AstroKarmik ile 15-21 Eylül 2014 Haftasının Yorumları...

Haftanın Gökyüzü Olayları...

G1 G2 açı etki başlangıcı açı kesinleşmesi etki sonlanması
Jüpiter Uranüs üçgen 16.9.2014 25.9.2014 30.9.2014
Mars Neptün kare 19.9.2014 22.9.2014 23.9.2014
Venüs Satürn altmışlık 20.9.2014 21.9.2014 22.9.2014
Merkür      KAD          kavuşum    13.9.2014                 16.9.2014                18.9.2014

15 Eylül 2014 PAZARTESİ

AY GÜN BOYUNCA İKİZLER BURCUNDA olacak. Bugünün ana temaları, merak ve her şeye aynı anda ilgi duyma ve birçok şeyi aynı anda isteme şeklinde gerçekleşecek. İkizler burcundaki ay zaten bir hareketlilik katıyor enerjimize. Buna bir de gün içinde yapacağı pek çok açı eklenince, sukun, rutin, standart ve de olaysız bir gün beklememekte fayda var.

Vukuat var demek oluyor bu. Yani vukuat denilince aklınıza ille de sorunlu bir şeyler gelmesin. Zira bu transitler genelde destekleyici kıvamda... Bu, akşam olduğunda, sevdiklerimizle bir araya geldiğimizde, “bugün neler oldu biliyor musun” diye başlayan ve uzadıkça uzayan sohbet materyali biriktirebileceğimiz bir güne işaret ediyor. Bilgi peşinde koşacağımız, iletişim halinde olacağımız, eğitim, öğretim, ticaret, trafikte geçen zamanın yoğunluğu gibi temaları tetikliyor günün enerjisi.

SABAH SAATLERİ Ay'ın Venüs ve Jüpiter ile temas halinde olması hareketlilik temasını iyiden iyiye artırabilir. Ancak bunun yanında biraz rehavet ve tembellik de verebilir gibi görünüyor. Buna kısaca çok laf az icraat ya da hoş ama boş sohbetlerle dolu bir zaman dilimi diyebiliriz.

İyi niyet ve iyimserlik belirgin ancak yine de ciddiyet eksikliği mevcut olabilir.
Canlandırıcı, etkiler olduğu kesin. Duyduğumuz, okuduğumuz, gördüğümüz, öğrendiğimiz, merak ettiğimiz şeylerin bizi heyecanlandıracağı belli.
Sosyal ilişkiler ve ilişkiler yoluyla yürütülecek işler içinde destekleyici.
Ancak samimiyetler, ölçü ve çizgi meseleleri ek dikkat gerektiriyor.
Bu saatlerde günün ana temalarını destekleyen etkiler yüksek.
Bu sabah saatleri için duyduğunu bire bin katarak aktarma çabasında olan insanlara dikkat. Siz de bu konularda heyecanınıza yenik düşmeyin derim.

GÜNÜN TAMAMI bilgi, eğitim, yayıncılık, zihinsel beceri, el becerisi gerektiren işler, mantık ve realitelere göre hareket edilmesi beklenen durumlar, yeni şeyler öğrenmek, bilgimizi ve ufkumuzu genişletmek için destekleyici. Ancak biz ilgi odağımızı toparlayamazsak dağılma ve de her konuya dalıp hiç birinde derinlemesine ve gerçek bilgiye ulaşamama riski artacak.

Gün ortası bu mevzularda biraz daha sıra dışı olanı, yeni ve yenilikçi olanı, hesaba uymayanı, aniden ve plansız geleni barındırıyor. ÖNEMLİ GÖRÜŞME, YAZIŞMA, ANLAŞMA, EĞİTİM, TEKNOLOJİ, TİCARET, TAŞINMA, İLETİŞİM VE TRANSFER TEMALI İŞLER İÇİN ÖĞLEDEN ÖNCE VE SONRASI ÇOK DAHA ELVERİŞLİ OLACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR.

Tüm gün için EN BÜYÜK AÇLIĞIMIZ BİLGİ TEMELLİ olacak. Doğal olarak da bu açlık bilgiye ve öğrenmeye her zamankinden açık olacağımızı, zihnimizin sünger gibi emen bir yapıda olacağını temsil ediyor.

16 Eylül 2014 SALI

BUGÜN DE AY İKİZLER BURCUNDA VE SAAT 05:06 DAN SONRA AKŞAM SAATLERİNE KADAR BOŞLUKTA olacak. Yine aynı konular, bilgi ve paylaşımı içerikli mevzular, ticari meseleler, seyahatler, ziyaretler, yakın akrabalar, yakın çevre ile alakalı konular daha bir ön planda olacak. Akşam saatlerine kadar, başlangıçlardan çok yarım kanmış işler, el ve zihinsel beceri gerektiren uğraşlar, hızlı ve pratik hareket etmek sayesinde toparlanacak işler için oldukça destekleyici olacak gibi görünüyor.

Erken saatlerdeki ufak tefek sürtüşmeler, laf dalaşları, inatlaşmalar, kadın erkek ilişkilerindeki uzlaşmayı engelleyen yaklaşımları aşmak bizim elimizde olacak. Her lafa verilecek bir cevabınız olmayıversin. Her hareketin aksini savunmak zorunda kalmayıverin.  Muhalefet bayrağını taşımaya gerek yok. Azıcık alttan almak, patavatsızlıktan ve düşüncesiz tavırlardan kaçınmak önemli. Bu aşamayı aşmışsak akşam saatlerine kadar hareketli ancak olaysız bir gün olacak gibi görünüyor.

SAAT 18:25 DEN SONRA İSE AY YAKLAŞIK 2 GÜN İÇİN YENGEÇ BURCUNA geçecek. İçe yönelmeyi hissedeceğimiz, sosyal olma ihtiyacının azalacağı, daha çok en yakınlarımızla, ailemizden kişilerle bir arada olma ihtiyacı duyacağımız bir durum bu. Aile, ev, yuva konulu işler, çocuklarla alakadar olacağımız uğraşlar, vatani meseleler bu iki günde gündemin ön sıralarında yer alacak.

Sezgiler, doğal yetenekler, kırılganlıklar dikkat çekici olarak ön plana geçecek.
Gün içinde aslında hafta sonundan bu yana etkili olan MERKÜR KUZEY AY DÜĞÜMÜ KAVUŞUMU belirgin olarak hissedilecek. Bu da bize önemli ve yolumuzu açacak haberler duyabileceğimizi, yolu gözlenen haberlerin adreslerine ulaşacağını, yazmak, çizmek, sözlü ya da yazılı olarak kendimizi ifade etmek konusunda her zamankinden daha doğal ve spontane bir enerjinin baş göstereceğini ifade ediyor.

Merkür teması yakın çevre, komşular, transfer ve taşınma meseleleri, ticari girişimler, iletişim ve eğitim ağı, kardeşler ve yakın akrabalarla alakalı mevzuları, seyahatleri ön plana çıkarıyor. BU BAHSİ GEÇEN KONULARDA OLUMLU VE BELKİ DE KADERSEL NİTELİKTE BAZI GELİŞMELER YAŞANABİLİR. Sizden yaşça genç insanlarla alakalı konularla ilgilenmeniz gerekebilir. Her durumda, bu saydığım konularla alakalı işlere çekilirseniz sakın kaçmaya ya da ötelemeye kalkmayın. Mutlaka yeni fırsat ve gelişim kapıları açılacaktır önünüzde.


17 Eylül 2014 ÇARŞAMBA

AY GÜN BOYUNCA YENGEÇ BURCUNDA olacak. Özellikle erken saatler Ay'ın Neptün ile destekleyici açıda olacağını da göz önünde bulundurursak, sezgilerin, duygusal tarafımızın, merhamet ve fedakarlık gerektiren gayretlerin, sanatsal becerilerin, ruhsal konulardaki akıcılığın arttığı bir güne ve sabaha uyandığımızı söyleyebilirim. Aile, çocuklar, koruyup, kollama, güven çemberi oluşturma gibi konular vurgulu olacak. Günün ilk yarısı çok daha sukunet ve huzura destek verir enerjide olacak.

ÖĞLEDEN SONRASI ise biraz gergin etkiler hakim olacak ne yazık ki. Duygusal patlamalar, duygusal tepkiler, tepkisizlikler söz konusu olabilecek. Özellikle ailevi mevzularda her zamankinden hassas olacağımız belli. Her şeyi kendimize kasıtlı olarak yapılmış bir hareket olarak algılama, sıradan bir durumu güven çemberimizi delmeye çalışan bir tehdit olarak görme durumu hem bizim hem de çevremizdekiler açısından yorucu olabilir.
Baskı ve inatlaşma yaratan etkiler var gökyüzünde. Yani önemli iş, girişim ve görüşmeleri çok desteklemiyor. Kırılganlıklar, kırma eğilimi fazla olan insanların tavırları ile ikiye katlanacaktır.

Bu alabora etkisi yaratan zaman dilimini kazasız belasız atlatmışsak akşam saatleri çok daha sakin ve dingin geçecektir.

Gün içinde aslında dünden buyana etkili olan VENÜS KİRON KARŞIT AÇISI devrede olacak.

Bu transit özellikle ikili ilişkiler, aşk ve romantizm konuları ile maddesel dünyaya ait girişimlerimizle ilgili eski ve belki de kronik sorunlarımızın tekrar bir şekilde gündeme gelmesine vesile olabilir. Bu açı etkisinde iken, kişiler özel ilişkilerde, duygularını, samimiyetini ispatlama zorunluluğu, değerinin sorgulanması, çevremizde yer alan sevgi içerikli ilişkilerin hangisinin gerçek hangisinin yanıltıcı olduğunu görebilme gibi durumlar yaşanabilir.

Aşk yaşamımız, eski ilişkiler, eski gönül yaraları, bu gibi nedenlerle yaşanmışlıklar, bunların dersleri, çözülmemiş olan noktaları, maddi anlaşmazlıklar ve bu çerçevede oluşmuş eski kırgınlıklar gündeme gelebilir. Uyumlu davranmak her zamankinden zor olacaktır. Objektif olmak, objektif gözlüklerle olaylara bakabilmek de zorlaşacaktır. Eski kuyruk acıları devrede nihayetinde. “Sen bana bunu yaşattın”, “ben şöyle acılar çektim”, “böyle haksızlığa uğradım”, “kandırıldım”, “değer verilmedim”, “sevilmedim”, “sevgimin değeri bilinmedi” v.b. konulardan bahsediyoruz burada…
Can yakıcı ancak yüzleşilmesi gereken.
Eğer ders çıkarabilmiş ya da gerçek manada yüzleşebilmişsek daha iyilerine yelken açma, ya da yaralarını sardığımız mevcut temalı ilişkiyi daha konforlu bir hale getirme şansı bu…

Değerlendirebilmek dileğiyle…


18 Eylül 2014 PERŞEMBE

AY YENGEÇ BURCUNDA. Yine sevgi ve gönül bağımız olan kişilerle alakalı konular, çocuklar, annelik ile bağlantılı meseleler, memleket meseleleri, vatani konular öne çıkacak bugün.
Fazla korumacı tavırların sevdiklerimizi sıkboğaz etmenin yorucu olabileceğini unutmamak, olayları ve durumları çok fazla kişisel algılamamak, sezgilerimizi etkin biçimde kullanabilmek, duygusal temalı durumlarda diğer insanlara tavrımızla örnek olabilmek bugünün artı değer katan faktörleri...

ERKEN SAATLER ciddi işler, yerine getirilmesi gereken sorumluluklar, aceleye getirilmemesi gereken, dikkat, özen, sabır isteyen işler için destekleyici olacak. Ertelemeden, sıkılganlık göstermeden üzerine düşeni yapabilen davranışlar başarı ve huzur verecek.

ÖĞLEN SAATLERİNDE iletişim ufak tefek kesintilere uğrayabilir. İçinizden, gönlünüzde, aklınızdan geçenle ağzınızdan dökülenler aynı anlamı ifade etmeyebilir, ya da yanlış anlaşılabilir. Hassasiyet de yüksek ya... Alıcılar devrede. Acaba ne demek istedi, beni mi kastetti, bana kasıtlı mı yaptı diye yaklaşınca yani insan arayınca sorunu bulmakta zorlanmıyor da. Konuşurken biraz daha özenli, dinlerken de biraz daha esnek olmak gerekecektir.

Aynı dilden konuşmak zorunda olmadığınızı sadece dinleyip anlamaya çalışarak da yolun yarısını zaten aldığınızı unutmayın…


SAAT 21:39 DAN SONRA AY GÜNÜN GERİ KALANINDA BOŞLUKTA olacak. Akşam saatleri aileyle bir arada geçirilen zaman, kadın erkek ilişkileri, önemli, görüşme, konuşma, seyahatler, uzlaşmalar açısından destekleyici bir gökyüzü olacak.

19 Eylül 2014 CUMA

AY 06:09 DAN SONRA AY YAKLAŞIK 2 GÜN İÇİN ASLAN BURCUNA geçecek. Sıcaklık, samimiyet, rahatlık, spontane tavırlar bugün daha dikkat çekici olacak. Geçtiğimiz iki gün içe kapalı ve dar bir çevrede yer almayı tercih eden yaklaşımlar yerini canlılığa, coşkuya bırakacak. Sosyal olmak, göz önünde olmak, mutlu olmak, eğlenceli şeylerle uğraşmak ve buna hizmet edecek kişi ve durumlara doğru çekilmek ihtiyacı hissedeceğiz.

Öz güvenli ve kendini ön plana çıkaran tavırların faydasını göreceğimiz bir gündeyiz. Bugünün içeriğinde çocuklarla bir aradayken kendimizi tazeleme, içimizdeki çocuğu ortaya çıkarma, eğlence yaratma ve eğlenceden payımıza düşeni alma becerisi var.

GÜN ORTASI cesaret, öz güven, efor, hız, ataklık gerektiren işleri için gayet elverişli. Hızlıca ilerleyelim ve kazanç elde edelim dediğiniz şeyleri destekliyor. Fiziksel gücümüzü, enerjimiz yerinde olacak… Zinde ve sağlıklı hissedeceğiz kendimizi. Bu canlılığın artı değer olduğunu ve bize yol aldıracağını aklımızdan çıkarmamak iyi olur.

Günün devamında Ay'ın temel bir açısı olmayacak ve bu şekilde günü tamamlayacağız. Akşam saatleri, romantik planlar, davetler, ziyafetler için elverişli olabilir.

20 Eylül 2014 CUMARTESİ

AY ASLAN BURCUNDA. Dış dönük, sosyal, neşe yaratmakta zorlanmayan, keyif odaklı bir enerji hakim olacak. Yaratıcılık ve sanat konulu şeyler, takdir ve beğeni bekleyen şeylerin sunumu, davetler, organizasyonlar, aşk ve çocuklarla alakalı işler, keyif odaklı durumlar için elverişli. Bugün öz güven bize artı katacak mutlaka ancak sadece ben bilirim, ben takdir edileyim, mutlak hakim benim diyen tavırlardan yani bu kendine güvenen tavırların aşırı uçlara kayan kibir ego yaklaşımlarından da zarar görebileceğiz. Kişisel inatlaşmalardan uzak durmakta fayda var. 

GÜNÜN İLK YARISI gökyüzü oldukça akıcı ve keyiflendirici olacak. Yeniliklere açık olmak, tolerans, olaylara pozitif bakış açısı katabilme, durumlara adapte olabilme,  her şeyin içinde umutlandıran bir taraf bulup çıkarabilme, eğlence yaratabilme konusunda şanslı olacağız. Becerebilmişsek de kazançlı çıkacağız. Canlandırıcı transitler mevcut gökyüzünde. Canlılığı çevremize de aktarabilme, heyecanımıza ortak edebilme şansı elde edeceğiz ayrıca. Yaratıcı etkiler, sanatsal beceriler, merhamet, yeni ve gelişime açık olanı keşfedebilme gibi durumların akıcılığının kıymetini bilmeliyiz...

Bu saatler daha önce yaptığınız planlarda bir değişiklik söz konusu olursa, direneceğinize acaba hayat bana nasıl sürprizler hazırlıyor diye düşünmeye çalışın. Yeni planın size daha fazla kar getirecek yeni kapıları da aralayacağını düşünebilirsiniz.

AKŞAM SAATLERİ ise hafif içe kapalı uç noktada hafif depresif bir ruh haline yatkın olabiliriz. Kalabalıklar içindeyken bile kendimizi biraz izole etme ihtiyacı duyabiliriz. Bu akşam için mesuliyetler her zamankinden yorucu olacaktır.  Ancak üzerinize almışsanız bir şekilde üstesinden gelebilirsin diyor gökyüzü.  Sorunlara yaklaşımlar ise kaçmayı tercih edeceğimizden yüzeysel kalabilir. Yeni girişimler, ilk adımlar açısından destekleyici değil. Somut kazanımlar ve ilerleme şansı ötelenebilir. Engeller, prosedürler, memnuniyet, takdir ve beğeni yaratma şansının azalması gibi şeyler söz konusu.

Duygusal olarak kendimizi ifade etme ve kadın figürleriyle yakın ilişki ve iletişimler kurma şansımız ise azalmış olacak. İçe çekilme, kendini dinleme ve sorgulamalar yapma şansı verecek bu akşam.

21 Eylül 2014 PAZAR

Ay Aslan burcunda ve 07:34 den sonra akşam saatlerine kadar boşlukta olacak. Üstelik de Ay kapanma fazında yani balsamik fazda olacak. Yani yeni bir şeyleri, başlangıçları destekleyen bir gökyüzü yok ne yazık ki. Daha çok, toparlayan, gereksiz yüklerden arındıran, fazlalıklardan kurtulmayı destekleyen ve bırakılması gerekenleri geride bıraktıran etkiler hakim.

Sabah saatleri seyahatler gençlerle bir arada yapılacak işler, taşınma, transfer işleri, telefon ve teknolojik haberleşme ağına bağlı çabalar, kısa geziler,  ziyaretler, sohbet mekanları, sosyal ortamlar, eğitim, yazma, çizme ve el becerisi gerektiren işler için gayet elverişli olacaktır.

Saat 18:55 den sonrası ise Ay yaklaşık 2 gün için Başak burcuna geçecek. Çalışıp verim almanın, temizlik, hijyen ve düzen konulu meselelerin ön plana çıkacağı etkiler altına gireceğiz. Romantizm, eğlence, duygular gibi şeyler ise kısa süre için geri plana atılacak...

Gün içinde aslında dünden bu yana etkili olan Venüs Satürn altmışlık açısı kesinleşecek.

Bu açı etkisiyle ilişkileri, karşımızdaki kişileri ciddiye alma ve bizim için kalıcı olanlarına adım atma isteği duyabiliriz. Güven veren ve hayatımızda uzun süre yer edeceklerin varlığına hizmet eden bir enerjide olacağız. Geleceğe vaatlerde bulunan, sağlam temelli ilişkilerin başlangıcı için elverişli bir enerji olacak. Venüs de Satürn de maddi konuları, ticari yaklaşımları temsil ettiğinden, finansal girişimler ve hareketler de sağlam olacak diyor gökyüzü. Ancak boşluktaki Ay’ı göz önünde bulundurmak şart.


Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Dr.Samiye Özbaş Soysal

Astrolojik danışmanlık talepleriniz için

Astroloji eğitimi almak için

Ay boşlukta takvimi için
http://astrokarmik.blogspot.com/p/ay-boslukta-takvimi.html

"2014 Yılına Dair" yazım için
http://astrokarmik.blogspot.com/2013/12/2014-ylna-dair.html

2014 Yıllık Burç Yorumları için

Jüpiter Aslan burcunda neler yapacak…

Jüpiter Aslan burcunda iken burçlara etkileri…


Yorumlar

Popüler Yayınlar