AstroKarmik ile 18-24 Ekim 2021 Haftasının Yorumları

 

Çarşamba günü akşam saatlerinde KOÇ BURCUNDA BİR DOLUNAY meydana gelecek bu hafta. Yılın en sert dolunaylarından biri. Haftanın tamamında dolunayın ve ona eşlik eden sert açıların etkileri yaygın olarak hissedilecek.

·         Bir şeyler uğruna savaşma, mutlaka kazanma, bunun için gereken her şeyi yapabilme, gücü ortaya koyma ve kabul edilmesi adına ısrarcı tavırlar sergileme eğilimi var bu dolunayda.

·         Dürtüsel, gözü kara ve kontrolü zor hal ve hareketler, kararlar ve adımlar söz konusu olabilir.

·         “Ne pahasına olursa olsun” içerikli tavırlar, yıkmayı göze alan yaklaşımlar gösteren, sanki saatli bir bombaymış gibi ortalıkta dolanan tiplere şahit olabiliriz.

·         Köklü kararlar alıp belki de bir şeylere sil baştan başlama şansı veren (Şans olmayabilir. Sadece bunu istemiş ve kendi kendimizi şans olduğuna ikna etmiş olabiliriz 😊) bir hafta diyelim.

·         Agresyonlara, sonrasını düşünmeden öncesini anlamadan verilen tepkilere yatkın olacağız.

·         Hakkını savunacağım derken bunu bir savaşa dönüştürmüş ve gereksiz yere haksız konuma düşmüş kişiler olabilir etrafta.

·         Uç noktalar, “ya herro ya merro” lar, kestirip atmalar, siyahlar-beyazlar yorucu olacak bu hafta. Bazılarımız bizi bu noktaya getiren olayların içinde bulabiliriz kendimizi. Ya da etrafta bunlara şahit olup etkisinde kalabiliriz.

·         Esneklik azalmış, hoşgörü ve anlayış eksilmiş, orta yolu bulma ve tavizler verebilme becerisi yitirilmiş görünebilir şahit olduğumuz olaylarda. Aman biz bu tuzaklara düşmeyelim

·         “Ben yanarsam herkes yanar” diye ortalığı kasıp kavuranlar, “madem öyle işte böyle” diyenler, çok zor gibi görüneni kolaylıkla ezip geçenler hem gerginlik yaratacak hem de gerçekten bazı düzenlerin yıkılmasına sebep olacak.

·         Ani bitiriş ve ani kopuş kararları gelebilir.

·         İnsanların gözünü isteklerini elde etmek uğruna kara bir hırsın bürümesi gibi şeyler tedbirsiz ve ölçüsüz hal ve hareketlerle de birleşince sadece bizim değil, ilişkide olduğumuz diğer insanların da üzüleceği durumlara sebebiyet verebilir.  Hoş “üzülme” kısmına çok da takılmayabilir bu hafta pek çok kişi.

·         Her açıdan tedbirli olmak, haklı haksız mücadelelerinin gerçek anlamda bir kazananının olmadığını bilebilmek, oto kontrol yapabilmek, sabırlı, hoşgörülü ve esnek tepkiler verebilmek durumların lehimize ilerlemesini sağlayabilir. Tabi ki bu cümleye sığıveren şeyleri realize etmek bu hafta o kadar da kolay olmayacak.

·         Öfke kontrolü çok önemli bu etkiler altındayken. Uzun vadeli kararlar almak için pek elverişli sayılmayabilir.  Eğer daha önce enine boyuna hesap ettiniz ve riskleri tespit ettiniz yani tamamen körlemesine atlamayacağınız ancak bir şey beni dürtse de harekete geçsem dediğiniz işlere girişebilirsiniz.

·         Buna olumsuz anlamda bakacak olursak: “Bir sorun çıksa da çıkarsalar da ben de kriz çıkarsam her şeyin tozunu attırıp birilerine gününü göstersem” diyen kişiler de olabilir.

·         Ego çatışmaları, güç savaşları, haklı haksız mücadeleleri, uzak durmamız, eğer içine çekilmişsek de olgunlukla yönetmemiz gereken durumlar.  Siz kontrollü ve mantıklı olmaya gayret etseniz bile etrafınızda veya girdiğiniz ortamlarda kavgacı, sizi zorlayan ve aranan tiplerin olduğunu görebilirsiniz.

·         Bugünlerde illegal olabilecek, aleyhimize sonradan kullanılabilecek işlere hiç kalkışmamak, kurallara uymak ve sorumlulukları yerine getirmek önemli. Düşünmek, tartmak, ölçmek, biçmek ve analiz etmek, dinlemek, anlamaya çalışmak, sabretmek, hoş görmek, anlayış sergilemek ve inancını zedelememek şart.

·         Takıntı haline getirilmiş istekler, düşünceler başımızı dara sokabilir. Takıntıya sahip olan için de ona maruz kalan için de. Can yakan, intikam alan tavırlar ilişkilerimizde geri dönüşümsüz yaralar açabilir. Bu can yakma konusunun muhatabı-taraflarından biri olmasak bile hayatı paylaştığımız kişilerle olan ilişkimiz zarar görebilir. Birilerine bakışımız onunla ilgili duygumuz düşüncemiz değişebilir.

·         Özel ilişkilerde kıskançlık, aşırı sahiplenici tavırlar, baskı ile nefes aldırmayan, manipüle etmeye açılan yaklaşımlar da tepkilerin dozunu yükseltebilir.

·         Genel olarak fikirleri, niyetleri, kararları karşısındakine zorla kabul ettirme çabasının yanında, buna karşılık ikna edilebilir kişilerin azlığı da yorucu olabilir.

·         Bütünüyle baktığımızda da fiziksel olarak zarar görebileceğimiz risklerin de her zamankinden yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Agresyon ve kazalar bu açıdan önlem alınması gereken şeyler olarak netleşiyor önümüzde... Şiddet içerikli olaylarda bir artış gözlemlenebilir.

·         Ülkemiz açısından bu dolunay meclisi, partileri ve bunlardaki yönetim kademelerini ve düzeni ilgilendiren stresli olayları gündeme taşıyabilir.

 

GÜZEL HABERLER DE VAR BU HAFTA İÇİN. Pazartesi günü MERKÜR VE JÜPİTER GERİ HAREKETİ SONA ERECEK. Retro etkilerinin geride kalması ise bir süre daha devam edecek. O yüzden yine de acele etmemek lazım.

O acelenin ihtiyacı haftanın ilk yarısında yoğun olacak. Yeni girişimler adımlar, heyecanlandıran ve eğer hızlıca değerlendirmezsek kaçacakmış gibi görünen fırsatlar söz konusu olabilir.

Ticari faaliyetler, finansal girişimler, iş girişimleri, atak, cesur ve girişimci olmayı gerektiren durumlar her zamankinden daha cazip gelebilir. Rekabet ve öne atılma isteği, motivasyonu, her şeyi yapabilir ve hemen yapması gerekiyor hissettirebilir.

Ölçüsüz ve almış olmak adına alınan riskler de gündeme gelebilir.

Bu bir şans diye gördüğümüz şeylere düşünmeden planlamadan sonrasındaki basamakların tedbirini almadan balıklama atlama hali bu.

Dozunu kaçırmadıysak bu itici, harekete geçiren, motive eden durumları avantaja da çevirebiliriz. Ama yine de dediğim gibi hiçbir şeyi aceleye getirmememiz gereken bir hafta bu.

Avantaj gibi görünen şeylere bile bu gözle bakmak lazım.

En iyi hamle içine akıl ve sağduyu katılmış olanı. Bunu unutmamak da fayda var.

CUMARTESİ GÜNÜ GÜNEŞ YAKLAŞIK 1 AY İÇİN AKREP BURCUNA GEÇECEK.

18 Ekim 2021 PAZARTESİ

Ay saat 13:03 e kadar Balık burcunda ve 02:23 ile bu saat arasında açısız olacak. Sonrasında Koç burcuna geçecek.

Günün ilk yarısı dağınıklık karmaşa ve bir şeyleri netleştirmekte zorlanma hali ile geçecek.

Öğleden sonra ise olaylar hız kazanacak. Daha doğrusu isteğimiz bu olacak. Sağlamlık ve istikrar adına hızlıca aksiyon almak isteyeceğiz.

Fikir alış verişleri için, plan program yapmak için, elimizdekileri toparlamak için elverişli olabilir.

Retroların sona ermesi güzel ama bir şeyleri aceleye getirmenin riski de var.

Yine de her şeye rağmen harekete geçeceksek bugünün ikinci yarısı değerlendirilebilir.

 

19 Ekim 2021 SALI

Ay günün tamamında Koç burcunda olacak.

Bugün sabır ve tolerans konusunda yetersiz hissedebiliriz.

Hemen ve hızlıca yol almak, bir şeyleri toparlamak, hemen ilerlemek, bitirmek, başlamak, kabul edilmek, dediğimizi dinletmek, kararımızı hayata geçirmek, aksiyon almak konusunda zamana toleransımız olmayabilir.

Sabah saatlerinde iletişim tıkanıklıkları da yaşanabilir.

Uzlaşma ve işbirliği yaratılması gereken konuşma ve görüşmeler adına çok elverişli değil.

Günün ikinci yarısı bu haftanın en olumlu diyebileceğimiz zaman dilimlerinden biri. Bir fırsatı değerlendirmek, bir işe hız kazandırmak, bir girişimde bulunmak adına uygun olabilir.

20 Ekim 2021 ÇARŞAMBA

Ay saat 22:58 e kadar yani neredeyse günün tamamında Koç burcunda olacak ve saat 17:56 da bir dolunay meydana gelecek.

Hafta başında da sizlerle paylaştığım gibi sert etkiler sunan bir dolunay bu.

Doğal olarak bugün de bu sert etkilerden nasipleneceğiz.

Şartlar ve onları yönetmek konusunda içinde bulunduğumuz ortam ve ilişkiler zorlayıcı olacak.

Hem fiziksel olarak uğrayabileceğimiz zararlara, kazalara, şiddet içerikli durumlara hem de bir şeyleri yıkıp dökme eğilimi veren tepkisel tavırlara yatkın olacağız.

Toplumsal anlamda yıkıcı ve yıpratıcı herkesi ilgilendiren ancak ucu bireysel düzenimize de dokunan gelişmeler gündeme gelebilir.

Bireysel anlamda karşı karşıya gelmeler, işleri zora sokan ve hayırdan anlamayan hal ve hareketler, yıpratıcı ve tepki vermeden duramadığımız durumlar söz konusu olabilir. Bunun yanında tepki vermeden duramayacağımız ama bir vesile ile bunu bastırmak zorunda kalacağımız durumlar da yaşanabilir.

Sukunet, olgunluk, esneklik ve pozitif kalabilme, olaylara ve kişilere karşı sabırlı ve tolerans ile yaklaşabilme çok kıymetli olacak. Yapabilmek dileğiyle diyelim o zaman. 

21 Ekim 2021 PERŞEMBE

Ay günün tamamında Boğa burcunda seyredecek.

Önceki günlerin koşturmacası, mücadelesi sonrasında bugün huzur ve dinginlik ihtiyacımız fazla olacak. Ama bunu elde etmek de kolay olmayabilir.

Huzur ve denge adına biraz durmak isteyeceğiz. Ama bir şeylere mecbur kalma ve bu nedenle de sorumlulukların her zamankinden yorucu olması durumu söz konusu olabilir.

Benzer şekilde bizim işleri yoluna sokmak, halletmek, hız kazandırmak isteğimiz de yeteri kadar sonuç vermeyebilir.

Özellikle günün ilk yarısı ve gün ortasında aradığımız, beklediğimiz desteği bulamama, hızı ve verimi yakalayamama, bir şeylere mecbur kalma ya da kesintiler ve engellerle, aksaklıklarla karşılaşma riski mevcut.

Şartları zorlamamak şart.

Ama bunun yanında pozitif kalmak, olayları bu pencereden görmeye çalışmak da öyle.

22 Ekim 2021 CUMA

Ay günün tamamında Boğa burcunda olacak.

Hafta başında da sizlerle paylaştığım sert etkilerin tavan yapacağı nitelikte bir gün.

Duygusal çalkantılar, sert tepkiler, kestirip atmalar, bir şey olsun ya da olmasın diye sergilenen direnç, birikmiş bir şeylerin patlama noktasına gelmesi söz konusu olabilir. Özellikle günün ilk yarısında.

Manipülatif etkiler var gökyüzünde.

Bazı gelişmeler ya da birileri bizi tetikleyecek, damarımıza basacak, çatışma ya da tepki verme noktasına getirecek hamlenin mimarı olacak.

Psikolojimizi bozan, bizi her zamankinden daha fevri, öfkeli ve sert hareket etmeye zorlayan şeyler gündeme gelebilir.

Günün ikinci yarısı bu etkiler bir miktar azalacak.

Olayları daha fazla tolerans, anlayış ve uyum ile karşılayacağız.

Akşam saatlerinde de toparlayıcı etkiler ya da buna vesile olacak kişi ve çözümler devreye girecek.

23 Ekim 2021 CUMARTESİ 

Ay saat 10:57 sonrasında İkizler burcunda olacak.

Zihinsel açıdan hareketli bir gün olacak. 

Merak edip araştıran, konuşup paylaşan, öğrenen öğreten insanlar bolca olacak bugün etrafta.

Bilgiye hızlıca ulaşma ve bir şeyleri pratikleştirme ve olaylara karşı mantıksal yaklaşımlar sergileme açısından elverişli bir gün.

Ancak bunun yanında bir şeylere odaklanmak açısından da zorlanabiliriz.

Her şeyi net ve sade tarafından görme ihtiyacı bu nedenle de bazı önemli detayları da kaçırma riski var.

Kararsızlık ve huzursuzluk hali de günün riskleri arasında.

İletişim becerilerini kullanarak yapacağınız ve bilgi-haber peşinde olacağınız iş ve uğraşlar adına değerlendirilebilir bu etkiler.


Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…

Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

 

Dr. Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar