AstroKarmik ile 25 Kasım Haftası...

25 Kasım PAZARTESİ günün ilk yarısında Ay Aslan burcunda ve boşlukta olacak. Hafta sonu modundan kurtulamamış o yüzden de işe ve çalışma ortamına adapte olmakta zorlanan bir enerji ile haftaya başlıyoruz.

Bu sabahın en belirgin etkileri, üreten değil de yöneten olma ihtiyacı, sıcak ilişkiler kurma isteği, içinde bulunduğumuz durumu olduğundan dramatik hale getrime çabası, neşe veren kişi ve ortamlara çekilme ve alkış alma ve göz önünde olma isteği olacak. Yeni bir karar ya da adım için ise, yeteri kadar özgüven olsa da boşluktaki ay nedeniyle çok da elverişli saatlerde olmayacağız.

Saat 14:11 den sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için Başak burcuna geçecek.  Bu saatten sonrası işe yönelmek ve çalışmaya başlamak enerjisi barındırıyor. Detaylı çalışmalar, kusur affetmeyen incelikteki işler, hesap kitap işleri, istatistik ve raporlamalar için elverişli olabilir günün ikinci yarısı.

Yararlı olmak, fayda sağlamak, diğer insanlara hizmet edebilmek isteği, sabah saatlerindeki her şey ayağıma gelsin tavrının önüne geçecek. Pratik olmak, abartıya kaçmadığımız sürece detaylara da önem vermek sayesinde verimli işler çıkarma şansımız artıyor öğleden sonra saatlerinde. Sağlık, temizlik, düzen, derleyip, toplama konularıyla uğraşmak için de elverişli bir enerji var gökyüzünde.

Akşam saatleri özellikle dikkat ve detaylı çalışma gerektiren işler açısından o kadar da elverişli olmayabilir. Zira ne kadar titizlenmişsek, o kadar çok yanılma ya da hata yapma ihtimalimiz artabilir.

Gerçekleri görmekte, gerçek duygularımızı fark etmekte zorlanma da mevcut ne yazık ki... Kadın figürleri ile iyi ilişkiler kuramama, hayal kırıklıkları deneyimleme ve sağlık açısından da zararlı etkilere her zamankinden açık olma durumu söz konusu bu akşam için. Alınabilecek kararlar yanıltabilir ya da sonradan vazgeçmek gerekebilir.

Akşamın ilerleyen saatleri aynı zamanda hem ikili hem de sosyal ilişkiler açısından da gergin. Özellikle kadın erkek ilişkilerinde uzlaşmaya hizmet etmeyen eğilimler söz konusu gibi görünüyor. Eleştirel tavırlar, sorumluluk almayan ve tam karşısında da alınsın diye direten tavırlar çatışabilir.  Kusurları yüze vurmak, “en doğrusunu ben bilirim, sana da öğretirim” gibi yaklaşımlar bu akşamın huzurunu kaçırabilir. Biraz daha oluruna bırakan ve hoş gören tavırlara ihtiyaç duyabiliriz.

26 Kasım SALI günü Ay Başak burcunda olacak.  Eğlencesi kıt ancak verimliliği yüksek bir gün bizi bekliyor olacak.  Mükemmel olsun, kusur çıkmasın, takdir edilesi işler yapayım, aman eleştirilmesin, diyen bir çalışma tarzımız olacak. “Çalışma” diyorum zira bunun dışındaki şeyler yani keyif unsurları ne yazık ki pek fazla ilgimizi çekmeyebilir. Düzen ve planlama gerektiren işler, detaylı ve araştırma gerektiren şeyler için oldukça güzel bir etki var gökyüzünde ancak fazla detaya dalma ver gerçek hedefi gözden kaçırma riskini unutmamak lazım. Bugünün en zorlayıcı etkilerinden biri de her şeyin altında mutlaka mantıksal bir açıklama aramak ve gözle görülmemiş ispatlanmamış olan şeylere tamamen yok muamelesi yapmak olacak.

Bu içinde bulunduğumuz günlerde yoğun olarak kendini belli eden Merkür-Satürn kavuşumu sabaha karşı kesinleşecek.  Bu açı etkisiyle bu günlerde olaylara karamsar tarafından bakma eğilimimiz olacak. Düşüncelerimizi herkesle paylaşmama, ketumiyet, sessizliğe bürünme, zihinsel kapasitemizi kendimize saklama ihtiyacı, kiminle iletişime geçeceğimiz konusunda aşırı seçici davranma, her şeyin gerçek tarafını ve nedenlerini sorgulama ihtiyacı, eleştirel bir dil, kusurların ve sorumlulukların dile gelmesi, düşünce kapasitemizi sınırlama, gelişime açık olmaktan ziyade geleneksel olanı kabul eden bir düşünce tarzı kendini belli edecek.

Her ne kadar kısıtlayıcı ve yorucu bir etki gibi görünse de bu gökyüzü olayı bazı artılar da barındırıyor tabi ki…

Gerçekçi yaklaşımlar, mantığın devrede olması, ciddiyet ve sorumluluk alan bir iletişim tarzı sayesinde, sizin için önemli ve bu önemi hissettirmeyi amaçladığınız resmi nitelikteki görüşmelerinizi yapabilirsiniz örneğin bu etki altındayken…

Kalıcı ve geleceğe dair sağlam temelli olmasını istediğiniz plan ve projelere niyet edebilirsiniz…

Resmi başvurularda bulunabilirsiniz…

Ciddi teklifler için ideal olabilir… 

Ticari sözleşmeler, eğitim almak, sınava hazırlanmak ve zihinsel sorumluluk gerektiren işlerde efor sarf etmek için uygun olabilir.

Tavsiyem bu etki altındayken katı düşünce tarzına yenik düşmemeniz, alternatif ve daha esnek olanını benimseyebilmenizdir.

Sabah saatleri güç, kararlılık, azim gerektiren işler için uygun. Duygusal anlamda destek almak, önemli kadın figürleri, etkin karakterler ile işbirliği yapmak ve mevcut fikirleri harekete geçirip verimli çalışmalar ortaya koymak için oldukça güzel bir enerji var. Mücadeleli ve yılmadan uğraşıp didinmek gerektiren işler için kullanabilirsiniz bu enerjiyi.

Gün boyunca ciddiyet, azim, çalışkanlık, verimlilik, iş bitiricilik, pratiklik hep ön planda olacak.

Akşam saatlerinde de günün tamamında olduğu gibi gerçekçi ve sorumluluk alan tavırlar dikkat çekecek. Bugünün enerjisi sanki çalış ve başarıyı elde et diyen bir etki içeriyor. Elini taşın altına koy, sorumluluk al, üzerine düşenden kaçma, erteleme, öylesine çalışma ki öylesine sonuçlara katlanmak zorunda kalmayasın diyor. Vurgulayıp inandırıcı olmayı istediğiniz her türlü iş, düşünce ifadesi, teklif, çaba ve çalışma için fırsatlarla dolu bir gün olabilir.

27 Kasım ÇARŞAMBA günü de Ay Başak burcunda ancak düne nazaran çok daha iyimser ve pozitif enerjiler içeriyor. Her ne kadar işe güce sağlamlık katmış olsa da salı günkü “ciddi suratlar” bugün için biraz daha “gülen yüz” haline gelmeye başlayabilir.

Yine işlere dalıp kendimizi kaybedebiliriz, yine detaylara takılabiliriz, yine aman hata olmasın diye uğraşabiliriz ancak en azından bugün bu yaptığımızın da tadını çıkarma teması hakim… Detayların sıkıcı değil keyifli yanlarını görebilme, düzenleme ya da raporlama yaparken, gülümsemeyi ihmal etmeme, belki de dilimize bir şarkının dolanması gibi çalışma enerjisini yumuşatan unsurlar var havada.

Sabah saatleri pozitifi düşünen ve pozitifi göstermeye çalışan insanlarla bulunmak bize daha iyi gelebilir. Eğer dünkü katı düşünce tarzını biraz yumuşatmayı becerebilmişsek bugün karşımıza çok daha geliştirici ve hatta bizim için yeni ufuklar açabilecek kapasitede insanlar çıkabilir. Destek alıp vermek, geliştirecek her türlü uğraş, okuyup, öğrenmek, seyahat etmek açısından verimli olabilir. Maddi açıdan da fırsatların karşımıza çıkabileceği görünüyor.

Saat 13:44 den sonra Ay günün geri kalanında boşlukta olacak. Yeni başlangıçlardan ziyade var olanı yürütmek ve yarım işlerinizi derleyip toparlamak için daha uygun olabilir.

Bu saatler acelecilik ve telaşın biraz sorun olabileceğine işaret ediyor. Fiziksel olarak efor harcamak, güç gerektiren işlerle uğraşmak fazla enerjiyi boşaltmaya yardımcı olabilir. (yine de dikkatli olmak ve ufak tefek kazalara karşı tedbir alabilmek iyi olur)

Aksi takdir de bu coşturan, her şey bir an evvel olsun ve benim istediğim şekilde gerçekleşsin isteği kişisel çatışmalara sebebiyet verebilir. Kolay öfkelenme ve tartışmaktan kaçınmama, acaba karşımdakini kırar mıyım diye düşünmeden dürtüsel tepkiler verme bu saatlerde zorlanmamıza neden olabilir. Kavgacı ve bencil insanlardan uzak durmakta fayda var. İşleri toparlama enerjimiz iyi olacak. Bir de bu enerjinin negatif sonuçlar doğurabilecek olanını doğru adreslere yani verimlilik esasına kanalize edebilirsek ne mutlu bize.

Akşam saatleri de benzer etkiler altında olacak.

28 Kasım PERŞEMBE günü gece yarısından sonra Ay Terazi burcunda olacak. İlişkilerin, ortaklaşa yapılan işlerin, uyum ve dengenin ön planda olacağı, sanatsal faaliyetler ve diplomasi içerikli çalışmalar için elverişli bir gün... İyi ilişkiler kurmak ve iş birliği yapmak daha mutlu ve huzurlu kılabilir günümüzü.

Bu 1-2 gün etkili olacak olan Merkür-Venüs altmışlık ve Merkür-Jüpiter üçgen açısı sabah saatlerinde kesinleşecek. Merkür’ün bu iki şans, fırsat ve bolluk veren gezegen ile teması zihinsel kapasitemizi işe yarar biçimde kullanabileceğimiz etkiler altında olduğumuzu gösteriyor bizlere.

Zihnimizde yapılabilirlikleri, pozitif ihtimalleri gösteren pencere açılmış olacak adeta. Bu açılar etkisiyle gün boyunca sosyal ortamlar, bize zevk veren kişi ve uğraşlar bizi kendine çekecek. Seyahatlerden haz alma, okuduğumuzun, gördüğümüzün, öğrendiğimizin, sohbetimizin tadına varma şansını artırıyor bu gökyüzü olayı.

Finansal ve ticari açıdan da fırsatlar çıkabilir karşımıza. Her türlü girişimde iyi ilişkiler ve iyi iletişimi de harmanlamak bizim lehimize olacak. Yani kaba tabiriyle biraz olsun nabza göre şerbet deyimi uygun kaçabilir bu durumda… Bunu kötü mana da almamak lazım. Aslında en doğru iletişim de bu değil midir? İyi iletişim, bir kişinin herkesle aynı şekilde iletişim kurması demek değildir ki… Yani bu yöntem pek çok kişi ile anlaşma şansımız olabilir tabi ki ama en doğru iletişim karşımızdakinin ihtiyacını da sezerek ona göre, yeri geldiğinde kendi dilimizde değil de onun dilinden konuşabilmek...

Ancak o zaman bu konudaki becerimizden maksimum verimi alabilmiş ve herkesle anlaşma şansı elde etmiş oluruz. İşte bugün gökyüzünde bunu yapabilme konusu destekleniyor.

Sevgiyi ifade etmek de kolay, zihnimizde olanları yazıya dökmek de...

Estetik, güzellik konusunda bir çalışma yapmak için de mekanımızı güzelleştirmek için de...

Bir eğitime başlamak, bilgimizi paylaşmak açısından da keyif veren bir enerji var gökyüzünde...

Genç insanlarla iyi ilişkiler kurmak ve yakın çevremizle kaynaşmak için de fırsat yaratabilirsiniz bu etki altındayken...

İletişim, eğitim, idrak, zihinsel fonksiyonların kullanılması, ticari ve finansal aktiviteler, seyahatler konusunda yararlanabiliriz bu güzel gökyüzü transitlerinden...

Öğlen saatleri özellikle ikili ilişkiler açısından oldukça destekleyici. Uzlaşma ve işbirliği gerektiren her türlü konuda, kendimizi ifade etme ve talepte bulunma, teklif götürme ve yapıcı ilişkiler yaratma, içsel olarak huzuru yakalama açısından her zamankinden daha şanslı olabiliriz.

Günün fırsatlar açısından yoğun bir gün olacağı görünüyor ancak gökyüzünde etkisini hissettiren bir diğer gökyüzü olayı Venüs-Jüpiter karşıt açısı, bu fırsatları hoyratça harcama ve bir kısmını da elimizden kaçırma etkisi yaratabileceğini gösteriyor. Gün içinde hiç tahmin edemeyeceğimiz sürprizlerle karşılaşma, keyif unsurlarını aşırıya kaçırma, yediğimiz içtiğimizi abartma, nasıl olsa bolca var deyip elimizdekini müsrifçe akıtma, aşırı beklentiye girme, iyimserliğin dozunu abartma, olabilirliği düşük büyük vaatlere imza atma gibi durumlar da bu açı etkisiyle gün içinde dikkat etmemiz gereken noktalar olacak.

Akşama doğru genel olarak gergin bir enerji kendini belli edecek… Sabır ve anlayış özellikle ihtiyacımız olan unsurlar olacak bu akşam için. İlişkilerde atak ve suskun tarafımızı dengelememiz önemli. Ne her şeye “evet” diyen ve kendini karşı tarafa teslim eden tavır ne de “hayır illa ki benim istediğim olacak” diyen tavır kazançlı çıkacak. Pasiflik agresyonları, agresyonlar pasiflikleri doğurabilecek. Susmak da haykırmak da doğru iletişim havasını yaratmayacak.

Arasını bulmak, sesimizi yükseltmeden, fikrimizi ve isteklerimizi ifade etmek daha huzurlu bir akşam geçirme şansı verecebilir. Eğer patlayan ve yıpratıcı tavırlara muhatap olmuşsak da hoş görmek ve en azından daha sonrasına bu anlık öfke nöbetlerinin etkisini taşımamak bizim lehimize olacak.

29 Kasım CUMA günü de Ay Terazi burcunda olacak. Yine ilişkiler, sosyal hayatımız, aşk ve birliktelik teması, olaylara objektif ve tarafsız bakabilme ihtiyacı, adil olabilme, sanat ve estetik konulu mevzular ve ruhumuzu okşayacak, bize kendimizi iyi hissettirecek pek çok şey ilgimizi çekebilir.

Günün en zorlayıcı etkisi, aslında o kadar da zora gelememe, kolay yolları tercih etme, fazla hırs ortaya koyamama ve kararsızlık gibi durumlar olacak. Sanki birileri bizim adımıza karar verse de onun kararı üzerinden yol alsak gibi bir kaçamak bakış açısı söz konusu olacaksa aman ele ele verdiğiniz insanları dikkatli seçin derim. Yönlendirilme ihtiyacınız varsa bile hedef belirleme de doğru kişilerden destek almış olursunuz bu sayede...

Saat 13:14 den sonra Ay günün geri kalanında boşlukta olacak. Bu saatler özel ve sosyal ilişkiler açısından biraz zorlayıcı olabilir gibi görünüyor.  Aman sorun çıkmasın diye uğraşmalarımız yetersiz kalabilir. Çatışmacı ancak bir yandan da sakinmiş gibi görünme çabası içinde olacağınız dialoglara girebilirsiniz. Yani hem iyi geçinmek durumunda olduğunuz hem de pek haz etmediğiniz ortamlarda bulunabilirsiniz. Ölçüsüz ya da yapmacık samimiyetler sıkıntı yaratabilir.  Günün ikinci yarısı başlangıçlar için değil de mevcut durumun devamı ve yarım işlerin toparlanması açısından daha verimli olabilir.

30 Kasım CUMARTESİ günü saat 06:03 den sonra Ay tüm hafta sonu için Akrep burcunda olacak.  Duygusal olarak güçlü ancak ketum, başkalarının ne hissettiğini ve ne yapabileceğini sezebilen,  negatif durumları önceden görüp korumaya geçebilen bir ruh halinde olacağız. Sezgilerde artış dikkat çekecek.

Duygusal inatlaşmalar ve mücadeleci tavırlar, eğer kontrol edilmezse, günü yorucu hale getirebilir. Kararlılık teması öne çıkacak ancak günün özellikle ikinci yarısında bir miktar huzursuzluk söz konusu olabilir.

Güven arayışı ve tam aksine kuşkucu tavırlar bizi ikileme sürükleyebilir. Kime açılacağını bilememe, doğru kişiyi bulmuşsak en derin paylaşımları yapma şansı da tanıyabilir bizlere. Günün genelinde duygulara hakim olmak, kıskanç ve şüpheci tavırlardan sıyrılabilmek ve inatlaşmalara yer vermemek önemli olacak. “Negatif duyguları ruhunda barındırma yoksa en çok zararı sana olur” diyor gökyüzü... Arınma yöntemleri fayda sağlayabilir. İşte bu açıdan bakarsak da;

Sabah saatleri ruhsal çalışmalar, psikolojik çözümlemeler yapmak, sanatsal çalışmalara katılmak, yoga, meditasyon, ibadet yapmak açısından elverişli bir enerjide geçecek. Hem fiziksel hem de ruhsal şifa çalışmalarından verim alınabilir.

Özellikle akşam saatlerinde bize yol gösterecek, rehberlik edecek, ileriye gitmemizi, gelişmemizi sağlayacak kişilerden özellikle de kadın figürlerinden destek alma, önemli farkındalıklar deneyimleme şansımız olabilir.

Akşam saatlerinde kesinleşecek olan Güneş-Uranüs üçgen açısı bu içinde bulunduğumuz günlerde yoğun olarak etkili olacak. Bu transit bu 1-2 gün içinde kendimiz ve çevremizle ilgili daha önce göremediğimiz farkına varamadığımız bazı yönleri keşfetme şansı verebilir. Kısa süre etkili olmasına rağmen, ciddi anlamda farkındalık yaratma etkisi olabilen bir gökyüzü olayı bu.

Merakımız, daha önce ön plana çıkarmadığımız yönlerimizi, meziyetlerimizi su yüzüne çıkarabilir.  Yeni şeylere ve hayatımızda yenilikler yaratma adına isteğimiz artabilir. Bilimsel, teknik ya da teknolojik konulara odaklanabilmek, astrolojiyle ilgilenme ve bu tarz konulara merak duyma eğilimi artabilir.

“Yerinde durma, çok zaman kaybettin bir şeyler yarat ama bunlar daha önce denenmemiş ve ilgi çekecek şeyler olsun” diyecek içimizden bir ses... “Durma harekete geç” diyecek yani. Enerji vereceği ve varsa ataletten kurtaracağı kesin.

Çevremize ve hatta kendimize bile inanması zor gelebilecek taraflarımız, yaratıcı enerjimiz ortaya çıkacak… Sürpriz niteliğinde çıkışlar yapma fırsatı verebilir bizlere... Özgürleşme ve gelişme isteği artacak. Beklenmeyeni bekle dedirten bir gökyüzü olayı bu… Güzel keşiflerle dolu bir aydınlanma deneyimi yaşarız diye ümit edelim bu etki altındayken hep birlikte...

01 Aralık PAZAR günü de Ay Akrep burcunda olacak. Yine duygusal temalar, hassasiyet ve kırılganlık gündemde olacak. Ancak bu kırılganlık belli edilen değil de içe atılan ve negatif bir duygu birikimi olarak tortu bırakan cinsten…

Biraz ifadeci olabilmek, bizi üzen ya da kıran her ne ise bunu dile getirmek, bu negatif enerjiden arınmamıza fayda sağlayabilir. Bir de çok fazla her şeyi kişisel olarak algılamamak gerekecek... Bu da zor olacak sanki bugün. Zira fazlasıyla şüpheci bir tutum takınma riskimiz var. Sanki herkes arkamızdan iş çevirebilir ya da bize ihanet edebilirmiş gibi bir histen bahsediyoruz. Evet sezgisel algımız artmış olacak mutlaka ancak bunları iyiliğe hayra değil de ruhen yorucu olan şeylere odaklarsak bize faydası dokunmayacaktır.

Günün içeriğinde ayrıca bir de kronik ve bir türlü çare bulamadığımız sorunlarımızın farkına varabilme, onlarla yüzleşme, kişiliğimizin gölge taraflarıyla irtibata geçme teması var. Kaçmayıp yüzleşebilmek şifa bulmamızı ve rahatlamamızı sağlayabilir.

Örneğin eğer genel olarak sorununuz yeteri kadar sevilmediğiniz ise ya da sevgiyi hak etmediğinizi düşündüren bazı kalıplarınız varsa bugün tam da bu açıdan size değer verilmediğini düşündürecek bazı deneyimler yaşayabilirsinizL

İşte bu noktada sevgiyi sizin dışınızdakilerden alabilmek için öncelikle kendi kendinize akıtmanız gerekliliğini göreme şansı doğabilir. Tabi eğer bu farkındalığa niyet ederseniz. Yoksa o kalıp var ya hani sizi hep en mutlu anlarınız da bile buruk bırakan, eksik hissettiren onu biraz daha pekiştirmiş olursunuz o kadar...

Öğlen saatleri sorumluluklar, yapılması icap eden ancak çok da haz almadığımız vazifeler ile dolu geçebilir. Elimize aldığımız işlere, ilişkide olduğumuz kişilere karşı ciddiyetle yaklaşmak ve gereken özeni göstermek önemli olacak. Bir de dakiklik ve tedbirli olmak bu saatleri daha kolay akar hale getirebilir.

Öğleden sonra önceki saatlere nazaran çok daha pozitif enerjiler yansıyacak gökyüzünden. Sosyal ortamlar, muhabbetler, iyi ilişkiler, iş birliği ve uzlaşma teması hakim olabilir. Arkadaşlarla bir araya gelmek, geziye çıkmak, yapıcı ilişkiler adına çaba sarf etmek, bilgi almak ve eğitime katılmak için oldukça elverişli görünüyor. Fırsatların kendiliğinden doğacı, iç içe geçmiş biçimde birbirini tetikleyeceği güzel sürprizler ve müjdeli haberler, yüzümüzü güldürecek dialoglar ile dolu keyifli bir biçimde tamamlıyoruz haftayı. Akşam saatleri derin sevginin paylaşıldığı romantik bir buluşma için de elverişli olabilir.

 
Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal

 
 
 
 

Yorumlar

Popüler Yayınlar