AstroKarmik ile 4 Kasım Haftası...


 Enerjisi yüksek ve verimli olabilecek bir haftaya merhaba diyelim…

4 Kasım PAZARTESİ günü Ay Akrep burcunda ve saat 06:24 sonrasında akşam saatlerine kadar boşlukta olacak. Hassas, duyarlı ve alıngan olma eğilimi gösterebileceğimiz bu nedenle de durumları ve konuşmaları kişisel algılamadığımız takdirde çok daha rahat ilişkiler kurabileceğimiz bir gün olacak.

İyi ya da kötü yapılanı unutmayan, altında kalmak istemeyen bir davranış biçiminden uzak durmamızda fayda var. Güç ve dayanıklılık gerektiren veya sezgilerimizi aktif olarak kullanabileceğimiz işler için güzel bir gün olabilir.

Sanatsal faaliyetler, sabır gerektiren her türlü çaba için de uygun. Ancak bunun yanında eğer gereksiz inatlaşma ve diklenmelere, madem öyle işte böyle diyen intikamcı tavırlara esir düşersek huzursuz ve gergin olabilir günün enerjisi.

Bir nevi arınma ihtiyacı da gün yüzüne çıkabilir. Yani günün gökyüzü, ”üzerindeki negatif elektriği taşırsan daha da ağırlaşırsın” diyor. “Hafiflemek için ise her zamankinden daha çok çaba gerekecek” diye de ekliyor.

Sabah saatlerinde tam da bu açıdan biraz daha fazla şansımız olabilir. Normal şartlarda olumsuzluklarını görebildiğiniz durumların içinden olumlu olan yanları çekip çıkarabilmişsek keyifli ve verimli saatler yaşayabileceğiz.

Bilgiye ulaşmak, derinlemesine donanmak ve bakış açımıza içsel bir bilinç katmak için fırsatlar çıkabilir karşımıza.

Maddi olanaklar ve girişimler açısından da verimli olacak günün özellikle ilk yarısı ancak uzun vadeli planlar için elverişli bir ortam olmadığını göz ardı etmenizi öneririm.

Hırs ve tutku var günün içeriğinde. Ancak bunu abartma ve gözümüzü bürüyen, olmayanı oldurma perdesini fark edememe durumu da söz konusu olabilir.

Önemli ve etkin kişilerle görüşmek, bilgi ve tecrübeden fayda sağlamak için de oldukça elverişli olacak. Riskli olan şeyler her zamankinden daha çok ilgimizi çekebilir. Ölçülü olmak ve sınırlarını bilebilmek her manada günün anahtarı diyebiliriz.

Saat 22:15 den sonra Ay Yay burcuna geçecek. Konsantre enerjili,  sürekli bir şeylerin mücadelesini veriyor gibi geçen günün ardından gerginliğin azaldığını ve içsel olarak çok daha huzurlu olduğunuzu görebilirsiniz. Buna hizmet edecek kişilere ve ortamlara yönelmek daha güzel olabilir gecenin ilerleyen saatlerinde.

5 Kasım SALI günü de Ay Yay burcunda olacak. Farklı kişiler ve yeni mekanlarda olmak, klasikleşmiş rutinden kurtulabilmek ve olaylara daha geniş bir perspektiften bakabilmek gibi etkiler var bugün gökyüzünde. Tanışmalar, seyahatler, bilgi ve eğitim temalı aktiviteler için ideal bir gün olabilir.

Günün en önemli handikaplarından biri fazla iyimser bir tavır takınma ve herhangi bir konuya tam olarak odaklanamama olabilir. Özellikle sabahın erken saatleri bu açıdan tam bir dalgınlık hali hakim olacak diyebilirim. Gelişime açık olma hali hep yeni ve farklı olana doğru çekecek bizi bugün. BU durumda da elimizdeki işi tamamlamak ve tam olarak hakkını vermek gibi bir kaygıdan uzaklaşabileceğiz.

Ancak aynı zamanda erken saatler, ilahi olan bilgiye ve ruhi duruma daha rahat ulaşma şansı tanıyabilir. İnançlarınız doğrultusunda bu içerikteki aktivitelerden, dua, ibadet ve meditasyon v.b. şeylerden verim alma şansımız olabilir.

Ayakları yere bastıran işler yerine soyut olanı hissedip anlamaya çalışmak için daha uygun saatlerde olacağız.

Dalgınlığın başımıza iş açabileceğini, iyi niyetten maraz doğar tipi durumlara açık olabileceğimizi, merhametin dozunu iyi ayarlamamızın gerekebileceğini de unutmayalım günün ilk saatlerinde…

Öğlen saatleri değişim ve farklılaşma ihtiyacımız çok artacak. Yerinde durmak, sıradan işleri yürütmek, hele ki masa başında kalıp yarım işleri toparlamak gibi şeyler ancak kendinize eziyet olacaktır. Kalıpların ve “meli-“ “malı-“ ile biten eylemlerin hükmü yok bu saatlerde. Yani varsa bile size bir faydası yok...

Nerede hareket orada bereket diyebileceğimiz nitelikte olacak günün ortası… Bu demek değil ki düşünmeden hareket edeceğiz...

Algımız, hatta 6.his  mahiyetinde olanı ve anlama kabiliyetimiz her zamankinden fazla yaratıcılığımız da artmış olacak. Bu nitelikte bir biliş hali yakalarsanız rağbet edin derim. Hızla yol almak ve farklı yöntemlere de fırsat tanımak istediğiniz işler için, bilgi ve teknoloji içerikli çalışmalar için uygun bir gökyüzü enerjisi olacak. Öğrenmeye çok açık saatlerdeyiz.

Saat 18:49 dan sonra Ay günün geri kalanında boşlukta olacak. Akşam saatleri hırs, inatlaşma ve agresyon riski barındırıyor. Hız ve telaş nedenli kaza ve sakarlıklar riskini de unutmamak gerekir. Lafları tartmak, asabi ortam ve kişilerden uzak durmak, fevri tepkiler vermekten kaçınmak ve hoşgörülü olmak gerekliliği fazla olacak. Fiziksel güç gerektiren iş ve sporlardan da yara alma riskimiz olabilir ne yazık ki... Her zamankinden çok temkin ve biraz olsun heyecanlı ruh halimizi dizginleyebilmek bu akşamın reçetesi olabilir.

Bugün Venüs 5 Mart tarihine kadar kalacağı Oğlak burcuna geçecek.  Bu süreçte burcun son derecelerine geldiğinde bir de retrosu olacak. Aşk hayatımızı, sevgi, güzellik ve estetik bağlantılı konuları, hayattan tat aldığımız temaları ve para ile olan bağlantımızı, şansımızı daha çok ifade eden Venüs bu süreç içinde bu bahsi geçen konulara daha ciddi ve başarı odaklı yaklaşma etkisi yaratacak bizlerde.

Öylesine ve gün dolduran değil de sorumluluğunu alacağımız ilişkilere doğru çekileceğiz. Macera dolu olan değil de sağlam ve gelecek vaat eden gerçekçi olanlarına meyledeceğiz. Bu süreçte klasik ve geleneksel olan şeyler daha çok ilgimizi çekebilir. Hem özel hem de sosyal ilişkilerimizde çok daha gerçekçi ve ağırbaşlı tavırlar dikkat çekecektir. Ortaklıklarda ise dost işi yaklaşımlar yerine daha profesyonel olanları lehimize sonuçlanabilir bu dönemde.

Genel anlamda ilişkiler ve birlikteliklerde, her ne içerikte olursa olsun “bana bir şeyler katsın ve fayda sağlasın” beklentisi artacak. Bu etki gözü kara aşklara pek meydan bırakmayan daha çok mantıksal olarak uygun ve yarar sağlayacak olanlarını tercih ettiren, hatta bazen statü ve prestij kazanmak adına bazı birliktelikleri cazip hale getiren nitelikte… Yani duygusallık temalı durumlarda pek fazla duygusallık bulamayabilirizL

İlişkilerin resmiyet kazanması, ilan edilmesi, ciddi tekliflerle buluşma, imzalara dökülmesi gibi durumlar da yaşanabilir bu süreçte.

Estetik ve uyumdan anlaşılan da gösterişli ve frapan olanları değil de şık, sade ve zarif olanları dikkat çekecek.

Eğlence ve neşeli ortamlardan çok iş konulu toplantılar veya daha resmi ve bu nitelikteki meselelerin konuşulduğu daha mesafeli ilişkilerin yaşandığı organizasyonlar alacak. Eller havaya muadili eğlencelere, gönül eğlendirmelere kısa bir mola diyebiliriz bu süreç için.

Para, aşk, evlilik, ortaklık v.b. meseleler bu süreçte keyif unsuru olmaktan ziyade başarı kriteri olarak göze çarpacak…

Çok eğlenceli olmasa da sağlam ilişkilere ve ortaklıklara adım atabileceğimiz, somut yatırımlar yapıp kazanımlar elde edebileceğimiz bir süreç olacak.

6 Kasım ÇARŞAMBA günü Ay akşam saatlerine kadar Yay burcunda ve boşlukta olacak. Önemli başlangıçlar ve uzun vadeli planlar için uygun olmasa da hızlı, canlı ve heyecanlı olacağımız hareketli bir gün bizi bekliyor. Eğitim, yolculuk, yayıncılık, felsefe, din temalı durumlar gün içinde bizi etkileyebilir. Fırsatlar açık olmak ve geniş açılı düşünmek sayesinde daha mutlu ve verimli bir gün geçirme şansımız olabilir. Yay enerjisinde çok verimli bir donanım var ancak bir disipline olma eksikliği söz konusu ve bugün bu konuda da başka bir gökyüzü hareketi bu eksiği tamamlayacak nitelikte katkı yaratacak.

Öğlen saatlerinde aslında salıdan bu yana etkili olan Güneş-Satürn kavuşumu kesinleşecek ve bu içinde bulunduğumuz günlerde etkisini yoğun olarak hissettirecek. Bu transit tam anlamıyla disipline eden, kontrol altına alan bir etki yaratacak.

Akrep burcunda gerçekleşecek olan bu transit aynı zamanda enerjiyi konsantre biçimde sakla ve idareli şekilde doğru yerde doğru zamanda kullan diyen bir anlam da barındırıyor. 

Güneş, varlığımızı, kişiliğimizi dolayısıyla iradi tarafımızı, somut gerçekliğimizi temsil ediyor. Satürn ise bize çok daha planlı, programlı, bilinçli ve gerçekçi hareket etmemiz gerekliliğini hatırlatıyor. Eğer bunu başarabilirsen daha fazla kazanç elde edersin diyor. Haritanızda hangi alana denk geliyorsa, o alanda, elini taşın altına koymalısın ve sorumluluklarını yerine getirmelisin diyor. 

Azimli ve kararlı hareket etmemiz gereken, sabır ve inanç gerektiren işlere niyet etmek, yılmadan çalışmak gerekliliği olan adımlara hazırlık yapmak için elverişli bir etki olabilir. Bugün için söyleyebileceğim bir diğer durum ise, insanlara ve olaylara gereken ciddiyet ve hassasiyeti göstermenin, durumu şartlar ne olursa olsun bizim lehimize çevirebileceğidir.

Kısıtlanmışlık hissine yenik düşmediğimiz, desteklenmediğimiz takıntısına kapılmadığımız ve yeteri kadar güçlü, başarılı, güzel v.b. olan meziyetlerimizi unutmadığımız sürece somut işler başarma isteği ve hırsı veren bir transit olacak bu...

Haddinden fazla sorumluluk yüklenmek, karşılığını alabilmek için beklemek zorunda kalmak, sabretmeyi öğrenmek, enerjimizi odaklamayı becerebilmek için bir takım sınavlar çıkabilir karşımıza. Her ne kadar yüreğimizden geçen şey eğlenmek ve o kadar çok ve ciddi sorumluluk almamaksa da olaylar ve gidişat bunun tam tersine işaret edebilir. Baş etmek tamamen elimizde… Takdir ve onay beklentisi yorucu olabilir. O nedenle kendi kendinizi onaylamak ve kendinizi takdir etmenin önemini hatırlayın. Bir işi ne kadar iyi yaparsanız yapın özgüven ve yeterliliğine inanmak sizi o kadar çok başarıya götürecektir bu 1-2 gün içinde girişeceğiniz işlerde...

Gece yarısına doğru saat 23:44 de Ay Oğlak burcuna geçecek.

7 Kasım PERŞEMBE günü Ay Oğlak burcunda olacak. Üzerimize düşeni gocunmadan yerine getirmek, kurallara riayet edip planlı ve disiplinli olmak sayesinde verimli ve güzel bir gün geçirme şansımız olabilir. Resmi kurum ve kişilerle alakalı işler, organizasyonlar ve idari işler için elverişli olabilir.

Sabahın erken saatleri ciddiye alınacak konuşmalar yapmak, etki bırakmak, ikna etmek, kendinizi doğru ve etkili bir biçimde ifade etmek ve zihinsel kapasitenizi verimli bir biçimde kullanabilmek için çok uygun olacak. Hem entelektüel içerikli çalışmalar, hem seyahatler( özellikle de iş ya da özel, bir sorumluluk amaçlı olanları) resmi başvuru ve taleplerden yana kazançlı çıkma şansımız olabilir…

Sabah saatlerinde Jüpiter 6 Mart tarihine kadar devam edecek olan retro hareketine başlayacak. Bolluğu, bereketi, şansı, felsefi ve inançsal tarafımızı daha çok temsil eden bu en büyük şansın gezegenin retro dönemi, hepimizin hayatında bazı konuların her zamankinden daha yavaş akmasına neden olabilir.  “Nasıl olsa” dediğimiz bazı değerlerimizin varlığını, yeterliliğini, değerini ve maddi ya da manevi anlamda kıymetini görmemizi sağlayacak bir durağanlık yaşanabilir. Detaylarını ve burçlar üzerine etkilerini http://astrokarmik.blogspot.com/2013/11/jupiter-yengecte-ve-retro-icsel-bir.html "Jüpiter Yengeçte ve Retro... İçsel bir Yolculuğa Çıkma Zamanı" başlıklı yazımdan okuyabilirsiniz.
 
Öğleden sonra işleri aceleye getirmek gibi bir tavrın bize kardan çok zarar getireceği gibi bir gösterge var gökyüzünde. Duygusal gelgitler ve sağı solu belli olmayan hareket ve tepkiler hem bizim hem de karşımızdaki kişilerin davranışlarında etkili olabilir ne yazık ki... Her iki durumda da anlamaya çalışıp, hak vermesek de en azından saygı göstermek önemli olacak. Zira anlayışı bununla eş tutan bazı görüşler var. Ancak "anlayış" karşınızdakinin düşüncesinin veya hareketinin doğru olduğunu kabul etmek anlamına gelmiyor. Sadece “olduğu” gibi halini kabul edip hoş görmek durumunu yaratabilmişsek asıl çözümcül yaklaşımı elde edebiliyoruz...

Eğer buna niyet etmezsek, günün ikinci yarısı, çileden çıkaran, ani kararlar aldıran, patlamaya hazır hale getirecek kişi ve olayları çekebilir bizlere… Hırs, tutku, haklı haksız mücadeleleri, baskıcı ve karşılığında isyan eden inatlaşan tavırlar çevremizde gözlemleyebileceğimiz durumlar olacak maalesef. Tabi biz buna izin vermişsek. Uzlaşma, kalıcı ve ayakları yere basan kararlar verme ve destekleşme için pek uygun olmayabilir. Ani gelişmeler ve ani plan revizyonlarına hazır olmak ve uyum göstermek de durumları bizim lehimize çevirebilir.

Akşamın ilerleyen saatleri cesaret ve sabır gerektiren işlere girişmek, zorlu projelere adım atmak için elverişli. Hem istikrar hem de kararlılık, hızlı ama temkinli kararlar verebilme becerisi açısından şansımız fazla olacak. Sorumluluk almak ve öz güven sergilemek de şansımızı artıracak diğer tavırlar olacak.

8 Kasım CUMA günü Ay Oğlak burcunda ve saat 09:39 dan sonra boşlukta olacak. Üzerimize düşeni yerine getirmek ve başarılı sonuçları hedeflemek sayesinde çok daha huzurlu ve verimli bir gün geçirme şansımız olacak. Ciddiye alan tavırlar bize kar getirecek. Ancak haddinden fazla ciddiye alıp zamanın tadını almayı ihmal etmek ise günün handikapları arasında.

Kusursuz ve tam olsun, gerçekçi olsun, hata içermesin, takdir edilsin, başarılı sonuçlar elde edilsin isteği ön planda olacak. Planlarımız istediğimiz şekilde yürümezse her şey alt üst olmuş gibi bir ruh haline bürünmemek, esneklik gösterebilmek, her şeyin teorik bilgide göründüğü kadar kusursuz işlemeyebileceğini, pratikte olası değişimlere esneklik göstermek gerektiğini, her zaman her şartta mutlaka tek doğru olmayabileceğini, modifiye doğruların da kabul edilebileceğini kabul etmek gerekliliği olan bir gündeyiz.

Sabah saatlerinde dünden bu yana etkili olan Venüs-Neptün altmışlık açısı kesinleşecek. Venüs’ün öğleden sonra kesinleşecek Merkür altmışlık açısı da gün boyunca hissedilecek. Bu etkiler altında gün boyunca yaşanabilecek olası şeyler, duygusallıkta ve romantizmde artış, yaratıcı yönümüzün aktivasyonu, keyif veren insanlarla paylaşılan zamanlar, yardımsever, uzlaşan, hoş gören eğilimler olabilir. Sosyal ortamlar, ruhumuza iyi gelen kişi ve ortamlara yönelme eğilimi belirgin olacak.

Çevremize güzel olan şeyleri görmeye ve pozitife bakmaya odaklanmalıyız gün içinde…

Dekorasyon ve estetik temalı işler, sanat içerikli uğraş ve organizasyonlar, aşkın, sevginin ve duyguların ifadesi içerikli konuşma ve buluşmalar için uygun bir gün olabilir.

Yazmak, çizmek konularında da her zamankinden daha becerikli olabiliriz. Finansal girişimler ve iletişim becerisi gerektiren her türlü plan için uygun bir enerji olacak gökyüzünden yansıyan... Moda ve tasarım temalı işlere de arkanızı dönmeyin derim...

Günün içeriğinde bir de sevdiklerimiz ve ilişkide olduğumuz insanlar adına bazı fedakarlıklar yapma teması hakim. Bu öyle can yakan değil de gönülden bir feda olsun dedirten cinsten bir yaklaşım… Gözümüzün maddi değerleri çok fazla görmemesi, önemsemesi bu konuda karşımıza çıkabilecek fırsatları kaçırma ya da elimizdekini bir miktar tüketme riski yaratabilir. Ruhsal temalara yönelmek, ilahi sevgiyi yüreğimizde hissetmek, dua ve ibadet için de elverişli olabilir.

Sabah saatlerinin abartılı iyimserliği ve aşırı sosyal kalabalığı yorucu olabilir. Herkesle fazla samimi olmamaya ve bizim kişisel alanımıza,  izin verdiğimiz ölçünün üzerinde dalmalarına izin vermediğimiz sürece bu etkiyi azaltma şansımız var. Bir de sabah saatlerinde özellikle boğazımızı kontrol edememe riskini unutmasak iyi olur...

9 Kasım CUMARTESİ günü saat 01:30 dan sonra Ay tüm hafta sonu için Kova burcunda olacak. Dostluk ve arkadaşlığın önemli olacağı, gruplarla birlikte hareket etmenin keyfine varacağımız güzel bir hafta sonu bizi bekliyor. Mantıksal hareket etmek ve objektif kalabilmek sayesinde daha çok huzur bulacağımız etkiler altındayız. İyimser kalabilmek ancak gerçekçi çizgiden de ayrılmamak gerekli olacak. Sosyal çabalar, ortak çalışmalar, bütüne fayda sağlayacağına inandığımız hayır işleri, teknoloji bilgi konulu her türlü aktivite için uygun olacak.

Sabahın erken saatleri sözlerin yanlış anlaşılması, iğneleyici nitelikteki söylemler ve inatlaşmalar dikkat çekebilir. Fikri sabit hallerin faydasını görmenin zor olacağını aklımızdan çıkarmayıp, karşı fikirlere, “acaba haklılık payı olabilir mi?” diye yaklaşabilirsek yararımıza olabilir. Yeniliklere açık ve esnek olmak önemli olacak. Algımız zaten açık olacak bir de zihin kapılarımızı iradi olarak kapatmamışsak yani “ben en doğrusunu bilirim” diyen değil de “daha doğrusu varsa hep birlikte onu bulalım”, “neden olmasın” içerikli yaklaşımlar daha çok değer katacak günümüze. Uyarı: Trafikte ve yolculuklarda ufak tefek aksiliklere karşı dikkatli olmak gerekir!

Öğlen saatlerinde bu içinde bulunduğumuz 1-2 gün kendini hissettiren Mars-Satürn altmışlık açısı kesinleşecek.

Bu transit bize diyor ki, “üzerinde emek sarf ettiğin, kusursuz olsun diye çabaladığın ve sabır gösterdiğin bir iş varsa artık onu görücüye çıkarma zamanı gelmiştir.”

Yani daha fazla hatasız olsun diye didiklemek yerine artık bir adım geriye çekil ve yaptığının yeterli olduğunu gör ve ileriye doğru adım atma cesaretini göster.  Ancak bunu yaparken temkini tamamen elden bırakma...

Bu gökyüzü hareketi, bir çalışmaya başlayacaksak yorulmaktan asla yılmayacağımızı, gücümüzün yerine olacağını ancak enerjimizi idareli ve kontrollü bir şekilde kullanmamız gerektiğiniz de gösteriyor.

·         Dur biraz daha düşün diyen tarafımızla, düşünmeye gerek yok harekete geç diyen tarafımız dengeli olmak zorunda.

·         Aceleye gerek yok diyen yanımıza, çok zaman kaybettik artık yeni kayıplara tahammülümüz yok diyen tarafımız da öyle...

·         Çalışmaktan yorulmamak teması, emeğimizi işe yarar ve sonunda somut kazanımlar elde edeceğimiz işlere yönlendirmişsek daha bir fiyakalı olabilir.

Bu transit eğer olumsuz anlamda kullanmışsak öfke, şiddet ve kızgınlık gibi negatif olabilen etkiler de barındırabilen bir transit. Bilinçli olabilmek, bastırmadan ölçülü ve dengeli bir biçimde negatif duyguları dışarıya ifade edebilmek bu negatif etkileri azaltacaktır.

Akşama doğru değişiklik ve macera arayışımız güne nazaran daha çok artabilir. Farklı olanı denemek ve yeniliklere yelken açmak, tedbiri tamamen elden bırakmadığımız sürece keyifli bir akşam geçirmemizi sağlayabilir. Yeni insanlarla tanışmak, yeni dostluklar kurmak, teknoloji içerikli çalışma ve hobilere zaman ayırmak için güzel bir akşam. Bu akşam sürpriz gelişmelere de açık olmanızı önerebilirim.

Gece yarısına doğru kesinleşecek Merkür-Neptün üçgen açısı bu içinde bulunduğumuz günlerin içeriğinde etkili aslında… Dün Merkür’ün Venüs ile, Venüs’ün de Neptün ile destekleyici temaslarından bahsetmiştim. Bu da aslında benzer temayı tetikleyen bir etki bırakıyor.

Ek olarak bu gece için söyleyebileceğim, ibadet, dua, meditasyon, ruhsal ve spritüel içerikli her türlü plan için çok elverişli bir akşam olduğudur.

Rüyalar açısından da oldukça verimli ve etkili bir gece bizi bekliyor. Hayal dünyamızın zenginleşeceği, zihnimizin sınırlarından kurtulacağı ve bu açıdan yaratıcılığımızın artacağı, sanatsal becerilerin tavan yapacağı, zihinsel olarak huzuru yakalamakta zorlanmayacağımız, sezgilerimizin artacağı, soyut kavramları anlamakta şansımızın artacağı bir gecedeyiz... Meditatif her türlü aktivite için ve spritüel çalışmalar için kaçırılmayacak bir gece diyebilirim.

10 Kasım PAZAR günü de Ay Kova burcunda olacak. Dostlarla bir araya gelmek, sosyal içerikli toplantılara katılmak, bize fikirleri ile değer katan insanlara zaman geçirmek ve bilgimizi artıracak her türlü deneyime açık olmak sayesinde keyifli bir tatil günü geçirme şansımız artabilir.

Gün içinde romantizm pek yok. Onun yerine arkadaşlık ve paylaşımlar teması var. Her ne kadar sosyal ve kalabalık ortamlarda da olsak kendimize biraz olsun bireysel ve özgür alan bırakmamız huzura katkı sağlayacaktır.

Sabahın erken saatleri özellikle kadın erkek ilişkilerinde çekişmeler, inatlaşmalar ve tartışmacı ortamlara davetiye çıkarabilir.  Huzuru bulalım diyorsak herkesin çaba göstermesi şart bu sabah için. Ben olduğum yerde durayım herkes bana gelsin demeye kalkarsanız o uzlaşma noktasına kolay kolay varamayabilirsiniz.

Destek istemek, uzlaşmak ve orta yolu bulmak daha fazla bireysel çaba gerektiriyor. Saat 07:58 sonrasında ay gün boyunca boşlukta olacağından, daha çok elimizdeki yarım işleri tamamlamaya ve ihmal ettiğimiz şeylere vakit ayırmaya adayabiliriz günümüzü. Başlangıçlar uzun vadeli kararlar için pek elverişli bir gün değil…

Gece saatlerinde Merkür bir süredir devam eden retro hareketini tamamlayıp düz hareketine başlayacak. Teknoloji, bilgi ve iletişim, yolculuklar, eğitim temalarında bir süredir yaşanan durağanlık ve sorun diyebileceğimiz aksaklıklar da azalacak ilerleyen günlerde. Daha çok bilinçaltı ve ruhsal çözümlemeler açısından fayda gördüğümüzü düşündüğüm, planlama, düşünme, iletişim ve bilgi açısından kendimize bir çeki düzen verme, sadeleşme, düzenleme ve derinleşme şansı tanıyan bu durağanlık dönemini en verimli bir biçimde geçirmiş olmanızı gönülden dilerim.

 
Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar