21 Ocak Haftası için Yorumlarım...


Neşeniz bol olsun dileklerimle…

PAZARTESİ sabahı itibariyle, öğleden sonraya kadar Ay Boğa burcunda ve boşlukta ilerleyecek. Hafta sonu nedeniyle tamamlanmayı bekleyen işlerinize yoğunlaşmak uygun olabilir. Ay'ın burç değiştirene kadar önünde her hangi bir temel açısının olmayacak olması, başladığımız işlerin sonunun nereye varacağını da belirsiz kılıyor. Bu nedenle de yeni bir başlangıç için mümkünse Ay'ın boşluktan çıkmasını beklemek daha uygun olabilir. Haftaya çok hızlı bir başlangıç yapmıyoruz belki ama çalışkanlıkla birlikte sorumlulukların layıkıyla yerine getirileceği bir gün olacak diyebiliriz. Genel anlamda hem işlerimizi tamamlamak isteyeceğiz hem de keyfimizden feragat etmeyeceğiz. Acil işleriniz varsa özellikle sabah saatlerinde, "Neyse canım, geç olsunda güç olmasın"  diye kendinizi telkin etmeye başlayın şimdidenJ

Saat 16:05 de Ay 2 gün için İkizler burcuna geçecek. Günün çoğunluğunda bizi etkisi altına alan rahatlık ve sukunet birden yerini aceleci bir ruh haline bırakacak. Huzur ikinci plana gerileyebilir sakıncası yok ama ne olursa olsun mutlaka hareketlilik ve hız olsun isteği bu. Karasızlık ve tutarsız tavır ve tepkiler beklenebilir bu iki gün boyunca. İş ya da özel amaçlı kısa seyahatler, eğitim ve sosyal içerikli toplantılar gündeme gelebilir. Yazılı ve sözlü her türlü iletişim metodunu verimli bir şekilde kullanma ve de tabiri caizse suyunu çıkarma eğiliminde olacağız. Bilgi peşinde koşma ve bu bilginin niteliği konusunda bir kaygı taşımama durumu söz konusu olacak. Sosyallik açısından güzel ancak ruhsal dinginlik açısından yorucu günlere adım atıyoruz bu saatlerden sonra.

Akşam saatlerinin kendimizi ve isteklerimizi ifade etmek açısından oldukça verimli olacağı görünüyor. İletişimde herhangi bir aksaklık olmadan, uyumlu bir akşam geçireceğiz. Anlayış ve hoşgörü göstermekte zorlanmayacağız hayatımızdaki insanlara karşı. Keyifli bir akşam ancak tek handikapı yaşananlarda ve söylenenlerdeki gerçekleri görmekte zorlanma ve olaylara haddinden fazla iyimserlikle yaklaşma olacak.

Mutlu olmak tek amaç olduğundan, tüm olumsuzlukların önüne set çekeceğiz adeta. Bu set engel olmak değil de görmemek adına çekilecek. Hal böyle iken biz görmedik diye yok olacaklar mı o olumsuzluklar? Tabi ki hayır. O zaman bize düşen, bu akşamın dengeli ilişkilerinin ve güzel enerjisinin tadına varmak ancak kalıcı ve uzun vadeli planlar için “ok” demeden önce 2 kez düşünmek. Hatta mümkünse herhangi bir taahhüdün altına girmemek. Ciddi anlamda gerçek niyetleri fark edememe riskimiz olacak. Bırakın niyet sorununu, olacakların sonucunun neye varacağını da kestiremeyeceğiz. Bu akşamı hoş bir müzik eşliğinde sevdiklerimizle bir arada veya yalnız bir şekilde hayattan tat aldığımız güzel bir zaman dilimi olarak yaşamak en iyisi. Karar alınacak bir akşam olmadığını özellikle belirtmek istiyorum. Sanatsal aktiviteler ve bilgi alışverişleri içerikli görüşmeler için oldukça uygun. Geceyi zihinsel olarak aktif geçireceğiz.

SALIsabahına uyandığımızda üzerimizdeki geceden kalan iyilik hali devam ediyor olacak. Pozitif bakış açısı gerçek anlamda da tüm pozitifleri çekebilir yanımıza. Fırsatlarla dolu bir sabah olacağı belli. İyiliğe olan niyetimizi hiçbir şeyin bozmasına izin vermeyelim bu güzel güne başlarken. Bunun olabilmesi için tabi ki olası risklerin neler olduğunu da bilmemiz gerekiyor.

Arkadaş canlısı ve veren, feda eden tavırlar, istemeden de olsa olumsuzluklara vesile olabilir. Kendimizi güvende ve şanslı hissedecek olmamız, kendimizi sıradan risklerden bile sakınmamıza engel olabilir. Oldukça sosyal ve insanlarla iç içe olmak isteyeceğiz ama bunun aşırı ve sizi yoran samimiyetlere dönüşmemesine dikkat etmenizi öneririm. Affedicilik de yüksek olacak mutlaka ama bu da iyi niyetin kötüye kullanılmasına neden olabilir mesela. Üstelik de kırıcı olabilecek tavırlarla karşılaşma ihtimalimiz de var sabah saatlerinde. Duyduklarınızın ve gördüklerinizin olumlu ya da olumsuz anlamda abartılar da içerebileceğini göz ardı etmeyin derim bir de…

Bu bahsettiklerimin ana fikri her şeyin uygun doza bağlı olduğu yönündeJEğer doz ayarlamayı becerebilmişsek ne kadar da mutlu bir sabah olacak inanamazsınız.

Öğlen saatlerinde gün boyu etkisini gösterecek olan Merkür-Uranüs altmışlık açısı kesinleşecek. Bu açı etkisiyle Kova burcunda olan Merkür iyice hız kazanacak. Yeniliklere ve keşiflere açık olan zihnimiz uçuşacak gün boyunca. Toplumsal nitelikteki konulara açıklık getirmek, parlak çözümler ve fikirler üretmek, yaratıcı düşüncelerimizi ortaya sürmek için ideal bir gün. Teknolojik konular, kronik olabilecek sorunlara çözüm üretmek adına adımlar, bilgiye ulaşmak için yapılabilecek her türlü faaliyet, beyin fırtınası toplantıları v.b. şeyleri özellikler öğlen saatleri olmak üzere günün geneli için planlayabilirsiniz. Olaylara genelde olduğundan bambaşka bir açıdan bakma şansımız olacak. Herkes kendi adına güzel fikirler üreteceğinden, kendisininkinin kabul edilmesi için de ısrarcı olabilir. Yani fikirsel çatışmalar da olabilir eğer biz her şeyin aslında bütüne hizmet ettiğini görmezden gelirsek.

Bugün ani bir seyahat de gündeme gelebilir. Gruplarla bir arada yapılan şeylerden daha fazla verim alınacağını da söyleyebilirim. Birçok fırsatla karşılaşıp, sürpriz niteliğinde haberler de alabiliriz. Amatör ruhlu bir heyecanımız olacak ilgi duyduğumuz konular ile ilgili olarak. Bu heyecanı yaşarken eğer ortamda var ise, olayı ve bizi yöneten kişileri yok saymamaya ve bu heyecana yenik düşüp mevki ve konum saygısını elden bırakmamaya özen göstermenizi önerebilirim. Ve de aynı zamanda sırf yenilik getireceğim diye var olan ve işleyen düzeni bozmamaya dikkat etmek gerekecektir. Bunlar öğleden sonrasının önemli sayılabilecek riskleri. Günün tamamı çok özel ve zihnimizin üzerindeki kışlık yorganları kaldıracak uyaranlarla dolu olacak. Bu fırsatı değerlendirmek lazım… Birden fazla kişi bir arada olabilirse çok daha faydalı olacak. Ama böyle bir fırsatınız yok ve tek başınıza kaldıysanız bile, genele ne kadar çok fayda sağlayabilir ürettiklerim diye düşünebilirsiniz.

ÇARŞAMBA gününün Ana teması yine zihinsel aktiviteler olacak. Saat 04:25 de bu kez de bolluğu ve bereketi getiren Jüpiter Merkür ile olumlu bir açı yapacak ve neredeyse günün tamamında kendini belli edecek. Bilgiyi ve tecrübeyi artırmak adına hiç tahmin etmeyeceğiniz fırsat kapıları açılabilir önünüzde. Dünyevi ve ruhsal anlamda kazançlar elde etmek mümkün olabilecek. Aldığınız eğitim ve okuduğunuz kitaplardan maksimum faydayı sağlayabilirsiniz. Bazen bu tarz fırsatlar çıkıyor karşımıza... İş ya da kişisel konulu olabilecek eğitimlere gönüllü yada zorunlu katılım fırsatları… Hele ki zorunlu ise orada sadece bedenen bulunduğumuzdan pek bir işe de yaramaz. Tam tersi çok fazla hevesle gitsek bile bazen orada olan orada kalır ve açıkça söylemek gerekirse çok bir şey kazanmadan çıkarız. Niyet öyle olmasa bile, aldıklarımızı pratik hayata geçirmekte ve uygulamakta zorlanabiliriz. İşte bu iki gün özellikle de çarşamba günü olacak bilgi akışları bu konuda tam bir verim vaat ediyor. Her ne öğrenirsek öğrenelim uzun vadede de işimize yarayacak şekilde içselleştirebiliriz gibi görünüyor.

Saat 13:42 den sonra Ay günün geri kalanında boşlukta olacak. Bu nedenle önemli olabilecek görüşme ve işlerinizi bu saatten öncesi için planlamanızı öneririm. Öğlen saatlerinde oldukça aktif ve hareketli olacağız.  Her şeye gözü kara bir şekilde atılmaktan ziyade, cesaretimizi herkesin işine fayda sağlayacak konularda kullanmak daha fazla iyiliği de beraberinde getirecektir. İşleri hızlıca yoluna koymak ve hedeflere doğru, engellere takılmadan hareket etmek için ideal bir enerji. Ay'ın boşluktaki hareketini göz önünde bulundurmaya çalışın lütfen... Zira hissedilecek heyecan düşünmeden yapılacak başlangıçları da beraberinde getirebilir. Adeta şarj olmuş ve tükenmeyecekmiş bir pil gibi coşkulu ve dinamik olacağız. O halde bu enerjiyi fiziksel aktiviteler için de oldukça verimli bir şekilde kullanabiliriz. Günün geri kalanında Ay'ın başka bir temel açısı olmayacak ve bu şekilde günü tamamlayacağız.

PERŞEMBE günü saat 05:01 de Ay Yengeç burcuna geçiş yapacak. Bugün ve yarın ana konumuz aile ve ev olacak. Sevdiklerimiz için her türlü fedakarlığı yapmak, onların iyilik ve güvenliğini sağlayıp korumak gibi bir misyonumuz olacak. Memleket meseleleri de gündemi dolduracak diyebiliriz. Eğer varsa çocuğunuz ile her zamankinden daha çok bir arada olmanız ve onunla yakından ilgilenmeniz söz konusu olabilir. Bu günler biraz kırılgan ve alıngan olma riskimiz de var. Zarar görmemek adına içe kapanma ve sadece en yakınlarımızla bir arada olmaya çalışma gibi durumlar da olabilir.

Sabah saatleri ruhsal çalışmalar ve sanatsal aktiviteler için oldukça uygun. Fiziksel ya da ruhsal şifa almak kolay olacak. Tedavi planlarınız için kullanabilirsiniz günün erken saatlerini. Hayal gücümüz ve duygusal hafızamız gayet iyi çalışacak. Esin kaynağından fayda sağlayabileceğiz.

Aynı zamanda eski duygusal yaralarımızı onarmak için de fırsatlar çıkabilir karşımıza. Onların üzerini örtmeyi çok güzel beceriyoruz da açıp temizlemek pansuman yapmak her zaman işimize gelmiyor. Yokmuş ve hatta hiç olmamış gibi davranıyoruz.

Oysa bu gerçek anlamda bir işe yaramıyor. Eğer bir hastalığın tedavisini sonuçlanmadan yarım bırakmışsak nüks riskini göze alıyoruz demektir. Tam bir kür sağlamak için azıcık sabır gerekiyor. İste bu gün, bunun gibi şifasını yarıda bıraktığınız bir duygusal yaranız varsa iyileşmeye oldukça yakin olacaksınız. En derin yaralarin ana kaynagi da derin kirginliklarda yatiyor. Bu gibi durumlarda en çok şahit olduğum tepki şu oluyor: " yok ben onu unutttum. Benim icin hicbirsey ifade etmiyor, onunla ilgili “hiçbir şey” hissediyorum, onunla hiç işim olmaz, beni üzemez artık v.b. Bir sürü safsata... Affediş o kadar çok korkutuyor ki insanı... Neden bu kadar zor bu durum? diye düşününce, bir kez daha kırılmamak adına örülen duvarlardan herhalde diye bir cevap geliyor aklıma. Benim de bu hayatta henüz affedemediğim insanlar var. Ama üzerinde çalışıyorumJ Her fırsatı değerlendiriyorum. İste bu sabah sizin de eğer fırsatınız olursa bu konuda çalışın. Özellikle ailevi konularda sizi yaralamış kişileri affetmeyi deneyin. Umarim hep birlikte bazı yüklerimizden arınıp biraz daha hafiflemeyi becerebiliriz.

Öğle saatlerinde sabahın dingin enerjisi yerini çatışmacı bir ortama bırakacak. Sabahı ne kadar sakince geçirmişsek bu saatleri de o kadar az hasarla karşılayabiliriz. Özellikle sevdiklerimizle ilgili olabilecek bir mücadele söz konusu olacak. Sanki aslan kesilmişiz de canım dediğimiz insanları korumak adına uğraşıyoruz gibi olacak. Başımıza gelen olaylara, bize söylenenlere ani ve hırçın tepkiler verme riskimiz mevcut. Korumacı tavırlar ve sabırsızlık ise diğer beklenen tavırlar olacak. Düzeni korumak ile yenisini yaratmak arasında gelgitler yaşayacağız. Duygusal çalkantıların içinde bulabiliriz kendimizi. Tutarsız ve bizden beklenmeyen tepkiler vermek ve benzerlerini almak mümkün. Yorucu bir öğleden sonra gibi görünüyor ama günün ilk yarısını eğer verimli bir sukunet ile geçirmişseniz biraz daha fazla tolerans gösterebilirsiniz bu saatlerde.

“Gösterebilirsiniz” den bir adım öteye geçmek istiyorum. Gösterelim lütfen... Gösterelim ki yeni tarihli duygusal yaralara vesile olup ilerde bir de bunlarla uğraşmak zorunda kalmayalım. Günün geri kalanı ziyadesiyle hassas bir sekilde gececek. Ay' in baska bir temel acisi olmayacak ve gunu bu etkilerle tamamlayacagiz.

CUMA Güneş-Uranüs altmışlık açısı damgasını vuracak. Bu açı etkisiyle beklenmedik bir tarzda ve ataklıkla var olan yeteneklerinizi ortaya koyma şansınız olabilir. Kısıtlamalara boyun eğmek istemeyeceğimiz ve özellikle kendimizde ama bunun yanı sıra çevremizde de farklılık yaratmak isteğinde olacağımız bir etki olacak gökyüzünde. Değişik olaylar yaşanabilir ve değişik denebilecek insanlar girebilir hayatınıza. Bugün olanlar bilincimizde ani dönüşümler ve doğru bildiklerimizle ilgili önemli farkındalıklar yaşatabilir. İrade ortaya koymak gerektiren her şey için bir adım önde olacağımız söylenebilir. Yapılanlar ve yaşananlar sadece bize değil çevremizdeki insanlara da fayda sağlayacak nitelikte netlikler oluşturacak. Yani farkındalıklar dolaylı da olsa çevremizi de ilgilendirecek. Değişime direnç gösteren bir yapınız varsa bugün sizi biraz zorlayacaktır. Ama bu kez değişim kar sağlayacak ve sizin de hoşunuza gidecek. En iyisi direnmeyin...

Öğrenmeye, yeniliğe ve farklı olana açın kendinizi. Bilinçte dönüşümün keyifle olacağı güzel bir gün...Ancak olanların hızına müdahale etmemeye özen gösterin. Ne olacaksa biran evvel olsun ruh hali destek degil de köstek olabilir bugün için. Akşam saatlerinde kendimizi günün özgürlüğünden sonra oldukça kısıtlanmış ve engellenmiş kalıplarla bağdaşmayabilir. Kaygılı düşünceler ve negatifi üzerine çekme gibi bir durum da olabilir.

Ama biz günü bu şekilde yaşamadık ki… Sıra dışı ve her zaman ortaya çıkarmadığımız yönlerimizi keşfettik… kim bilir neler üretebilecek durumdayız… Günün uzantısı olan uçuşmalar akşam gelince birden kuralcı fikirlere takılabilecek. Siz yine de guzel fikirlerinizi ve iyimser bakış açınızı yitirmemeye ve fikir çatışmalarına girmemeye çalışın. Sizinkinin doğru olduğuna inanıyorsanız bile savunmak için kavgadansa suskunluğu tercih edin.

Saat 22:36 dan sonra ay boslukta olacak. Yani zaten aksam saatleri, kalıcı çözümler bulabilmek için çok verimli değil. Üstelik de uyum ve denge için kişisel çabaların yetersiz kalması da söz konusu olabilir. Sakinleşmek adına bir takım uğraşlara ağırlık verebilirsiniz bu akşam için. Mutlaka faydası olacaktır. 

CUMARTESİ öğleden sonraya kadar Ay yengeç burcunda ve boşlukta ilerleyecek. Ancak günün tamamında etkisini gösterecek olan Güneş-Jüpiter üçgen açısı sabah saatlerinde kesinleşecek ve günü bizim için oldukça keyifli kılacak. Gerçek anlamda bir iyimserlik hali kaplayacak bizleri. Faydası dokunacak yolculuk ve eğitim fırsatları çıkabilir karşımıza. Çok fazla ince eleyip sık dokumaya gerek yok. Yarar sağlayacak şeyler çıkacak bugün karşımıza. Felsefi konular, inançlara yönelik çalışmalar, ruhumuzu, zihnimizi ve bizi büyütecek şanslara açık olacağız. Eğer bu bilinçle bakarsak etrafımıza ne çok şey yakalarız kim bilir. Kuşkucu yaklaşımları ve rehaveti bir kenara bırakmanızı tavsiye ederim bugün için. Ayçiçeğinin güneşe dönmesi gibi biz de yüzümüzü hep güzel ve enerji veren şeylere dönebilsek ne güzel olur. Gücümüzü ve yapabileceklerimizi görmezden gelmeyeceğimiz bir gün olmasını dilerim.

Saat 16:21 de Ay Aslan burcuna geçiş yapacak. İşte bu andan itibaren de sabahın pozitif enerjisi bir kat daha artacak. Kişiliğimizi ve kabiliyetlerimizi ortaya koyacağımız her türlü aksiyon için süper bir etki olacak gökyüzünde. Başlangıçlar ve bizim için önemli olabilecek her türlü adım için şans bizden yana olacak. Gökyüzü bir miktar olumlu olan şeyleri fazlasıyla abartmak riski veriyor ve objektiflikten uzaklaşmamıza vesile oluyor mutlaka ama yine de her ne yapıyorsak yapalım, pürüz olmayan bir yolda ilerliyor olacağımız kesin. Ay Aslan burcunda ilerlerken bugün ve pazar günü bizim daha dışa dökük ve eğlenceli olmamızı sağlayacak. Neşe katan ortamlar, canlı ve keyifli kalabalıklar bizi kendine çekecek.  Günü kendimizi keşfedip geliştirerek, akşamı da eğlenerek geçirebiliriz bu tatil gününde. Bu eğlenceli akşamların hafta sonuna gelmesi çok hoşuma gidiyor. Öyle deli gibi tantana peşinde koşan bir insan olduğumdan da değil ama bilmem neden mutlu oluyorum bu yorumları yaparken. Mutluluğunuzu hiçbir şeyin gölgelemeyeceği bir akşam geçirmenizi dilerim.

Bir uyarı: Dolunay dönemi olduğundan aman yediğinize içtiğinize dikkat edin. Günün temasında birazcık abartı riski de olduğunu düşünürsek, boğazınızdan geçenler konusunda ölçülü olmaya özen gösterin. En güzeli alkol v.b. içeceklerden, sindirim sistemini yorucu ağır nitelikli gıdalardan uzak durmak olur. Haşlama gıdalar, çiğ sebze ve meyveler iyi gelebilir. Bazılarınızın eğlence anlayışına zararlı J gıdalar da eşlik ediyor biliyorum ama bu konuda özellikle dolunay dönemleri daha dikkat çekiyor. Ne kadar güzel detoks o kadar rahat dolunay diye aklınızın bir köşesinde bulunsun.

PAZAR sabahı saat 06:38 de 7 derece Aslan burcunda bir dolunay gerçekleşecek. Dolunaylar, kendimizi ne pahasına olursa olsun ifade etme ve kişiliğimizi ortaya koyma zamanlarıdır. Bu nedenle de her zamankinden biraz daha gergin ve çatışmacı bir hal alabiliriz. Asıl amaç dengeye ulaşmaktır. En çok da ilişkilerde bu ihtiyacı duyarız ve tabi ki sonuçta da ilişkiler etkilenir. Objektif olmanın önemli olduğu zaman dilimleridir. Daha önce yapılmış başlangıçların sonuçlarını alma ve mahsulü toplama zamanıdır. Ay'ın dolunay öncesindeki son açıları oldukça destekleyici nitelikte görünüyor. Güneş'in de cumartesiden bu yana oldukça olumlu etkiler yarattığını gördük. Yani bu kez dolunaya hazırlık oldukça şatafatlı bir şekilde oldu. Zaten bir de bu temayı ortaya çıkaracak olan Aslan burcunda gerçekleşiyor. Hepimizin hayatında irili ufaklı bazı şeylerin netleşmesi, görünür hale gelmesi, sonuçlanması gündeme gelebilir. Bu dolunayın ortaya çıkarabileceği özellikli durumlar ise, önemli ve otorite konumundaki kişilere ait bazı olayların olması, sahnede yer almaları gerekliliği, yönetim yönetilen arası gerginliklerin artışı,  gerçekten sahne sanatlarıyla uğraşan kişilerin hayatlarının gündeme gelmesi, genel anlamda kalp ve damar sistemi ile ilgili rahatsızlıklar, ilişkilerde egoya dayalı anlaşmazlıklar olabilir. Dolunaylar güzel ya da çirkin, sonuçların üzerinin örtülemeyeceği bir şekilde su yüzüne çıkmak zorunda kalacağı durumlardır. Bu nedenle de kaçma şansı bulamayız. Bu dolunayın hepimizin hayatındaki güzelliklerin üzerindeki perdeleri aralamasını dileyelim. Gergin olabilecek durumlara karşı hazırlıklı olabilmek için ruhsal ve fiziksel arınma yöntemlerini kullanmanızı öneririm.

Öğlen saatlerinde dolunayın zorlayıcı olan etkisini biraz daha yoğun yaşama riskimiz var. Otoriteye direnme ve bildiğini okumaya çalışma etkisi olacak bu saatlerde. Yapılan ve söylenen her şey sanki özgürlüğümüze müdahaleymiş ve bizi yürüdüğümüz yolda engellemeye çalışıyormuş gibi algılayacağız. Bir sürü kural kaide diziliverecek önümüze ama gel gör ki ruhumuz bambaşka bir telden çalıyor olacak. Dolunay öncesi açılar olası tabloların iyiden iyiye abartılmasına da zemin hazırlamış olabilirler. O nedenle bu gün için tavsiyem, olanlara büyüteçli gözlüklere bakmaktan sakınmanızdır. Hafife alın da demiyorum ama fazla anlam yüklemeye çalışmayın yaşananlara yeter...

Tam olarak istediğimiz gibi bir gün yaşayamamaktan kaynaklanan, sıkıntılı, biraz da kasvetli bir ruh hali olabilir gün içinde. Üzerimize düşeni yapıp, aşırı beklentilere kulak asmamak da bir çözüm özellikle öğleden sonrası için.

Akşam saatlerinde de fikirsel ayrılıklar ve yanlış anlaşılmaya neden olabilecek konuşmalar olabilir. İletişim ve anlaşmak açısından pek elverişli bir akşam değil ne yazık ki. İsyankar ve kırıcı tavırlar görülebilir. Günü huzura katkı sağlayan aktivitelerle, dua, meditasyon v.b. çalışmalarla geçirmek daha faydalı olacaktır. Bunu başaramamışsanız bile en azından akşam saatlerini dingin bir enerjiyle noktalamak adına, mümkünse bireysel olacağınız bir ortamda zihninizi fazla yormadan ruhunuzu dinlendirerek geçirebilirsiniz.
Dolunay'ın hayırlı haberleri ve olayları hayatınıza getirmesini gönülden dilerim.
 

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

 

Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar