dolanabilir. “Dokunursan patlarım” “patlarsam seni de kendimle birlikte uçururum” diyen tipler çoğalabilir. Bu tarz el bombalarının pimini çekmekte, etkisiz hale getirmek te bizim tavrımızla belirlenecek.
Eril enerjilerle ve etkili, yetkili kişilerle iletişimi zora sokabilen ve keyifsiz tatsız duygu durumları yaratabilen bir transit bu…
Aynı zamanda hayatımızda radikal bir takım değişimler yaratma dürtüsü de verecek bizlere.

Zaten farkında olduğumuz ve değiştirmeyi arzuladığımız şeyleri hayata geçirebiliriz ya da sıkı sıkıya bağlı olduğumuz, takıntı haline getirdiğimiz bir takım şeyleri de istemeden değiştirmek zorunda kalabiliriz.

Manipülasyonlara açık olacağımız kesin. Eğer elde ettiğiniz bir otorite varsa, elde tutmak her zamankinden daha zorlayıcı olabilir.

İnat ve mücadele hissini artırıcı etkiler mevcut… Dışardan baskı alma veya inatlaşarak, bir şeyler olsun ya da olmasın diye direnerek kendi kendimize içinde bulunduğumuz durumu zorlaştırma hali söz konusu olabilir. Aman dikkat!

Bu transitte bir değişim ve dönüşüm etkisi var aslında…

Bu bahsettiğim yoğun, konsantre ve belki de can yakıcı olan etkiler ise, gereken değişim yaşanamamışsa, direnç göstermiş ya da dirençle karşılaşmışsak söz konusu olacaktır. 

“Akışkan ve dengeli kal” diyor gökyüzü bize. Asla yapmam, etmem, gitmem, söylemem, kabul etmem diye kalıplaştırdığımız duvarların yıkılmasından bahsediyorum burada. Yani bir değişim var ama bu öyle hop hop hop değiş tonton diyen çizgi film karakterlerini andıran bir değişim değil… Yılanın deri değiştirmesi, kartalın pençe değiştirmesi gibi, acı verici, sabır isteyen ancak zorunlu ve daha iyisini yaratma amacı taşıyan şeyler mevcut bunun temasında. Aslında çok da gönüllü olmak istemeyeceğimiz belki de kaçacağımız cinsten şeyler.

Eğer bizler biraz esneklik ve geniş bir bakış açısı kullanmayı becerememişsek katlanılması zor, üstesinden gelmesi ise güç katan önemli bir transit bu.

Risk almaya ve tehlikeli işlere teşvik eden etkiler yapabilir... Yaparsa da fena olmaz…

Eğer yolunda gitmeyen bir şeyler varsa hayatınızda, aksiyon almak, harekete geçmek ve kökten değişimi yaratmak için de itici bir güç olabilir.

Azim, kararlılık ve sabır gerektiren sonunda da önemli başarılar getirsin istediğiniz işlere başlama arzusu verebilir.

Zoru başarma, olmayanı oldurma ve savaşıp kazançlı çıkma hırsı da verebilir. Plüton ölüm ve sonrasında yeniden vücut bulmayı, yoktan var olmayı, reenkarnasyonu, daha iyisi daha sağlamı olsun diye var olanı yok etmeyi, dönüştürmeyi, transformasyonu temsil eden gezegen. TESTE EDECEĞİ ALAN KİŞİSEL YAŞAM ALANLARIMIZ, İRADEMİZ, TAVRIMIZ, VAR OLUŞ NEDENİ VE BİÇİMİMİZ ÜZERİNDE OLACAK…

Dışımızda olana bitene bile o kadar objektif yaklaşamadığımız bir ortamda, kendi içsel dönüşümüze objektif bakabilmek, sabırlı, esnek, açık davranabilmek önemli olacak…

“Yok ben istemiyorum, kalsın değişmeyeceğim” diye ayak diremek ise, eğer mutlaka değişmesi gereken bir şeyler varsa durumu zora sokacak…  

Bir şeylerin farkına varmak, iş, ilişki, yaşama bakış açısı, durduğun nokta HER NE KONUDA BİR AKSİYON ALINMASI GEREKİYORSA, TAŞLARIN YERİNDE OYNAMASI PAHASINA HAREKETE GEÇEBİLMEK İSE, BİZE GÜÇ VE GELİŞİM ŞANSI KAZANDIRACAK.  


Bugün saat 20:02 de MERKÜR 25 EKİM TARİHİNE KADAR DEVAM EDECEK OLAN RETRO HAREKETİNE başlayacak. Bu konudaki yorumlarımı ilerleyen günlerde sizlerle ayrıca paylaşacağım…


5 Ekim 2014 PAZAR

AY GÜNÜN İLK YARISI KOVA BURCUNDA VE BOŞLUKTA OLACAK, ANCAK SAAT 12:25 DEN SONRA YAKLAŞIK 2 GÜN İÇİN BALIK BURCUNA geçecek. Günün ilk yarısı, dostlarla bir araya gelmek, sosyal ortamlara akmak, toplumsal durum ve olaylara katılmak açısından uygun olacak. Ortak plan ve projeler, orijinal nitelikteki uğraşlar için de elverişli. Bir arada yapılan şeyler, birlik halinin sağlanması, herkesin eşit olması, yeniliğe açık olabilmek, gelişim sağlayacak her türlü aracı kendimize araç edinmek önemli olacak.

GÜNÜN İKİNCİ YARISI ise mantıksal tarafımız çok daha geri planda kalacak ve duygular, sezgiler öne çıkacak. Sevgi ve sevginin ifade edilmesi değerli olacak. Fedakarlıklar, olayları ve kişileri olduğu gibi kabul edip, var olanla yetinen tavırlar kazanç sağlayacak. Aşırı kırılganlıklar ve hassasiyetler söz konusu olacak ancak bu durum eski kırgınlık ve kızgınlıklarda da sabun köpüğü etkisi yaşanacak. Affetmek, barışmak ve sevgi enerjisinin yükselmesine hizmet edecek şeyler için elverişli saatlerde olacağız.

Halden anlayan, anlayış gösteren, duyguları ifade etmekte zorlanmayan, ifade edilenin niyetini hisseden kişilerle bir araya gelme şansımız artacak. Duygulara hitap eden konuşmalar, hatta konuşmadan anlaşmalar, empatik yaklaşımlar dikkat çekebilir. Gönlümüzden geçenle, zihnimizden dilimizden akanlar benzer düzlemde olacak. Önemli görüşmeler, sevdiklerinizle, gönül bağınız olan insanlarla bir araya gelmek, talepleri, niyetleri dile getirmek için elverişli olacak.

AKŞAM SAATLERİNDE ise Ay Neptün kavuşumda olacak. Ruhsal çalışmalar, ibadet, meditasyon, yoga v.b. şeyler,  sanatsal uğraşlar, yaratıcılık isteyen işler için, sezgilerimizi kullanarak yapacağımız şeyler için, romantizm ve aşk konulu planlar için elverişli ve keyifli bir akşamdayız.
Günün en önemli gökyüzü olayı aslında Perşembeden bu yana etkili olan MARS URANÜS ÜÇGENİNİN KESİNLEŞMESİ. VE BU İKİSİNİN JÜPİTER İLE BİRLİKTE BÜYÜK ÜÇGENİ OLUŞTURMASI OLACAK.

Bu da bizim bu içinde bulunduğumuz günlerde kışkırtan, risk al ve hareket et, savaş, mücadele et, özgürlüğünü kazan, iplerinden kurtul, sen ol, korkma, öne atıl, varlığını ve enerjini dönüştür diyen iç ve dış tetikçilerle karşılaşacağımıza işaret ediyor.

Bu bir bakıma da kişisel anlamda farkındalığı ve zekayı artırıcı, yaratıcı ve iş bitirici tarafı ön plana çıkaran, bilmediğimiz meziyetlerimizi fark etmemizi sağlayabileceğimiz, ani olaylar ile hayatımıza yeni heyecanların girebileceği, engellerden kurtulup kalıplardan sıyrılabileceğimiz yeniliklerden kaçınmayacağımız ve hareketin kaçınılmaz olacağı bir etki bırakacak üzerimizde.

Risk alacağız ve bu bize hızlı adımlar attıracak, ikişer üçer basamak çıkmamızı sağlayacak ancak yine de desteğin kösteğe dönüşmemesi için biraz da temkinli ol diyor gökyüzü. İyimser kal ancak kötü senaryoların varlığını da bil diyor. Olacakların hayrına olduğunu bil ancak hayırsız sonuçların hangi hamleler ile gelebileceğine de hakim ol ki o hamlelerden kaçınasın diye de ekliyor…  
Değişim, farkındalık artışı, belki de bilinç sıçraması, değişimi, dönüşümü yaratabilecek çoook özel bir gökyüzü olayı mevcut olacak. Ateşimizi harlayacak, farklı algı seviyelerine ulaşabilecek canlandırıcı etkiler var giderek artan seviyede gökyüzünde tüm hafta boyunca. Fayda alabilmemiz dileğiyle…

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…


Dr.Samiye Özbaş Soysal

Astrolojik danışmanlık talepleriniz için

Astroloji eğitimi almak için

Ay boşlukta takvimi için
http://astrokarmik.blogspot.com/p/ay-boslukta-takvimi.html

"2014 Yılına Dair" yazım için
http://astrokarmik.blogspot.com/2013/12/2014-ylna-dair.html

2014 Yıllık Burç Yorumları için

Jüpiter Aslan burcunda neler yapacak…

Jüpiter Aslan burcunda iken burçlara etkileri…



Yorumlar

Popüler Yayınlar