AstroKarmik ile 26 Ocak-1 Şubat 2015 haftasının yorumları...

26 Ocak 2015 PAZARTESİ

AY AKŞAM SAATLERİNE KADAR KOÇ BURCUNDA olacak. Hızlı gelişmeler, gayretler, cesursa hamleler, çabucak yol almak istediğimiz işler ve bir de fiziksel güç enerji gerektiren çalışmalar için gayet elverişli bir gündeyiz.

Akşam saatlerine kadar koşturmaca içinde olacağız. Ancak iş birliği yapmak ve uzlaşmak kısımları biraz geri planda kalacak.  Zira gökyüzünden bugün için bizlere yansıyan enerji, önceliği kendine ver diye fısıldıyor kulağımıza. Hafif rekabetçi ve inatlaşma potansiyeli gösteren bir rüzgar esebilir günün hemen tamamında.

İçinde bulunduğumuz duruma ve insanlara karşı sabır ve anlayış göstermek çok artı değer katacak bugün bizlere. Ancak özgüven, inisiyatif ele alma, harekete geçebilme gibi artılarından mutlaka faydalanmak lazım. Özellikle ÖĞLEN SAATLERİ VE ÖĞLEDEN SONRASINDA girişimci halimiz, iş bitirici ve de iyimserlik içeren tavırlarla birleşecek. Lafını sakınmayan ancak kırıcı olmayı da tercih etmeyen insanlar hem bireysel gayretleri hem de iyi ilişkileri ile daha hızlı yol alacaklar.
Konuşmak, eğer çok fazla vaktimiz tüketmeyecekse dinlemek, nezaket göstermek, enerjimizle diğer insanların da kendisini iyi hissetmesini sağlamak için elverişli bir zaman dilimi olacak.

Saat 16:23 ten sonra 2 saat kadar ay boşlukta olacak. Sonrasında ise yaklaşık 2,5 gün için Boğa burcuna geçecek. Son iki gündür günlerimizi adeta yarışır ve bir şeylere yetişmeye çalışır modda geçirdik. Şimdi ise biraz daha ağırdan alıp, etrafta olan bitene, yaptıklarımıza, elde ettiklerimize bakıp görme zamanındayız. Somut gerçeklikler, olasılıklar ve bunların garanti altında olanları daha çok ilgimizi çekiyor. Keyif unsurları da ön planda bu akşam için. Uzun ve seviyeli, keyifli sohbetler, özellikle de sofra başında leziz yemekler eşliğinde yapılıyor ise ne mutlu bize. Geçiştirmelik, ayak üstü, alelade olan şeylere hiç bulaşmayın. Göreyim, bana hitap etsin, gönlümü doyursun diyeceğiz... Aşk, romantizm, uyum, huzur arayışlarına karşılık verecek olan bir akşamdayız.


27 Ocak 2015 SALI

Bugün Ay gün boyunca BOĞA BURCUNDA… Yani denge ve uyum ihtiyacımız fazla. Yani çok fazla olay olmasını tercih etmiyoruz aslında. Rutin olsun, bildik olsun, güvensizlik olmasın isteğindeyiz. Ancak yine de dinamik ve olaylı bir gün bizi bekliyor gibi görünüyor. Zira Ay’ın gün boyunca pek çok açısı olacak.

Huzur istiyoruz. Maddi ve manevi olarak kendimizi güvende hissetmeye ihtiyacımız var. Olaylardan ve elde ettiklerimizden yana tatmin olmak ve de verim almak gibi beklentilerimiz var. Sağı solu belirsiz, soru işaretleri ile dolu olan durumlar bize göre değil. Daha doğrusu bugün bu tip durumlar bizi her zamankinden çok rahatsız edecek.

ERKEN SAATLERDE dalgınlıklar, gerginlikler, telaş ve sabırsızlığa bağlı sorunlar, unutulan bir detayın devamında gelecek olan bir planı etkilemesi gibi durumlar söz konusu olabilir. “Ne fark eder” dediğiniz bir seçim konusu aslında çok şeyin farklılaşmasına sebep olabilir. O nedenle zamanı ve enerjinizi dengeli kullanmanız gereken bir sabahta olduğunuzu unutmamak lazım.
Bu saatlerde kadın erkek ilişkileri ve resmi nitelikteki makamlar, otorite konumundaki kişilerle olan iletişimimizde de bazı pürüzler çıkabilir. Bir şeyler bizim ümit ettiğimiz biçimde ilerlemiyor ise ortalığı germemek, fazla ısrarcı olmamak iyi olur. 

ÖĞLEDEN SONRA ise yine hareketlilik halinde olacağımız işlere yöneleceğiz. Bir şeylerin yerini değiştirmek gerekebilir. Önemli bir buluşma ve konuşma planlanmış olabilir. Normalde huzur kaçmasın diye yapmadığınız şeyler, sarf etmediğiniz sözler bu kez çok daha kolay çıkacak ortaya. Beklettiğiniz kalıcı çözümlerin zamanı gelmiş olabilir. Güven veren ve özgüven içeren bir cesaret hali söz konusu olacak.

AKŞAM SAATLERİ, sözler ve hareketler biraz yanlış anlaşılmaya müsait. Duyguların hiçe sayıldığı, daha doğrusu göz ardı edilip kırıcı hale geldiği ortamlarda bulunabilirsiniz. Çok mantıklı ve de gerçekçi olan bir açıklama, müdahale, konuşma söz konusu olabilir. “Hayır” desen arkasını dolduracak bir dayanağın yoktur ama aslında öyle olmaması gerektiğini içten içe biliyorsundur. Olur ya bazen öyle...

Ya kazanamayacağını bile bile bir sözlü savaşın içine girersin ya da susup gönülsüz gönülsüz kafa sallayan durumuna düşersin. İşte böyle durumlarda insan kendini ne kadar da baskı altında ve zayıf hissediyor.  BU AKŞAMIN GÖKYÜZÜ hiç girmememiz gereken tartışmalara balıklama atlayabileceğimizi ya da içimize atıp huzursuz ve motivasyonsuz kalabileceğimizi söylüyor. Her ikisi de uzak kalmamız gereken haller.

Kabul edecekseniz bir şeyleri bunun da bir açıklaması olmalı kendinizce. Yarım ağız “evet” lerden ve aynı şekilde yarım ağız “hayır” lardan fayda yok bu akşam için.

Eğer bir sorununuz varsa sizi derinden anlayan birileriyle halleşin. Varlığıyla size güç katacak, göremediğinizi görmenize fayda sağlayacak, sizi canlandıracak kişilerle bir arada olmaya gayret edin. Yüzeysel olan iletişimin yararını görmek bir yana, samimiyetsiz ve sorunlu şeylere de vesile olabileceğini söylemek gerekir.


Bugün VENÜS 20 ŞUBAT TARİHİNE KADAR KALACAĞI BALIK BURCUNA geçecek. Sevgiyi ve onun ifadesini, ilişkilerimizi, keyif aldığımız konuları, güzellik ve estetik ile ilgili meseleleri, para ile olan ilişkimizi daha çok ilgilendiren şans ve güzellik gezegeni Venüs bu dönemde olumlu etkiler sunacak bizlere.

Venüs Kova burcunda seyrederken, arkadaşlık, dostluk ve kafa dengi olma halleri daha dikkat çekiciydi.
Bu burçta ise Venüs yüceliyor. Yani Balık burcu seyri sırasında vaat ettiklerini daha çok temsil edecek.
Bu dönemde ilişkilerden beklentimiz ve sunacağımız şey, aşkı, duygusallığı, sevgiyi, romantizmi doludizgin yaşamak ve bu konularda ifadeci olup ilişkimizi ve ilişkideki bizi akışa bırakabilmek olacak. 
Sevildiğimizi hissetmek isteyeceğiz…
Sevgimizin, sevdamızın fark edilmesini bekleyeceğiz…
Sadece el ele tutuşup birbirinin gözlerinin içine bakan ve aşkı 100 metre öteden fark edilen çiftler göreceğiz belki etrafta…
Birbirine şiirler yazan sevdalılara şahit olacağız…
Sanat ve yaratıcılık gerektiren işlerde de bir coşma durumu yaşanacak…
Romantizm dorukta olacak…
Etkileyici planlar ve teklifler gündeme gelecek…
Karşılık beklemeden verilenler bizi tatmin edecek her türlü ilişkide…
Fedakarlıklar yapılacak…
Kıymeti bilinsin istenecek…
Çok fazla duygusallık girecek işin içine. Ve doğal olarak hassasiyet ve alınganlıklar da artacak…
Her zamankinden kolay yaşaracak gözler…
Gerekirse silah olarak kullanılabilecek…
Duygu sömürülerine de açık olacağız…
Gerekirse omzunda ağlayabileceğimiz insanların yanında olmak isteyeceğiz…
Bu kadar hassasiyet, durumları gerçek haliyle görme becerisini de azaltacak. Gözler kararabilecek…

Aşkın ve koşulsuz verilen sevginin gözünüzü karartmadığı, kalbinizin ve cüzdanınızın yara almaması adına yüreğinizdeki güzelliklerin karşınıza çıktığı bir dönem olmasını dilerim hepimiz için...

28 Ocak 2015 ÇARŞAMBA

Ay gün boyunca BOĞA BURCUNDA VE SAAT 04:18 DEN SONRA GÜN BOYUNCA BOŞLUKTA olacak. Yarım işleri aceleye getirmeden devam ettirmek, tamamlamak için elverişli bir gün. Kalıcılık beklentimiz yüksek. O nedenle de sağlam adımlar atmak bize iyi gelecek. Geç olsun da güç olmasın günün ana teması… Çok fazla rutine bağlamak günü keyifli olmaktan uzaklaştıracaktır. Ölçüyü kaçırmamak lazım...

Bugün bize kazanç sağlayacak en önemli unsurlar, istikrarlı olmak, sabır göstermek ve realiteden uzaklaşamamak olacak. Başlangıçlar için ayın boşlukta olmasını ve de geri harekette olan Merkür’ü göz önünde bulundurmalısınız.

ERKEN SAATLERDE tembelleşme, ehli keyif ortamlarda abartıya kaçma, yediğimiz şeylerin dozunu kaçırma, rahat ortamın, neşeli sohbetlerin tuzağına düşüp doyduğumuzu fark edememe riskleri söz konusu olabilir.

Günün en önemli gökyüzü olayı aslında dünden bu yana etkili olan MERKÜR URANÜS ALTMIŞLIK AÇISI.  Aynı açı Merkür retrosu öncesinde 14 Ocak ta bir kez daha kesinleşmişti. Bu kez atladığımız detayları karşımıza çıkaracak tekrar...  Kaçırdığımız ve önemini küçümsediğimiz güzel fikirleri tekrar getirecek karşımıza. Bir kez daha düşünüp taşınalım diye. Retro düzeldikten sonra bu açı bir kez daha 1 Mart civarında hissedilecek. Eğer bu süreçte daha ayakları yere basar hale getirebilmişsek o fikirleri uygulama taşımak getirmek için… 14 Ocakta bu transit ile ilgili yazdığım yorumları tekrar paylaşıyorum.

Zihnimizi, algımızı, iletişim tarzımızı ve bunların ne şekilde ve neye çalıştığını daha çok ifade eden Merkür bir üst oktavından destek alıyor olacak. Zihnimizde tazelenme, kalıplardan sıyrılma,  çabuk ve pratik ve belki de dahice çözümler üretme,  önceden aklımıza gelmemiş fikirler üretme, bilimsel ve teknik konularla ilgilenme, elektronik aletler, sosyal medya, medya, yayıncılık gibi konularda başarılı işler çıkarma şansını yükseltecek bu gökyüzü olayı.

Bu transit sadece zihinsel olanı zenginleştirmekle kalmayacak bilinç dışı algımızı ve farkındalık sağlayacak görüş derinliğini de artıracak. Gördüğümüz, bildiğimiz ya da tam tersi bilinçli olarak esaslarını algılamakta zorlandığımız şeyleri kolaylıkla tespit eder halde bulacağız kendimizi.

Fikir alışverişleri, beyin fırtınaları açısından oldukça verimli etkiler altındayız. Sürpriz niteliğinde haberler gelebilir hazırlıklı olun. Plan değişimleri de gerekebilir. Hızlıca adapte olmak lehimize olacak.

El becerisi isteyen şeylerde yaratıcılık, yeni hobiler, bilgi ve bilimsellikten gelecek faydalar, seyahatler, uzaklardan gelecek ziyaretler açısından güzel etkiler söz konusu.


29 Ocak 2015 PERŞEMBE

Saat 00:37 den SONRA AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN İKİZLER BURCUNA geçecek. Zihinsel hareket edeceğimiz, bilgi arayışında olacağımız hareketli bir gündeyiz. Pek çok şeyi aynı anda merak edip, pek çok şeye aynı anda yönelme, her şeyi görme, duyma ancak bu zihinsel dinamizm ile birlikte huzursuzlanma ihtimalimiz doğabilir gün boyunca.
Kısa geziler, akraba ziyaretleri, akranlarımızla bir araya gelmek, sohbet ortamları yaratmak, haberleşme ve iletişim ile yapılacak işlere yönelmek için uygun bir gündeyiz. Kararsızlık durumlarına dikkat… Bir de günün enerjisinde duygular pek öncelikli olmadığından empati ihtiyacımızın karşılanamayabileceğini bilmek gerekiyor.

ÖZELLİKLE SABAH SAATLERİNDE bu risk belirgin olacak. Ayrıca sabah saatlerinde ihtiyacımız olan her ne ise ona ulaşmak biraz sabır ve gayret gerektirecek. Yine de gecikmeler yaşanabilecek. Ulaşılması gereken nokta ile aramızda mesafeler açılabilecek. Biz çabaladıkça varılacak hedef büyüyebilir. Ya da sadece gözümüzde büyüyebilir. “Hadi bakalım” diye bir hevesle başladığımız şeyler  önümüze çıkan engeller nedeniyle aksayabilir. Çok kolay demotive olabileceğimiz bir sabahtayız. Sırf daha iyisi olsun diye söylenilen iyi niyetli bir söz ya da patavatsızca bir laf ağır eleştiriler olarak algılanabilir.

Aklımızdan çıkarılmaması gereken en önemli şey kimsenin bize karşı özel bir muhalefetinin olmadığıdır. Bizi geciktirmeye çabalamıyor hiç kimse… Ya da yolumuza taş koymak gibi bir niyet yok aslında. Yani varsa bile bu bizim asıl niyetimizin önünde ne kadar durabilir ki… Çabalamaktan vazgeçmemize sebep olabilir mi… Hedefimizi ne kadar bozabilir ki… Sadece üzerinde tekrar düşünmek ve belki de haklı olabilecek tenkitler neticesinde bir gözden geçirme ihtiyacı doğurabilir. Ötesi olmaz yani. Görev zorlaşabilir ama iptal olmaz. Kararlıysak olmaz… İşte bu sabah size hayatı zorlaştırıyormuş gibi görünen kişi ve durumlara o gözle bakın. Ne kadar kararlısınız diye sorgulama söz konusu olabilir…

ÖĞLENE DOĞRU az da olsa bir dalgınlık, kafa karışıklığı mevcut olacak. Verilen sözlere, alınan kararlara özellikle dikkat.

AKŞAM SAATLERİ ise günün en güzel zaman dilimini yaşayacağız. Anlaşmalar, fikir birlikleri, el sıkışmalar, konuşarak ve yazışarak bir noktada buluşmalar, sosyal medya, teknoloji ve telefon trafiği ile keyifli zamanlar için, kadın erkek ilişkilerinde verim almak, anlaşmak ve anlaşılmak beklentisi ile yapacağımız her türlü plan için güzel bir akşam olacak. Romantizm beklentinizin ise pek fazla karşılanmayabileceğini söylemeliyim.
Zihinsel becerilerinizi kullanarak yaptığınız her türlü işten de bu akşam verim alabilirsiniz.


30 Ocak 2015 CUMA

Ay gün boyunca İKİZLER BURCUNDA VE SAAT 11:25 DEN SONRA GÜNÜN GERİ KALANINDA BOŞLUKTA olacak. Önceliğimiz iletişim halinde olmak, bilgi alıp vermek, zihinsel ve el becerisi ile ilgili şeylere yönelmek, hareket halinde olmak, sosyal ortamlarda bulunmak olacak. Yolculuk yapmak, kısa ev ya da arkadaş ziyaretlerinde bulunmak, ticari girişimlere niyet etmek için de elverişli bir gün.

Özellikle saat 11:25 DEN ÖNCESİNDE şans ve fırsatlar yoğun olacak tüm bu temalarda.  Bilgi ve tecrübe paylaşımları, aradığımıza kolaylıkla ulaşma imkanı,  taleplere karşılık bulma, destekleşme adına güzel etkiler alacağız gökyüzünden. Ancak günün devamı başlangıçlar ve uzun vadeli kalıcı karar ve ilk adımlar için pek destekleyici olmayabilir.

Gün boyunca aslında Çarşambadan bu yana etkili 3 transit kesinleşecek. Güneş Merkür kavuşumu, Venüs Satürn karesi ve Mars Plüton altmışlık açısı oluşacak gökyüzünde. Pazar günü kesinleşecek olan Venüs Neptün kavuşumu da aslında dünden bu yana etkili.

İlişkilerimizi, güzellik, estetik, aşk ve sanata dair durumları daha çok temsil eden Venüs, ilgili konuların stres altında olması ile dikkat çekecek bugünlerde.

Venüs akıcılık istiyor Satürn ise bu akışkanlığı azaltıyor, katı hale getiriyor. 
Biri samimiyet istiyor, diğerinin bununla hiç işi yok. 
Biri sevgi diyor. Diğer saygı olsun da sevgi olmasa da olur diyor…
Biri yakınlaşma ihtiyacı veriyor diğeri uzaklaşıp kendine çekilme…
Biri kusurlarıyla barışık diğeri güzellikleriyle bile hoşnut değil…
Biri anlayış veriyor diğeri ise anlamadan ve ikna olmadan verecek hiç bir şeyim yok diyor.
Sempati, sıcaklık ve yakınlaşma sağlamanın zor olacağını söylüyor gökyüzü bu etkiler altındayken. 
Özellikle ilişkiler konusu stresli ve gergin.

Sebep: Kusur arama, kusursuz olsun diye olayları deşeleme,  memnuniyet yaratmakta zorlanma,  ufacık şeylerin büyütülmesi, olumsuz olan şeylere fazlasıyla takılma gibi şeyler. Ya mevcut ilişkinizden yana bir keyifsizlik, ya da bir ilişkiniz mevcut olmadığı için duyulan rahatsızlık durumu konuyu ön plana çıkaracak.
Sorgulamalar, yüzleşmeler yaşanacak. Kalıcılık, sağlamlık, temelin dayandığı esas noktalar önemsenecek.
Ciddiye almalısın diyecek aşk hayatınız. Eğer özel ilişkilerinizde aksaklıklar ve önemsenmemiş sorunlar varsa, çözüm yollarını “mecburen” arayasınız diye iyice patlak verecek.


MARS PLÜTON ALTMIŞLIK AÇISI sebebiyle de harekete geçme ihtiyacımız artmış olacak bugünlerde yine. Fiziksel güç ya da inanç gerektiren işler için gereken kapasitenin içimizde olduğunu fark etme şansı sunacak.
“Engellerden dolayı pes etme”, “eline aldığın işleri başarı ile sonuçlandırmaman için hiçbir neden yok”,  “tersliklere gülüp geç ve yoluna devam et” diyor gökyüzü adeta…
Bu açı etkisiyle hayatımızda gerekli değişimleri yapma, güç projelere adım atma ve isteklerimiz arzularımız adına cesaret gösterme şansımız her zamankinden fazla olabilir. Neye odaklanmamız gerekiyor, ne için mücadele vermeliyiz, sorunlara nasıl kalıcı çözümler üretebiliriz gibi sorularımıza cevap arayabiliriz.

Bu transit bizleri normalde altından kalkamam dediğimiz şeylere cesaret etme, zor olanı gözümüzde küçültme etkisi yapacak. Ancak bunun yanında risk olarak da işleri ZOR YOLUNDAN halletmeyi tercih etme gibi bir şey de verecek. Her iki gezegen de zoru seviyor. Mücadele etme ihtiyacı doğuruyor. O nedenle de ancak bu tarz bir durum ile motivasyonun artması söz konusu bu içinde bulunduğumuz günlerde. Genel olarak güç ve motivasyon katan tarafı ağırlıkta.
YANİ DURUM DURURKEN ŞANSINI ZORLAYAN, ŞARTLARI, SINIRLARI SONUNA KADAR KULLANAN HALLER HEM RUHSAL HEM DE FİZİKSEL AÇIDAN YIPRANMALARA SEBEP OLABİLİR ANCAK GELİŞTİRİCİ OLACAKTIR.


Net hedefler belirleme ihtiyacı artacak ancak Balık burcundaki Mars buna çok katkı vermeyecek. 
NE İÇİN VE NE ŞEKİLDE MÜCADELE EDECEĞİMİZİ BELİRLEME İSTEĞİ DUYACAĞIZ… DÜNYEVİ OLANLARI İÇİN YETERİ KADAR BULAMADIĞIMIZ GÜCÜ MANEVİYATA YÖNELİK OLANLARDA ELDE EDECEĞİZ…


Tüm açıları göz önünde bulundurunca...
Venüs bireysel ilişkileri temsil ederken Satürn baskısı altında ve Neptün ile kavuşuma gidiyor. Mars ise bütüne katkı ve fedakarlık enerjisini barındırdığı Balık burcunda ve Plüton ile destek açıdalar.

Özel ilişkilerdeki sorunları bil, onlardan kaçma, yüzleş ve çözüm için elinden gelen gayreti yap ki pürüzlerden arınma şansı bulasın diyor gökyüzü…
Ya da ilişkinde bir tıkanıklık söz konusuysa ve ilerleme adına bir şeyler yapamıyorsan, gücünü, emeğini daha bütüncül olan gayretlere sarf et. Orada daha sağlam değişimler yaratma şansın var diyor… Fedakarlıklar ve sevgi realitesinin gerçekleşmesi adına sarf ettiğin çaba diğer tüm sorunlara şifa olabilir diye ekliyor…
Yüzeysel kalmayı tercih ettiğin için yol alamadığın durum ve ilişkilerde eğer biraz daha derinlik sağlayabilirsen her şey yoluna girecek diyor…
Gözlerindeki perdelerin kalkmasına izin ver diyor…
Özellikle ilişkin söz konusu olduğunda kör gözüne fedakarlıklar yapmakla belli bir mesafeyi hiç aşamamak arasındaki dengeyi tutturman gerekiyor diyor bizlere…
Verdiğin gibi almasını da bilmelisin diye ekliyor… Ya da tam tersini…

İki taraftan birinin inisiyatifine bağlı diğerinin ise tamamen kontrolünün dışında çalışan bir kale kapısı oluyor bazı ilişkilerde. Biri ne kadar şey paylaşılacağına, ne kadar verilip ne kadar alınacağına, sevginin ne zaman ifade edileceğine, ne kadar yakınlaşılacağına, ileride neler olacağına, ne planlar yapılacağına karar veren, diğeri de bu kararların kendi istekleri doğrultusunda olması için dua etmekten öteye geçemeyen rolü benimsiyor… İşte o kale kapısının aç kapa düğmesi de bu söz sahibi olan tarafın elinde oluyor… İstediğinde açıp sarmalıyor, istediğinde de sen şimdilik orda kal diye kapının dışına gönderiveriyor. Her iki tarafın da tavrını gözden geçirmesi için fırsat niteliğinde günler olabilir bunlar örneğin…

İlişkinize ve ilişkinizdeki rolünüze dönüp bakın diyor bizlere.
Nerede ölçüsüzlük var görmeye çalışın.
Kendinden vermek kısmında dengeyi tutturman gerekiyorsa görmezden gelme bu sorunu…
HANGİ KONUDA FEDAKARLIK YAPILMALI HANGİ NOKTADA BİREYSEL SORUMLULUKLAR KİŞİLERE BIRAKILMALI KISMI İYİCE BİR SORGUDAN GEÇECEK.
Ve bunların olması için de bir miktar güç durum gündeme gelebilecek. Güç savaşları yaşanabilecek…

HAYATTAN KEYİF ALDIĞINIZ, MUTLU OLMAK ADINA YAŞAMINIZA KATIP ORADA KALMASINA İZİN VERDİĞİNİZ UĞRAŞLAR, KİŞİLER VE İŞLERİN HEPSİNİ GÖZDEN GEÇİRME ŞANSI BU…

Hala keyif veriyor mu yoksa bir yerden sonra vazgeçemediğiniz sorumluluklar, fedakarlıklar, zorunluluklar halini almış olabilir mi?
Keyif, sevgi ve mutluluk kısmı geri planda kalmasın diye ne yapmalıyız ona bakacağız biz…
Ödev bu yani…


31 Ocak 2015 CUMARTESİ

Ay saat 09:09 DAN SONRA YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN YENGEÇ BURCUNDA olacak. Hafta sonu boyunca öncelikli olan şeyler evimiz, ailemiz, çocuklarımız ve sevdiklerimizle alakalı konular olacak. En çok huzuru bunlarla meşgul olurken bulacağız. Çok fazla görünür olmak, gezip tozup eğlenmek ve de yeni bir şeyler denemek gibi bir ihtiyaç duymayacağız. Aksine sakin ve dingin ortamlar, kendimizi rahat hissettiğimiz yer ve kişiler daha cazip görünecek. Güvende olmak önemli bir ihtiyaç bugün.

Duygusal temalar, sezgiler, empati konusunda yoğun etkiler altındayız gün boyunca. Özellikle AKŞAM SAATLERİ bu açıdan oldukça belirgin. Ay, kavuşum halinde olan Venüs ve Neptün ile destekleyici açılar yapıyor olacak.
Şefkat, merhamet, fedakarlık, anlayış, hoşgörü, kabullenici olma, affetme gibi değerler ön plana çıkacak.  Sevginin ifadesi, sanat çalışmaları, birlik bilincine hizmet edecek olan şeyler, inançlar doğrultusunda yapılacak şeyler, aşk ve romantizm, ibadet, dua, meditasyon ve ruhsal nitelikteki her türlü gayret için oldukça müsait bir akşamdayız. Akıcı ve huzur veren etkiler devrede. Çok güzel bir akşam. Kıymetini bilmek lazım.

1 Şubat 2015 PAZAR

Ay gün boyunca YENGEÇ BURCUNDA olacak. Yine dünkü gibi ailevi, vatani, meseleler, çocuklarla ve evimizle ilgili konular ön planda olacak. Duygusal ve hassas olacağız, duyarlılığımız yüksek olacak. Ancak özellikle günün ilk yarısında Uranüs ve Plüton ile stresli açılar yapıyor olacak. Yani bu hassasiyet biraz yıpratıcı biçimde çalışacak. İçsel krizler, kırılganlıklar, özellikle duygusal baskı ve kendini sınırlandırılmış hissetme halleri söz konusu. Yine aynı şeylerle ilgileneceğiz anca bu kez aklımız, gönlümüz aslında başka şeylere meyletmiş olacak. Ah bir özgür olsam diyeceğiz. Bizim bu hallerimiz, eğer düzgün biçimde ifade edememişsek ve de hareketlerimize huysuz ve huzursuzmuşuz gibi yansımışsa her zaman bizim gösterdiğimiz anlayışı etrafımızdan görmekte zorlanacağız. Tepkisel hallere dikkat... Huzur kaçırmaya değil yaratmaya hizmet eden tavırları tercih edebilmenizi dilerim.
Saat 15:37 den sonra Ay günün geri kalanında boşlukta olacak. Başlangıçlara destek veren saatlerde olmayacağız günün geri kalanında.

Günün en önemli gökyüzü olayı VENÜS NEPTÜN KAVUŞUM AÇISI olacak. İlişkilerde fedakarlıklar, duygusallıkta artış, akışa bırakıverme, sanatsal ve ruhsal konularda kendini açma, sevginin etkili biçimde ifadesi, ifade edilmesi beklentisi yüksek olacak bu transit etkisi altındayken.

Ancak bunun yanında özellikle ilişkiler açısından gerçeklikten uzaklaşma, kar ve zarar durumlarını tespit edememe, kendi kendini kandırma ya da aldanma durumlarına da gayet açık olacağız. Parasal konularda da herhangi bir atılım yapmak için elverişli olmayacak. Yanılma payı oldukça yüksek... Dünyevi hesapların peşinde gitmek için değil de içimizden gelen duyguları açıklıkla ifade edeceğimiz bir yol bulmak için daha uygun etkiler var. Yaratıcılık gerektiren bir işiniz ya da uğraşınız varsa koy verin kendinizi. Aksın içinizden gelenler. İlahi konular, mistik ve derin konularla ilgilenmek için de ideal etkiler var özellikle günün ikinci yarısında.


Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…


Dr.Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar