Astrokarmik ile 11 Şubat Haftası..


 
PAZARTESİ sabahı erken saatlerde aslında Pazar gününden bu yana hissedilen Venüs-Satürn kare açısı kesinleşecek. Tüm gün bu etki altında olacağız. Bu açı ile birlikte ilişkilerde bir soğukluk, mesafeli tavırlar, sorunları görmezden gelememe ve dile getirme gibi durumlar olabilir. İstesek de çok fazla candan ve samimi iletişimler kuramayacağız bu etki altındayken. Var olan ilişkilerimizden yana bir tatminsizlik veya ilişkimiz olmamasından dolayı bir yetersizlik hissinden bahsedebiliriz. Eksikliğini en çok duyduğumuz konular ise dostluk ve derin paylaşımlar olacak muhtemelen. Hal böyleyken daha’sını yaratmak adına bir çaba göstermezsek, sadece yetersizliğini hissetmekle kalacağız. Bu gibi durumlar sıkıcı gibi görünse bile esasen, düzeltilecek noktaları görmemizi ve pürüzlerden kurtulmak adına adım atmamızı sağlıyorlar. Eğer bugün veya bu 1-2 gün içinde bu bahsettiğim duygular sizin kapınızı çalarsa, hayıflanmak yerine bu konuda nasıl bir adım atıp durumu olumlu yönde dönüştürebilirim diye düşünmeyi ve hatta adım atmayı deneyin.

Öğleden önce yapabileceğimizden fazlasını taahhüt etme ve maddi ve manevi alanlarda ölçüsüz davranma riskimiz var. Hareket etmek ve öne atılmak, sınırlarınızı aşmadığınız sürece oldukça artı puan sağlayan durumlar ama eğer neye gönüllü oldum ben, bunun sonunda başıma bir şey gelir mi, zararım kardan büyük mü gibi daha önce çıkmış sorulara şöyle bir göz ucuyla bile bakmamışsanız sonuçları tamamen muamma oluyor. Yani iki seçenekten birine razı oluyorsunuz.

Abartılı ve subjektif tepkiler verebileceğimiz bir etki ile başladık güne. Ölçüyü kaçırmamaya, içinizdeki heyecanı ve ani yön değişikliğine sevk eden dürtüleri kontrol etmeye çalışın. Mantığı ve tarafsızlığınızı kaybetmeye başladığınızı hissederseniz bakış açınızı değiştirmeye çalışın. Ya da en azından geçici olarak başka konuya odaklanın ve geri döndüğünüzde bakın bakalım aynı tepkiyi vermek istiyor musunuz?

Öğleden sonra aklımızı daha net ortaya koyma, düzgün ifadelerle anlatma, sosyal ve iletişime açık olma şansımız olacak. Akıl ile duygusal yönü dengeleyebileceğiz. Fazla samimiyet gerektirmeyen ancak açıklıkla kozların paylaşıldığı, net, anlaşılır iletişimin fayda sağlayacağı görüşmeler için uygun. Bilgi ve görüş alış verişleri, iş konulu toplantılar için ideal bir zaman diyebiliriz. Bu saatlerde yapacağımız görüşmeler, gücümüzü ve tecrübemizi birbirimize aktarma ve güç birliği içine girme açısından yararlı olacaktır. Ayrıca özellikle günün ikinci yarısında kendimizi hem bedenen hem de zihnen oldukça zinde ve dinamik hissedeceğiz. Bu nedenle fiziksel güç gerektiren işlerde de zeka ortaya konulacak işlerde de kar elde etmek mümkün. Bir de olayların derinine inme, detayları yakalama şansımız da olacak. Araştırma-incelemelere ve derin-mistik konulara yatkın olacağız.

Saat 19:04 sonrasında Ay günün kalanında ve hatta çarşamba sabahına kadar boşlukta olacak. Uzun vadeli kararlar ve adımlar için ideal bir durum değil bu. Akşamın enerjisi ise bize tam tersini söyleyecek. Sağlamsın, yaparsın, karar ver yeter, hislerine güven ve yürü bu yolda v.b. şeyler diyecek. Aman dikkat! Bizden olgun ve tecrübeli kişilerden görüş almak ve onların tavsiyelerine kulak vermek, ciddiyetle ele alınacak konulara vakit ayırmak ve gerçekçi projelere yönelik efor sarf etmek için ideal bir akşam. Eğer evinizde veya sevdiklerinizle birlikte geçirmişseniz bu akşamı, sizde yaratacağı etki şu olacak: “Duyguları ciddiye almalı” Bu akşam size söylenen sözlerin ifade ediliş biçimi sıcak ve samimi olmasa bile içeriğinin samimi olacağına güvenebilirsiniz. Kimsenin kimseyi kandırmaya, duygularıyla oynamaya yönelik bir teşebbüsü olmayacak. Sadece eğer aradığınız şey sıcak temas ve cana yakın bir iletişim ise onu bulamayacağınızı söyleyebilirim. Duyguların ve düşüncelerin ağırbaşlılıkla dile getirileceği bir akşam olacak.

SALI Günün tamamında Ay Balık burcunda ve boşlukta olacak. Bugün gökyüzünde etkili olacak açıları, Merkür- Plüton altmışlık ve Merkür- Satürn üçgen açıları. Günün tamamı aklımıza sezgilerimi de katıp harikalar yaratmaya müsait bir etki altında geçecek. Keskin bir zeka ile birlikte, üzerinde akıl yürütmemiz gereken şeylere odaklanmakta zorlanmayacağız. Karar almak için sağlam bir duruşumuz olacak. Tüm gün Ay'ın boşlukta olduğunu balık burcunda yığılan gezegenlerin bu konuda bizi biraz zorlayacağını aklımızdan çıkarmayalım ama bugünü de boşa geçirmek istemiyor insan açıkçası.

Araştırma yapmak ve bilinmeyenleri ortaya çıkarmak ve detaylara inmek kolay olacak gün boyunca. Olaya kişisel açıdan bakarsak bugün duygusal bazda sırlar da açığa çıkabilir mesela. Ama bunlar ne zarar verecek ne de yaralayacak cinsden olacak. Bilinmesi sayesinde sorumlulukların da kabul edlmesi ve de konulara daha farklı ve gerçekçi açıdan bakabilme şansı elde etmekten bahsediyorum. Bugün biz özel hiçbir çaba göstermesek bile insanlar gelip en özel olan duygularını bize açabilirler. Dertlerine çare olmamızı ya da sadece içlerini dökmeyi isteyebilirler. Eğlenceli sohbetlerin değil de gerçek hayata dair öykülerin içinde bulabiliriz kendimizi.

Akşam saatlerindeyse duyduklarımız pek tat alınacak standartta olmayacak. Disiplinli ve kurallar uygun geleneksel bir tavrımızın olması işleri kolaylaştıracak bu akşam için. Ama yine de ciddiyetin dozunu kaçırmadan, asıl olanın mutluluğu yakalamak olduğunu unutmadan yaklaşın olaylara. Yapılması ve söylenmesi gerekenler, gidilmesi gereken yerler, alınması gereken kararlar, verilmesi gereken teselliler, sergilenmesi gereken bir duruş, taşınması gereken yükler, yerine getirilmesi gereken işler... Diye uzayan bir liste yapabiliriz bu günün özellikle ikinci yarısı için.  Hepsinin içinde de bir yalnızlık duygusu ve tek başına üstesinden gelme teması olacak. Güzel haber: Eğer özellikle isyankar bir tavır takınmamış ve lakayıt davranma eğilimi göstermemişsek bu bahsettiklerimin hiçbirinde zorlanmayacağız.

Bir de akşam saatlerinde aslında duygusal olarak ne kadar güçlü olduğumuzu görme şansı bulacağımız olaylar yaşayabiliriz. Yani bazen bir durumu hiç deneyimleden önce o durum başmıza geldiğinde nasıl bir tavır takınacağımızı bilemeyiz. Tahmin de edemeyiz… Ama iş başa düşünce bir de bakarsınız ki, yapamam denilen şeyler bir bir yapılır hale gelmiş. İşte bu gibi bir durmdan bahsediyorum. Gerçekten farkına varamadığımız duygusal cesaretimiz açığa çıkabilir bu akşam.

ÇARŞAMBA Saat 03:52 sonrasında Ay Koç burcuna geçecek. Canlı ve heyecanlı bir etki bu. Öne atılma ve liderlik etme, istekleri uğruna cesurca hareket etme isteği veren dürtüsel bir enerji. Bize manevra kabiliyeti sağlıyor, önde ve atak olmamıza neden oluyor. Ama bir yandan da biraz huzursuzluk veriyor. Acelecilik ve sakarlık katıyor. Hızlı karar alma ve hızlı hareket etme nedeniyle hatalara ve kazalara da açık hale getiriyor.

Gün boyunca bu hareketlilik devam edecek. Öğleden sonra saatlerin de ise bu bahsettiğim durumlar iki kat daha artacak. Ani ve beklenmedik tepkiler verme, hiç denenmemiş yöntemlere başvurma, gidilmemiş yollara sapma eğilimi göstereceğiz.

Bugünün yüksek enerjisini olumlu anlamda değerlendirmek için biraz sukunete ihtiyaç var ama ona da bizim tahammülümüz pek olmayacak gibi görünüyor. Eğer dikkatli olmayı becerebilmişseniz ve olgun, aklıselim kişilerden görüş desteği alıp riskleri de görme şansı yakalamışsanız, özellikle öğleden sonra başlayacağınız işlerden olumlu sonuçlar elde edebilirsiniz. Hızlı ilerlemek istediğiniz başlangıçlar açısından kullanabilirsiniz bunu. Yaratıcı ve değişik planlar ve girişimler anlamında da güzel bir etki bu. Tedbiri elden bırakmamak ve olabilecek riskli detayları kaçırmayacak sabrı göstermek pozitif sonuç ihtimalini arttıracaktır. Hemen sonuç alayım diye çocukça bir hırsa yenik düşmeyin ki olabilecek en hızlı ve geliştiren sonucu alabilesinizJ 

PERŞEMBE sabahı sıcacık ve yumuşacık etkilerle karşılıyor olacak bizi. Hararetli ve mutlu eden sohbetlerle veya arkadaşlarla veya sevgiliyle yapılan bir sabah ile girebiliriz güne. Uyumu yaratmak, anlaşmaya varmak ve bundan mutluluk duymak mümkün bu sevgi dolu etki altındayken. Ne güzel bir 14 Şubat sabahı değil mi? Aslında bu hareketli günün gerçek anlamda hareketi de beraberinde getiriyor olması ayrıca güzel.

Bu yıl 14 Şubat, hediyeler ve süslü kutlamalar ile değil, kadına karşı şiddete hayır eylemi ile birlikte geliyor. Dünya insanları, kadını, erkeği ve çocuğuyla diyor ki hep birlikte “Kadının haklarının ihlal edilmesi zulümdür ve Bir Milyar kadının dans etmesi devrimdir.” Yani bugünü kutlarken işin içinde bir gözükara aşık teması yok önceki yıllardan farklı olarak. Tüm dünyada 14 Şubat bu dev dans eylemi ile kutlanacak. Gökyüzü de bu temayı açıklar nitelikte. Ben bugünü bu eyleme katılarak geçireceğim. Bu devrime ortak olmak ve şiddetin son bulması adına enerjimi bütüne katmak niyetindeyim… geniş katılım ve yürekten destek diliyorum bugün için…
Katılmak isteyenler olur belki diye bilgilerini ve konuyla ilgili hazırlanmış olan videoyu da paylaşmak istedim...
 

Genel anlamda herkesde bir dediğim dedik çaldığım düdük havası hissedilebilir belki bugün ama yine de olaylara ve insanlara olumlu tarafından bakabileceğimiz ve ne yapıp edip orta yolu bulacağımız bir gün olacak. Enerjimiz bilgimizle harmanlanacak. Hem ilişkiler açısından hem de girişeceğimiz işlerdeki işbirliği açısından faydalı olacağı görünüyor. Her ne yaparsak yapalım sonuç elde etmek adına güçlü olacağımız bir gün bu gün. Duygularımızı cesur bir biçimde aktarmak konusununda da şanslı olacağız. ( teklif yapacak olanlar için özellikle bu bilgiyi vermek istedimJ )

Genel olarak hareketli ve akıcı olacak gün. Bu yüzden de, temponun yüksekliği bizi her zamankinden hızlı olmaya itebilir. Sabah saatlerinin bu açıdan daha dengeli olduğunu söyleyebilirim. Ama günün ilerleyen saatlerinde biraz daha temkin gerekir. Ama bu güzel enerjiyi heba edecek kadar sınırlamayın kendinizi.

Net olan bir şey var ki, bugün bir verim alacaksak bunu “cesur ve kararlı adımlarımız” sayesinde alacağız. Tek şart, o adımları düşünmeden atmamak...

Günün geri kalanında Ay'ın başka bir temel açısı olmayacak ve bu hızlı tempo ile devam edeceğiz
Akşam saatlerinde gün içinde olan olaylar ve süratle alınan yol sizin yürüdüğünüz yola dikkatel bakmanıza engel olmuş ise, şöyle bir durup, asıl ve nihai amacınızın ne olduğunu bir düşünün. Dışına taşmamanız gereken “ana yol” nedir? Bazen koşuşturma içinde bir yolda yürüken, gerçek amacımızın ne olduğunu çok kolay unutabiliyoruz. Bu da bizim kısa vadeli planlarda değil ama orta ve uzun vadeli planlarda tökezlememize neden oluyor. Böyle olunca da yolun bizi götürdüğü yere sürüklenircesine gidiyoruz açıkçası. Tali yollara sapıp hiç gitmeyi tasarlamadığımız yerlere çıkıveriyoruz.

İşte ara sıra insan kendine ana yol tali yol ayrımını gösterecek molalar vermeli diye düşünüyorum. Bu, yaşamdaki amaçlarımız için de geçerli, en ufak görünen günlük işlerimiz ve dünyevi planlarımız için de... Bu akşam bu görmezden gelme olayının yoğunluğunu biraz aralayalım hep birlikte...

Hem kendi içimizde, yürüdüğümüz yolda, hem de evrendeki olaylara karşı farkındalık yaratacak şekilde hareket edelim…

CUMA öğlen saatlerine kadar Ay Koç burcunda ve boşlukta ilerleyecek. Hareketli bir sabah olacak ama sonuç ve bariz olay beklentisine girmezseniz iyi olur. Öğlen saatlerine kadar uzlaşma ihtiyacınız olan görüşmeler, işbirliği gerektiren konular ve sorunsuz iletişimler için uygun olabilir. Sizin için önemli olan konularda veya önemli olan kişilerle görüşmeler, destek alıp verme ihtiyacınızı karşılayacaktır. Özellikle bilgi desteği ve fiziksel güç gerektiren destekleri almak her zamankinden daha rahat olabilir.

Saat 12:08 de Ay Boğa burcuna geçecek. Bu etki ile birlikte önümüzdeki iki gün boyunca sakin tavırlarla huzur ve güveni daha rahat sağlayabileceğimiz görünüyor. Mevcut şartlarımızı korumak ihtiyacımız, yeni girişimler yapmak konusundaki ihtiyacın önüne geçecek. Risk almak ve atılmak yerine elimize aldığımız işi sapasağlam tamamlamak isteğinde olacağız. Kişisel hazlar ve dünyevi meseleler önem kazanacak. Yiyelim içelim, keyfimize bakalım, huzurumuzu hiçbir şey kaçırmasın, elimizdekini kaybetmeyelim gibi istekler olacak. Üretmek, verim almak ve güven duymak bu güveni korumak ve kaybetmemek öncelikli arzularımız olacak.

Akşam saatlerinde insani amaçlara hizmete edecek işler için, sanatsal konular ve yaratıcı uğraşlar için, ruhsal konulara zaman ayırmak için oldukça elverişli. Sezgilerin verimli kullanılması da mümkün olabilir. Dışarıda göze, kulağa hoş gelen bir müzik eşliğinde yenilen kaliteli bir yemek de bu akşamı süsleyebilir. Ama eğer bunların hiçbirine vakit, fırsat bulamamışsanız tatlı bir rehavete kapılabilirsiniz.

Saat 20:17 de aslında gün boyunca fark edilen Mars-Plüton altmışlık açısı kesinleşecek. Bu açı etkisiyle bu 1-2 gün için, istek duyduğumuz konularda güç ve cesaret bizden yana olacak gibi görünüyor. Duyguların açıkça ifade edildiği, derin ve etkileyici yakınlıkların kurulabileceği bir enerji bu. Öyle ki, hedef belirleyip o hedefe giderken yolundan ne pahasına olursa olsun şaşmama dirayeti verecek. Mücadeleci ve pes etmeyen yüzler çıkıverecek ortaya. İrade gerektiren, tutkuyla bağlanacağınız işler için kullanabilirsiniz bu açının etkisini. Hem duygusal hem de materyalist olan plan ve projeler için sonuca yönelik hareket etmenize destek olacaktır. Büyük adımlar atmak, yılmadan güçlüklere göğüs germek ve içinizdeki tükenmeyen enerjiyi ortaya çıkarmak için fırsat.

CUMARTESİ sabahı da gökyüzünde bizi hırslarımızın peşinden gitmeye, kararlı, inançlı ve tutkulu olmaya iten destekletici açılarla güne başlayacağız. Zaten Mars-Plüton olumlu desteği de halen devam ediyor. Aynen şöyle  " yürü bakalım kim tutar seni" dedirten cinsten bir durum var yani. Bir de Mars daha aktif bir enerjide olsaymış tam olacakmış. Ama balık burcunda öyle çok da ya herro ya merro diyecek bir gözü karalık veremiyor ne yazık ki. Her ne olursa olsun, eğer biz bir şeyi istemişsek özellikle duygusal anlamda üstesinden gelebileceğimizi gösteriyor bugünün gökyüzü olayları.

Sezgilerimizi de işin içine katıp hızlı çözümler üretmek, güç birliği sağlamak, derin ve köklü paylaşımlarda bulunabilmek ve başarıya odaklanmak açısından şanslı olacağız. Bize göre güçlü olduğunu düşündüğümüz kişilerin bizde bugün için yaratacağı etki hem yüreklendirmek hem de bir el verip enerjilerini bize de aktarmak şeklinde olacak. Mücadele, cesaret ve istikrar gerektiren başlangıçlar için ideal bir etki bu.

Bu kadar güzel destek geliyorsa gökyüzünden bir şekilde kullanmak, boşa harcamamak lazım. Eğer bu şekilde olaylar gerçekleşirse çevrenizde, sakın kafanızdaki acaba mı diyen ve durduran soru işaretlerine rağbet etmeyin. İçinizden gelebilecek, yok canım o kadar da değil, dur bir bakalım, yapamazsın, sana mı kaldı, yeterli misin ki v.b. vesveselerinin susturulması gerekiyor.

Yapabiliriz... Kimse bizi engellemiyor ya da kısıtlamıyor. Aslında en büyük sınırları biz kendi kendimize çiziyoruz. Belki küçüklükten itibaren bir sürü negatif yapışıyor üzerimize ama sonrasında bu oyunu biz kendi kendimize devam ettiriyoruz. Hiç yılmadan… Yapabileceklerimize olan inancımız, tam zıttına olanınkinin yanında gün geçtikçe eriyip gidiyor.  Gereksiz riskler almaktan bahsetmiyorum. Kontrollüsünü bile alamaz hale geliyoruz. Yani kontrol aşamasının ötesine geçemiyoruz. O kapıda takılıp diğer tarafa atlayamıyoruz. İşte bu gün o fırsatların önümüze geleceği ve sadece özümüzü hatırlayarak sınırların ötesindeki bizi deneyimleyeceğimiz bir gün olabilir. Neden olmasınJ

Gücünüzü sınırlamaya kalkmayın yeter. Akşama kadar bu etkiler devam edecek.
Akşam saatlerinde ise zaten gün boyu hissedilen Mars-Satürn üçgen açısı kesinleşecek. Enerjimizi ve duygusal gücümüzü doğru amaçlara kanalize etme ve hissiyatı da işin içine katarak doğru hamleleri yapma, soğukkanlılıkla olası engelleri aşıp bitiş noktasına ulaşma inancı hissedilecek bu etki atındayken.

Savaş ve mücadelenin sembolize edildiği Mars gezegeninin, güne damgasını vuran olumlu ve destek yağdıran açıları sayesinde, boş boş geçirirsek yazık olacak bu özel günü… Günün neredeyse tamamı sağlam adımlar ve başlangıçlar için biçilmiş kaftan niteliğinde. Üstelikte ruhumuzun isteklerini oldukça akıcı bir dille ifade etme şansımız da olacak. Temel atma ve emin adımlarla hızlıca yol alma günü olarak kullanabilirsiniz günü...

PAZAR gününün tamamında Ay Boğa burcunda ilerleyecek ve akşam saatlerine kadar yeni bir temel açısı olmayacak. Bir önceki günün etkileri azalarak da olsa halen devam ediyor olacak. Güvenli ve huzurlu olmak istediğimiz mekanda ve kişilerle bir arada, dingin bir şekilde geçirmek için elverişli bir gün gibi görünüyor. Sabahın erken saatleri özellikle hayatımızdaki önemli kadın karakterler açısından kırıcı nitelikte olaylar yaşanabilir. Ancak bu konuyu takıntı haline getirmeyip, duygusal inatlaşmalara girmeden konuyu tatlıya bağlama şansımız var. Yemek konusunu abartmamanızı ve ehli keyif ruh haline bürünüp ihmalkarlıklar yapmamanızı önerebilirim bugün için.

Saat 22:31 den sonra Ay günün sonuna kadar boşlukta olacak. Bu akşam için dikkate değer olan enerji, özellikle kadın-erkek ilişkilerinde olmak üzere tüm ilişkilerde gerginlik ve uyumsuzluk olacak. Sizin için otorite anlamına gelen ya da önemli sayılacak kişilerle (anne-baba, eş, patron gibi) gireceğiniz diyaloglara özellikle dikkat edin derim. Bir dengesizlik ve huzursuzluk hakim olabilir.

Saat 23:50 de ise Ay ikizler burcuna geçecek. Haftanın son enerjisi hareketli ve kıpır kıpır. Ne güzel… Önümüzdeki hafta da böyle geçer umarım.

Bu akşam saatleri için, kavganın yerine sukut etmeyi, egolarımızdan büyük olduğumuzu görebilmeyi ve uyum göstermenin en büyük yararı karşımızdakinden ziyade bize sağladığını unutmamak dileğiyle.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

 

Samiye Özbaş Soysal

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar