7 Ocak Haftası için Yorumlarım...


Neşeniz bol olsun dileklerimle…

PAZARTESİ sabahına, geceden yoğun ve karmaşık bir ruh halini taşıyacağız ve sanki huzursuz bir uykudan uyanmış ve dinlenememiş gibi güne başlayacağız. Gece yarısından hemen sonra kesinleşecek olan Merkür Satürn altmışlık açısı tüm gün hissedilecek. Bu açı ile birlikte gün, oldukça ciddi konuşma ve görüşmelere aday hale geliyor. İletişim halinde olmak ve kendimizi ifade etmek açısından oldukça verimli olacak.

Her türlü yazılı ya da sözlü ifadede hataları tespit edip önlemini alabilme, var olanı geliştirme etkisi yaratacak. E tabi biraz da eleştiri girecek işin içine. Yazmak, çizmek, raporlamak ve araştırıp incelemek konularında yol alabilirsiniz. İş gezileri ve ciddi toplantılar da net sonuçlar ve kazanımlar ile buluşabilir bu etki altındayken. Her ne ile uğraşırsak uğraşalım, hedefe yönelik ve sonuç odaklı davranacağımızı ve ciddi, kararlı ve istikrarlı bir tavır sergileyeceğimizi söyleyebilirim.

Tecrübe kazanma ve diğer insanların tecrübelerinden fayda sağlama ihtimalimiz yüksek bugün yaşadıklarımızda. Normalde destek isteyebilen bir kişi değilseniz bile, biraz zorlayın kendinizi. Pişman olmazsınız. Sonuçta nihai amaç daha iyiyi yaratmaksa, egoyu biraz geri plana atmayı da bilmek gerekiyor. Ne olur ki "sen ne düşünüyorsun veya sen olsaydın burada ne yapardın ?" diye daha tecrübeli bir kişiye sorsak? Yani olumsuz bir şey olma şansı yok ki. En fazla verdiği tavsiyeler aklımıza yatmaz veya bizim durumumuzla bağdaşmaz. O zaman da başlangıç noktasında oluruz. Daha geriye gitmeyiz değil mi? İşte bugün bu tutum sizi ileriye götürebilecek gibi görünüyor.

Öğlen saatlerinde ise ikili ve sosyal iletişimlerde sorun yaşamayacağız. Bunun yerine geçirgen ve anlayışlı bir halimiz olacak. Arkadaşlık ve yarenlikten keyif alacağımız aynı zamanda da fayda göreceğimiz bir öğleden sonra bizi bekliyor.

Saat 13:32'den sonra Ay, günün geri kalanında boşlukta olacağından, uzun vadeli ve sonucunun net olmasını istediğimiz işlere başlamak için çok uygun değil. En iyisi günün uyum enerjisinin kıymetini bilmek. Zaten yürüttüğünüz işlerde anlamlı ilerlemeler kaydedebilirsiniz. Üstelik konunun tarafları varsa, o tarafların hepsi de bir şekilde bu ilerlemelerden tatmin olacaktır. Eğer işten kaçamak yapabilecek durumdaysanız, kahve eşliğinde sıcacık derin paylaşımları olan sohbetler için kullanabilirsiniz günün ikinci yarısını.

Akşamın ilerleyen saatlerinde ise dikkatli olmayı fısıldayan bir etki var gökyüzünde. Ne için çaba sarf ediyorsak edelim, çabalarımızın “eleştirilere” maruz kalması riski var. En ağır eleştiri de içsesimizden gelecek. “Sen bunun için uğraşıyorsun ama nafile beceremezsin “ diyecek. “Yeteri kadar güçlü ve dirayetli” değilsin diyecek. Tabi dediğim gibi bu tarz bildirimleri, dış seslerden de almamız mümkün ama sonuçta bize etkisi benzer olacaktır.

Tek amaç bir şeyin uğrunda mücadele etmek ve istediğini elde etmek. Bunun için yeteri kadar efor sarf etmediğimizi ve istikrarlı davranamadığımızı, kararlılık gösteremediğimizi fark ettirecek olay ya da kişiler bu akşam bizim için yanı başımızda olacaklar.J

Bu aynalar görevlerini layıkıyla yapacak ve bize gerçek yapabilirliğimizi ve kapasitemizi gösterecektir. Fırsat yani… Gelişmek ve farkındalık artışı için iyi bir fırsat…

SALI günü saat 10:29 itibariyle Ay yaklaşık 2 gün için Yay burcuna geçiş yapacak. Geçtiğimiz iki güne nazaran çok daha hareketli ve maceralara açık günler olacak bu iki gün. Yeni insanlarla ve yeni ortamlarda bir araya gelmek, bilgi ve tecrübelerimizi arttıracak gezi ve eğitimlere, kitaplara yönelecek etkiler altında olacağız. Ama bir yandan da bu kadar açık alıcılarla dolaşırken, bazı kararsızlıklar ve odaklanma sorunları yaşayabileceğiz. Bir de bu kadar özgürlük arzusu ile birlikte sorumluluklarımızı da bir yapana havale etme isteği baş gösterecekJ

Öğlen saatlerinde bu uçarılığa bir de düşünmeden yapılan fedakarlıklar eklenecek ve suistimale açık seviyede bir merhamet baskın gelecek diğer tüm duygularımıza. Zaten tam olarak ne istediğini bilemeyen gönüller iyiden iyiye karışacak. Sırf macera ve heyecan olsun diye olumlu ya da olumsuz etkilerini hesaplamadan bir şeylere atılma riskimiz var. İçimizdeki coşkuyu yönlendirecek doğru hedefleri bulmak kolay olmayacak. Enerjimizi boşa harcama, çok isteyip elde edememe, boşa kürek çekme v.b. şeyler denilebilir bu durum için.

Bilgi ve tecrübe peşinde koşacağız dedim ya. İşte aslında o kadar da “bilge ve olgun” olmayan kişilere aldanma riskimiz var. Her duyduğunuza inanmayın, her gördüğünüze kanmayın diyebilirim öğlen saatleri için. Çabucak kabul edeceğiniz şeyler olursa, durun lütfen... Detayları düşünmeden ve riskleri hesaplamadan atlamayın öyle her şeye... Kendinize düşünmek için fırsat yaratın mutlaka...

Öğleden sonrasında ise heyecanımıza artık dur demek çok mümkün olmayacak. Bizi yerimizden hoplatacak haberler alabiliriz. Sürprizlere de hayır dememek lazım. Lakin değişiklik ihtiyacından dolayı yanlış yollara sapma ve isteklerimiz gerçekleşmemişse huysuzlaşma ve kavgacı hareketlerde bulunma riskimiz olacak.

Karşımıza çıkan her ne ise, bize fayda sağladığını gördüğümüz halde bunu kabul etmeme veya hiçbir sorun olmayan sağlam düzeni körü körüne bir inatla değiştirmeye kalkma v.b. durumlar da bizi bekleyen diğer riskler. Dengesiz olarak adlandırılacak tavırlar sergileyip yanlış anlaşılmalara da sebep olabiliriz.

Sonuçta bizim bugünden beklentimiz biraz yüksek enerji gerektiriyor. Var mı var? Madem yüksek niye idareli harcayıp da bu etkiyi lehimize çevirmeyelim? Yaratıcılık gerektiren ve farklı bakış açılarına ihtiyaç duyan işlerinize vakit ayırabilirsiniz bugün. Kendinize ait birçok ruhsal kapasiteyi keşfetme ve farkındalığınızı artırma şansı da yakalayabilirsiniz. Zira özellikle öğleden sonra saatlerinde algımız da her zamankinden kuvvetli olacak.  Önerim; kendinize üzerinde çalışacak belirli bir konu seçin. Sonra da üretin bakalım tüm orijinal ve yenilikçi yöntemleri, fikirleri... Tatminkar sonuçlar elde edebilirsiniz.

Akşam saatlerinde ise şansın bizden yana olmadığını hissettiren ve kırgın ve hassas olmamıza neden olacak etkiler olacak gökyüzünde.  Tarafsız davranamadığımız ve olumsuz yanlarını görmekten kaçındığımız şeyler bizi hayal kırıklığına uğratabilir.

Yaşananları aşırı derecede dramatize etme ve haddinden fazla tepkisel davranma riskimiz var. Bu akşam için verdiğimiz abartılı tepkilerin bize faydası dokunmayacak gibi görünüyor. Aman bu oyuna gelmeyin. O yaraların pansumana ihtiyacı varsa yapın. Ya da merhem olacak bir dost ile temasa geçin. İyi bir dinleyici ile çözüm aramadan sadece paylaşarak rahatlamamız mümkün.

ÇARŞAMBA sabahı saat 06:10 da Venüs 2 Şubat tarihine kadar kalacağı Oğlak burcuna geçiş yapacak. Venüs ilişkilerde, aşkta, sevgide ve parada olan eğilimlerimizi etkilediğinden bu süre zarfında Oğlak burcu temaları bahsettiğim konularda kendini belli edecek. Aşka, ilişkilere ve paraya başarılması gereken konular gibi yaklaşmak eğilimi... Yani tamamen duygusal diyebileceğimiz bir durum yok ortada. Sıkıcı gibi görünüyor değil mi? Bence de... Zaten bu dönem boyunca özellikle ikili ilişkilerde eğlenceli tarafları görmekte biraz zorlanacağız. Ama diğer taraftan da tüm ilişkilerimizde sorumlu ve üzerine düşeni yapan ayakları yere basan tavırlar sergileyeceğiz. Plansız ve programsız bir şeye adım atmama ve ikili ya da sosyal ilişkilerden ve hatta statüye bağlı temalardan fayda sağlama beklentisi de olacak. Anlatırken bile içim daraldı... Ama bu dönemler ilişkilerde ciddi adımlar atmak açısından anlamlı olabilir. Maddi yatırımlara yönelmek ve başarılı uzun vadeli planlar yapmak için de etkili olarak kullanabiliriz bu dönemi. Evliliğin şartlarından biri sayılan çocuk sahibi olma kararı gündeme gelebilir bazı ilişkilerde. Eğer gerçek anlamda hem aşkta hem de parada risksiz kazançlar elde edeyim diyorsanız sizin için değerlendirilmesi gereken bir dönem bu. Eğlenceyi askıya alıp birazcık bekleyeceğiz... Ne diyelim, bana göre bu “başa gelen çekilir” anlamı taşıyor...

Venüs’ün burç değiştirmesi ile birlikte Ay günün tamamında boşlukta ilerleyecek. Yani gün içinde yaptığımız atılımların sonucunun neye varacağını bilemez durumda olacağız. O nedenle de her zaman dediğim gibi bu riski almamak adına önemli olabilecek başlangıçlara elverişli bir günde olmayacağız. Genellikle rutin işlerinizi yürüterek daha çok verim alacağınızı söyleyebilirim.

PERŞEMBE Sabah saat 07:45 'e aslında akşam saatlerinde etkisini göstermeye başlayan Venüs-Neptün altmışlık açısı kesinleşecek. Bu açının etkisiyle özellikle ilişkilerde, kendinizi olayların akışına kovuverme ve içinizden geldiği gibi davranma dürtüsü hakim olacak. Venüs Oğlak'ta olmasa delicesine aşk teması olabilirdi belki ama bu biraz daha yaratıcılığa yönelik bir etki olacak muhtemelen. İlham gücünü aktive edecek ve bizi her zamankinden daha verimli şeyler yaratmaya teşvik edecek. Sanatsal ve üretkenlik gerektiren temalarla birebir örtüşüyor. Her ne yapıyorsanız yapın içine estetik ve uyum katacağınız belli. Aşk ve ilişkiler açısından ise başımıza gelecek olan şey, belki de şu olabilir: “Niye ben aşık olamıyorum acaba? Bunu neden başaramıyorum? “sorusuna cevap arama durumuJ Ya da eğer bir birlikteliğiniz varsa, sağlam sandığınız ilişkinizin aslında o kadar da sağlam temeller üzerinde olmadığını görmeniz, esasen bu temellere ihtiyacınız olmadığını ve her şeyin sevgiye dayandığını fark etmeniz söz konusu olabilir. Sevginin yoğun olarak hissedileceği ve eğer gerekiyorsa fedakarlıkların da bilinçli olarak yapılabileceği bir gün.

Saat 10:55'de Ay, yaklaşık 2 gün için Oğlak burcuna geçiş yapacak. Daha çok başarı ve verimlilik adına hareket edeceğimiz, çalışmaktan mutlu olacağımız, takdir edilmek ve onaylanmak ihtiyacımızın yüksek olacağı bir etki yapıyor Oğlak burcundaki Ay. Ama tabii ki bunlara ayrılan zaman mutluluk yaratacak diğer araçlara yer bırakmıyor. Örneğin romantizm, örneğin eğlence v.b. şeyler için zaman pek yok.

Öğlen saatlerinde çevremize karşı biraz fazla hassas ve duyarlı olacağız. Bu etki ile ihtiyacı olanın yanında olmak ve varsa derdine ilaç olmak isteyeceğiz. Diğerlerininkini kendi ihtiyaçlarımızın üzerinde tutmak ve bize kalmasa bile başkalarına dağıtmak çok daha kolay olacak. Hafiften yanlış anlamalar ve zayıflıklara pirim veren yaklaşımlar gündeme gelebilir. Kendine ve başkalarına acımak gibi risklere aman düşmeyin. Sonuçta destek, bizden istenmiş ve biz vermeye gönüllü isek verilmeli. Yoksa karşı tarafı küçük görmek veya kendimizi büyük görmek anlamına da gelebilirL

Bu öğlen saatlerinde yalnız kalmak ve bireysel olarak bir şeyleri yürütmek pek mümkün olmayacak. Bir mutluluk hali ve sevecen tavırlarla insanlar etrafımızda pervane gibi dönebilirler. Sakın şimdi bu sevgi gösterisi niye ki deyip olayın büyüsünü bozmaya kalkmayın. Koşulsuz sevginin tadını çıkarmaya bakın. Bu saatler, bizim maddi açıdan da başarılı adımlar atabileceğimiz ve eğer bir beklentimiz varsa şanslı sayılabileceğimiz saatler olacak. İşimize de yüreğimizi katabileceğimizi söylemek mümkün. Yani konu ister ilişki olsun, ister para, ister işimiz, bir şekilde sevgimizi de ortaya koyacağız.

Gün içinde normal şartlarda görev adı altında yaptığımız işlerden oluşan dolu bir liste var ya. İşte o liste süslü ve caf caflı kağıtlarda yazılı gibi görünecek gözümüze. Görevleri yerine getirirken sıkılmayacağımız aksine bundan mutluluk duyacağımız bir öğleden sonra olacak.

Akşam saatleri ise bazı ani, zarar veren kararlar ve hareketlere açık olacağız. Durmak yerine adım atmak, adım atmak yerine koşmak, koşmak yerine uçmak seçenekleri de olsun hayatta keşke gibi düşünceler uçuşabilir kafamızda. Gereksiz bir acelecilik hali yani… Üzerimize vazife olmayan konulara atlama, her şeyden bir vazife çıkarma ve sırf itiraz etmiş olmak için itiraz etme enerjisi...

Yapılan her şeyi özgürlüğümüze müdahale gibi algılayıp tepki verme riskimiz de var. Bu nedenle size tavsiyem fazla enerjinizi boşaltacak ve mümkün olduğunca sakinleştirecek aktivitelere yönelmenizdir. Uzlaşma sağlamayı beklediğiniz şeyler için hiç uygun değil. Esasen iki kişi bir aradaysa patlamaya ve otorite kurmak adına diklenmeye açık hale gelebiliriz. Huzura katkı sağlayan nitelikteki insanları tercih edin mutlaka, göreceksiniz yalnız kalmayacaksanız. Dingin bir müzik, aşırılıkları olmayan hafif bir film olabilir. Eğer kalbinize “azıcık yavaş” demezseniz hem fiziksel hem de ruhsal hasar alma riskiniz var. Trafikte iseniz hiç aceleye gerek yok. Biri sizi tartışmaya davet ediyorsa “yok almayım bu sefer başka zaman uzlaşmaya çalışalım” deyin. Beklenti içinde olduğunuz bir şey gecikmişse, aslında tam da olması gereken zamanda geleceğini kendinize ısrarla telkin etmeye çalışın. Sonuçta her türlü zorlayıcı olaydan en azından minimum zararla çıkma alternatifimiz var. Bunu tercih etmenizi dilerim.

CUMA sabahı erken saatlerin enerjisi kendi kendine yetebilmeyi de beraberinde getiren nitelikte. Ay, yeniay öncesi son fazında ve enerjisi iyice azalmış olmasına rağmen birçok şey yapabilir olduğumuzu fark etmekte zorlanmayacağız. Bu etki altında iken bazı temeller atmak isteği yüksek olacak. Aslında günün tamamı bizi net tavırlar sergilemeye ve hırslarımızı lehimize çevirmeye yönlendiriyor. Yani “yapacak çok iş var ve bunun için sabrım ve gücüm de yerinde” diyeceğiz adeta... Süper bir enerji. Ancak birazcık sabır. Bizdeki tavır sağlam olabilir ama gökyüzünden de biraz destek alsak fena olmaz mı?  Bu nedenle yeni ay enerjisini beklemenizi öneririm...

Öğlen saatlerinde yüreğimizden geçen ile ağzımızdan dökülenlerin aynı düzlemde buluşması  rahatlatıcı bir etki yapacak. Bazen konuştuklarımız tam olarak niyet ettiğimizi anlatmaya yetmiyor. O zaman da neyi ifade etmişsek onu elde ediyoruz. İste bu öğlen saatleri bu konuda ekstradan şanslı olacağız. İletişim yeteneklerimiz sayesinde bir şeyler elde etmek için elverişli bir zaman dilimi.

Cuma günü saat 21:45'de 21 derece oğlak burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Yeniayla birlikte hepimizin hayatına bazı yeni enerjiler aktive olacak. Ay’ın bu taze enerjisi bizi atilim yapmaya ve başlangıçlara yönlendiriyor. Oğlak burcunda gerçekleşiyor olması ise, iş ve meslek konusunda yeniliklere işaret edebilir. Niyetimize kararlılığı da ekleyerek hareket edip başarıya götürecek önemli bir itici güç olacaktır. Sağlam projeler ve bizi mesleki anlamda daha ileriye taşıyacak şeylere niyet edelim... Ya da sizin için daha ileriye gitmek ne anlama geliyorsa ona yönelik koyun niyetlerinizi... Ancak ay, yeniay sonrası boşlukta olacağından başlangıcı için daha uygun bir zaman dilimine kadar öteleme bu etkiden daha çok verim almamızı sağlayabilir.

CUMARTESİ saat 11:02'de ay yaklaşık 2 gün için kova burcuna geçiş yapacak. İşte bu andan sonra yeniayın güzel ve yapıcı enerjisini kullanmak için çok daha uygun saatlerdeyiz. Hafta sonu için ihtiyacımız ve isteğimiz, insanlarla bir arada ortak idealler uğruna hareket etmek, dostlarla bir arada olmak ve herkese fayda sağlamak olacak. Teknolojik konular ve bilimsel olan her şey ilgimizi çekecek. Her ne kadar cevremizde birlikte hareket ettiğimiz insanlar olsa da biz yine de özgürlüğümüzden pek taviz vermek istemeyeceğiz...

Bu saatten sonra akşam saatlerine kadar ayın temel bir açısı olamayacak ve aşırılıkların yer almadığı sakin ve kararlı hareket ettigimiz saatlerde olacağız.

Akşam saatlerinde ise günün sakin havası birden değişecek. Zaman sanki daha hızlı akacak. Ya da biz öyleymiş gibi davranacağız. Aynı zamanda da her şey ve herkes gözümüze bir ayrı güzel ve iyi görünecek. Kendi başımıza kalmayı tercih etmeyeceğimiz ve mutlu, coşkulu zamanları çoğaltmak adına çaba sarf edeceğimiz bir aksam…

Eğer cıvıl cıvıl bir aksam geçirmek istiyorsanız, haftanın bu akşamı bunun için çok uygun. Üstelik de hafta sonuna denk geldi. Arkadaşlarla bir araya gelmek veya yeni arkadaşlarla bir araya geleceğimiz mekanlara gitmek için ideal. Tek başına kalmayacağımız kesin. Eğer es kaza yalnız kalmışsanız, yine de kendi kendinizin dostluğundan maksimum fayda sağlayabilirsiniz.

PAZAR sabahı ilk ışıklarla birlikte alıp başını gitme isteği ile dolup taşacağız. Durup dururken olmayacak bu his tabi ki. Zaten olan sorunlar birden mısır patlağı gibi çıkıverecek ortaya. Aklınıza bile gelmeyen biçimde anlık bir mesele yüzünden sinirlerin gerilmesi ve tahammül sınırlarının zorlanması mümkün.

Bu öyle bir etkileşim ki, ortada elle tutulur hiçbir şey yokken bile bilinçaltı özgürleşme ihtiyacından dolayı kişiler huzursuzluk yaratmaya ve huysuzlaşmaya başlayabilirler. “Bu ilişkide başarılı olamadıysan vakit kaybetmenin alemi yok. Niye katlanayım ki? Başka bir ilişki de başarılı olmamam için hiç bir neden yok” v.b.şeyler işte. Sorunlu ya da sorunsuz tüm ilişkilerden sıyrılıverme ve sonradan pişmanlık duyulabilecek riskli yaklaşımlar sergileme eğilimi de olabilir.

Gün boyunca bu etki yoğun bir şekilde hissedilecek. Serüvenlerin cazibesine kapılmayın. Bunun yerine mevcut ilişkinize biraz serüven katmaya çalışın. Bu dediğim çok kolay olmayacaktır. Zira var olan sorunları ufak bile olsa bugün gözümüze batacakL Yine de partnerinizle bugün her zamankinden farklı bir gün geçirmeye bakın. Tamamen çılgınca denilebilecek şeyler… Veya çılgınca bir şey olmasa bile alın fotoğraf makinenizi birlikte şehrin keşfedilmemiş yerlerini keşfedin. Önceden planlanmamış kısa bir gezi mesela. Ama öyle romantizm için filan değil. Farklı ve değişik bir gün yaşamak adına.  Öyle ki heyecan ve değişiklik arayışımızın karşılığını bir şekilde bulabilelim. Bu sayede heyecanı olup olmadık noktalarda aramaya kalkmayalım.

Saat 10:38'den sonra ay günün geri kalanında boşlukta olacak. Faydasından emin olmak istediğiniz başlangıçlar için tavsiye edilmeyecek bir durum bu. Öğlene kadar kendimizi her an her dakika parlayıp terslenmeye hazır bulacağımız bir etki olacak. Öfke ama neye olduğu belli değil... Daha doğrusu her şeye karşı olabilir. Gözünün üzerinde kaşın mevcudiyeti bile "vay sen misin bana bunu yapan" dedirtecek bir etki yaratabilir insanlarda.

Sabır göstermenin pek mümkün olmayacağını özellikle de sözlerimizi sakınmak gibi bir kaygımızın olmayacağını söyleyebilirim. Susup dinlemeyi, bakıp sadece iyiye hizmet edeni görmeyi, hissedip tartmayı, mantık süzgecinin deliklerini daraltmayı bilsek ne güzel olur. Bu saatlerde aynı zamanda eğer düşünmeden harekete geçme dürtüsüne engel olabilmişsek, güçlü olmayı gerektiren şeyleri yapabilmek şansımız olacak.

Öfke kontrolü zor bir mekanizma biliyorum. Ama öfke duyduğunuz bir anda, bırakın dış koşulları kendinize dönüp şöyle bir bakın. Kendinize derken yüreğinize diyorum aslında. Sakinleşmeye çalışıp yüreğinizde ne var ne yok hissetmeye çalışın. Eğer sevgiyi bulmuşsanız ne ala. Tamam artık öfkenin galip gelme şansı kalmadı. Çünkü hiyerarşik olarak sevgi diğer duyguları ve dürtüleri alt etme gücüne sahip. Gözünü karartmak da sevgi enerjisini görmemizi engelleyecek bir duvarı yüreğimize örmek anlamına geliyor. Akşama kadar ayın başka bir temel açısı olmayacak ve bu hızlı, aceleci tavırlı günü noktalayacağız.

Kendi kendinizi sınava tabii tutabileceğiniz ve kalbinizden gelen güzellikleri hiçbir engel tanımadan çevrenize aktarabildiğiniz bir gün geçirmenizi dilerim.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…


Samiye Özbaş Soysal



Yorumlar

Popüler Yayınlar