Astrokarmik ile 18 Şubat Haftası...


Neşeniz bol olsun dileklerimle…

PAZARTESİ sabahı bir karmaşa ile başlayacak gibi görünüyor. Eğer önceden tedbirinizi almamışsanız organize olmakta zorlanma ve dağılma riski olabilir. Kararsızlık diz boyu… Evden çıkarken ne giyeceğinize karar vermek bile zaman alabilir. Duygusal olarak da zihinsel olarak da karmakarışık bir halde olabiliriz. Bir pazartesi sabahı için ne kadar da iyi bu durum değil mi?L

İkizler burcundaki Ay bu sabah bize hareket etme dürtüsü veriyor. Bolca koşturma, bolca konuşma ve bolca bilgi akışı bu iki günün ana konuları olacak. Bu sabah için ise, gelen bilgilerin doğruluğu konusunda öyle hemen çok da emin olmayın. Karar vermeniz gereken bir durum varsa mutlaka tekrar tekrar gözden geçirmeye bakın.

Öğlen saatleri çok daha dinamik geçecek. Eğer acele tarafından yetişmesi gereken işleriniz varsa bu saatlerden verim alabilirsiniz. Şansınız özellikle bilgi ve haber içerikli konularda yerinde olacak. Söylenenleri hızlıca anlama, kavrama, beklenen beklenmeyen haberlerin çabucak yerini bulması ve güzel sürprizlere açık olduğumuz bir zaman dilimindeyiz. İyimser, duyduklarımıza çabucak inanan ve peşinden hareket eden bir enerjimiz olacak. Umarım güzel haberleri tez getirir bugün bize. Pozitiflerin yanısıra az da olsa negatiflerin de olabileceğini unutmamak ve çok fazla heyecana yenik düşmemek için çaba sarf etmek gerekebilir.

Saat 14:01 de Güneş 20 Mart tarihine kadar kalacağı Balık burcuna geçecek. Balık burcu bize dünyevi olayların ardındaki ruhsal ve manevi gerçekleri görme şansı da tanıyan bir enerji katacak bu dönem boyunca. Sevginin, şefkatin, merhametin evrensel olan boyutunu deneyimleme şansı bulabiliriz. Bu dönemi hırsların da törpülenmiş olacağını düşünürsek çok fazla atak ve girişimci bir halimiz olamayacak. Kişisel ilişkilerde ise bir miktar çekingenlikler, alınganlık ve olayları akışına bırakma eğilimleri görünebilir. Yargıların azaldığı, kabullenmelerin daha kolay olduğu, sezgilerin arttığı, sanatsal yeteneklerin kendini belli ettiği ve romantizm ihtiyacı hissedeceğimiz bir aylık bir döneme giriyoruz.

Günün tamamında ama özellikle öğleden sonra özel ya da sosyal ilişkilerde stresli bir takım olaylar yaşama ihtimalimiz olabilir. Para meseleleri de stres kaynağı yaratabilir bu saatler için. Yaşanabilecek olası problemler bizi yoracak gibi görünse de kronik sorunların kaynağını keşfetme ve kökten çözme şansı tanıyacak.

Saat 19:02 de Satürn Temmuz ayına kadar devam edecek retro hareketine başlayacak. Yaklaşık 4,5 ay sürecek olan bu dönem herkesin hayatında başka başka noktalarda bazı zorlanmalara neden olabilecek. Geçmişte tamamlanmamış, görmezden geldiğimiz, geçiştirdiğimiz yarım kalan işler, sorunlar tekrar önümüze ısıtılıp getirilecek diyebiliriz. Temizlik ve arınma gerektiren meseleler kendini belli edecek. Dayanıklı olmamız ve kabullenip üstesinden gelmemiz gereken şeylerden bahsediyorum. Bazı konularda engellere takılmış ve hayat bizim istediğimiz hızda ve yönde ilerlemiyormuş gibi hissedebiliriz bu dönemde. Satürn Karmanın lordu ve öğretmen olduğundan mutlaka hepimize bu veya önceki yaşam deneyimleriyle ilgili vereceği bir takım dersleri de beraberinde getirecektir bu retro ile birlikte.

Bu gibi dönemler, isyanlar ve kaygılarla daha katlanılır ve sonuç verir bir hal almıyor ne yazık ki... Eğer bu 4,5 aylık süre boyunca bir şekilde sınandığınızı hissettiren olaylar gelirse başınıza, ben bunu neden yaşıyorum diye sorun kendinize? Neyi öğrenmem gerekiyor? Neyin farkına varmalıyım? Nerede hata yaptım? Daha farklı bir yol izleyebilir miydim? Neyi deneyimlemem gerekiyordu? Yaşananlara isyan etmektense burada alınması gereken ders nedir diye keşfe çıkmak çok daha rahat geçecek bir döneme vesile olacaktır.  En az zararla, en büyük farkındalıklarla, en geniş ruhsal büyüme fırsatlarıyla dolu olsun umalım hepimiz için bu süreç… Bu konu ile ilgili ayrıca bir yazımı da sizlerle paylaşacağımJ

SALI sabahı yine bir telaşla başlayacak günümüz. Bu sabah için gerekli gereksiz işlerin ayrımını yapmamız icap edebilir. Bunun için de biraz sakin adımlara ihtiyaç var. Aksi takdirde, yani harala gürele içine girersek asıl yapmamız gerekenlerin yanında elzem olmayanlara da bulaşma ve enerjimizi verimli kullanamama riskimiz var. Bir de bu sabah lafların biraz tartılması gerekiyor. Patavatsızlık kırıcı sonuçlar doğurabilir.

Öğlen saatlerinde bu risk biraz daha artıyor. Aklımız karışmış ve mantık ile duygular birbirine girmiş bir halde olacak. Olaylara objektif tarafından bakamama riskine karşı kalıcı kararlar almamaya ve bağlayıcı ifadeler kullanmamaya dikkat edelim. Bir de sözlerin yanlış anlaşılması ve duygusal tepkiler verme gibi riskler söz konusu.

Saat 20:48 den sonra Çarşamba öğlen saatlerine kadar Ay boşlukta olacak. Akşamın tamamı uyumlu bir enerjiyle geçecek diyebilirim. Hem özel görüşmeler hem de iş ya da sosyal amaçlı toplantılar için çok elverişli olacak günün bu saat dilimi. Aşk ve romantizm için de dostça sohbetler için de neşeli hareketli eğlenceler için de plan yapabilirsiniz bu akşam. Sadece bir konuda uyarmak isterim. Girdiğiniz ortamlarda herşeyin mantığa ve bilgiye dayalı olması gibi bir beklentiye girmeyin. Eğer buna kapılırsanız gerçek anlamda duygusal hazzı ve keyfinizi yakalama şansını kaçırırsınız. Bu akşam biraz olayları akışına, kendinizi de duygularınıza bırakmayı deneyin… Sizi güzel olan şeylere yönlendirecek bu akış…

ÇARŞAMBA öğlen saatlerine kadar Ay boşlukta ve İkizler burcunda ilerleyecek. Saat 12:45 de Yengeç burcuna geçecek. İhtiyacımız olan en önemli şey kendimizi güvende hissetmek olacak. Haddinden fazla alınganlık yapmamaya ve huzurumuzu bozacak vesveselere kapılmamaya, her olayı tehdit olarak algılamamaya özen göstersek iyi olur bu günlerde. Önümüzdeki iki gün boyunca daha çok ailemize, evimize odaklanmamız ve ilgimizi bu konulara yönlendirmemiz gerekebilir. Duygusallığın ve sevdiklerimizi koruma içgüdüsünün yüksek olmasına neden olan bir etki bu. Boğucu ve aşırı korumacı bir sevgi durumundan bahsediyorum. Eğer böyle bir ruh haline büründüğünüzü hissederseniz bu 1-2 gün içinde veya size karşı bu tutum sergilenirse, biraz serbest bırakmayı deneyin. Hem endişelerinizi hem de sevdiklerinizi... Bir şeylere sıkıca tutunmak onun gerçekten size ait olduğu anlamına gelmiyor. Gerçekten size aitse de tutup tutmamanız bunu değiştirmiyor...

Günün çoğunluğunu hassasiyetle geçirdikten sonra akşam saatlerine doğru bu duyarlı tavrımız daha da artacak. Çevremizde olup biten her olaya koşma ve kimseyi merhametimizden mahrum bırakmama telaşında olacağız. Bunu gerektirecek durumlar etrafımızda dönebilir. Duyguları ifade etmek ve ihtiyacı olanın yanında yer almak adına bir etki olacak gökyüzünde.

Kimse bizden destek istemese bile biz ihtiyaçları sezebilir durumda olacağız. Bir nevi duygusal empati, telepati söz konusu olacak özellikle akşam saatleri için. Ancak tabi ki bu arada sadece keyifli olaylardan bahsetmiyorum. Negatif olaylardan da fazlasıyla etkilenme ve empatiyi aşıp, karşımızdaki kişini sıkıntısını aynen üzerimize alma o duygu durumunua bürünme riski taşıyoruz. Anlayış göstermek, destek istenmişse vermek süper… Ama düşük enerjide olan birini yükseltmek yerine onunla birlikte aynı enerji seviyesine inip, birlikte vah vah vah tüh tüh tüh tüh yapmaya kalkarsak ne ona ne de kendimize faydamız olur. Gerçek manada destek bu değil çünkü… Duygulara ve onlarla neler yapılabileceğine öncülük etmek bu değil... Bu akşam bu tuzağa düşmemeye çalışın. Anlayın, dinleyin, hissedin ve bunu ifade edin. Ama eğer içinde bulunulan bir sıkıntılı durum varsa bundan çıkmak için ne yapılabilir konusuna odaklanın… Aksi durum çaresizliğe hep birlikte boyun eğmek ve acıdan sıkıntıdan beslenmektir. Negatif enerjileri poiztife dönüştürme gücünüzü kullanın.

Bir de bu akşam için ilham gücünüzü hissedin. Özellikle sanatsal aktivitelerde yüksek başarı beklenebilir. Hayal gücü ve sınırsız ifade özgürlüğü ortaya koyabileceğiniz işlere yönelebilirsiniz. Eğer bu söylediklerimin dışında bir ihtimali yaşamak istiyorsanız, ruhsal ve dinginleştirici çalışmalar, sezgilerinizi kullanacağınız faaliyetler için de ideal nitelikte bir akşamda olacağız.

PERŞEMBE sabahı, çarşambadan bu yana etkili olan Güneş-Neptün kavuşumu gerçekleşecek gökyüzünde. 1-2 gün daha hissedilmeye devam edecek. Bu açı bizim zihnimizin ve kalıplarımızın sınırları vesilesiyle normal şartlarda algılayamadığımız şeyleri algılamamıza yardımcı olabilecek nitelikte bir etki yapacak. Olayların ardındaki manevi temayı, ruhsal gerçekleri görmek çok daha kolay olabilir. Adeta sır perdeleri aralanacak diyebiliriz. Bu etki altındayken her zamankinden daha duyarlı ve sezgisel bir halimiz de olacak. Üstelikte bu kavuşum Balık burcunda gerçekleşiyorJ Yalnızlık ve kendini dinleme ihtiyacı duyabilirsiniz. Hatta bu iyi gelebilir bile... Ama dozunu kaçırıp melankoli safhasına varmayın sakın. Bir de dağılmaya müsade etmeyin. Zira Neptün bu tarz bir etki ile de tanınıyor. Gerçekle hayal, doğrularla varsayımlar birbirine karışmış olabilir bizim etten kemikten oluşan maddesel dünyamızda. Dirayetli olma ve kararlı bir duruş sergileme gerektiren işlerde falso verebiliriz. Bu etki ile birlikte karakterimizde zaafiyetimiz olan noktalar da belirgin hale gelebilir. Kendimizde göremediğimiz noktaları keşfetmek, davranışlarımızın ve başımıza gelen olayların gerçek ruhsal nedenlerini görmek yorucu ve kabul etmesi zor olabilir.

İşte bu nokta içsel bir dönüşüm yaşamak da mümkün, inkar edip kendini kandırmakta… Gökyüzü her ikisi için de zemin hazırlayacak. Hangi sahaya çıkıp oynayacağımızı ise biz belirleyeceğiz. Eğer bu etki altındayken örneğin bazı zayıflıklarınızı keşfederseniz, buna hayıflanıp “yok canım öyle değil aslında” gibi kaçışlara göz yumarsanız elde var "0" diyebilirsiniz. Aksine böyle bir durumu, üzerine gidilmesi gereken ve aşılabilecek bir gerçeğin tespit fırsatı olarak görebilmemizi ümit ederim. Güvenin kendinize ve bunun tersini hissettiren şeylere müsaade etmeyin…

Bir de bir ihtimal hayatımızda önem verdiğimiz kişilerden yana ve özellikle erkek karakterler nedenli bazı hayal kırıklıkları yaşanabilir. Beklentinizin karşılanmaması ya da ümit etmediğiniz bir duruma maruz kalma söz konusu olabilir. Olaylara tarafsız ve mantıksal gözle bakabilmeniz gerekecek. Eğer bu konuda bir sıkıntınız varsa mutlaka hayata böyle bakabilen birilerinden destek ya da görüş alın.

Haddinden fazla hassas olacağız bu günlerde. Bunu unutmazsanız tepkilerinizi kontrol etme şansınız da olabilir. Üstelik de bu hassaslık sadece ruhsal boyutta değil fiziksel anlamda da gösterecek kendini. Dış etkenlere karşı duyarlı olacağımız kesin. Yediğinize içtiğinize ve çevresel uyaranlara karşı dikkatli olmanızı öneririm. Bir de eğer ilham gücünüzü kullanarak yaptığınız uğraşlar varsa bu günlerden ekstra verim alabilirsiniz. Yaratıcı kapasitede bir artış ve üretkenlik şansını kaçırmayın derim.

Öğleden önce ve de öğlen saatlerinde zorlayıcı tecrübeler yaşanabilir bugün. Öyle ki, hem kontrolü elden bırakmamamız gereken hem de bir nedenden ötürü iplerin ucunun elimizde olmadığı durumlar söz konusu olabilir. Örneğin hem bu işin sorumlusu sensin diyecekler hem de işimize karışıp olayları manipüle edecekler.  Tepki versen bir türlü vermesen başka türlü... Ya da belki de öyle bir durum olacak ki, tepki vermeden duramayacağız ama vermemekte bizim lehimize olacak.  İki uçları yaşayacağız anlayacağınız. Hiçbir şeyi abartmadan tepkileri kontrol etmeye ihtiyaç var bu etki altındayken. Eğer üzerinizde yoğun bir baskı hissederseniz, sadece üzerinize düşeni yapın. Gerisini oluruna bırakın. Laflar dilinizin ucuna gelirse de “ la havle” deyin.

Gerçeklerin olduğu gibi ama duru bir biçimde ifade edilmesi gereken durumlar yaşayacağız. Olumlu ya da olumsuz çizgiden taşmamaya gayret gösterebilirsiniz. Tedbirli olmanın, çalışmaya her ne şartta olursa olsun devam etmenin ve huysuzluk huzursuzluk etmemenin yararını görebiliriz. Dediğim dedik niteliğindeki inatlar ve “haklıyım”ı ispat çalışmaları işe yaramayacak. Ya da yarasa bile bize kendimizi iyi hissettirmeyecek. Ağırbaşlı olup asaleti koruma zamanındayız.

Akşam saatlerinde duygu yüklü hareketlerde bulunmak ve cesur tavırlar için desteklenmiş olacağız. Güven ihtiyacımızı karşılayacak bazı olaylar yaşayabiliriz. Karşılaştığınız durumlarda sizden liderlik etmeniz ve bir şeylere ön ayak olmanız beklenirse geri planda durmayın sakın. Pasif kalmamanız herkes için daha iyi olacak.  Beklenti ailevi bir konuda olabilir. Ya da ihtiyacı olan birilerine karşılıksız verilecek güç desteği söz konusu olabilir. Öyle ya da böyle birilerinin elinden tutmanız ve birlikte hareket etmeniz gerekirse sizden bekleneni yapın. Sadece heyecana yenik düşmeyin yeter. Zira bu akşam coşkulu bir enerjimiz olacak.Eğer yalnızsanız fiziksel güç gerektiren işlerle uğraşabilirsiniz. İnsanlarla bir arada olduğunuz ortamlarda da sıcak ilişkiler kurmak ve cesaret verici deneyimler yaşamanız mümkün olabilir.

CUMA günü saat 04:09 itibariyle gün boyunca Ay Yengeç burcunda ve boşlukta seyredecek. Tüm gün güveni, huzuru ve sevdiklerimizin iyilik halini sağlama telaşında olacağız. Sabah saatlerinde bu nedenle kısa bir yolculuk yapmamız gerekebilir.

Eski yaşanmışlıkların gündeme geldiği, özellikle yakınlarımızla olan ya da onların yaşadığı sorunlara çareler aradığımız bir gün olabilir. Taşıdığımız negatif duygularla baş etmek zorunda kalabiliriz bugün. Baş etmenin en güzel yolu da tabi ki onları serbest bırakmak. Ailemizle bir arada olmak, varsa çocuğumuzla ilgilenmek, evin ihtiyaçlarını giderip, ihtiyaç duyulan noktada hazır olmak için ideal bir gündeyiz.

Gün boyunca geçmişten gelen özellikle duygusal birikimlerimizin yeni olaylarda takınacağımız tavırlara ışık tutacağını söyleyebilirim. Bunun için, olaylara kör gözle değil de önemseyerek bakmak gerekecek. Yani “bu gibi bir durumla ben daha önce karşılaştım. Ne yaparsam daha iyi sonuç alırım?” diye düşünmemiz icap ediyor. Bunu yaparsak farklı/daha iyi sonuçlar alabileceğiz.

Öğleden sonra, yaşanacak olaylarda gerçek duygularımız inkar etme, yok sayma riskimiz var. Ancak yok sayıp kabuğuna çekilmek bize fayda sağlamaz. Çekinmek ve dışarıya belli etmemek neyse de… Kendine bile göstermemek, sevgiyi görmemek kabul edilir bir şey değil. İlla ki özel ilişkilerden bahsetmiyorum. Bu durum her türlü ilişkimizde söz konusu olabilir. Bu saatler için tavsiyem gerçek anlamda kalbinizde olup bitenlere gözlerinizi kapatmamanızdır. Üzerini örtmeyin ki o duygular gerçek şeklini bulsun ve ifade edilebilsin.

CUMARTESİ saat 00:13 den sonra Ay Aslan burcuna geçecek ve tüm hafta sonu da Aslan burcunda kalacak. Ay aslan burcundayken çok daha sosyal olma şansımız var. Eğlenmek ve buna herkesi ortak etmek, neşenin ve enerjinin herkese bulaşmasını sağlamak her zamankinden daha çok mümkün olabiliyor. Bu etki altındayken beğenilme, takdir edilme ihtiyacımız da artıyor. Takdir edilecek işler yapmak için de malzeme lazım tabi ki. Ya sahnede olacaksınız ya da sahneyi yöneteceksiniz. Kişisel olarak düşününce güzel ama ya herkes aynı beklentide olursa… İşte bu safhada başkalarının da fikir ve tavırlarına tolerans göstermek ve alkışı birlikte almayı kabul etmek gerekiyor. Özgüveni açığa çıkaracak sosyal başarılar elde etmemizin mümkün olabileceği şekilde destekleyecek gökyüzü bizi.

Sabah saatlerinde tam da buna ters düşecek bir şekilde, varlığın yok sayılması gibi bir durum yaşanabilir. Sizi de ilgilendiren bir konuda fikrinizin sorulmaması, ya da söyleseniz bile dikkate alınmaması, sizin de olmanız gereken bir ortama çağırılmamanız v.b. şeyler. Yani tam anlamıyla değersiz hissettiren durumlar. Eğer bu gibi durumlarla karşılaşırsanız "Heeeey ben de buradayım" demeniz gerekebilir. Tabi ki abartılı olmayan usulüne uygun bir dille… Aynı özeni sizin de birlikte olduğunuz kişilere göstermeniz gerektiğini de hatırlatmak isterim.

Saat 11:41 den sonra Merkür 17 Mart tarihine kadar devam edecek olan meşhur geri hareketine başlayacak.  Merkür zihnimiz, algımız, düşüncelerimiz, kararlarımız, öğrenme ve öğretme biçimimiz ve her türlü iletişimimizi temsil ediyor. Balık burcunda gerçekleşecek olan bu hareket bizi biraz zorlayacak. Merkür Balık burcunda zaten çok rahat etmiyor. Kibarlık etmeyeyim oldukça rahatsızJ Merkür mantık diyor Balık ise mantığın ötesinde olan bir burç, Merkür aklınla algıla diyor Balık ise bu algıyı sezgisel olarak gerçekleştirebiliyor, Merkür objektif ol diyor, Balık ise subjektif olmak eğiliminde. İşi zor yani bu dönemde… Bir de retro olunca seyredin cümbüşüJ

Karar alma süreçlerinde gecikme, alınsa bile tekrar gözden geçirme ve değişiklik ihtiyacı duyma gibi durumlar yaşanabilir. Bu dönem yanlış anlama, anlamama, üzerine alınıp kırılganlık gösterme, bilginin doğru akmaması, duyguların doğru ifade edilememesi gibi olaylar tecrübe edilebilir. Beklediğimiz haberlerde ve duymayı istediğimiz sözlerde gecikmeler yaşanabilir. Gelse bile istediğimiz şeyi ifade etmeyebilir. Sezgisel bir algı var bu süreçte ama bu algının bizi yanıltması ve hatalı yollara yönetmesi de mümkün olabilecek. Uzun vadeli planlar, kontratlar ve kalıcı projeler için riskli denebilecek bir dönemdeyiz. İmza atmadan önce detaylı incelemek, kararlarımızı bir bilene danıştıktan ve hakkını vererek gözden geçirdikten sonra almak bu sıkıntılı sürece çare olabilir. Erteleme şansınız olan konuları ise riski iyice azaltmak adına erteleyebilirsiniz.

Öğlen saatleri için söyleyebileceğim şey, her açıdan şanslı ve bereketli bir zaman diliminde olduğumuzdur. Her şey hız kazanacak adeta. Sosyal ilişkiler, neşeli kalabalıklar, yeni insanlar ve bize fayda sağlayan yeni ortamlar açısından verimli olabilecek saatlerdeyiz. Her türlü yeniliğin cazip görüneceği ve bizi mutlu edeceği görünüyor. Hiç bir fırsatı kaçırmayalım tabi ki ama gözümüzde de büyütmeyelim.

Bizi mutlu eden olayların çoğunlukta olacağını ama yine de beklemediğimiz bazı plan değiştirten gelişmelerin yaşanabileceğini söyleyebilirim. Sürprizlere ve alternatif günlük planlara hazırlıklı olmak gerekir.

Akşam saatleri ruhen hiç uygun olmadığımız nitelikte mesuliyetler almamız gerekecek. Aklımız eğlencede veya en azından dinlencedeyken nereden de çıktı bu ciddi meseleler diyebilirsiniz. Ama sonuçta bu akşamın teması bu olacak. Sorumluluktan kaçmamışsak ve sahiplenmişsek olayların üstesinden gelme şansımız olacak. Dalga geçmek yok, aman canım her şey olacağına varır yok, bu kadarlık oluversin yok… Ne gerekiyorsa onu yapmak farz olacak.

Yüzeysellik ya da mış gibi davranmak işleri zora sokabilir. Aksi gib eğer konu duygusallıksa derinleşme şansımız pek yok bu etki altındayken. Daha doğrusu duygusallığa pek yer yok. Bu akşam başladığınız ya da ele aldığınız işler pek istediğiniz gibi akmayabilir. Bir sürü sorunla baş etmek zorunda kalıp, engellere takılabilirsiniz.

Her ne olursa olsun sakın yeteri kadar yapamadığınız ya da yetersiz olduğunuz hissine yenik düşmeyin. Zira bunu hissettirecek durumlar da yaşanabilir. Sukun ve ciddiyetin dozunu kaçırmamaya da özen gösterin. Ne seninle ne de sensiz denilecek bir akşam. Kalabalıklar boğucu olabilir. Yalnızlık da depresif bir moda girmenize sebebiyet verebilir. Az ve öz olacak şekilde dost denebilecek kişilerle paylaşılacak güzel bir akşam diyelim o zaman...

PAZAR gününün tamamında Ay Aslan burcunda olacak ve herhangi bir temel açısı olmayacak. İnsanlarla bir arada olmaktan ve neşe veren organizasyonlara katılmaktan zevk duyacağımız bir gün olacak. Sinema, tiyatro ve gösteri sanatlarıyla ilgili planlar yapabilirsiniz. Etki bırakabileceğiniz görüşme ve buluşmalar için ideal olabilir. Yaratıcı ve aynı zamanda da ikna edici tarafımız baskın olacak gün boyunca. Bir iyimserlik ve mutlu olma beklentimiz olacak ama bunu sadece kendimiz için değil herkes için isteyeceğiz. Bu nedenle bugün istenen destekler karşılık bulacaktır. Tek şart bunu usuluyle istemek ve minnettar kalacağınızı belli etmek olacaktır. Yani açıkçası herkes aslında birbirine biraz olsun üstünlük kurmaya çalışır ve bunun kabul edilmesini bekler durumda olacak. Kabul edilmişse ne ala. Sizden iyisi yok. Asilik işleri bozabilir. Eğer bir tatil günü olmasaydı iş konusunda da verim alabilirdiniz bugünden. İşi ve insanları yönetmek her zamankinden daha az uğraştırıcı olabilirdi.

Sabah saatleri, harcanan emeklerin görünmediği ve boşa gitti hissi uyandıran olaylar yaşanabilir. Öğlen saatlerinde de söylediklerinizin duyulmadığını ve fikirlerinizin dikkate alınmadığı gibi bir hisse kapılabilirsiniz. Bu gibi bir durum olursa eğer, o zaman bu günlük fikrimi kabul ettireceğim diye ısrar etmemekte fayda var. Daha sonrası için daha uygun bir zamana saklayın ki hevesiniz kaçmasın. Günün geri kalanında ise aynı temalar devam ediyor olacak. Ufak tefek pürüzler olsa da, eğlenceli ve coşkulu olacağımız, ilişkilerde sıcaklığı yakalayacağımız, duygularımızı açıkça ifade edip sevgiyi hissedeceğimiz, sosyal ve güzel bir gün ile haftayı tamamlıyoruz.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar