AstroKarmik ile 18 Kasım Haftası...


18 Kasım PAZARTESİ günü saat 02:07 den sonra Ay gün boyunca İkizler burcunda olacak. İletişim ve bilgi akışı açısından yoğun, hareketli bir gün ile haftaya başlıyoruz. Merak edip araştıracağımız işler için, ticari konular ve hesap kitap işleri için elverişli bir gün olabilir. Kısa yolculuklar, eğitim temalı aktiviteler ve sosyal olacağımız ortamlar için de uygun olabilir.

Sabahın erken saatleri her ne kadar kendimizi her şeyi hızlıca kavrayabilir gibi hissetsek de yanılma payımız her zamankinden yüksek olacak. Hissi kararlar verme, duygu sömürüsü içeren tavırlara aldanma ihtimali olabilir.  Değişken bir ruh hali, sözlerin ya da kararların sonradan değişmesine neden olabilir. Yalan yanlış duyduğumuz şeyler gerçekleri görmemize engel olabilir. Her lafa inanmamak kendi doğrumuzu aramaya çalışmak yanılma payını azaltabilir. Bir de çok mecbur kalmadıkça kalıcı kararlara imza atmamak en güzeli tabi ki bu sabah için.

Akşama kadar hem hareketlilik hem de iletişim trafiği yoğun olmaya devam edecek. Enerjinizi doğru ve faydalı işlere yönlendirdiğinizden emin olmaya çalışın.

Akşam saatleri ise günün dinamizmi yetmemiş de daha sarf edecek enerjimiz gerideymiş gibi bir ruh haline bürünebiliriz. Yenilik ya da değişiklik ihtiyacı yüksek olacak. Eğer rutini yürütmek zorunda kalmışsak da huzursuzluk hissi baş gösterebilecek.  Eğer bu değişimi yaratma şansı bulamamışsanız en azından her zaman yaptığınız işlerde her zamankinden farklı yöntemler izleyin derim.  Eve farklı yoldan gitme, farklı tarz bir film izleme ya da daha önce denemediğiniz türde bir kitaba şans tanıma gibi seçenekler akşamınızı renklendirebilir.

19 Kasım SALI günü de Ay İkizler burcunda olacak.  Koşturmacalı bir gün bizi bekliyor. Her şeye ilgi duyup, her şeyi merak edeceğimizden dağılma riskimiz var ne yazık ki gün içinde. O nedenle planlı hareket ediyor olmak bize hız kazandıracaktır. Zira asıl amaç hız…

Bugünün enerjisinde her şey bir an önce olup bitsin, daha fazla şey göreyim, daha çok şey öğreneyim telaşı var. Bu nedenle de daha elimizdeki iş bitmeden gözümüzün yenisine takılması, pek çok şeye aynı anda heves etme ve doğal olarak da bir noktaya odaklanmakta zorlanma günün en yorucu negatif etkisi diyebiliriz.

Sabahın erken saatleri fikirlerden fayda alma ve çevremize fayda sağlama, toplulukların yararına olacak şeyler üretme, konuşmamız, yazdıklarımız ve düşüncelerimiz ile geleceğe umut vaat eden ilişkiler yaratma şansımız olacak.  Etki bırakan ve destek gören konuşmalar yapabiliriz…

Aslında dünden bu yana etkili olan Mars-Jüpiter altmışlık açısı gün boyunca etkili olacak ve akşam saatlerinde kesinleşecek. Bu açı etkisiyle yeni projeler, ataklar, girişimler için çok elverişli bir ortam olacak. Ticari hamleler, geleceğe dair cesur planlar ve bireysel gelişim fırsatları açısından oldukça etkin bir gökyüzü olayı bu...

Çalışmaya niyet etme, başarıya odaklanma, kusursuz işler çıkaracağına inanma ve inancını cesaret ile yoğurma şans veriyor bizlere... Coşkulu bir hava olacak gün boyunca aslında…

Normal şartlarda risk olarak gördüğümüz adımlar çocuk oyuncağı gibi gelebilir. Cesaret, özgüven ve inanç gerektiren her türlü planınız için kullanın derim bu güzel enerjiyi. Kollayın fırsatları, özellikle de akşam saatlerinden önce, varsa niyetiniz yapın başlangıçları, atın imzaları...

Girişeceğiniz işlerde, atak davranmak, rekabetten kaçmamak ve açık olmak önemli olacak.  Olumlu taraflarınızı ön plana çıkarmaktan kaçmadığınız, inisiyatif almayı bildiğiniz, kantarın topuzunu kaçıracak riskler almadığınız ve hedeften şaşmadığınız sürece sonucu başarı olan işler sizi bekliyor...

Saat 18:00 den sonra Ay günün geri kalanında boşlukta olacak. Gerilimli ve uzlaşma açısından sorunlu bir akşam… Üstelik de başlangıçlar ve uzun vadeli planlar için elverişli değil…

Sabırlı olmak ve lafları tartıp öyle konuşmak bu akşam olabilecek sorunları azaltacaktır.

Hareketli ve aceleci tutumların her zamankinden daha çok kaza riski vereceğini de göz ardı etmeyin derim.

20 Kasım ÇARŞAMBA günün ilk yarısı Ay İkizler burcunda ve boşlukta olacak. Çok laf az icraat riski taşıyan bir sabah olabilir. İletişim trafiğinin yorucu etkilerini hissedebiliriz. Gereksiz sohbetlerin tuzağına düşmeden verimlilik esası ile çalışırsanız az zamanda çok fazla yarım iş tamamlama şansınız olabilir.

Saat 13:24 den sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için Yengeç burcuna geçecek.  Günün ikinci yarısı ilk kısmına göre çok daha huzurlu, dengeli ve keyifli geçecek. Aile ve sevgi temasının daha ağır bastığı, evimizle, yuvamızla, sevdiklerimizle, varsa çocuğumuzla birlikte zaman geçirmekten haz alacağımız saatlerde olacağız.

Akşam saatlerinde de naif bir enerji olacak gökyüzünde. Fedakarlıklar yapmak, sevgimizi akıtmak, inancımız doğrultusunda ruhsal temalarla ilgilenmek, sanatsal çalışmalarda ve yaratıcılık gerektiren konularda ilerleme kaydetmek için çok güzel bir akşam olabilir. Sevgiyi ifade etmek, hem fiziksel hem de ruhsal olarak şifalanmak için de elverişli olabilir.

21 Kasım PERŞEMBE günü Ay Yengeç burcunda olacak. Yine, ailevi vatani, meseleler ve sevgi ve duygusallık teması ağır basacak gün boyunca. Hem sevdiklerimiz hem de kendimiz için korumacı bir eğilim göstereceğiz. Kırılganlık, aşırı sahiplenen ve tüm sevdiklerine bebek mualamesi yapan tavırlar günün en riskli temalarından biri...

Sabah saatleri çatışmacı ve çekişmeli bir etki barındırıyor… Özellikle aile içi mevzularda sabırlı ve anlayışlı olmak gerekiyor bu sabah için.  Duygusal anlamda gelgitler ve gerginlikler yaşanabilir. Eğer acele etmeyip, tepki verilesi noktalarda biraz ağırbaşlı davranabilirsek, duygularımızı ve isteklerimizi düzgün ifade etme şansı bulabiliriz. 

Var olanı kavrama, görünenin altındaki esas sebebi yakalama ve doğru anladığını düzgünce aktarma şansımız olabilecek. Tabi ki bunun olabilmesi için öncelikle,  anlayıp dinlemek, acele karar vermemek, yargılara varmamak ve kızılıp öfkelenilmesi gereken bir mevzu varsa bile hoş görülü olabilmek gerekecek... Aksi takdirde yapıcı olmak varken hırpalamak, onarmak varken alaşağı etmek riskimiz de mevcut.

Dünden bu yanma etkili olan ve gün boyunca hissedilecek olan Merkür-Plüton altmışlık açısı sabaha karşı kesinleşecek. Bu açı etkisi altındayken ifade yeteneğinde artış, etkili ve göz dolduran bir iletişim becerisi dikkat çekecek. Danışmanlık alıp vermek, psikolojik çözümlemeler yapmak ve zihinsel kapasitemizi etkin biçimde kullanabilmek için şanslı olacağız.

Diğer insanları görüşlerinizle etki altına almak, fikir değişikliği yaratmak için kullanabilirsiniz bu enerjiyi. Kavgacı ya da savunmacı bir havaya bürünmediğiniz sürece bugün önemli görüşmelerinizden somut kazanımlar elde edebilirsiniz.  Genel olarak inatlaşan ve ısrar eden hatta empoze eden kişilerden uzak durmakta ve bu tavırları diğer insanlara sergilememekte fayda olacak.

Siz ısrar etmeyin, sakince anlatın insanlar sizin peşinizden gelecektir. Acısız bir iletişim konusunda kendinize çok güvenemiyorsanız bireysel çalışıp araştırma, inceleme gerektirenlerine yönelin derim. Görünmeyeni ortaya çıkarma, neden sonuç ilişkisi yakalama ve detayları çözümleme şansımız her zamankinden fazla olabilir.

Akşam saatleri biraz fazla samimiyet ya da tam tersi ufak tefek anlaşmazlıklarla geçebilir. Açıkçası bu açıdan dengeyi tutturmakta zorlanacağız… İhtiyacımız olan huzurlu ilişkiler için şans bizden yana olmadığına göre, özel kişilerle görüşmek, güven esasına dayalı buluşmalar ve sevgiyi ifade etmek için çok uygun olmayabilir.

İlerleyen saatler ise biraz daha ne yaptığını ve nerede durduğunu bilen bir etki var. Bu saatler sevdiklerimiz için yerine getirdiğimiz görevlerin, sorumluluklarımızın tatlı huzuru içinde geçmeye aday. Ciddi nitelikteki konuşmalar ve önemseyen tavırlar için elverişli olabilir.

22 Kasım CUMA günü Ay Yengeç burcunda olacak. Sabah saatleri coşkulu ve heyecanlı bir ruh halinde olacağız. Pozitife odaklanacağımız ve bunun tesirindeyken de faydalı sonuçlar elde etme şansımızın fazla olacağı bir sabah olacak gibi görünüyor. Özellikle sevgi ve bağlılık ile alakalı konularda, aile bağlantılı meselelerde keyfimiz yerinde olacak. Kendimizi duygusal olarak rahat ve güvende hissedebileceğiz.

Girişimler, yeni fırsatlar ve kar getiren hamleler için elverişli olabilir. Sosyal çevre ile alakalı konular, eğitim mevzusu, spritüel çalışmalar, inançlara yönelik her türlü aktivite akışta olabilecek...  Üstelik de cesaretimiz ve özgüvenimiz yerinde olacak.

Saat 05:48 den sonra Güneş bir ay için Yay burcuna geçecek. Önümüzdeki 1 ay boyunca daha çok gündemimizde ve ön planda olacak konular, özgürlük, değişim, dönüşüm, gelişme, genişleme, inançlar, yeni kültürler olacak. Yeni insanlar, yeni kültürler, yeni bir kitap, yeni bir eğitim kısacası bizi geliştireceğine inandığımız her türlü unsur dikkatimizi çekecek. BU süreçte olaylara ve kişilere çok daha iyimser yaklaşma eğiliminde olacağız. Neşeli ve maceracı yanımız tetiklenecek.

Görmek, anlamak, tanımak, içselleştirmek ve bize ait olanı da diğer insanlara yaymak, bilgimizi paylaşmak ihtiyacı duyabileceğiz. Etrafınızda yaşanmışlıklarından bahsedildiği maceralarını anlatıldığı ve kahkahaların yükseldiği hoş sohbet kalabalıklar artabilir. Daha çok bir araya gelme ve hem duygusal hem zihinsel anlamda keşiflere çıkma dönemi diyebiliriz.

Seyahat fırsatları artabilir.  Entelektüel organizasyonlar sıklaşabilir. Yabancı insanlarla irtibata geçip yeni ilişkilere adım atabiliriz. Hareket halinde olma ve sürekli yeni heyecanlar peşinde koşma ihtiyacı duyabiliriz…

Sorumluluk almak, bir yerlere ya da birilerine bağlı kalıp özgürce hareket edememek bizi iten şeyler olacak Güneş'in Yay burcunda olduğu dönem. İdeallerimizi gözden geçirme şansı bulabileceğimiz ancak çok büyüklerinin peşine düşmekten küçük ve yakın olanlarındaki detayları kaçırıp hatalar yapabileceğimizi söyleyebilirim. 

Dil kazaları ve sakarlıklar için de riskli bir süreç. Kötü niyet olmayan patavatsızlıklar ilişkileri zedeleyebilir eğer biz kendimizi kontrol edip anlayışlı olmazsak.

İyimserliğin dozunu abartmadığımız, havada uçuşan hedefleri yere kondurmayı becerebildiğimiz, ana sorumluluklarımızdan kaçmadığımız, her şey ve her an çok özel olsun çabasının yanı sıra normal günlük yaşamdan ve günlük sohbetlerden de haz almayı becerebildiğimiz, özgürlük uğruna sabitlerimizden feragat etmeye kalkmadığımız takdirde her zamankinden daha neşeli, enerjik ve keyifli bir dönem olabilir…

Saat 09:12 den sonra Ay günün tamamında boşlukta olacak.  Bu nedenle başlangıçlar ve uzun vadeli kararlar için değil de mevcut durumun devamı ve yarım kalan işlerin tamamlanması adına verimli bir gün olabilir.

23 Kasım CUMARTESİ günü saat 01:57 den sonra tüm hafta sonu Ay Aslan burcunda olacak. Özellikle sabah saatleri olmak üzere günün tamamı sıcaklık ve samimiyet kurma ihtiyacımız fazla olacak. Rahatlık, spontane tavırlar dikkat çekecek. Neşe veren uğraşlar, kendimizi ön plana çıkarma isteği, takdir edilecek işler yapma ve alkış alma arzusu hakim olacak. Davetler, sahne sanatlarıyla ilgili organizasyonlar, sinema, tiyatro gibi aktiviteler için elverişli olabilir. Egoların çatışmasına fırsat vermediğimiz, mutlaka ben merkezde olayım gibi bir büyük gönüllülüğe kapılmadığımız sürece dışa dönük ve keyifli bir gün geçirebiliriz.

Sabah saatleri özellikle uyum ve uzlaşma ihtiyacına hizmet edebilir. Kutlamalar ve önemli organizasyonlar için elverişli olabilir. Enerjimiz çok yüksek olacağından, canlılık katan ve canlılık katacağımız her ortama uygun diyebilirim.

Akşam saatlerine kadar bu yüksek enerji giderek aratacak ve akşam artık yerimizde duramaz hale gelebileceğiz. Gecelere akmak, yeni ortamları ve yeni insanları keşfetmek, değişim yaratmak arzusu içinde olacağız. Her şey ir den olsun, ve tam da bizim istediğimiz gibi gelişsin isteği zorlayıcı olabilir.

Normal şartlarda hızlıca ve düşünmeden kaynaşmalar için de elverişli olabilir ancak bunu zora sokacak başkaca bir etki olacak gökyüzünde: Aslında dünden bu yana etkisini hissettiren Venüs-Satürn altmışlık açısı kesinleşecek gökyüzünde. Bu da bize her ne kadar aşırı iç içe bir atmosferde olsak da, ilişkilerimizde biraz ölçülü olmanın lehimize olacağına işaret ediyor. İlişkilerde yönlendirici olmamız ve gerçekçi olanlarına emek vermemiz gerekliliği doğacak.  Olgun ve tecrübeli kişilerden tavsiyeler almak, çevremizdekilere gereken özeni göstermek, saygı çerçevesinden uzaklaşmamak önemli günün tamamında (bilhassa akşam saatlerinde)

Özellikle söz verdiğimiz, bizden beklentisi olan kişilere karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek, ilişkimizde tutarlı ve istikrarlı olmak bizim lehimize olacak. Mevcut ilişkimizi ciddi bir aşamaya taşımak, günlük rutinlerin keşmekeşinde gereken önemi gösteremediğimiz ancak bizim için önemli olan kişilere daha özenle yaklaşmak için fırsat yakalayabiliriz.

İlişkiler yoluyla somut kazanımlar elde etmek ve profesyonellikle samimiyeti yoğurabilmek için güzel bir enerji olacak gökyüzünde. Yüreğimizden geçen her ne olursa olsun bu etkiler altındayken olaylara ve kişilere gerçekçi tarafından yaklaşabilmek gerekecek.

Eleştirel ve görevlerimizi hatırlatan konuşmalara da maruz kalabiliriz bu açı tesiri ile. Eğer siz kendinizden eminseniz ve kaçış yöntemini tercih etmemişseniz bu gibi tepkilerden zarar da görmezsiniz. Öylesine, idareten, yapmış olmak için yapılan jestler veya sadece fiziken varmış gibi davranmak, samimiyet yaratmak için işe yaramayacak. Bakışları kaçırıp yarım ağızla sarf edilen sözler de gerçekçi bulunmayacak.

Eğer birine bir şey söyleyecekseniz gözlerinin içine bakarak, inanarak söylemeniz gerekiyor ki inandırıcı olabilesiniz bugün. Gülen suratlardan ziyade ciddiye aldığını belli eden bakışlar olacak etrafınızda... Aman bunu samimiyetsizlik olarak algılamayın. Aksine verilen değerin hazzını almaya çalışın.

Bu gün için söyleyebileceğim bir diğer husus da değer verdiğiniz ve birlikte hayatınızın özel ya da iş konulu bir bölümünü paylaşacağınız insanlar konusunda biraz daha seçici ve özenli olmanızdır. Herkese değil gerçekten değecek insanlara zaman ayır diyor günün gökyüzü.

24 Kasım PAZAR günü Ay yine Aslan burcunda olacak. Aslında çok fazla eğlenme, neşeli vakit geçirme, rahat etme, lükse kaçma ve sosyalleşme ihtiyacı duyacağımız bu tatil günü, ne yazık ki o kadar da rahat enerjiler barındırmıyor.

Sabah saatleri iletişim problemleri, yanlış anlaşılmalar, laf dalaşları ve iğneleyici ifadeler yorucu olabilir gibi görünüyor. Kendimizi ifade etmek her zamankinden zor olabilir. Bu sabah saatlerinde aslında ne desek boşa gidecek, ağzımızla kuş tutsak yaranamayacağız, laflarımız başka yönlere çekilebilecek, burnunda kıl aldırmayan tavırlar da uzlaşmayı zorlaştıracak diyebilirim. İnatlaşmalara karşı da dikkat! Sözlerimizi dikkatlice sarf etmek ve duyduklarımıza karşı ön yargılı olmamak rahatlatıcı olabilir.

Saat 10:59 dan sonra Ay günün devamında boşlukta olacak. Sorumluluklarla gönlümüzden geçenler arasında kalabileceğimiz nitelikte, biraz gergin ve ruhen yorucu bir gün olabilir. Gerekene gerekecek kadar zaman ayırmak ve planlı olmak sayesinde bu gerginliği azaltma şansımız olabilir.

Olayları ya da hayatımızı kontrol altında tutma çabasına, ya otoriteyi kaybedersem kaygısına kapılmak yerine sadece ve sadece yapılması gerekeni yapmak daha çok huzur verebilir.

Kısıtlanmışlık hissi, taşıyabileceğimizden çok sorumluluk alma ve her zaman taşıdığımız kadarının ağır gelmesi söz konusu olabilir özellikle öğleden önceki saatlerde. İşler istediğimiz hızda yürümeyebilir ya da birçok kurala uymak zorunda kalabiliriz, prosedürler dağ gibi yığılabilir.

Bu içinde bulunduğumuzu 2-3 günde belirgin olarak hissedilen Güneş-Neptün karesi akşam saatlerinde kesinleşecek ve bugünün en önemli gökyüzü olayı olacak. Bu açı etkisiyle bu içinde bulunduğumuz günlerde bir hedefsizlik, negatif bir duygusallık hali olabilir. Kendimizi her zamankinde halsiz, yorgun ve de genel olarak isteksiz hissedebiliriz. Gerçekte ne olduğumuz, neler yaptığımız ile ne olmak ve neler yapmak istediğimiz arasında çok fark varsa bu açı bizi daha çok etkileyecektir. Gerçeklerle yüzleşmemek adına kaçış mekanizmaları devreye girebilir örneğin… 

İçinde bulunduğumuz durum üzücü ve yorucu belirsizlikler taşıyor olabilir. Var olan ya da yeni ortaya çıkan güçlüklere ya da olumsuzluklara karşı durabilecek yeteri kadar enerjimiz yokmuş gibi gelebilir. Gerçeklikten uzak bir takım hayallere kendimizi kaptırma riskimiz de var ne yazık ki. Yaptığımız fedakarlıkların bize zarar vermesi, işe yaramaması, emeklerin boşa heba olması ve karşılığını alamama gibi durumlar da yaşanabilir…

Aldanmalar ve hayal kırıklıkları, akıl karışıklığı ve de doğru hedefler belirleyememe gibi temalar bu etkiler altındayken bizim özgüvenli hamleler yapmamıza engel olabilir.

Gerçekleri görmekte zorlanma, özellikle hayatınızdaki erkek figürleri/ önemli karakterler söz konusu ise tam olarak beklentinizin karşılanmaması, hafifi bir sukutu hayal durumu olabilir.

Öz güven ve cesaret eksikliği yaratan bir enerji gözlemlenebileceğinden etki bırakmak istediğiniz görüşme ve başlangıçlar açısından elverişli bir ortam bulamayabilirsiniz.  Kendinize ya da hayatınızdaki önemli yere sahip insanlara normalden fazla misyon yüklüyor olabilirsiniz. Bu açıdan bakarsak aslında bir hayal kahramanı yerine koyuyoruz bazen insanları. Bu biz böyle görmek istediğimiz müddetçe de böyle devam ediyor. Ne zamanki bir gün bir olay esnasında aslında onların da fiziksel bir varlık olduğunu anlayıveriyoruz. İşte o noktada bizim için tüm cazibesini yitirip yeryüzüne hızlı bir iniş yapıyorlar. Sanki çok büyük kötülük yapmışlar da bize zarar vermişler gibi hissediyoruz bu durumlarda. Oysa acaba bu süper kahraman rolüne talipliler miydi? İşte belki de asıl kilit nokta burada? Bu 1-2 gün için de buna benzer bir senaryo yaşanırsa hayatınızda bu gözle bakabilmenizi, gerçekçi yaklaşabilmenizi dilerim. Bu gökyüzü olayının en zorlayıcı etkisi de zaten bu olacak. Gerçekçi olabilmek, mantıksal pencereden uzaklaşmamak ve yanılma payını hep aklımızın bir kenarında tutmak, kalıcı kararlar vermemeye çalışmak, vereceksek de iyice tartmak riskleri azaltabilir.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

 
Samiye Özbaş Soysal

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar