AstroKarmik ile 5-11 Ocak 2015 Haftası Yorumları...

Haftanın Gökyüzü Olayları...

G1 G2 açı etki başlangıcı açı kesinleşmesi etki sonlanması
Yengeç brcunda dolunay   5.1.2015  
Merkür Kova burcunda   5.1.2015  
Venüs  Satürn altmışlık 3.1.2015 4.1.2015 5.1.2015
Güneş Plüton kavuşum 31.12.2014 4.1.2015 5.1.2015
Merkür  Satürn altmışlık 5.1.2015 6.1.2015 6.1.2015

5 Ocak 2015 PAZARTESİ

Haftaya dolunay ile başlıyoruz. Saat 06:53 de 14 derece Yengeç burcunda bir dolunay meydana gelecek…
Dolunaylarda yüzleşmeler söz konusu.
Maddesel dünyaya ait olaylarda da kişisel ilişkiler açısından da…
Sen ben ve çatışan önceliklerimiz teması var…
Burada Güneş ve Ay karşıt burçların enerjisindeler. Duygular ile mantık, dürtüler ile irade, somut ile soyut, görünen ile onun arkasında yatan, fayda ile tatmin, eril ile dişil, başarı ile mutluluk karşı karşıya…

Bu karşıtlık enerjisi, eşliğinde stresi ve gerginliği de getirebiliyor ne yazık ki… Zira bizi ikilemde bırakan her iki taraf da aslında vazgeçemeyeceğimiz şeyleri içeriyor.

Dolunayların biz de yarattığı his genel olarak, eğer biz baş etmeye niyet etmemişsek, kimse bizden yana oyunu kullanmıyor, herkes bize karşı, herkes bir muhalefet ve ufacık şeyler için bile kocaman enerji sarf etmemiz gerekiyor şeklinde.

Yorulma garantili günler oluyor dolunay etkisinde olduğumuz günler…

Ancak aynı zamanda da stresin tetikleyici etkisi altında gayet verimli ve geliştirici de oluyor.

Bir nevi hasat zamanını yaşayacağız.
Yılın başlangıcı itibariyle gerçekleşen ilk dolunay…
Adeta bir önceki yılın hasatı niteliğinde diyebiliriz…
2014 de eğer kararlılıkla attığınız bir takım ilk adımlar varsa, bunların sonuçlarının görünür olması ihtimalini işaret ediyor bizlere…


Bu kez dolunay YENGEÇ BURCUNDA GERÇEKLEŞECEK VE YENGEÇ-OĞLAK AKSINI ilgilendirecek.  
Aile, ev, yuva, çocuk konuları, vatani ve milli mevzular en çok etkileyeceği ana temalar olacak…
Ev yaşamımız, ailevi sorumluluklarımız ile dış dünyaya sarf ettiğimiz emek ve zamanın dengesini sorgulatacak bizlere…
Ya da bizim adımıza sorgulayan birileri çıkacak karşımıza. İş dünyası ve yönetim kademeleri ile işi gerçek kılan asıl insan faktörü de karşılıklı olacak.
Bu açıdan da dengeli bir dağılım aranacak.

Aile içi yüzleşmeler yaşanması, çocuklarla ilgili konularda görev üstlenmemiz ve el atmamız gereken durumlar yaşanacak.
“Sorumluluklar” gündemde olacak mutlaka…
Bitmesi gereken işler, kazanılması amaçlanan başarılar, ulaşılacak hedefler…
Ancak nerede bunun içinde sevgi, duygular ve gerçek ihtiyaçlarımız kısmı göz ardı edilemeyecek.
Edenler asıl büyük stresi yaşayacak.

Milli konularda da uzlaşma ihtiyacı elzem olan bazı karşılıklı gelmeler, yönetim ile halk arası gerginlikler yaşanması olası riskli etkiler…

Güven ihtiyacının artacağı, her zamankinden çok aranır ve zor bulunur hale geleceği duygu durumlarına gayet açığız…

Huzursuzluk veren, çözüm beklentisi olan ev ve aile içi konular ile toplumsal tepkiler gündeme gelebilir dolunay ile birlikte.

“Güven konusu” ana tehdit noktası diyebiliriz. Esas etkiler ise dışa vurulan büyük patlamalar şeklinde değil de “içsel krizler” şeklinde yaşanacak daha çok bu dolunayda…

Geçmişte yaşanmış ya da yaşanamamış olayların sonuçları, hatıralar, eski kırgınlıklar tekrar gündeme gelebilir. Yeni kırgınlıklar yaratabilecek bir enerji de olacak gökyüzünde ne yazık ki. Bu nedenle yapayım derken yıkmalara, bir yeri tamir edeyim derken başka bir noktada çatlak yaratmamaya dikkat etmek doğru olur.

Bunların yanında,  ev, arsa, gayrı menkul alış ve satışları, taşınmalar, ailede bir yenilik ya da daha önce olan bir şeyin etki ve tepkilerini alma durumları söz konusu olabilir.

Dolunay esnasında Güneş’in Plüton ile kavuşumu ve doğal olarak da Ay Plüton karşıtlık açısı mevcut. Aslında Uranüs ve Plüton’u da içine alan bir T kare açı kalıbı var. Aynı zamanda Ay düğümleri ile de bir kare açısı mevcut dolunayın. Bunu da dikkate alırsak gökyüzünde bir “büyük kare” açı kalıbı oluşacak.

Gergin etkiler olacağı aşikar… Öncü burçlardaki bu açı kalıbı gerginliği bir miktar daha artırabilecek cinsten bir gökyüzü olayı aslında. Pek çok konuda öne atılmak, ilerleme kaydetmek isteği veren içsel huzursuzluğu iyice belirgin hale getiren bir durum…

Bunun yanında dolunay esnasında hem Güneş hem de Ay bazı sabit yıldızlar ile temas halinde olacak. Ki bu da ek anlamlar ekleyecek bu gökyüzü olayına…

Ay Sirius ile Güneş de Vega sabit yıldızı ile kavuşumda olacak.
Sirius, itibarı, ün, servet ve aile ile alakalı mevzularla ilişkilendiriliyor. Yetenekleri, buluşları, içsel zenginlikleri, derin algılama gücünü katıyor bu dolunayın tetikleyeceği konulara. Dünya astrolojisinde sel ve fırtına ile bağdaştırılıyor. Ay aynı zamanda Canobus sabit yıldızı ile de kavuşumda olacak. Bu da benzer biçimde gemi ve seyahatlerdeki tehlikelere işaret ediyor.

Güneş de Vega sabit yıldızı ile kavuşum halinde olacak. Bu da dolunay’a yine itibar, zenginlik ve fark edilir güzellik, zeka, sanat yeteneği gibi derin ve hoş güzellikler katacak…

BİR ÇIKARIMDA BULUNMAK GEREKİRSE
Hem bizi güven çemberinden, huzur ortamından çıkmaya zorlayan bir takım dış tesirler söz konusu, hem içsel olarak yaşanan gelgitler… Bir yandan da direncin nafile etkisine şahitlik edeceğimiz kadersel bazı dokunuşlar mevcut.

Değişirse eskisi kadar güvende olmam, koruma altında sayılmam dediğimiz, iç dengelerimizi sarsan bazı çırpınışların etkisi gözlemlenecek...

Yapılması gereken hamlelerin gerçeğe dönüşebilmesi için öne doğru iteklenmemizi sağlayacak etkilere hazırlıklı olmakta fayda var. 

BU ETKİ İLE, ADIM ATMASI ZOR ANCAK BİR KEZ ATILDI İSE BÜYÜK İLERLEME KAYDETTİRECEK GİRİŞİMLER GÜNDEME GELEBİLİR.
Yorucu ama güzel gelişmeler getiriyor bu dolunay hayatımıza…

Yapılacak yegane şey, irade ortaya koyabilmek, inisiyatif almak ve ilerleme kaydettiğimiz yoldaki pürüzlere boyun eğmeyip zorlaştıran değil de kolaylaştıran pozisyonunda durabilmek…
 
Elde edilecek olanın kıymetini görmemiz gerekiyor…
Korkarak, erteleyerek, risk almayarak neleri kaçırdığımızı fark etmek gerekiyor…
“HİÇBİR KAYBA TAHAMMÜL EDEMEM” LER İLE “KAYBEDECEK HİÇBİR ŞEYİM YOK” LAR ARASINDA DENGEYİ TUTTURMAK ÖNEMLİ…


Ülkemiz açısından bakarsak, dolunay, Türkiye Astrolojik haritasının yükselen burcunda ve Plüton ile 2 derece tolerans ile kavuşumla gerçekleşecek. Milli meseleler, halkı ve özellikle de kadın figürlerini temsil eden konularda gerginlikler, sen-ben tartışmaları, zıt görüşlerin karşı karşıya gelmesi ve uzlaşmaya niyet etmemeleri söz konusu olabilir. Konum itibariye ekonomik dalgalanmalar, bir takım finansal krizler baş gösterebilir. Zaten var olan gerginliklerin taşma noktasına gelmesi, daha önce sarsılmış ancak bir türlü yerinden kıpırdanamamış uyanışların, farkındalıkların buna vesile olabilecek yeni bir dalga ile silkelenmesi söz konusu olabilir.

Hem kişisel yaşamımız hem de ülkemiz adına, dolunay ile birlikte gelecek olan geliştiren, büyüten etkileri fark edebilmemizi gönülden dilerim.

Bugün MERKÜR 13 MART 2015 TARİHİNE KADAR KALACAĞI KOVA BURCUNA geçecek. Bu süreçte de hepimizin yakından bildiği ve her zaman sevgi ile andığı retrolarından birini yapacak J Retronun etkilerinden o dönemde ayrıca bahsedeceğim.

Peki Kova burcundaki Merkür genel olarak ne gibi etkiler yapacak…

Zihnimizin nasıl çalıştığını, en çok neye zihinsel olarak odaklandığımızı, algımızı,  bilgi alıp verme biçimimizi,  nasıl iletişim kurduğumuzu, seyahatlerimizi,  ticari konuları daha çok ilgilendiren Merkür bu süreçte olaylara mantıksal, gerçekçi ve tarafsız bakabilmemize destek olacak.
Zihnimiz yeni olana açık olacak.
Fikir üretme becerileri artacak.
Gördüğümüz aksaklıkları dile getirmekten çekinmeyeceğiz.
Toplumsal olaylar konusunda da herkesin söyleyecek bir sözü mutlaka olacak.
Bu dönem herkesin fikri kendine ayrı bir güzel görünecek.
Yeni fikirler üretmeye açık olacağız ancak başkalarından gelen farklı görüşleri kabullenmekte de biraz zorlanacağız.
Bu inatlaşmaların tuzağına düşmemişsek, zihinsel anlamda bir elin nesi var iki elin sesi var deme şansımız olacak.

Akademik çalışmalar, teknoloji içerikli işler, zeka ve mantıksal bir bakış açısı gerektiren her türlü iş için uygun bir süreç bu. Özellikle de bu açıdan yapılacak grup çalışmaları ayrıca desteklenmiş olacak.

İçinde bilgi, bilimsellik, teknoloji ve yenilik içeren her şey her zamankinden daha çok ilgimizi çekecek. Okuyup öğrenmek, anlayıp kendimizi geliştirmek isteği duyacağız. Bu tarz eğitimler özellikle önümüze çıkacak. Eğer bu nitelikte bir donanımımız varsa bizdeki bilgiyi diğer insanlarla yazılı ya da sözlü olarak paylaşma ihtiyacı duyacağız.

Bu dönemde duyguları ifade etmek konusunda yetersiz kalabiliriz. Bunun yerine düşüncelerin dile gelmesi, buna yönelik sosyal ortamların tadını çıkarmak, dostça ve geliştirici sohbetlere dalmak için elverişli olacak.

Genel olarak düşüncelerimizi ne kadar özgür bırakabilmişsek o kadar geliştirici biçimde sonuçlar alacağımız keyifli bir dönem. Ne, nasıl ve neden sorularını bolca soracağımız, gerçek olanı bulup çıkarma çabasında olacağımız etkiler altında olacağız.


6 Ocak 2015 SALI

Ay günün ilk yarısında YENGEÇ BURCUNDA VE BOŞLUKTA olacak. Kendi halimize kalmayı tercih edeceğimiz, çok fazla yorucu ve de riskli şeye bulaşmayı tercih etmeyeceğimiz nitelikte geçecek bu saatler. Yine ailemiz, çocuklar ve sevdiklerimiz ile alakalı konular gündemimizde. Yeni bir işe başlamaktan ziyade elimizde olana devam edip, detayları gözden geçirmeyi destekliyor olacak gökyüzü. Hassas ve kırılganız, sezgilerimiz ve artistik yeteneklerimiz de yüksek. İç dünyamızda olanın farkına varmak çabasındayız. Bu nedenle de sosyal hayatın içinde olmayı tercih etmeyeceğiz. Daha doğrusu bu tip içe kapalı bir ruh hali bize daha çok huzur verecek.

SAAT 13:03 DEN SONRA İSE AY YAKLAŞIK 2 GÜN İÇİN ASLAN BURCUNA geçecek. Çok daha dışa dönük, sosyal ve keyif odaklı olacağımız saatler başlıyor bundan sonra…

ÖĞLEDEN SONRASINDA alınması gereken kararlar, yapılması ve bitirilmesi gereken işler yoğunlukta olacak. Her ne kadar içimizden gelen daha rahat davranabilmek de olsa, durumumuz ve pozisyonumuz gereği işleri ve ilişkileri ciddiye almamız gerekecek. Bunu yapabilen, inisiyatif alıp, zamanlamaya dikkat eden, gayret edip, sabreden kazançlı çıkacak.

AKŞAM SAATLERİNİN hem ikili ilişkilerde hem de iletişimde aksayan yanlarına dikkat. Sözler yanlış anlaşılmaya müsait olacak. Ön planda ve söz sahibi olmayı isteyenlerin çatışmasına şahit olacağız.
Herkes bir diğerine üstünlük sağlamak telaşına girerse işler içinden çıkılmaz hale gelebilir. Ayrıcalıklı muamele görmek isteyenlerin bir arada olduğu ortamlarda egolar çarpışıp kısa devre yapabilir.
Bu akşamın eğlence anlayışı da biraz yorucu olabilir. Çok fazla hareket, çok fazla insan ve çok fazla yakınlaşma halleri haz vermekten çıkıp eziyet haline gelebilir.
Ölçülü olmanın, sınırlar koyabilmenin ve diğerlerinin haklarına saygıyı gözetmenin artıları büyük olacak.

Günün en önemli gökyüzü olayı aslında dünden yana etkili olan Merkür-Satürn altmışlık açısı olacak…
Bu transitin en önemli etkisi, zihinsel fonksiyonlar, karar mekanizmaları, iletişim becerileri, algı ve bilgi alış veriş süreçleri üzerinde olacak…
Zihnimizi toparlamakta zorlanmayacağımız, bir karar vermemiz gerekiyorsa kalıcı olanlarına imza atacağımızı işaret ediyor.
Ciddi nitelikteki konuşmalar, ticari aksiyonlar, iş ve para bağlantılı meseleler, resmi talep ve başvurular açısından gayet uygun olacak özellikle Ay’ın boşluktan çıkıp Aslan burcuna geçtiği öğleden sonra saatleri…

Tecrübeli, bilgili, rehber vazifesi görecek kişilerden destek almak, kalıcı ve gelecek vaat eden iş birlikleri yaratmak, fikir alış verişlerinde bulunmak, gelecek planları yapmak için gayet uygun olacak.
Kararlarımız ve düşünce yapımız temkin içerecek. Gerçekçi olacak. Olmayacak duaya amin dedirtmeyecek. Tam tersi olabilirlikler üzerine harekete geçme enerjisi sağlayacak.

Sunum, bilgi aktarımı, eğitim, öğretim amaçlı işleriniz için çok güzel bir enerji var bugün gökyüzünden yansıyan. 


7 Ocak 2015 ÇARŞAMBA

AY GÜN BOYUNCA ASLAN BURCUNDA olacak. Canlılık ve motivasyonumuzun yüksek olduğu güzel bir gün bizi bekliyor.  Her ne işle uğraşırsak uğraşalım bugün bize daha çok verim sağlayacak olan şeyler, işin içine biraz da eğlence katabilmek, inisiyatif kullanmak, durumu ve duruma dahil olan kişileri yönetmeyi becerebilmek olacak.

Önemsendiğimizi bilmek isteyeceğiz. Takdir edilesi işler yapma gayretinde olacağız. Zira bugün takdir, alkış, beğeni gibi şeyler bizleri harekete geçirecek olan havuçlar olacak.
Günün enerjisinde sevgi, merhamet gibi kavramlar da var. Yaratıcılık var. Sahnede olmak var, göz doldurmak var… Çocuklar var ve de içimizdeki çocuğu şımartmak var. Bunlar hem fırsat alanları hem de bize mutluluk ve huzur verecek olan şeyler gün boyunca.

GÜN ORTASI sürprizli gelişmeler, beklemediğimiz davetler, son anda dahil olduğumuz planlar, yaptığımız planların değişmek zorunda kalması gibi durumlara gebe. Yenisinin eskisine göre daha iyi olacağını bilin. Esnemek, “vardır bunda da bir hayır” diyebilmek, hızlıca adapte olup yeni olana uyum sağlamak kazancı ve keyfi beraberinde getirecek.


8 Ocak 2015 PERŞEMBE

AY GÜN BOYUNCA ASLAN burcunda. Kendimizi göstermek, becerilerimizi ortaya koymak, özgüven sergilemek, takdiri alabilmek, verici ve merhametli olmak, sosyal hayatın artılarını alabilmek günün fayda sağlayan durumları…

SABAH SAATLERİ coşku ve eğlence kısmını abartma, etkimizi ve kapasitemizi dev aynasında görme, işi bileceksin de işe gitmeyeceksin halinin suyunu kaçırma söz konusu olabilir.
Tembelleşme ve her şey ayağıma gelsin diye bekleme konusu sıkıcı olabilir. Bu sabah için iştah kontrolü de önemli olacak.

SAAT 19:05 DEN SONRA AY GÜNÜN GERİ KALANINDA BOŞLUKTA olacak. Başlangıçlar ve kalıcılık beklediğimiz işlerin ilk adımları için uygun bir akşamda değiliz. Üstelik de gergin etkiler devrede. Akşam saatleri aceleci davranışların zararını görebiliriz. Biraz sabır ile çok daha verimli işler ortaya çıkaracağız. İnatlaşmalar söz konusu olabilir. Bunlar da ne yazık ki gayet kişisel bazda gerçekleşecek. Yani duyduğunuz, gördüğünüz her şey sanki size karşı yapılan bir saldırıymış ve gözdağı vermekmiş gibi gelebilir. Tehtidkar kişi ve tavırlarla karşılaşabiliriz gerçekten de. Ancak alttan alan ve “sen haklısın” diyen, hatasını görüp geri adım atan birilerini bulmakta zorlanacağız. Bu nedenle eğer bir haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız bile bunu ispatlama çabasına girişmeyin. Nafile çaba. Her savunma saldırının dozunu artıracaktır. Tırnak çıkarana misliyle karşılık verenler de bol olacak.

Aksine sukuneti elden bırakmayanlar asıl kazançlı çıkanlar olacak. “Harekete geçmeden, tepki göstermeden, söz söylemeden önce iyice düşün ve olgunluk göster” diyor gökyüzü akşam saatlerinde.


9 Ocak 2015 CUMA

AY SAAT 00:57 DEN SONRA YAKLAŞIK 2 GÜN İÇİN BAŞAK BURCUNA GEÇECEK. Hizmet etmek, fayda sağlamak, üretmek, net sonuçlar elde etmek, bunların sonucunda da onaylanmak günün ana unsurları. Çok detaycıyız bugün, her türlü ince olanına gözümüz kayıyor. Bu nedenle de kusurlar düzeltme eğilimindeyiz. Hayati olmayan hataların göz ardı edilebilirliği az olacak. Her şey kusursuz ve noksansız olsun ihtiyacındayız. Bu nedenle de ilişkileri yönetmek, zamanı verimli kullanmak ve de bütünü görebilmek noktaları aksayabilecek.

ÖZELLİKLE ERKEN SAATLERDE “olmamış” diye acımasızca hevesimizi kıranlar, işlerimizi geciktirenler, negatif bakış açısı ile motivasyonumuzu kıranlar söz konusu olabilir. Çok fazla angarya, çok fazla gereksiz ayrıntı sebebiyle olayın keyif verici ve tatmin sağlayan kısımlarını hissetmekte zorlanabiliriz.

Ertelemek, boş vermek, sorumluluktan kaçmak, kuralları hiçe saymak, düzene uymamak gibi şeyler bu sabahın can sıkıcı sonuçlar doğuracak diğer riskleri.
GÜN BOYUNCA sağlık, temizlik, düzen ile alakalı şeyler, tedavi planları, hasta ziyaretleri, yaşam alanı düzenlemeleri, raporlamalar, istatistik data çalışmaları, kontroller, planlama ve zamanlama çalışmaları, zihinsel ve el becerisi gerektiren işler için fırsatlar çıkacak karşımıza.

GÜN ORTASI için ek bir uyarı. Dikkat gerektiren işler istesek de istemesek de önümüze düşecek. Ancak bu zaman diliminde dikkatimiz ekstra dağınık olacak. Yanılmalar, aldanmalar, iletişim kopuklukları, dalgınlık ve unutkanlıklar, kandırılmalar, iyi niyetin suistimal edilmesi gibi durumlar yaşanabilir. Sırf destek amacıyla ucundan bakıp görüş vermek için bir iki laf ettiğiniz iş bir de bakmışsınız üzerinize kalmış olabilir.
Karar vermek, sonuçlara ve yargılara varmak ve önemli ve netlik ihtiyacında olduğumuz iş ve görüşmeler için elverişli olmayabilir.


10 Ocak 2015 CUMARTESİ

AY GÜN BOYUNCA BAŞAK BURCUNDA olacak. Düne ait ana eğilimler bugün de gündemde olacak. Durup oturmak, dinlenmek gibi şeyler bizi cezbeden şeyler değil. Üretmek ihtiyacındayız. Öylesine olan sonuçlara da tahammülümüz yok. En güzeli olsun, açık kapı kalmasın, kimse laf etmesin, her şey kusursuz olsun isteği diğer her şeyin ötesinde olacak. Akıl verenler, doğrucu davutlar ortalıkta bolca bulunacaklar. Nasıl iyi iş çıkardığımızı değil de hangi ufacık hatalar yaptığımızı dile getirenler, “sen bilirsin ama” ile başlayan cümlelerle üzerine vazife olmayan işlere burnunu sokanlar günün keyfini azaltabilecek.

Bu kadar detaycı yaklaşımların yanı sıra günün pek çok artısı da var tabi ki. Yarım iş kalsın istemeyeceğiz mesela. Derleyip toplama ve ortalığa çeki düzen verme ihtiyacımız da yüksek. Sağlık adına yapılacak işler, tedaviler, tetkikler, şifaya yönelik gayretler de destekleniyor gün boyunca.  Zihinsel aktiviteler açısından ise her zamankinden çok becerikli olabiliriz. Özellikle incelikleri olan ve hatasız olsun istediğimiz işler için biçilmiş kaftan. Hesaplamalar, raporlamalar, yapılmış bir çalışmaya son halini verip ince nüansları toparlama işleri, araştırma, inceleme gerektiren gayretler, eğitim içerikli çalışmalar açısından akıcı olacak günün enerjisi.

ERKEN SAATLER etkin kişilerle yapılacak görüşmeler, güç alış verişleri, fikirsel paylaşımlar, destek arayışları, azim, kararlılık ve yılmadan çalışma gerektiren işlerin ilk adımları,  kadın figürleriyle iş birliği halleri, duygusal paylaşımlar ve derinlemesine yapılacak her türlü inceleme işleri için, şifa yöntemlerinden fayda almak için uygun olabilir.

SAAT 17:46 DAN SONRA AY GÜNÜN GERİ KALANINDA BOŞLUKTA olacak. Akşam saatlerinde Ay ile Güneş'in destek açısı mevcut olacak. Bu da yine ilişkiler, girişimler, seyahatler, bilgi paylaşımları, fikir üretip el birliği yapma durumları açısından elverişli olacak. Uyum, denge ve huzur arayışı karşılık bulacak. Uzlaşma ihtiyacı duyulan şeyler için, ilişkilerin tadına varmak, yazmak, çizmek, iletişim halinde olmak, diğer insanlara deneyimlerimizi paylaşmak açısından kullanabilirsiniz akşam saatlerini. Ancak başlangıçlar açısından boşluktaki Ay çok destekleyici olmayacaktır.


11 Ocak 2015 PAZAR

GÜNÜN İLK YARISI AY BOŞLUKTA VE BAŞAK BURCUNDA olacak. Evde ya da iş yerinde, yaşam alanlarınızı düzenlemek, temizlik yapmak, sağlık kontrollerine zaman ayırmak,  okumak, öğrenmek, yazmak, iletişim halinde olmak, gereksiz eşyalardan kurtulmak, ortalığı ferahlatıp enerjinizi tazelemek için elverişli olacak bu zaman dilimi.

SAAT 13:57 DEN SONRA İSE AY YAKLAŞIK 2 GÜN İÇİN TERAZİ BURCUNA geçecek. Geçtiğimiz iki gün boyunca eğlence ve sosyal hayat önceliğimiz değildi. Şimdi ise “çok çalıştık artık biraz dinlenelim”, “insan ilişkilerini geliştirelim”, “sosyal hayatın içine karışalım”, “eşimize zaman ayıralım” ve “zamanı özel biri ile paylaşım” ihtiyacındayız.

Ciddi bir şeylerle uğraşıyorsak bile sadece işin kalitesi değil görünümü, estetik ve güzellik unsurları da artık önemli olmaya başladı. Kendi görünümümüz, uyumlu giyim tarzları, insanlarla da uyum içinde kalabilmek değerli olacak günün ikinci yarısında. “Aman huzursuzluk çıkmasın” diye abartıp kendinizden ve isteklerinizden hepten vazgeçmediğiniz takdirde bu uyumluluk hali pek çok konunun tatlıya bağlanmasına vesile olabilir.
Akşam saatlerine doğru sadece sosyal ilişkilerinizde değil, iş konulu görüşmelerinizde de sonuç alma şansınız yüksek olacak.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Dr.Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar