14 Ocak Haftası için Yorumlarım...


Merhaba,

Neşeniz bol olsun dileklerimle…

PAZARTESİ sabahı hafta sonunun yoğun temposunun ardında olaysız bir şekilde başlayacak. Sakin ve bekleme modunda olacağız öğlen saatlerine kadar. Ay halen boşlukta olduğundan, önemli sayılabilecek işlerdense, bekleyen yarım işlerimize yönelmek daha doğru olur. Saat 12:50 de ay boşluktan çıkıp Balık burcuna geçiş yapacak. Önümüzdeki iki gün boyunca duygular, paylaşımlar ve duyarlılık ön planda olacak. Sevgiyi ifade etmek ve dayanışma sergilemek için ideal bir enerji. Ancak aşırı hissi tavırlar ve alınganlıklar, istenmeyen tepkiler de oluşturabilir bu etki altındayken. Herhangi bir konuda karar vermek ve istikrarlı davranmak da her zamankinden daha zor olabilir.

Öğlen saatlerinde insan ilişkilerinde sorun olan noktalarda çözüme yönelik adımlar atılması söz konusu olabilir. İnsanlarla birlik halinde olma duygusu ve her türlü ilişkide sağlam temeller oluşturma çabası yüksek olacak. Uyum, anlayış ve saygı bize hissettirilen duygular olacak. Aynı zamanda aşkımızı sahiplenmek, günahıyla ve sevabıyla kabul etmek için de gönüllü olacağız.

Öğleden sonra ise uyanıkken uykuda ve rüyada gibi bir hal anlayacağınız. İsteğimiz sadece herkesin iyiliği olacak. Hatta herkesin iyiliği adına kendimizinkini göz ardı edebilir bir durum yaşanacak. Egolar yerlerde sürünecek bir süre için.

Bu bize nasıl bir etki bırakacak derseniz, koruma kalkanlarının inmesi gibi bir şey bu. Merhametten maraz doğar denilecek olaylar yaşayabiliriz. Gözümüz ne niyetleri ne de bize fayda sağlayacak noktaları görecek. Yani ille de zarar göreceğiz demiyorum ama zarar göremeyeyim diye bir kaygımız da olmayacak. Haliyle ihtimal yükseliyor...

“Kimin gerçekten desteğe ihtiyacı var” ya da “var mı?” diye sorgulamayacağız. Ortalıkta uçuşan “Süperman”ler görürseniz hiç şaşırmayın bu saatlerdeJ

Bireysel isteklerin çok fazla geri plana itilmesi başka bir durum daha yaratacak. Bu öğleden sonra eğer karşınıza herhangi bir konuda çıkacak fırsatlar olursa -ki olacak gibi görünüyor- onları kullanmayı pek beceremeyeceğiz. Çünkü görmekte zorlanacağız. Açıkçası nereden yarar nereden zarar geliri bilmek gibi bir şansımız pek olmayacak. Önemli adımlar ve kararlar için destekleyici bir etki değil bu görüldüğü kadarıyla.

Bu saatlerde ne yapacağınızı önceden planlamanızı öneririm. Hayır işlerine veya insanlara destek olacak konulara göre bir plan yapmak sizi ruhen de doyuracaktır. İnsanlarla bir arada olmak yerine artan yaratıcılığınızı sonuna kadar kullanmak da verimli olabilir öğleden sonra. Kandırılma ve yanılma payını hiç aklınızdan çıkarmayın. Bir de olaylara bakıp hemen kafanızı çevirmeyin. Derinlemesine algılamaya çalışın, olumlu ve olumsuz tarafları görmezden gelmemek adına.

Günün devamında Ay'ın başka bir temel açısı olmayacak ve günü bu etkilerle tamamlayacağız. Gece ise rüyalardan etkin mesajlar alma ve rehber rüyaların desteğini yaşama şansımız yüksek. Kıymetini bilmek lazım…

SALI gece yarısından bir süre sonra gökyüzünde Merkür-Kiron altmışlık açısı kesinleşecek. Neredeyse gün boyu da hissedilecek. Sorunlarla başa çıkmak ve nedenlerini tespit edebilmek biraz zorlayıcı olabilir bu etki altındayken. Zira tek başına kalmış gibi olacağız. Öyle ki, “bu dert bana özel kimseye açmayayım yaramı “ya da “kim benden iyi bilebilir ki benim neler yaşadığımı” hali olacak bir bakıma. Eğer gerçek anlamda güvendiğiniz dost dediğiniz insanlar varsa, derdinizi paylaşmak hem sizi rahatlatacaktır hem de belli mi olur aklınıza hiç gelmemiş bir çıkış yolu çıkıverir önünüze anlatırken. Bunun karşıdan gelmesine gerek yok, siz anlatırken bile üretebilirsiniz. Bana çok olur. Daha cümlemin yarısında çözümü geliverir aklıma. Aslında bu konuda asıl mucize işitme organımızdan kaynaklanıyor. Sadece düşünmek ya da yazmak yetmiyor bazen. Okuyacaksın ya da dile getireceksin ki kulak da işitsin. O zaman konuyu her yönüyle algılama şansı elde ediyoruz. Yani sadece dışarıdan gelen uyarıları almak için değil kendi iç sesinizi duymak için de kullanın kulaklarınızı gün boyunca.

Sabah saatlerinde oldukça kararlı ve istekli olacağız. Ama kararlılık gösterip niyet ettiğimiz şey her ne ise, önüne çıkabilecek engellerin vay haline… Yani isteklerin inatlaşmaya ve hırsa dönüşmesi riski var ne yazık ki. Bu sabahın enerjisi, bizim üzerimize düşenleri layıkıyla yapmamızı, sabır göstermemizi ve inancımızı yitirmeden olayın olmasına izin vermemizi işaret ediyor. Olsun diye baskı yapmak ve söz geçirmeye uğraşmak bize yarardan çok zarar getirebilir. Pek çok şeyi yapabileceğimizi hissettiren bu etkiyi olumlu şekliyle kullanmak yine tabi ki bizim elimizde.

Bir hırsla başladığımız günün geri kalanında, Ay'ın başka bir temel açısı olmayacak ve balık burcundaki seyrine devam edecek.  Kırılganlıklara oldukça açık bir gündeyiz. Söylenen söylenmeyen, yapılan yapılmayan her şeyi bugünde bırakıp yarına adım atmak en doğrusu olacaktır. Olayları kişiselleştirmeye hiç gerek yok. Nihayetinde herkesin amacı “bir” miş gibi inanalım. Hiç kimsenin bilerek ve isteyerek bizi üzmeyeceğini kabul edelim bugün için. Bakalım nasıl olacak. Pozitif pozitifi doğuracak mı? Sevgi sevgiyi çoğaltacak mı? Denemesi bedava...

ÇARŞAMBA sabahında iletişimsel konularda, önemli görüşmeler ve konuşmalar açısından şanslı olacağız. Etkileyici ve yüreklere dokunan bir yönümüz olacak. Özellikle destek amaçlı organizasyonlar, geziler, edebi yönümüzü kullanacağımız yetenek gerektiren her türlü uğraş için ideal olacak. Esnek bir iletişim tarzımız olacak. Yürekten gelenler, olduğu gibi ve kimsenin canını acıtmadan dilimizden dökülüverecek.

Saat 11:33 sonrası Ay akşam saatlerine kadar boşlukta olacağından kayda değer işlerinizi bu saate kadar ele almanız iyi olur. Başlama enerjisini destekleyen bir gökyüzü olmayacak bu saatlerde.

Ama bir yandan da huzur olacak içimizde. Özellikle karşı cins ile ilişkilerde epey rahat hissedeceğiz.  Ailevi konularda çözümler, sorumluluk paylaşımları ve destek ihtiyacına karşılıklar bulunacak. Bizim için önemli olan kişi ve kurumlarla görüşmeler rahat geçecektir ancak başvuru ve sonuç beklemek için uygun değil.

Saat 18:08 de Ay Koç burcuna geçiş yapacak. Geçen iki günün sakin ve ağır akan enerjisi birden değişecek. Heyecan ve hareket gelecek hayatımıza. Sabırsız ve girişken olacağız. Yerinde durmaktansa hareket edip adım atmayı tercih et diyecek bir ses bize. “İzle ve gör” yerine “dene ve gör” diyecek. Canlılık ve hareketlilik güzel tabi ki ama bu günlerde hem fiziksel kazalara hem de çatışmalara daha açık oluyoruz. Çocukça bir bencillik kaplıyor herkesi. Yani Ay balık enerjisinden sonra biraz daha bireyselliğe yönlendiren bir etki bu. Bu saatten sonra Ay'ın temel bir açısı olmayacak ama koç enerjisi ile birlikte hareketli sayılabilecek bir akşam yaşayabiliriz.

PERŞEMBE Saat 03:28 de Venüs-Plüton kavuşum açısı gerçekleşecek ve gün boyu da hissedilmeye devam edecek. Bu açı etkisi ile yoğun hislere kapılma ve ilişkilerden her zamankinden daha çok etkilenme ihtimalimiz var.

İlişkilerde ısrarcı tavırlar ve var olan ilişkilerin üzerimizdeki ağırlığını hissetme durumları da olabilir. Aniden tutkulu bir aşka düşmüş bulabiliriz kendimizi. Karşımızdaki kişi her zamankinden daha etkileyici ve karizmatik görünebilir gözümüze. Özellikle güç ve statü ekstra bir cazibe unsuru olabilir. Tabi ki bu bir miktar da gözlerinizin ne gördüğü ile alakalı ama sonuçta bir şekilde çekim gücünü çok net hissedebilirsiniz.  Aşkta normal şartlarda yaşamayacağımız nitelikte, duygusal derinliği olan bir tecrübe yaşayabilirsiniz. Haddinden fazla kuşkucu tavırlar ile birlikte her şeyi ciddiye alıp olayın eğlenceli kısmını hiç yaşayamama riski de var ne yazık ki.

Bu açıyla birlikte sanki bu etkileri iyice arttıracak başka bir açı daha olacak gökyüzünde. Bu sayede, gerçek anlamda bir heyecan ve derinlik arayışımız olacak gün içinde. Korkusuz ve kaygısızca yaklaşacağız ilişkiler konusuna. Eğer zaten var olmasına niyet ettiğiniz ve tanıdığınız bir kişi ise karşınızdaki sözüm yok. Mutlak aranızdaki olayları hızlandıracak ve hislerinizi açıklamanıza destek olacaktır. Ama sadece bu tutku telaşına kapılıp hareket ediyorsanız sonradan pişmanlığını da göz önünde bulundurun derim. Hele ki evliyseniz ve bu kişi eşiniz olan kişi değilse, durum daha da üzücü tabi kiL Nihayetinde yepyeni karmik dengesizlikler oluşturma riski de var…

Günün duygusal olarak tutarsız hali apaçık ortada. Ancak dip toplamda nihayetinde temel olan ihtiyaç: “ ilişkide derinleşme ve değişim dönüşüm ihtiyacı.”

Madem öyle bunu tüm ilişkilerimizde yaratabiliriz de.  Deneyebiliriz hep birlikte sevdiklerimize karşı hiç olmadığımız kadar açık olmayı... Onlarla bir ve bütünmüş gibi hareket etmeyi... Gerçek duygularımızı bütün ciddiyet ve samimiyetimizle paylaşmayı, onlara sürprizler yapıp günü renklendirmeyi v.b. şeyler. Bu bahsettiklerim de sonuçta gökyüzünün bize vereceği desteklerden ortaya çıkacak. Yıkıcı ya da zarar verici olmak yerine inşa edici ve sağlamlaştırıcı olanı tercih edebiliriz her zamanki gibi...

Öğlen saatlerinde ise daha bir dikkatli olmak gerekecek. Her şey bizi çatışma ve anlaşmazlıklara yönlendirecek gibi görünüyor. İlişkilerde duygusal patlamalara karşı dikkatli olmak lazım. Aksi gibi kimsenin de alttan almaya niyeti olmayacak bu saatlerde... Ama eğer bu nitelikte bir tepki almışsanız olayın gidişatını sizin vereceğiniz karşılık belirleyecektir. En azından başlatan taraf olmamayı becerebilirseniz, devam ettirmeyen taraf olmak konusunda daha şanslı olabilirsiniz... Duygusal anlamda kırılmaya müsait olacağız hepimiz. Sanki kimse bizim ne hissettiğimizi anlamıyor ya da önem vermiyor gibi bir duygunun oyununa gelmeyin. Eğer doğru bir biçimde belli etmişseniz mutlaka fark edilecektir, neye ihtiyaç duyduğunuz ve hangi his ile hareket ettiğiniz konusu.

Akşam ise, her şeyi fazlasıyla ciddiye alacağımız saatlerde olacağız. Önemli sayılabilecek teklifler ve ciddi nitelikteki konuşmalar için ideal. Karşı tarafın özellikle duygusal anlamda bizim niyetimizi gayet net anlayacağını söyleyebilirim.  İlişkiler anlamında sorumlulukları görmezden gelmek pek mümkün olmayacak. Güven vermeyen hareket ve sözler prim yapmayacak bu akşam için. Yani kolay kolay kandırmak veya gerçek olmayan bir duyguya inandırmak olası değil gibi görünüyor. Prensiplerin ve realitenin her şeyin öne geçeceğini de söyleyebiliriz. Örnek vermek gerekirse evlilik teklifi yapmak için ideal ama ilişkide daha da samimiyet yaratmak için fırsat bulamayacağımız bir akşam... Mesafelerin ardındaki net resmi görme ihtiyacında olacak herkes. Akşamın eğlenceli ortamlara uymayacağını söylememe gerek yok sanırım. Duygusallığın minimumda olacağı önemli görüşmeler için kullanabilirsiniz.

CUMA Saat 10:56 da Güneş-Merkür kavuşumu gerçekleşecek ve gün boyunca etkili olacak.    Sohbeti muhabbeti bol ve de önemsediğimiz içerikte konuşmaların yaşandığı bir gün olacak. İradi yönümüzü ortaya koymakta ve ifade etmekte zorlanmayacağız bu etki altındayken.  Oğlak burcunda gerçekleşecek olan bu kavuşum daha çok iş ve mesleki konuların, ticari meselelerin gündemi oluşturacağına işaret ediyor. Eğer bu amaçla bir görüşme planlıyorsanız bugünü tercih edebilirsiniz. Özellikle öğleden önce ciddi anlamda fayda sağlayabilirsiniz. Toplantılar, ticari anlaşmalara yönelik önemli görüşmeler, resmi kurumlara yapılacak başvurular v.b. şeyler için çok uygun bir etki olacak gökyüzünde.

Günün geri kalanında Ay'ın başka bir temel açısı olmayacak. Hareketli, atak ve öncü nitelikte tavırların göze batacağı, sağlam ve kararlı başlangıçlar yapabileceğimiz oldukça etkileyici bir gün. Bir süredir beklettiğiniz ve adım atmakta kararsız kaldığınız işleri çıkarın masanın üzerine. Hadi bakalım hareket ve sonuç elde etmek zamanı...

CUMARTESİ günü saat 02:41 den sonra kısa süreli boşluğun ardından Ay saat 03:37 de Boğa burcuna geçecek.Hafta sonu için güzel sayılabilecek bir etki bu. Keyfimize bakmak, hiçbir şey için aceleci davranmayıp huzuru ve temel ihtiyaçlarımızı her şeyin önünde tutmak isteğinde olacağız bu iki günde. Güvende olmak ve risksiz mutluluğu korumak için uğraşacağız. Maddi konularda temkinli olmak ve çalışkanlık da ayrıca beklenen tavırlar olacak bu hafta sonu için. Biraz da yediğimiz içtiğimiz konusu önem kazanacak. Aman dikkat. Her ne kadar hafta sonunu leziz yemekler eşliğinde geçirmek kulağa hoş gelse de, pazartesi sabahı tartıda görmeyi umut etmediğiniz rakamlar hep aklınızın bir köşesinde bulunsunJ Bulunsun ki boğazımıza dur demeyi bilelim.

Sabahın erken saatlerinde bizim hiçbir sıkıntımız olmasa bile etrafımızda duyduğumuz ve gördüğümüz dertlere başımızı çevirip yolumuza devam edemeyeceğiz. Olaylara yaklaşımda "yapabileceğim bir şey var mı?" sorusundan öteye bir yakınlık duymaktan bahsediyorum. El atıp durumu düzletmek, el atıp dardaki kişiyi ayağa kaldırmak v.b. şeyler bizi kendine çekecek olan durumlar. Aynı zamanda herhangi bir şifa tekniği ve tedaviler açısından da olumlu etkiler olacak gökyüzünde. Yine sabah saatlerinin, inancınız doğrultusunda rahatlatıcı aktiviteler için çok faydalı olacağını da söyleyebilirim. Dua, meditasyon gibi şeyler için erken kalkmak huzur verici olabilir. Bu kadar da duyarlı iken belki de sadece kendi adınıza değil, bütünün hayrına bir ruhsal çalışma yapabilirsiniz.  Bir kişinin bile buna niyet etmesi iyiliğe giden yolda bir adım olacaktır. Bu hafta arasında “bir kişi dünyayı nasıl değiştirir”  içerikli bir video dolaştı sosyal paylaşım sitelerinde. Ben izlerken gözyaşlarımı tutamadım açıkçası. Buna inanmak ve ona göre hareket etmek… İnancını hiç yitirmeden... Size de izlemenizi tavsiye ederim. “Yok canım” demeden... “neden olmasın?” diyerek...

Bu sabahın bir diğer etkisi de ilham dağıtan sihirli değnekli periler olacak… İşiniz veya bir hobiniz bunu gerektiriyorsa aman kaçırmayın derim. Uykudan fedakarlık pişman etmeyecek bizleri... Sonuçta güne bu yumuşacık enerji ile başlayacağız.

Saat 09:25 de Merkür 5 Şubat tarihine kadar kalacağı Kova burcuna geçiş yapacak.   Bu süre içinde zihnimiz oldukça gerçekçi ve verimli olarak çalışacak. Yeni fikirler üretmek ve olaylara orijinal bir bakış açısı getirmek açısından her zamankinden daha şanslı olacağız.  Düşüncelerimize müdahale edilmesi hele ki kısıtlanmaya çalışılması kabul edilir şeyler olmayacak. Herkes özgürce görüşlerini dile getirmek isteyecek. Bu arada da herkese göre kendi fikri en kabul edilesi olan görünecekJ  Yani zıtlaşmalara açık ancak geliştiren düşüncelerin, akılcı ve kalıcı çözümlerin, mantık ve bilginin değer kazanacağı,  sezgisel ve duygusal olanın pek rağbet görmeyeceği bir dönem olacak. Boş konuşmalardansa daha çok bilgi ve gerçeklik barındıran konuşmalar duyacağız bu dönemde etrafımızda. Projeler ve yenilikçi çalışmalara için ideal bir dönem. Zihinsel olarak bu dönemde üretilenler tatmin edici olacaktır.            

Akşam saatlerine kadar Ay'ın temel bir açısı olmayacak ve Boğa burcunda, huzura hizmet eder şekilde ilerleyecek.

Akşam saatlerinde ise duyarlılığımız iyice kendini belli edecek. Özelikle hayatımızdaki dişi karakterlerle bir uyum hakim olacak. Duyarlı ve anlayışlı olmak kolay olacak. Bu akşam için, eski kırılganlıkların artık o kadar da can yakmadığını göreceğimiz olaylar yaşayabiliriz.

Tamamı bir eğlence unsuru barındırmıyor belki ama ben anlatırken bile keyif aldım günün temalarından. Şimdiden olumlu olan tüm etkileri sardı bile beni. Umarım size de böyle bir etki bırakır, bırakacaktır...

Gece gün dönmeden önce saat 23:51 de Güneş de bir ay için Kova burcuna geçiş yapacak. Bu bir aylık süre boyunca insanlarla bir arada olmak, birlikte ve herkese fayda sağlayacak çalışmalara imza atmak, bilginin ve yenilikçi olanın peşinden koşmak, merhametli ve hümanist tavrımızı ön plana çıkarmak eğiliminde olacağız. Günün bütüne hizmet eden güzellikleri devam ediyor yani… Dostluk ve sadakat önem kazanacak. İçinde bilgi ve bilimsellik olan ispatlanabilir her şey bizi kendine çekecek. Olaylara adam sende tavrıyla değil de idealler uğruna hareket eden ve adeta bozuk olan her şeyi düzeltmeyi misyon edinmiş tavırlarla yaklaşacağız. Bireyselden ziyade içinde bulunduğumuz grupların ve toplumun sorumluluklarını ön planda tutmak ve hep birlikte bir adım öne götürecek çalışmalarda yer almak isteyeceğiz.  Hem birey olabilmek ve bireysel özgürlüğünü dimdik ayakta tutabilmek hem de bizimle birlikte herkesin de kendisi ve “bütün” için bu savaşı verdiğine şahit olmak, desteklemek... İşte bu enerji, insanı uykudan uyandıracak nitelikte bir enerji...

PAZAR sabahı da çok keyifli bir şekilde uyanacağız. Pozitif olanı görme ve negatife takılmama gibi bir etki olacak gökyüzünde. Aslında ne kadar da güvende olduğumuzu ve varlığına şükredecek ne kadar çok şeyimizin olduğunu zorlanmadan görebileceğimiz bir sabah olacak.

Aşkın büyüsünü hissedeceğiz, sevginin verdiği güven ve huzuru... Olaylara çözümcül yaklaşmak hayatımızı aslında nasıl da kolaylaştırıyor diye görmek için örnekler yaşanacakJ Bırakın bugün için tüm kaygı ve koşturmacaları bir kenara. Bunu boş vermişlik olarak değil de bizi şarj edecek kısa bir mola olarak görmek daha güzel olur. Madem gökyüzü de bu kadar destekliyor boşa gitmesin. Tatlı tatlı bir tembellik ve dudaklarımızda gülümsemeyle, sevdiklerimizle bir arada geçirilebilecek şans niteliğinde bir gün olacak. 

Akşama kadar bu dingin sevginin gücünü yoğun bir şekilde hissedeceğiz. Akşam saatlerinde ise heyecana kapılmamız ve telaşla hareket etmemize neden olacak şeyler yaşanabilir. Dürtüsel olarak aceleci tavırlar ve sanki o sakin günü yaşayan biz değilmişiz gibi bir gerginlik olası riskler olacak. Öfkeye ve mantık süzgecinden geçmemiş tepkilere açık bir etki bu.   Ancak bu tavırların güzel ruh halinizi bozmasına ne olur izin vermeyin…  Sabır, gösteremeyen için uzak bir erdem biliyorum ama tepkiyi yansıtmadan önce verilen kısa bir sukunet mutlaka olayı yumuşatacaktır. Çatışmaları tamamen ortadan kaldırmasa bile "Kar kardır " diye bakmak lazım olaya. Önerim dikkatinizi başka şeye yöneltmeniz. Bu parlayan enerjiyi bambaşka bir şekilde boşaltırsanız kalpleri kırmaya fazla bir şey kalmayacaktır. Göstereceğiniz tolerans karşınızdakini sizden değil sizi sizden koruyor olacak... Zira böyle bir durumda insan en büyük zararı kendine veriyor...  Hızlı hareketlerden kaynaklanan fiziksel kazalara ve duygusal körlüklerden kaynaklanabilecek gönül yaralarına karşı dikkatli olmanızı tavsiye etmekten başka bir şey gelmiyor insanın elinden.

Saat 20:17 sonrası Ay boşlukta olacak. Kalıcı ve sağlam olayların başlangıcı için uygun bir akşamda değiliz. Tüm hafta sonunun huzurunu pazar akşamı da devam ettirebilmeniz ve haklı olmaktansa mutluluğu tercih etmeniz dileğiyle…

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

 

Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar